- Konu Sahibi pelintoprak
-
çok teşekkür ederim dilekleriniz için biliyorum inanıyorum mevlam hayırlı zamanda verecek ama insanlar böyle algılamıyolar o imaları bakışları umutlarımı zedeliyor( onlar yüzünden umutsuzluğa kapılıyorum hep. allahıma yalvarıyorum bazen isan eder oluyorum neden ben allahım diye sonra toparlıyorum affet allahım sen büyüksün diyorum onlarıda allaha havale ediyorum yüce rabbim sen görüyorsun canımı nasıl yakıyolar eğer bilerek yapıyolarsa onlara karşılığını sen ver rabbim diyorum inş. tez zamanda gelir bebişim kurtarır annesini (
mrb arkdaşalar ben 3,5 yıldır evliyim henüz çocuğum yok. bunamı üzüleyim yoksa çevremdeki insanların tavırlarına mı?
dün eşimin bi akrabasına gittik evde bizde başka akrabalrada vardı. gittiğimiz teyzenin yeni gelini hamile benden sonra evlenmişti. yanımdaki kuzen teyzeye gelinin nasıl nasıl gidiyor hamilleik diye sordu. teyzede cevaplayacağı sırada bana baktı göz göze gelince kaçırdı gözlerini yere baktı cevapladı. benim kıskandığımı düşündü fesatlık istediğimi düşündü ben öyle hissettim çünkü ben çocuğum olmadığı için sorulan soruları ve o bakışları artık çok iyi tanıyorum. yeni biri hamileyse bana söylenmiyor yada yarım ağızla söyleniyor nazar ederim diye. bi komşum var 15 yıllık evli yeni hamile kaldı öyle sevindimki 15 yıl beklemişti hasret vardı diye. ama ne yazıkki 1 ay sonra düştü. geçmiş olsuna gittim o bakışından sonra eve gelince satatlerce ağladım sanki ben nazar değidirdimde kıskandımda düştü bebeği(( ben kendim için istediğim bebeği başkası için niye istemiyim ki. benim kısır olduğumu düşünüyolar yanımda imalı konuyolar yaşını başını almış kadınlar. çocuğu olmayan benim bu sevgiden bu duygudan mahrum olan benim peki siz neden hala beni aşağılar suçlar bakışlarla bakıyosunuz?? suçlumuyum ben hatalı mıyım ? bana daha hassas davranmanız gerekmez mi? evden dışarı çıkmak istemiyorum doktorum psikolojik dedi hiç bi sorunumuz yok çok şükür. doktorun dediği stress yapmayın!.. ama ben bunlarla muattap oldukça stress yapmaman mümkün değil. örneğin gidiyorum bi ortamda bişey duyuyorum eve gelip 3-4 gün üzüntü yaşıyorum ağlıyorum tüm gün. o nedenle hiç gitmek istemiyorum dünyada benden başka çocuğu olmayan yok mu sanki ilk ben miyim sanki.. sizinde başınıza benzer olaylar geldi mi hiç?
toplum çekemediğine nasıl taş atacağını şaşar vaziyette.
bende evliliğimde 3 yılı bitirdim. baştan düşünmedik bebek. sonra hamile kaldım ve bebeğimin kalbi durdu. kürtaj oldum. ve ondan sonra hormonel o kadar çok sıkıntı yaşadım ki, göğüsümden aylarca süt geldi prolaktin hormonum tavan yapmış. ve birçok değerim ciddi anlamda ters yüz olmuştu. üzüldüm kırıldım ev hanımıydım bari işe gireyim dedim. fabrikada herkes kısır muamelesi yaptı. evimde köpekelerim var dişi. birine eş bulamadık biri de eşleşsede tutmuyor biz hiç yavru almadık gibi konuşmalar olunca Allah sizin eve hamile göndermiyor. 'yoksa hayvanların ahınımı aldında seninde olmuyo'' , 'köpekleri vermezsen hamile kalamazsın' 'falanca kanalda çocuğu olmayan şunu şunu yapan hamile kalır diyor bir denesen' gibi bir çok şey... ben bu insanlara çocuğum olmuyor demedim ki... ben bir kayıp yaşadım biraz korunucaz dedim ama nerdee....
