çocuğum olmuyor diye bana ''kıskanç'' muamelesi yapılıyor

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
mrb arkdaşalar ben 3,5 yıldır evliyim henüz çocuğum yok. bunamı üzüleyim yoksa çevremdeki insanların tavırlarına mı?
dün eşimin bi akrabasına gittik evde bizde başka akrabalrada vardı. gittiğimiz teyzenin yeni gelini hamile benden sonra evlenmişti. yanımdaki kuzen teyzeye gelinin nasıl nasıl gidiyor hamilleik diye sordu. teyzede cevaplayacağı sırada bana baktı göz göze gelince kaçırdı gözlerini yere baktı cevapladı. benim kıskandığımı düşündü fesatlık istediğimi düşündü ben öyle hissettim çünkü ben çocuğum olmadığı için sorulan soruları ve o bakışları artık çok iyi tanıyorum. yeni biri hamileyse bana söylenmiyor yada yarım ağızla söyleniyor nazar ederim diye. bi komşum var 15 yıllık evli yeni hamile kaldı öyle sevindimki 15 yıl beklemişti hasret vardı diye. ama ne yazıkki 1 ay sonra düştü. geçmiş olsuna gittim o bakışından sonra eve gelince satatlerce ağladım sanki ben nazar değidirdimde kıskandımda düştü bebeği (( ben kendim için istediğim bebeği başkası için niye istemiyim ki. benim kısır olduğumu düşünüyolar yanımda imalı konuyolar yaşını başını almış kadınlar. çocuğu olmayan benim bu sevgiden bu duygudan mahrum olan benim peki siz neden hala beni aşağılar suçlar bakışlarla bakıyosunuz?? suçlumuyum ben hatalı mıyım ? bana daha hassas davranmanız gerekmez mi? evden dışarı çıkmak istemiyorum doktorum psikolojik dedi hiç bi sorunumuz yok çok şükür. doktorun dediği stress yapmayın!.. ama ben bunlarla muattap oldukça stress yapmaman mümkün değil. örneğin gidiyorum bi ortamda bişey duyuyorum eve gelip 3-4 gün üzüntü yaşıyorum ağlıyorum tüm gün. o nedenle hiç gitmek istemiyorum dünyada benden başka çocuğu olmayan yok mu sanki ilk ben miyim sanki.. sizinde başınıza benzer olaylar geldi mi hiç?

Reactions: Pcc

Niye kendinize bu kadar yükleniyorsunuz?

Yere baktı da, ben anladım ne demek istediğini de, nazar ederim zannediyor da..... Kendinize eziyet etmekten başka yaptığınız bişi yok.

yazdıklarınızı okuyunca çok kötü hissettim,birden kendi yaşadıklarım aklıma geldi..sizi öyle iyi anlıyorum ki..benimde 3 yıl çocuğum olmadı,bebeklerime de tüp bebekle kavuştum zaten..o bakışları,laf çarpıtmaları,kıskanıyor,nazarı değer,onun çocuğu olmuyor imalarını öyle çok duydum ki.zaten bir süre sonra duyarsızlaşıyorsun,o laflar dokunmuyor artık.hiç unutamadığım bir anım var,hatırladıkça hala bıçak gibi saplanıyor! k.validem ve eltimler bizi ziyarete gelmişlerdi.eltimin kızı o zaman 4 yaşındaydı,uzun yoldan geldikleri için kızın üzerinde bir mahmurluk vardı ve sürekli huysuzlanıyordu.k.validem tam 1 saat boyunca "bu kıza ne oldu,hiç böyle yapmazdı,kesin birşey oldu" dedi durdu..eltim,yol yorgunu falan dediysede kadın durmadı..o gece sabaha kadar ağladım çünkü anlamıştım ne ima ettiğini..çocuğum olmuyor ya nazarım değdi tabii!! ben Allah'a havale ettim o ve onun gibileri..lütfen aldırış etmeyin,Allah büyük.

