çocuğum olmuyor diye bana ''kıskanç'' muamelesi yapılıyor

yaa ne biçim insanlar var sendeki kıskançlık değil.özlem evlat hasreti. sen hiç üzülme benim yengeminde 7 sene kadar çocuğu olmadı.sonra allahım ona bir kız bir erkek çocuğu verdi. önce hayırlısını istemeli insan.zamanı gelince eminimki sana da bi evlat nasip edicektir allahımmoralini sakın bozma içini rahat tut.allah yardımcın olsun

senin kıskandığını düşünmüyorlar canım.
belki de üzüleceğini düşünüyorlar.
eşimin kuzeninin 6 yıl çocuğu olmadı,ve herkes hamile haberlerini ondan saklamaya çalışırdı,
belkide üzülür diye

of benim de 3 senedir olmuyo bıktım artık arkadaşlarım sadece hamile değil msin demek için arıyo hele bi tanesi her görüşmemizde yok tembelsiniz bilmem neysiniz deyip duruyo olmuyo işte ben ne yapabilirm çok üzülüyorum geçen dayımın kızı 2.çocuğuna hamileymiş annem onlara gitmişti benle telefonla konuştu ama hiç sölemedi sonradan ablam söyledi annem kıskanacağımı düşündüğü için değil üzüleceğim için söylememiştir eminim yani çünkü benden sonra evlenmişti.ama annemin söylememesine o kadar çok üzüldüm ki artık hiç sabrım kalmadı çok iztiyorum Rabbim en kısa zamanda hayırlı bi şekilde sana da bana da tüm isteyenlere de nasip eder inş.

Sizi bi yandanda anlayabiliyorum kizlar etrafta bosbogaz insanlar o kadarda fazla ki nerdeyse haftada kac kere yapiyosunuz diye sorucaklar evlendikten sonra 5 yil esimle karar alip bizde yapmadik ama olmadigi icin degil hazir olmadigimiz istemedigimiz icin yapmadik aman allahim yani istememe ragmen bazen yapayimda rahatlasinlar diyodumbisey yok mu? bisey yok mu?Bende bisey yok sendede terbiye yok deyesi geliyo insanin yaasize ne kardesim ya belki olmuyo,belki istemiyorum sizemi düstü tasasi tabi ben istemedigim icin sadece soruyolar diye rahatsizlik duyardim ama sizin isteyipte olmamasi acaba biseymi ima etmek istiyo diye düsünebilirsinizama gercekten takmayin kafaya valla siz ne kadar rahat olursaniz hamile kalmanizda o kadar kolaylasir.Allah insallah isteyen herkeze saglikli ,hayirli evlatlar nasip eder.

Seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyler benimde başıma geliyor.Bizde 7 yıllık evliyiz ve 3.5 yıldır çocuğumuz olmuyor.

Komşumuzun gelini hamileydi.Annemler orada diye bende bir 5 dk uğradım ev kalablıktı.Neyse bebek kaç aylık oldu diye sordu biri geline.Kaynanasıda bir gelinin karnına baktı bir bana baktı 7 aylık dediİnsan ister istemez üstüne alınıyor.

Geçende bebekli birine gitmiştik.Ananemde oradaydı oda demezmi bebeği kucağına alda resim çekin akşam xxx e gösterirsin.Bebebğin anneside hee alsana kucağına sev diyoO an mecbur aldım bebeği kucağıma sevdim biraz yatırdım yatağına ama ağlamamak için kendimi zor tuttum.Zaten sonrada bir bahene bulup eve geldim.

Birde tedavi olduğumuzu hastaneye gidip geldiğimi bilenler bazen laf olsun torba dolsun diye soruyor.EEE ne yaptın yinemi hasteneye gittin.Ne dediler hiç işte aynı şey hep gidiyorsun vs.

Eşimde görümcemlere gittiğimizde onun bebeğini çok seviyor banada diyor alsana kucağına ama alamıyorumki sarılıp ağlayasım geliyor.Birde biz bunu eve götürelim diyor ablasına ben o zaman o kadar kötü oluyorumki.