bir de hamile kalan sevincini paylaşır ve sonrasında sırtımı sıvazlayıp Allah sana da nasip etsin derdi. dr.a hormon tedavisi için gidip gelirdim. millet bak dr. dr. ararsın böyle o kadar korunmıycaktın der... off offf neler yaşadık neler...
iş arkadaslarıma hiç hakkımı helal etmiyorum bu konuda. çok üzdüler beni. ailem çevrem o kadar yormadı yine de, köpeklerimiz melek olunca daha vakit var diyip geçiyordum.
tabi eşimin arkadaslarının eşleri bu konuda daha bir kıskanç olduğundan çocuğun yeri başka,evlilik bile birşeye benzemez derdi... biz memnunuz halimizden gezmeyi çok seviyoruz falan diyip sallardım.
birgün iyice tak dedi. ve evladı olanlar çok şanslı ama olmayana yada istemeyene yüklenerek günaha giriyorlar. Allah herkese hakettiğini versin dedim. TIK YOK!
14 ay tedaviyle tekrar hamile kaldım. ve şimdi de düşük tehlikem var. Rabbim dileyenlere Annelik yapabilecek herkese,can-ı gönülden isteyen herkese versin RABBİM.
meğer bende ne çok dolmuşum sayende döktüm içimi...
en azından şanslısın ki herhangi bir sorun bulunmamış. vakti zamanı geldiğinde elbet gönderecektir ALLAH.
offff okurken bile içim şişti... Allah yardımcınız olsun kızlar... ben daha evli bile değildim kuzenimin 4 yaşındaki oğlunu ilk kez görmüştüm ve inanılmaz kanım kaynamıştı... çocuk uyumaz "bu böyle değildi", pikniğe gittik çocuk düşer " hiç böyle olmazdı ne oldu bu çocuğa" (ki ben gördüğüm tüm çocukları maşaallah subahanallah diyerek severim) inanılmaz rahatsız oldum. kardeşim ben manyak mıyım ne diye nazar edeyim çocuğa...aslında nazar öyle olmaz böyle olur deyip gözleri şööyle bir dikecenbak gör şenliği :))
ben de 1 buçuk yıl vajinusmus yaşadım. sonrası biraz daha düzene girdi ben kendimi ve evliliğimi toparlamaya çalışıyorum ama bu sefer de etraftan "çocuk ne zaman" lafları şişirmişti artık "vermeyince mabud neylesin mahmut" diye geçiştiriyordum ama bir de içime sorun.... şükür zamanı geldiğinde bebeğim geldi de milletin çenesi sustu .. şimdi kızım 5 yaşına girecek bu sefer de ikinci için baskılar.. "tek büyümez, kardeş şart" , ben bir taneyi ne zorlukla büyüttüm , tayinler sürgünler, taşınmalar ve sonucunda sürekli değişen bakıcılar....emin ol ikinciyi yapsam "üçüncü ne zaman "derler... keşke milletin ağzını çekecek bir fermuar olsa ama yok maalesef....
canım inan bana başka insanlar için kendini üzmeye yıpratmaya değmez, mümkün mertebe böyle insanlarla görüşmeyi kes, ya da minimuma indir... en azından kafan rahatlar...
canım yaaa çok üzüldümm seninkiler daha betermiş gökten taş yağsa senden bilecekler( çok üzüldüm yani bizim bebeğimiz yok diye diğer bebekleri daha fazla sevmezmiyiz ? ben hiç görmedim çocuğu olan bir kadının başka bir çocuğu benim kadar sevdiğini. ama işte kendilerine malzeme çıkarıyolar. yani senşn çocuğun olsa o arkaaşının çocuğu hiç düşmeyecek dimi ? yazık ki ne yazık ... yazıklar olsun bu tip insanlara ben allaha inanıyorum deyip bunları yapanların hiç bişeyine inanmam ben..