Evet muhtemelen sana aman nazarı değmesin muamelesi yapılıyodurda bence bakışlardan çok fazla anlam çıkarmışsın

Beni yanlis anlamanizi ve yaranizi desmek istemem ama sanirim bu durumdan dolayi psikolojiniz oldukca bozulmus acaba sizde insanlari yanlis anliyo olabilirmisiniz?Sonucta lanetli bi bakisiyla adam olduren bi insan degilsiniz herhalde sizden cocuklar bakislar falan kacirilsin belki cocugunuz olmadigindan dolayi onlarda gözünüze gözünüze sokmak istemiyolardir daha fazla uzulursunuz diye bide olumlu tarafindan bakin.Gecenlerde esimin kuzeni 5 aylik dogum yapti zaten o zamana kadar hamileligi cok kotu gecti neyse malesef bebegini kaybetti ve cok kotu psikolojisi bozuldu insan böyle durumlarda ne yapacagini sasiriyo gitsem ne denir acisini daha deserim diye dusunuyosun gitmesem neden gelmedi diyebilir belki destege ihtiyaci vardir bende oglumu babaannesine birakip gittim ki bu durumda cocuk görmesin daha kotu hisseder diye dusundum ama simdi sizin konunuzuda okuyunca acaba yanlismi yaptim dedim ama bu tamamiyle karsidakinin algilamasina bagli yani birinin tamamiyle iyi niyetle yaptigi biseyi siz kotu algilayabilirsiniz oda belki dusunmustur bak cocugu getirmedi nazar deger diye .Bence bu tur seylere kafanizi takmayin bakin doktorda tamamiyle psikolojik demis yani sizin saglam durmaniz gerek oyle bi bakisa 3 gün aglarsaniz zamanla cok daha kotü seyler yasarsiniz.bunlarida tamamiyle iyi niyetle yaziyorum unutmayin GUZEL BAKAN GUZEL GÖRÜR..insallah en kisa zamanda sizin ve tum isteyenlerin bebegi olur.Sevgiyle saglicakla kalin.

teşekkür ederim çok güzel empati kurmuşsunuz bende denedim acaba çok hassasım herşeyi yanlışmı anlıyrum diye. aynı kişiden değil bazı kişilerden bu negatif elektriği alıyorumm. siz oğlunuzu götürmemişsiniz yanlış anlaşılmaz çünkü geçmiş olsuna gitmişsiniz ama oturmaya gittiğinizde oğlunuzu götürmezseniz yanlış anlaşılabilir. herkes için aynı şeyi söylemiyorum malesef bazı kdınlar yapıyor bunu. mesela güvenerek arkadaşlık kurduğum eşimin kuzeninin iki çocuğu var normalde ikinci çocuk süpriz oldu tek çocuğu vardı başka yapmayacaktı ikinciye hamile olduğunu öğrendiğinde ağlamıştı istemiyorum die neyse doğum yaptı aradan zaman geçti baktı benim ocuğum olmuyor ortamlarda ayyy seneye 3. yü doğurcaaam diye gülerek göz ucuyla bana bakarak. onun ki zaten direk imaydı ertesi gün eşimin teyzesi ( sever beni) nesnes git doktora tüp bebek mi yapıyo ne yapıyosa yapsın hemen al bebeğini kucağına dedi dünkü konuşmadan bahsederk dedi bunu yani ben yanlış alamıyorum kiiii

canım üzülme inan bebeği olmayan herkes yaşıyor aynı durumu ama bence kendını motive et sen

kendını belse onalrın tavırlarına ımalarına aldırma ılk bı kaç kez yap bunu sonra yavas yavas meleke halıne dönüşüyo

zaten napıcaksın...ama inan bazıalrı da var hamıel haberı verınce nisbet yapıyo diye düşünebılır yanı ben

o haberi verenleride abnlıyorum senın olmadı ama bak ebnım var gıbı anlaşılamsını ıstemıo kımısıde insanlar değişik

değişik napıcaksın ama sıkma canını cidden stres yapma stres cok buyuk etkenn...