Birde bebek istediğimizi ve olmadığını söylemediğimiz 3. derece akrabalar var.Onlarda her gördüğünde soruyor neden çocuk yapmıyorsunuz olmuyormu yoksa?İnsan azıcık halden anlar kim 7 yıl korunurki belliki olmuyor ne diye sorupta insanın yarasını deşerlerse.

Zaten bizim derdimiz bize yetiyor birde bu anlayışsız insanlar yüzünden iki kat üzülüyoruz.

ilk önce rabbim hepimizin yardımcısı olsun bende 6yıllık evliyim bazı zamanlar çok üzüldüm ağladım ama artık takmamayı öğrendim nasılmı eşime dedimki beni üzen kim olursa lafını vercem dedim artık kim ima etti beni üzmeye çalıştı alanda ALLAH verende ALLAH diyorum anlayana tabi bende içimi dökeyim tüp bebek denedik olmadı dondurulmuşlarla tedaviye başladım oda olmadı bayramdı eltim hamile görümcem doğum yapmış bi akrabanın gelini hamile hepimiz biradayız ya onları görünce aklıma tedavilerim geldi olsaydı dedim 2aylık hamile olcaktım dedim içimden içeri odaya geçtim görümcem geldi neoldun dedi dedim hamile görünce tedavide çektiklerim geldi aklıma dedim cevap iyide onların suçu yok böyle yapma öyle konuma geldimki onları kıskanmış kaprisli vs .ama atlattım rabbim büyük kızlar şimdi aklımda bu bizim imtihanımz insanlara aldırmayalım ki en azından bu dünya gelip geçeçek ahirette mükafatını alalım gün doğmadan neler doğar

Canımm inşallah Allah bizlerede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.Görümcenide Allah a havale ediyorum.

Benim görümcelerimdende biri hamileydi ben duyunca üzülmiyim diye benden saklamış 3 aylık olmuş.Birgün iki görümcemde bizdeler.Büyük görümcem benim bebeğim olmadığını biliyor.Mutfaktayız hiç unutmuyorum lovely nasıl gidiyor varmı sende birşey dedi.Bende yok dedim gülerek amaa xxx de var dedi.Nasıl yani dedim hamilee dedi gülerek kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü nasıl bir tepki vereceğimi bilemedim o anı hiç unutamıyorum.Küçük görümcemi bile öpüp tebrik edemedim o patavatsızın sayesinde.

Birde güya bizi çok düşünüyorya bize dediki bebeğiniz olursa odasını ben alıcam.Bende tama dedim kırılmasın diye ama Allah biliyorya aldıktan sonra lafını yapacağımı bildiğimden aldırmayacaktım zaten eşimede dedim bebeğimiz olursa biz herşeyini kendimiz yaparız diye.

Neyse bu şimdi evine birkaç eşya almış borca girmiş.Arkamızdan diyormuşki lovely ninde çocuğu olmadı olmadı şimdi ben borca girdimya kesin olur.Diyormuş.

Sanki ondan oda isteyen var.Hani borca girdi ya neredeyse dua edecek borcu bitene kadar çocuğumuz olmasın diye.

Etrafındaki negatif insanlardan arınmazsan,kafandaki negatif düşüncelerden uzaklaşmazsan hamile kalman daha da zorlaşır söyleyeyim..
Madem fiziksel olarak gayet sağlıklıymışsın,kendine yeni bir bakış açısı belirlemelisin ve "çocuğum olmuyor"lafını kafandan mutlaka silmelisin...Biraz da ironi yapmalısın..

Sağlıklı insanın mutlaka çocuğu olur,ama stres o kadar olumsuz etkiler ki hamile kalacağı varsa da kalamaz...Ben de hamileyim,hiç düşünmediğim,hiç planlamadığım bir zamanda kaldım,çünkü aklımda fikrimde yoktu..Hatta ben ilk haftalar şoklardaydım Allahın gücüne gitmesin erken geldiğini düşünüyordum..Şimdi mutluyum şükür....

Başkaları için sakın kendini yıpratma,üzülme,hamileliği aklına sokma bi süre ama çalışmalara devam edin..Allah ne zaman nasip ederse o zaman gelecektir zaten...

