cocugu olup isi birakanlar

Herkese merhaba. Konu eski ama bu yeni e tecrubenizden faydalanmak istiyor. Kamuda calisiyorum bebegim su an 5 aylik ucretsiz izindeyim.7.5 aylliken ise baslayacagim bebegime annem bakacak. Kamuda şefim iyi bir kariyerim var ama ben anne olmayi bundan daha cok sevdim. Cocugumla ve evimle cok guzel ilgileniyorum.ama calistigimda eve cok yorgun gelecegim yine utuler tenizlik yemek isleri yarim kalacak. Ve belki de ogluma hep yorgunum diyecegim ne yapmaliyim bana tavsiyeniz var mi maddi acidan iyiyiz cok sukur. Evi de sevdim pisman olur muyum acaba bi daha memur olamam diye

Ücretsiz izni Neden 2 yıla kadar uzatmıyorsunuz?
Bir de 5 senelik memursanız 1 sene daha ücretsiz hakkınız var. Ondan sonra istifa etmeyi düşünebilirsiniz

Ben isimi ilk oglum dogdugunda biraktim. Bebeklerimi kimseye emanet etmek istemedim (annem kral gibi bakar ikisinede mesele o degil). Kendim büyütmek istiyorum. Her zaman calisabilirim ve para her zaman kazanilabilir,ama cocuklarimin bu ilk senelerini asla geri alamam. Calismayi özlüyorum bazen,cünkü akademik kariyeri olan biri olarak, bölümüm ile ilgili kafa yormayi özlüyorum. Ama genel olarak pismanmiyim? Hayir

Herkese merhaba. Konu eski ama bu yeni e tecrubenizden faydalanmak istiyor. Kamuda calisiyorum bebegim su an 5 aylik ucretsiz izindeyim.7.5 aylliken ise baslayacagim bebegime annem bakacak. Kamuda şefim iyi bir kariyerim var ama ben anne olmayi bundan daha cok sevdim. Cocugumla ve evimle cok guzel ilgileniyorum.ama calistigimda eve cok yorgun gelecegim yine utuler tenizlik yemek isleri yarim kalacak. Ve belki de ogluma hep yorgunum diyecegim ne yapmaliyim bana tavsiyeniz var mi maddi acidan iyiyiz cok sukur. Evi de sevdim pisman olur muyum acaba bi daha memur olamam diye

kamuda ücretsiz izin 2 yıl. yani madem işi bırakacak boyuta geldin al ücretsiz iznini. 28 aylık olunca çocuk başlarsın.

doğum iznindeyken çıldıracak duruma gelmiştim, ev düzenli değil, uyku düzenli değil, herkes evdesin diye senden her şeyi 4-4lük yapmanı istiyor falan, inanılmaz mutsuzdum, işe başladım, bakımım, evim, işim, gücüm, çocuğumla ilgilendiğim vaktim herş eyim daha güzel oldu.

size bağlı bu durum, doğum izniniz döneminde bakın duruma, uzatabildiğiniz yere kadar uzatın izninizi, bence ayrılmayın işte, ama baktınız her şey güzel, durumunuz da müsaitse ayrılın gitsin.

Çalışmadım, kendim bakıyorum. Sadece kendiniz bakın demeye geldim. Annenin gösterdiği sabrı, özeni, ilgiyi, merhameti başkasından göremez çocuk. Doğa üstü bir güç sergiliyor bence anneler.

Halam kariyerinde çok iyi bir noktaya ulaşmışken çocukları için işini bıraktı. Hiç pişman olmadı. Abimin eşide ilk çocuğunda direk çalışmaya başlamış. “Anneliğimi yaşayamadım, bir daha olursa asla çalışnayacağım” diyor.

Kariyer için asla devam edilmemeli. Çocuğun önce sevginize, sonra paranıza ihtiyacı var.

Calisan annenin cocuguyum. Bir cok animiz annesiz gecti cunki hez zaman izin alamiyordu. Ilk uc yil deniyor ama o zamanlari zaten hatirlamiyoruz pek. Benim icin onemli donem ilk okul zamaniydi. Herkesi okula annesi getirirdi, gosterilerinde annelerine el sallarlardi, karne zamani ayri bir ozel olurdu zaten. Ama benim annem neredeyse hic birinde yanimizda olamadi. Onu suclamiyorum. Devlet isindeydi, sartlar onu gosteriyordu calisti. Suan annem babam emekli cok rahatlar kendi ve bizim gelecegimiz icin cok iyi birsey yapmis iyiki calismis.

Ben hamileligimde dogum iznine kadar calistim izinden sonra ciktim. 1.5 yasinda suan kizim. Her ani na ortak oluyorum. Evet ev bazen sıkıcı fakat bebegim icin deger diye dusunuyorum.

Belki ilerde gucum yeterse calisabilirim ama suan dusunmuyorum.

Iyi ki birakmisim. Evet bazen cok daraliyorsun isi ozluyorsun ama ilklerini sen yasiyorsun hep. Ilk gulus ilk dis ilk adim ilk kelime... fazlasiyla deger

Çalışan bir annenin çocuğuyum. Daha 40 günlükken beni bırakıp işe gitmiş. Sonra babaanne eli ve kreşlerde büyüdüm. Ama hiç çalışan annenin çocuğu olduğum için ilgi eksikliği hissedip kötü etkilenmedim. Çok şükür iyi yerlere geldim ve annemle gurur duyuyorum. Eviyle mükemmel ilgilenip hepimize çok iyi bakan ve çalışmayı çok seven bir annem var. Hala gözlerinin içi parlayarak işe gider. Önemli olan annenin mutluluğu anne nasıl mutluysa çocuklar da onu hissedip o şekilde mutlu oluyorlar.

bence birakmayin yarimgun calisma sansiniz varsa daha iyi olur hatta..
paranizi kazanin guclu olan kadin ayaklari uzerinde durur ekonomik ozgurluk iyidir..bir suru lafa susmazsiniz olur da evliliginize bir sey olursa korkmazsiniz..calisanlar cocuguna gelecek olusturuyor...Evde oturup cocuk egitimine adamiyor insan kendini bence ev isi yemek camasira adıyor ..istisnalar haric gordugum cogu arkadasim tv programi- komsu sohbeti _temizlikle vb vakit geciriyor.Calisinca aksamlari işi gucu birakip kitabini okuyorsun oyununu oynuyorsun sarmas dolas oluyorsun..kaliteli vakit geciriyorsun..

Kendinize yeni konu açın bence.

Ben biraktim 4 yil calismadim, sonra uzun sure yari zamanli calistim, 6 aydir tam zamanli calisiyorum.
Cogunluk beni haksiz bulacak ama maddi anlamda ihtiyacim olmasa asla calismazdim, çocuk sabah 8 aksam 5 okulda, simdi cok sıkıldı anneanneye gidecek yazlıkta kalacak butun yaz... İcim icimi yiyor.

Back
X