saol canım benim onlar öyle ima yaptıkça ben kıskanmadığımı göstrmek için çırpınıyorum resmen.. ben ben olmaktan çıkıyrum normalde hamile mheberine hee güzelmiş der geçerdim ama şimdi allah sağlıkla kucağına alsın çok sevindimm ne mutlu ona vs. vs. gibi bi sürü laflar eder oldum sırf kıskandığımı falan sanmasınlar diye . kıskanmıyorum ama özeniyorum aynı şey deilki 12 yaşında bi kız çocuğuna sorun evlenince anne olmayı oda ister bu çok normal zaten. özenmekte normal değil mi kıskanmak nedir yaaa

offf bu milleti allah nasil biliyorsa öyle etsin.. seni cok iyi anliyorum canim.. ben de yaklasik 3 yillik evliyim. iki seneye yakin biz istemedik, son bir senedir de istiyoruz olmuyor.. cok ama cok iyi biliyorum ben onlari..aynisi benim de basima geldi, bi komsu ilk bebgini düsürdü, dis gebelikmis zaten, ikincisini bana demedi, ben de baskasindan duydum tebrik ettim ne bileyim... onu da düsürmüs.. son karsilastigimizda bana düsman muamelesi yapti.. daha edemedi yaptigim makyajla dalga gecti aklinca.. yolda karislasinca diyoki, ay ne bileyim boyalanmissin ben de bu kim diyorum nereye gidiyosun böyleeeeeee öyle imali soruyoki sanki süslendim sevgilime gidiyorum töbe töbe... üzülme bitanem bunu yasayan tek sen degilsin.. insanlarin kendini bilmezligi..

baska bi komusunun da 3 cocugu var.. diyoki bak ben üs tane yaptim siz bi tane yapamadiniz.. bi arkadas daha var ayni benim gibi bi senedir deniyo olmuyo.. aliyo bizi karisina eziyo resmen.. hamile kaldi mi ize demicem diye acikca dedi.. daha ne denirki

bigün de parkta oturuyoruz, kadinin birinin cocugu düstü... yine ayni cocuksuz arkadas vardi yanimizda.. kadin tuttu bize dediki, ayyyyyyyy siz ikiniz nasil baktiniz öyle cocuguma nazar degdirdiniz...

evet dengesiz insan çok ama sizin algınız bu konuda seçiçi olduğu için fazlaca etkileniyorsunuz gibi geldi
benim 3 yaşında bir kızım var allah bağışlarsa
evliliğimizin ilk 4 senesi çocuk düşünmedik ve yapmadık
tabi süre uzun olunca insanlar çocuğumuz olmadığını düşünmüşler
bunu kızım doğunca anladım :)) ozamana kadar bir sürü arkadaşımın çocuğu oldu bebekli ortamlara girdim ama hiç dikkat etmedim
eğer siz bu konuyu kafanızdan biraz olsun uzaklaştırırsanız diğer insanların ne yaptığı nasıl baktığı pek ilgilendirmez sizi

kişi karşısındakini nasıl bilir: KENDİ GİBİ...

bilmem anlatabildim mi?

o kadar fesatlar ki herkesi de kendileri gibi fesat sanıyorlar... gıcık oluyorum böylelerine

Bence sen bu olaya fazla üzüldügün icin herkesin böyle düsündügünü zannediyorsun.bunlar gereksiz kuruntular.benimde 4 sene olmadi.sen bol bol allaha dua et canim.

benim de çocuğum iki sene kadar olmadı ve 11 ay tedaviden sonra oğlum oldu.ben hiç takmazdım başkası nazar eder falan diye.bide şu var ben çocuğum olmuyor diye üzüldüğümü kimseye belli etmiyordum.benim için iyi niyetli olmadığını düşündüğüm insalar bana neden çocuk yapmıyorsunuz dediklerinde bende gülerek biz yapmayacaz allah verecekki olacak derdim.(yoksa biz yapıyoruz yani diyecektimde neysee)ya da demekki henüz vakti gelmedi derdim.kendimi hazır hissetmiyorum bebek viyaklamarına gece uyanmalarına,gezmemden ferakat edecem, zaten çalışıyorum falan derdim.bence siz umursamaz davranırsanız ortada sorun kalmaz.siz kendinizi geri çekip başkalarının çocuklarına yaklaşmazsanız sevmezseniz insanlarda sizin algıladığınız gibi düşünebilir.

