Bak canım şunu açıkça konuşalım...ilkokul temel bilgiler dönemidir ve sizinkinin eksik kalmış
Bu çocuk dersleri geçse de başarısı -dershaneye gitse bile- eksik olacaktır...
Özel ders aldırmanız şart...(Nerede yaşıyorsunuz...Tanıdık birilerini az maliyetle tavsiye edebilirim)
Şimdiden başlatın derslere ancak 2 yılda temel bilgiler alınır...
Parayı gözden çıkaramam derseniz...dershane değil...etüt merkezi öneririm...
sizi sanırım en iyi anlayanlardan birisiyim.benim büyük oglumda önce düz liseye başladı hiç ders çalışmadı sınıf tekrarı yaptı o günlerdeki sıkıntımı üzüntümü anlatamam koskoca 1 senesine maloldu ikinci senenin sonunda yatay geçiş yaparak meslek lisesine aldım.şimdi iyiki almışım diyorum.çok sıkıntılar çektirdi notlarını hep en son aşamada çalışıp kurtardı ögretmenlerinin yanına gitmeye utanıyordum oglum ev içinde çok sessiz mahallede çok sevilen bir çocuktur a ma okulda fırlamadır.neyse liseyi geçen sene bitirdi üniversitede iki yıllık tutturdu yatay geçiş yapmadı sınavlara girdi biz 4 yıllık çok istiyorduk aslında çalışsa yapıyordu ama arkadaş ve kız arkadaş olayından dolayı çalışmadı .öyle böyle şimdi üniversitede muhasebe bölümünde geçenlerde notlarına baktım hepsi berbat tabi agzıma ne geliyorsa söyledim şimdi finalleri var söyledigine göre sıkı çalışıyor annecigim verecegim hepsini diyor merak etme diyor ama işin birde şu tarafı var izmirin bir ilçesinde okuyor biz izmirdeyiz aylık masrafı 500 600 tl buluyor yurt parası harçlık derken kendiside para yönünden sıkıntı çekiyor bizde çekiyoruz okusun diye küçük oglumun pek çok şeyinden kısıyoruz ben evde birşeyler yapıyorum satmaya çalışıyorum neden bunları söylüyorum şimdi kendiside daha yeni yeni anlıyor benim yüzümden sıkıntı çekiyorsunuz diye keşke okusun her türlü zorluga razıyız biz vaktinde çalışsaydıda 4 senelik olsaydı ne olurdu inanınki içim çok acıyor üniversiteye giden 20 yaşındaki bir gence ders çalış demek çok yoruldum sıkıldım
9.sınıf ilk başlarda zor gelir,öğrenci bir bocalama evresi geçirir.Dersler zor gelir,arkadaş ortamı değişir.Ama bu öğrencinin çalışmasına engel olmamalı.1-2 ders zayıf olabilir ilk dönem,çalışıyor ama anlamıyor olabilir.Fakat sizin oğlunuz anladığım kadarıyla umursamıyor.Bu bambaşka bir durum.Ne yazık ki düz liselerde ve meslek liselerinde öğrencilerin çoğu umursamıyor,boşvermişlik var.Bazı şeylerin farkına varamıyorlar.Lise hayatını gezmek,eğlenmek,karşı cinsle bir yerlere gitmekmiş gibi algılıyorlar.Oğlunuzun arkadaş grubu da yüksek ihtimal böyle kişilerden oluşuyordur.Keşke görüştürmemeyi başarsanız,ortamını değiştirse belki sorun düzelir.
Okuldan almayı düşünmeyin bile.Diploması mutlaka olsun.Sözünü dinleyebileceği birileri varsa,onlarla konuşturun.Bilgisayarı varsa sınır koyun,sürekli açık olmasın.Dışarı çok çıkıyorsa hergün çıkmasına izin vermeyin.
