Çocuğum 5 yaşında okur musunuz

Nazlisaglam93

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
136
39
13
32
Kızım 5 yaşında annenlerde yaşıyoruz kızım eşyalarını paylaşmak istemiyor kreşe gidiyor durmadan beni çağırıyorlar durduk yere ağlıyor ben napıcağımı bilmiyorum öğretmeye çalışıyorum ama paylaşımcı olamıyor eşimdende ayrıyım siz nasıl öğrettiniz

Eşyadan kastınız nedir? İlla ki paylaşmak zorunda mı bilemiyorum. Eşyamı ben de paylaşmayı sevmem. Başkasından ödünç almayı da aynı şekilde sevmem. Sürekli ağlaması adaptasyon süreciyle ilgili olabilir. Ne kadar oldu kreşe başlayalı?
Evin içinde de ağlıyor durduk yere kreşe 7 aydır gidiyor oyuncaklarını paylaşmıyor paylaşımcı davranmıyor

Pedagog destegi almalisiniz
Baba ile gorusuyormu tepkisi nasil
Ne zmndir ayrisiniz
Evindeki duzeni ariyor olabilir
Yada paylasmayi sevmeyebilir bence hic bir sakincasi yok paylasincada kiymeti bilinmeyecek buyudukce farki ayirir

Pedagog destegi almalisiniz
Baba ile gorusuyormu tepkisi nasil
Ne zmndir ayrisiniz
Evindeki duzeni ariyor olabilir
Yada paylasmayi sevmeyebilir bence hic bir sakincasi yok paylasincada kiymeti bilinmeyecek buyudukce farki ayirir
Arada bir görüşüyor babası ile götürüyorum babaannesine ama bu durum ilerde bencil yapar mi diye korkuyorum

Zorlamıyorum tabi ki ama arkadaşlarınin oyuncaklarınıda alıp kendisinin gibi kullanıyir
oyyy allahım dertlerı bıle guzel bu cocukların en buyuk derdı oyuncakları fazla sahıplenmek olsun mınıgın :)
benım yegenım oyleydı ne yaptıysak duzelmedı cocuk psıkologuna da gıttı

sonra kendı kendıne pat dıye gectı sımdı tum oyuncaklarını kızıma verıyor

cok ustune gıtmeden neden baskasının oyuncagına el konulmaması gerektıgını mantıklı anlatırsanız anlar

Biz eşyalarımızı paylaşmak istemedigimizde paylaşmiyoruz.

Onlarda bu hakka sahip bence. Öğretmen neden bu konuda diretiyor anlamış değilim.

Oyun arkadaşlıkları ile öğreniyorlar paylaşmayı. Diretince daha bir inat ediyorlar.
Tabi ki ama arkadaşlarınin oyuncaklarınıda alıp kendisinin oyuncakları gibi kullanıyir ama kendi oyuncaklarını vermiyor

oyyy allahım dertlerı bıle guzel bu cocukların en buyuk derdı oyuncakları fazla sahıplenmek olsun mınıgın :)
benım yegenım oyleydı ne yaptıysak duzelmedı cocuk psıkologuna da gıttı

sonra kendı kendıne pat dıye gectı sımdı tum oyuncaklarını kızıma verıyor

cok ustune gıtmeden neden baskasının oyuncagına el konulmaması gerektıgını mantıklı anlatırsanız anlar
Bende öyle düşünüyorum tabi ki ama işte ilerde bir sorun olur mu diye endişeleniyorum

İki kardeş olup oyuncaklarınızı paylaştığınız şeklinde oyunlar kurun mesela... ya da bir meyveyi paylaşarak yeyin.. böyle böyle hayatınızın içinde yeralsın paylaşmak, ve çocuklar arkadaşları bir eşyalarını aldığında geri vermeyecek sanırlar. En baştan anlatın geri vereceğini. Paylaşmasın boşver diyen cahillere de aldırmayın. Paylaşmak kişilik gelişiminin parçasıdır. Her yaşın kazanımlarını üç aşağı beş yukarı yerine getirmek önemlidir

Eşyadan kastınız nedir? İlla ki paylaşmak zorunda mı bilemiyorum. Eşyamı ben de paylaşmayı sevmem. Başkasından ödünç almayı da aynı şekilde sevmem. Sürekli ağlaması adaptasyon süreciyle ilgili olabilir. Ne kadar oldu kreşe başlayalı?
Zaman zaman evde birlikte bişeyler hazırlayıp arkadaşlarına hediye edin. Mesela biz oğlumla ayraçlar yapardık arkadaşları için hem evde güzel bi faaliyetti. Bazı günler sınıf arkadaşlarına çikolata alırdık. ( tam sayıda alırdı 18+2😂)
Oyuncak paylaşmayı öğrenmesi daha kolay aslında. Sınıfta oyuncak günü yapıldığında başka bir arkadaşının oyuncağını beğenip oynamak isteyecektir ve başkasının oyuncağıyla oynamanın yolu kendi oyuncağını paylaşmaktan geçer.

Paylaşmak eğer istiyorsa kişilik gelişiminin bir parçasıdır.İstemiyor ve siz zorluyorsanız onun adı başka bişey.Bu yaşlarda hakkını savunmayı öğrenir çocuk.Kendinin olana sahip çıkmasını bilmeyen sırf o bu istedi diye herşeye tamam diyen bir çocuk olmasını istemiyorsanız bırakın oyuncakları hakkında kararı kendisi versin
İllede paylaşsın diyen kör cahil yazara bakmayın

Paylaşmak eğer istiyorsa kişilik gelişiminin bir parçasıdır.İstemiyor ve siz zorluyorsanız onun adı başka bişey.Bu yaşlarda hakkını savunmayı öğrenir çocuk.Kendinin olana sahip çıkmasını bilmeyen sırf o bu istedi diye herşeye tamam diyen bir çocuk olmasını istemiyorsanız bırakın oyuncakları hakkında kararı kendisi versin
İllede paylaşsın diyen kör cahil yazara bakmayın
Eğitimci misiniz?

İki kardeş olup oyuncaklarınızı paylaştığınız şeklinde oyunlar kurun mesela... ya da bir meyveyi paylaşarak yeyin.. böyle böyle hayatınızın içinde yeralsın paylaşmak, ve çocuklar arkadaşları bir eşyalarını aldığında geri vermeyecek sanırlar. En baştan anlatın geri vereceğini. Paylaşmasın boşver diyen cahillere de aldırmayın. Paylaşmak kişilik gelişiminin parçasıdır. Her yaşın kazanımlarını üç aşağı beş yukarı yerine getirmek önemlidir
Bende artık bunu uygulamak istiyorum

Back
X