Herkese öneriyorum bunu"sağır kurbağa"hikayesini uygulayın her zaman..Mutlaka herşey lehinize işleyecektir..

cnm her gün gelip geçiyor insanların yaptıkları eşşeklik baki kalıyo aldırma

Allah bebeğini hayırlısyla sağlıcakla kucağına almayı nasipetsin.Yazdıkların çok güzel ama bunu yaşamayan bilemez uygulamak gerçekten çok zor.Eğer yıllarca bebek hasreti çekseydin bunun ne kadar zor olduğunu duyduklarına kulağını tıkamanın stres yapmamanın imkansız olduğunu anlardın.

bi kere yine arkadaşımın yanına gitmiştim kızı kulağına bişey söledi arkadaşım yavruumm annem bilmemnem diye diye sevdi kızını sonra bana sen daha dur bak çocuğun olunca böyle oluyo işte falan dedi.ben gecelerce uyuyamadım beynimde yankılandı durdu bu dedikleri hiç unutamadım yani.hep ağlamak istiyorum o kadar sıkılıyorum ki anlatamam..

Amin canım çok sağol Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin inşallah..

Bilmiyorum belki de yapım öyledir.Bende 3 yıllık evliyim bana kalsa ben 3-4 sene daha çocuk istemiyordum çünkü,işle ilgili ama eşim artık neredeyse ben erteledikçe bana tripler yapmaya başlar gibi bişey oldu..Ama yaşım 30 ve zamanım da gelmişti aslında,iyi ki de yapmış..

Yani ben şöyle düşünüyorum bu benim şahsi fikrim emin olun ki çocuğum olmasaydı da üzülmezdim..Ama şu da var dediğiniz gibi etraftaki çok bilmiş insanlar beyin kemirmeyi o kadar seviyorlar ki,bende sıkılmıştım ve kulak tıkıyordum artık"çocuk ne zaman"laflarına..

Onu demek istiyorum ben..Stres yaptıkça vücut kendini olumsuzluğa itiyor çünkü...Umarım herşey herkesin istediği gibi olur..

5 yıllık evliyim, son 2 senedir istiyoruz ama kavuşamadık henüz...
özellikle dış kapının dış mandalları sormuyor mu sinir oluyorum, hamilemisin varmı birşey? hamileysem zaten belli olur değilmi? onun önceside erken hamilelik dönemiysede seni hiç ilgilendirmez, 2-3 aylık hamileliğimi öğrenirsen ne olacak
geçenlerde bir ortamda 2 hamilelik haberi birden aldım, sonra ordan birisi daha ilk görmüşüm, döndü bana eeeee sen kaç yıllık evlisin, düşünmüyormusunuz yoksaaaa....
dedim sıra gelmedi(gerçekten de öyle) sonra demekki verdiğim cevaplarla tatmin olmadı, ne alakaysa doğum kontrol haplarıda engeller dedi
fazla muhatap olmak istemediğim için Allah korusun dedim. kapandı konu.
samimi olmadığım ilk gördüğüm insanların bu kadar kurcalamasını anlamıyorum, tabi birde yaşıtım olup çocuğuyla laf sokanlar hava atanlar var, durumumuz zaten çok zor
Allah yardımcımız olsun, ama insanların gerçek yüzünü öğreniyorum böylece, hiç ummadığım kişilerden neler duydum.

Bizde eşimle evliliğimizin ilk yılları çocuk düşünmüyorduk.Hatta o zamanlarda bize çocuk ne zaman diyenler oluyordu biz düşünmüyoruz diyorduk.Hatta ben gerekirse hiç çocuk olmasın ben böyle mutluyum diyordum.Ne zamanki korunmayı bıraktık ve çocuk olmadığını anladım o zaman ben ben olmaktan çıktım.

Aslında yazdıklarında çok çok haklısın kulak tıkamak gerekiyor ama bunu gerçekten yapabilenler çok güçlü diye düşünüyorum.