size net söylenen bir şey yok,imalı da olsa bir laf yok.sadece bakışlardan bunca anlamı çıkarmanız sizden kaynaklanıyor.herkes kendi işinde gücünde herkes tüm gün sizin çocuğunuz olmadığını düşünmüyor.size bu tip hamilelik haberlerinin verilmemesinin sebebi sizin içinizi burkmamaktır emin olun.bence çevrenizdekilerin kıymetini bilin.ben de ilk hamileliğimi 2 yıl sonra yaşadım ne laflar duydum.yan komşum biri hamile kalsa koşa koşa gelir "falanca hamileymiş sende bir şey yok mu" derdi.daha da olmasa benim çevremdekiler beni çok daha fazla kırardı eminim .sizinkiler kibarmış bence.keşke bana da sadece bakış iması yapsalardı (ki bence size öyle geliyor).bu kadar takmayın.sizin de olur inşallah bebeğiniz.
banada sözlü olarakda söyleniyor ben onları saymıyorum bile. yine oldu geçen gün pikniğe gittik aynı teyzemiz yine ordaydı. yanımdaki başka bi gelin var onla oturuyoruz onun bebğini seviyodum durup duruken döndü kıza doğru '' esra sen geçen ağustosta doğum yapmıştın ya benim gelinimde bu yıl ağustosta doğum yapacak tam 1 yıl var aranızda '' dedi banada pis pis bakarak( bana demek isitiyorki senden sora evlenenler hep doğuruyo sen hala yapamadın bu kadar işte ben çok yakaldım sözlü olarakda doktor öneren çk var istemiyorum diyorum anlamıyolar yaa çok moralim bozuk hepsinden nefret ediyorum artık (
mrb arkdaşalar ben 3,5 yıldır evliyim henüz çocuğum yok. bunamı üzüleyim yoksa çevremdeki insanların tavırlarına mı?
dün eşimin bi akrabasına gittik evde bizde başka akrabalrada vardı. gittiğimiz teyzenin yeni gelini hamile benden sonra evlenmişti. yanımdaki kuzen teyzeye gelinin nasıl nasıl gidiyor hamilleik diye sordu. teyzede cevaplayacağı sırada bana baktı göz göze gelince kaçırdı gözlerini yere baktı cevapladı. benim kıskandığımı düşündü fesatlık istediğimi düşündü ben öyle hissettim çünkü ben çocuğum olmadığı için sorulan soruları ve o bakışları artık çok iyi tanıyorum. yeni biri hamileyse bana söylenmiyor yada yarım ağızla söyleniyor nazar ederim diye. bi komşum var 15 yıllık evli yeni hamile kaldı öyle sevindimki 15 yıl beklemişti hasret vardı diye. ama ne yazıkki 1 ay sonra düştü. geçmiş olsuna gittim o bakışından sonra eve gelince satatlerce ağladım sanki ben nazar değidirdimde kıskandımda düştü bebeği(( ben kendim için istediğim bebeği başkası için niye istemiyim ki. benim kısır olduğumu düşünüyolar yanımda imalı konuyolar yaşını başını almış kadınlar. çocuğu olmayan benim bu sevgiden bu duygudan mahrum olan benim peki siz neden hala beni aşağılar suçlar bakışlarla bakıyosunuz?? suçlumuyum ben hatalı mıyım ? bana daha hassas davranmanız gerekmez mi? evden dışarı çıkmak istemiyorum doktorum psikolojik dedi hiç bi sorunumuz yok çok şükür. doktorun dediği stress yapmayın!.. ama ben bunlarla muattap oldukça stress yapmaman mümkün değil. örneğin gidiyorum bi ortamda bişey duyuyorum eve gelip 3-4 gün üzüntü yaşıyorum ağlıyorum tüm gün. o nedenle hiç gitmek istemiyorum dünyada benden başka çocuğu olmayan yok mu sanki ilk ben miyim sanki.. sizinde başınıza benzer olaylar geldi mi hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?