Merhaba.Öncelikle çocuğu olmayan tek kişi değilsiniz ve bu sıkıntıyı yaşayan binlerce insan var.Bende 7 yıllık evliyim gebelik kayıplarım var ve çocuğumuz yok.İnşallah yakın zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız o kadar sıkıntı etmeyin bi probleminizde yokmuş.Siz kıskanç olarak algılandığınızı düşünüp üzülüyosunuz bense insanların merhametinden sıkıldığım için üzülüyorum.Şİmdi belki merhamettende sıkılırmı insan sizi düşünüyolar demek psikolojiniz bozulmuş sizin falan diyenler olabilir.Ama bu durumu gerçekten yaşayan anlar.Diğerleri sadece empati kurmaya çalışabilir.Toplumda özellikle de kadınlarımızda kıskançlık duygusu malum ve hele de böyle bir konuda nispet yapmaya hazır öyle çok insan varki.Bi toplulukta 2. ve 3. çocuk düşünüyomusun diye sorduklarında birine "yok Allah olmayanlara versin artık bana yeter" diyo kadının birisi.Şİmdi bunu nasıl algılamalı insan.Bana duamı ediyo nispetmi yapıyo lafmı dokunduruyo.Zaten yaradılış olarak ince düşünceliyiz bide böyle bi durumda gerçekten insan daha hassas oluyo.Ama bütün lafları da bizim hassaslığımıza vermek çok adilce olmasa gerek.Çünkü gerçekten bazen canını acıtmaktan zevk alan insanlar oluyo.Bu bi kısır döngüye dönüşüyo canım.İLk zamanlarda bende senin gibiydim.Eşim birinin hamilelik haberini vermezdi artık bana.Zamanla alışıyosun cahillerle olgun insanları ayırıp ona göre muamele ediyosun ona göre tavır alıyosun.Bi ömür bu konu üzerinde kafa patlatıp üzülmekle geçmez inşallah beklemesin kimse hemen gelsin herkesin bebeği.Ama gelene kadarda da kendimizi yıpratıp verilen diğer nimetlere şükretmemek sadece bu eksikliğe odaklanmak kendimize ve bize verilen bu kıymetli yaşama haksızlık olur.Hayat bütün eksikliklere negatif insanlara rağmen güzel.Herkesin hayatında bi eksiklik var unutma

canım benim suçlu olan sen değilsin rabbim dilediğine dilediğini verir senin elinde olan birşey yok üzme kendini inşallah hayırlısıyla olur herşeyin bi vakti saati vardır ablamında 6 yıl sonra oldu arkasından 2. oldu ablamda üzülüyodu hep ama şimdi bugünü görmüş yada düşünmüş olsa üzülürmüydü hiç. sende sıkma canını rabbimin elbet vereceği bir zaman vardır.

zor bir durumun içindesiniz,uzak durun o insanlardan...çocuk sahibi olmak tabiki çok güzel bişey allah inşallah gönlünüze göre verir,peki sizin çocuğunuz olunca başları göğemi ericek,nedir bu eski devirlerden kalma tavırlar anlamıyorum,takmayın kafanıza

herşeyin bir zamanı vardır allahın işine karışılmaz mutlaka bunun da bir zamanı vardır,siz hiç suçlu deilsiniz lütfen üzmeyin kendinizi..

bence durumun bu konuda hassas olundugu icin alinganlik yapmakla cok da ilgisi yok, tabiki milletin ne dediginin bi önemi yok kesinlikle, ama bu konuda özellikle gözüne bakip, cocuguna yapisip, anneeeemmmmm iyiki dogurmusum seni diyen de var.. yasayanin bilecegi bir sey.. korundugum dönemde de benzer seyleri görmüstüm ben, yani bebek istegi bu olaylari görmeyi tetiklemek yerine daha cok caninin acimasina sebep oluyo o kadar..

aılem ve akrabalrım o kadar yuklenmıyor ve bana kızıyorlar ozellıkle esım ve aılesı kısmet ısı bunlar dıye tabııı zamanla uzuluyorsun hamıle haberı duyunca ne kadar sevındıgını soylesnede ıcınde burukluk oluyor senı anlıyorum bende 3,5yıllık evlıyım ve daha hıc tatmadım o duyguyu kısmet rabbım zamanını bılıyorherkez ne derse desin RABBIM OL DEMEKDIKCE OMAZZZZZZZZZZ takmamaya calıs psıkolojık ıslerbunlar bılıyorum ama kendıne ne kdr yuklenır ve takarsan vucudun o kadar gerı tepıyormusona gore..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…