Ben çocuk düşündüğüm zamandan beri çalışmıyorum aslında en büyük sorunda burada.Evde düşün düşün psikolojisi altüst oluyor insanın.İşe girmek istiyorum ama sık sık hastaneye gidip geldiğim için şuan mümkün değil.Kendimi ben bile tanıyamıyorum.

İnşallah rabim en yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip ederr tüm evlat hasreti çekenlere.

merhabalar....yazınızı okudum ve ben cevrendeki insanlar gıbı düşünmüyorum....bebek istediğin için sen daha bi candan sevınır onların mutlulugunu yaşarsın ama gelgelelimki insanların batıl inançları önyargıları,,benim yaşadığım stres şuydu okadar cok bende bebek denıyordumkı 8 ay devamlı denedık ama olmadı her test yapısımda hıçkırıklarla ağlıyordum daha sonra doktora danıstım dr da stresten oldugunu zorlamamak gerektıgını ve moralın yuksek tutulması gerektıgını söyledı eve kapatmıstım bende kendımı bol bol sabah gece yürüyüşü yapıp sosyal olmaya çalıstım 3yaşında yeğenımle bol bol ilgilenmeye başladım piskolojımde baya düzelmiştiki şubat ayında gecıkmem oldu ama ben gene hayal kırıklıgı olmuyacak dıye korktum ve test yapamadım ekstradan astım ve diyabet hastasıyım ve suan dolu dolu 6 haftalık hamıleyım kalp atısları dahı baslamıs,,umut edelım canı gönülden içimize vesvese düşürmedenki mevlam istediğimizi nasip etsin.....inşallah en kısa zamanda mevlam sizede o sevinci verir :)

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin çok sevindim sizn adınıza darısı tüm isteyenlerin başına inş. içim öyle sıkılıyor ki artık hiç biyere gitmyorum evden çıkmıyorum arkadaşımla aynı dönemde evlendik onun bebeği var annesi sürekli onun evindedir ve annesi çok laf sokar inceden inceden canımı yakar.bebeği kucağına alıp kibirlene kibrlene bakar bana artık o arkadaşımın evinde bu nedenle gitmiyorum bi bahaneyle tartıştık resti çektim. görüşmüyorum asıl nedeni ise annesinin psikolojimi alt üst etmesiydi (

işte ben insanlarn kibrini anlalimmıyorum çocuk senin iradenle olan bişey değil ki rabbim ol derse olur sen sadece araçsın dua edelim hakkımızdaki her şeri rabbim hayırlıya çevirsin

cocuk istemediğimiz zamanlar istemiyorum deyip geçmek çok kolay ama

olmadıgını bilmediğinde istemiyorum diyememek

istiyorum olmuyor diyememek o kadar o kadar zor ki...

canım benim ilke edin kendine insanları umursamayı heleki hele yataga gırdıgınde ufacıcık bır düşünce barındırma beynınde kitap oku psıkolojık destek al ama kendı kendıne kurma bu hamıle kalamamaya en buyuk etken tek senin etrafında bu tarz ınsanlar yokki başta kendıne üzülmeyı bırak ve guclu ol hedeflerıne yalpalanmadan yürü senımı üzdüler sende üz onları onlar senın üzüntünü duyuyorlarmı tabıkıde hayır senden degerlılermı bunu sor kendıne ve herseyın en mukemmelını dusun mevlam vereceği günü bilir inşallah yaradanım sana en bol gününde en hayırlı gunlerınde mutluluguna mutluluk katacak gunlerı tez zamanda verır

çok teşekkür ederim dilekleriniz için biliyorum inanıyorum mevlam hayırlı zamanda verecek ama insanlar böyle algılamıyolar o imaları bakışları umutlarımı zedeliyor ( onlar yüzünden umutsuzluğa kapılıyorum hep. allahıma yalvarıyorum bazen isan eder oluyorum neden ben allahım diye sonra toparlıyorum affet allahım sen büyüksün diyorum onlarıda allaha havale ediyorum yüce rabbim sen görüyorsun canımı nasıl yakıyolar eğer bilerek yapıyolarsa onlara karşılığını sen ver rabbim diyorum inş. tez zamanda gelir bebişim kurtarır annesini (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…