Aslında ne desek boş,her şey çocukta biter,cidden istiyorsa çalışır.Ama içten gelen bir şey yoksa siz en iyi öğretmenlere de gönderseniz,en iyi imkanları da sağlasanız olmaz.Hep evde odasında oturur ama başka şeylerle ilgilenir.O yüzden umarım farkına varır bazı şeylerin ya da farkına varmasını sağlayacak bir şey olur.
bence ders çalışmaya isteksizliği konu eksiklerinden kaynaklanıyor olabilir, konu eksiği çoğaldıkça derslerden daha da soğuyacak, öğretmenlerle arası daha da açılacak, kötü olduğu derste gerekiyosa ilkokul müfredatına gidip taşları sağlam dizmeli...
ama lise 1 psikolojikmanda zor
onuda anlamaya çalışmalı
belki dersleri kötü olduğu için umudunu kaybetmiştir, benim yeğenim de 9a gidiyor ilk sınavlar bi geldi en yüksek dersi 3, birsürü 0,1 var, ben ve 2 üniversiteli akrabası bir olduk bi güzel çalıştırdık zayıf dersi kalmadı, başarıcağını anlayınca artık kendi isteğiyle çalışıyor, psikoloğa falan götürün, odasında televizyon bilgisayar varsa alın
uzmandan yardım alabilirsiniz yada okulunda rehber hocası varsa onunla konuşabilirsiniz belki psikolojik bir durumu vardır oğlunuzun size söyleyemediği içine attığı
onuda denedik ama gitmiyor .ben bu gece şöyle düşündüm ikimiz bir gidelim diyeceğim bende gideyim pskolağa benim kendimi düzeltmemgerekiyor benle gelirmisin diye teklifte bulunacağım bu durumuda doktorla önceden görüşmeyi düşünüyorum.
güzel olur ve doktorun benimle ilgili soracakları varmış sana deyin...zaten doktor ne yapacağını nasıl yaklaşacağını bilir...
doktora gidim mutlaka ama size tavsiyem herhangi bir psikiyatra ya da psikoloğa değil "ergen psikolojisi" uzmanı bulup ona danışmanız...çünkü ergenlik çok başka birşeydir ve belki insanın en zor dönemidir...eğer imkanınız varsa fakülte hastanelerinde var ergen psikolojisi bölümü...psikoloğa yönlendirdiğimiz tüm öğrencilerimize hemen hemen aynı ilaçlar verilip gönderiliyor...ben bu dönemde ciddi problemi yoksa çocuğun ilaçla tedavisinden değil terapi ve telkinle ona yardım etmeye çalışmaktan yanayım...
anladığım kadarıyla sizin oğlunuzun büyük probemleri yok sadece çoğu genç gibi ders çalışmayı sevmiyor.....
size bir tavsiye (bugün derste çocuklarla konuşurken aklıma geldi)....evde birlikte oyunlar oynayın...hani bir arkadaş kutu oyunları oynayın birlikte birşeyler yapın demişti..o tarz bir şey....örneğin evde "canlı para" oynayın...nasıl mı??
oğlunuza test kitapları alın ki eminim vardır....sonra yarışma şeklinde sorun soruları...başta bir ödülü olsun örneğin 10 20 (ne kadar bütçeniz elveriyorsa) fazla harçlık, ne bileyim telefonu varsa bir miktar kontör, ya da hafta sonu fazladan bilgisayar kullanma süresi....mesela başta 3 saat (3x 60=180 dak) verin ona....aynen yarışmadaki gibi her şıkka belli bir miktar süre koysun ve tüm süreyi kazanmaya çalışsın...haftada bir kaç kez oynayın...belki 50 yerine 10 soru yapacaktır ama gün geçtikçe hevesi isteği artacaktır...belki sıadece kazanmak için öğrenmeye çalışacaktır...
bu sadece bir örnek...oğlunuzu siz daha iyi tanıyorsunuz ve en büyük avantajınız sizinle konuşabiliyor olması...siz doğru yöntemleri daha rahat bulursunuz....lütfen onu sorgulamadan yaklaşın...mesela arada " ne kadar çok üstüne geliyoruz biz senin" gibi şeyler söyleyin....
ve şunu unutmayın örnek olmak, yapmak söylemekten öğüt vermekten çok daha etkilidir...
çok sağolun zaman ayırıp sıkıntıma çözüm bulmaya çalıştığınız için ALLAH razı olsun.dediğiniz gibi oyun uynamayı bugün deneyelim. eşimlede konuşup doktor meselesinide halledeceğim inş.çocuğumun gözümün önünde kendini mahvetmesine izin vemyeceğim.umudumun bitip tükendiği anda iyiki buraya yazmışım çok yardımcı oldunuz siz ve diğer arkadaşlar,hepinize teşekkür ederim.inş iyi haberlerinide veririm sizlere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?