Hangi liseye gidiyor düz mü meslek mi anadolu mu?
bayanlar benim 9.sınıfa giden bir oğlum var. hiçdersine çalışmıyor her yolu denedik ama yapmıyor tabiki doğal olarakta dersleri kötü okuldan almak istemiyoruz. eşimle karşımıza aldık defalarca kere konuştuk.hiç takmıyor yada bize inadına yapıyor.her yönteme başvurduk ama yapmıyor kendine sorunca okuyacakmısın diye okuyacam diyor.ne yapacağımızı şaşırdık.birde sizlere sorayım dedim.
benim kardesim hic ders calismiyordu bundan iki sene öncesine kadar yani o zamanlar sizin oglunuz yaslarindaydi lise ye ilk basladiginda hic calismiyordu sürekli internet,futbol,müzik ...vb seyler ama su iki senedir her seyi dengeliyor babam dedi ki eger derslerin iyi gelirse sana ödül vercem filan tabi bu yine takmadi kafaya sonra babam onun aklina girdi iyice bayagi ciddi oldugunu görünce derslere sarildi ve su an dersleri normalin bile üstünde babam artik her sinav sonunda aldigi nota göre hediye veriyor bastan vermedi ki simarik dersleri boslamasin diye artik böyle bi anlasma yaptilar iki senedir öyle oluyor ve iki senedir hic zayif notu gelmedi en zayif notu su an 3 ve gercekten bayagi düzeldi insallah oglunuzda düzelir
okuldan almak büyük hata olur...kendisi istemese bile lüüütfen diplomasını almasını sağlayın bence okuldan almayı düşünmeyin bile...
yıllardır liselerde çalışan bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim 9. sınıf bir geçiş dönemidir ve öğrencilerin özellikle erkek öğrencilerin büyük çoğunluğu ders çalışmaz...daha sonra hiç ummadığınız öğrenciler bir anda değişebilir...9. sınıfta okuldan almaya karar vermek yanlış olur...karşınıza alıp ders çalışmazsan şöyle olur, okumazsan birşey olamazsın vsvs tarzı konuşmalar sizi hiç biryere götürmez hatta çalışmayan bir öğrenci için kesinlilkle ters tepki yaratır...ödül bazen işe yarar...size tavsiyem çocuğunuzla iletişim kurmaya çalışın...içten ve samimi bir şekilde gününün nasıl geçtiğini sorun, bu şekilde sohbetler edin...okulu ve durumunu sorduğunuzu hissettirmeden okulla ilgili düşüncelerini öğrenmeye çalışın...okuluna mutlaka gidin ve öğretmenlerine danışın buradan size pek birşey söyleyemem çok genel yargılarda bulunabilirim çünkü oğlunuzu tanımıyorum...
en sevdiği öğretmeninin kim olduğunu sorun örneğin...onunla ilgili konuşturmaya çalışın...ya da sevmediği öğretmenlerini neden sevmediğini sorun...arada tv de ne izlediğini takip edip örneğin bir dizi izliyorsa dizi ile ilgili birşeyler sorun, söyleyin..ama siz yargılarda bulunmayın asla bırakın o anlatsın siz .....sadece dinlediğinizi belirtecek şekilde "hı hı, ya , gerçekten mi, evet vsvs" gibi yorumlarda bulunun...siz ona örnek olun ama çaktırmadan...hadi bakalım okuma saati ya da hep birlikete kitap okuyacağız diye kurallar koymak yerine onun yanında kitap okuyun...ona birşey söylemeden siz başlayın mesela...bir süre sonra eşiniz alsın eline bir kitap, sonra diğer çocuğunuz...
bir de direk öğüt vermek yerine " sence şöyle olsa nasıl olur" gibi sorularla yapması gerekeni ona buldurun...
daha çok şey var aklıma gelen ama sınav sorusu hazırlamam gerekiyor aklım bir yandan işimde ve böyle bir başlık görünce hem çok sevindim hem yardım etmek istedim...ben elimden geldiğince yapabildiğim kadar yardım etmek isterim size ama şimdilik bu kadar...lütfen oğlunuzla ilgili yazmaya devam edin ve okuldan alma düşüncesini aklınızdan çıkarın...
çok önemli birşeyi söylemeyi unuttum sabırlı olun eğitim bir süreçtir hemde uzuuun bir süreç...hemen karşılık almayı beklersek hayalkırıklığına uğrarız....siz bir ağaç diktiniz...önce filizlenecek siz sabırla onu sulayacaksınız bekleyeceksiniz büyüyecek ve zamanı geldiğinde çok lezzetli meyveler verecek...hiçbirşey bir anda olmaz...
Öğretmen olarak cevap vermek istiyorum...Çocuğun okulu,sınıfı,sınıf arkadaşları tembeldir..
Çocuk,çalışmasa da çalışsa da bir mevkiiye gelemeyeceğini düşündüğünden boşvermiştir...
9.sınıf çok geç değil ama 10.sınıfa geçtiğinde geç olacaktır...
Çocuğun okulu,yaşadığınız sosyokültürel ortam ve arkadaşları değiştirilmelidir...
Ama okulu,arkadaşlarını değiştirmek istemeyeceğinden
sanki mecbur kalmışsınız gibi evinizi değiştirin...Çok sevdiğiniz yer bile olsa bunu
çocuk için yapmazsanız sonradan da üzülmeyin
Sleyman Belediolu burayı incelemeni tavsiye ederim canım
lise 1 en zor ve en önemli sınıf malesef, çocuklar içinde aile içinde...
ilk okul 1sınıftan 5. sınıfa kadar 5 öğretmen değiştirdi.4.sınıfa geçtiğinde evden taşındık başka okula nakil oldu. geldiği okulda öğretmeni ve arkadaşlarına alışamadı gitmek istemedi okula hergün ağlayarak geldi eve.5. sınfta istediği başka bir okula aldırdık.iyi gidiyordu bu seneye kadar zorlada olsa çalışıyordu zayıfı olmazdı ortalarda bir talebeydi.bu sene hiç kitab açıp bakmıyor.notlarıda çok kötü umarım düzelir.teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?