çocuğum olmuyor diye bana ''kıskanç'' muamelesi yapılıyor

canım üzülme...boş kadınların boş işleri işte...hele şu 3.yü doğuracam diyeni valla bulsam şimdi boğarım senin yerine...ne gerzek kadınlar var allahım yarabbim..üzme canını inşallah en yakın zamanda olur bebeğin..

ben o an hiç bişey diyememiştim. bi kaç aydır iş güç yoğunluk derken görüşmedik hiç şimdide arıyolar ne zamandır görüşmüyoruz bize çaya gelin diyolar. inan hiç gitmek istemiyorum bu tarz muhabbete girdiği zaman ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü bana nispetmi yapıyosun desem '' aaa ne alaksı var ne fesatsın ' der ve heryerde onu kıskandığımı anlatır. ben sadece tebessüm edip hayırlsı olsun demekle yetiniyorum . ne denirki başkaa...

canım benim canım yanımda olsan sana sarılırdım ne demek o kıskançlık çok saçma öyle şey olurmu hiç insan çok istediği bir şeyi görünce başkasında tabiki heves eder özenir ister ne demek kıskanmak asla asla üzülme verende alanda tektir kim karışır kim söz söyleyebilir iki kişi anlatayım sana biri en yakın arkadaşım hiç sorunu hastalığı yokken beş yıllık evliydi ama çocuğu olmadı doktora giittik beraber piskolojik dedi asla bu sefer hamile kalıcam diye eşinle birlikte olma dedi unut bunu dedi vitamin falan verdi ve arkadaşımın şu anda dokuz yaşında kızı var doktora gittiğim ay hamile kaldı ikincisi komşum sekiz yıllık evli bebeği olmadı iki defa aşılama yaptılar olmadı birdaha aşılama yöntemine gideceği hafta hamile olduğunu öğrendi her iş nasiptir kısmettir vakti saati vardır asla sakın üzülme cahil insanların ortamlarına girme seni üzmelerine izin verme ve eminim birgün buraya hamileyim diye yazacaksın hemde çok yakında bunu unutma hem daha çok yeni evlisin daha çoook güzel günlerin olacak

bence abartıyosun....
sen üzülme kendini kötü hissetme diye öyle davranıyolar gibi geldi bana...
canım teyzem benden sonra evlendi ve benim çocuk istediğimi ve olmadığını biliyordu...
kadın sıkıla sıkıla söyledi ben kendimi kötü hissetmeyeyim diye...
şimdi mesajlar atıyo "ilkim de bende seni çok özledik gel" diye...

Bu şekilde davrananların bir kısmı büyük ihtimal seni üzmemek içindir. Ama içlerinde kötü niyetli olanlarda vardır muhakkak. insan sahip olamadığı şeyin eksikliğini o kadar hissediyor ki söylenen normal bir söz bile insanı üzmeye yetiyor. Bizimde çocuğumuz olmuyor ve ben bu forumda tüp bebek merkezleri konularını okumaktan sıkıldığım için birazda bu bölümlere bakayım dedim ama algıda seçicilik işte bu başlık hemen dikkatimi çekti:) Aynı dertten muzdaribim çünkü. Olay kıskanmak değil sadece imrenmek heves etmek. Benimde olsa düşüncesi. Mesela ben artık yanımda insanların sürekli çocuklarından bahsetmelerini kaldıramıyorum. Kıskançlık değil kesinlikle Allah herkesin yavrusuna hayırlı uzun ömürler versin. Ama kanayan bir yara bu konu bizler için. Keşke bu kadar düşünmesek o zaman bu sorunların hiçbiri olmaz.

cnm eşin ne düşünüo bu konu hakkında...?? o kadar dert etme çevrendekileri kafana takma bence kafana taktıkca olmaz gibi

Üzülmenizi istememiştir.Bunu saygısızlık olarak görmüştür. Olumlu bakın biraz.

Bende çocuğu olmayan arkadaşlarımın yanında konuşurken özenli konuşurum, hassas olmak adına.

Hiiiç takma kafana canım hem daha , 3,5 yıllık evlisiniz. Sen böyle taktıkça stres yaptıkça hamile kalman da zorlaşır. Millet ne derse desin. Herkesin gönlüne göre versin Rabbim. Bak bir fizyolojik sorun da yok ne güzel. Hamile kalmayı kolaylaştırıcı kürler var canım bir deneyin bakalım hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına inşallah..

evet ne yazıkki birde bunlarla sınanıyoruz devamlı başıma gelen birşey 5 yıldır anne olamadım artık benimde kendime bi inancım kalmadı zaten eşiminde....
önceleri çok ağır geliyordu o imalar ama artık önemsemiyorum o kadar çok kırıldıki yorulduki kalbim artık acıtmıyor.
bazen eşimde ağır konuşuyor inanın ağlamıyorum bile.
birde ne hikmetse şu son zamanlar evimin camına bile çıksam mutlaka ama mutlaka bi gebe görüyorum allah öyle bi sınıyorki akıl sağlımı kaybetcem diye korkuyorum.
ben herkesle ilgimi kestim hiç kimseyle görüşmüyorum en ufak bi lafımı bile hıı çocuğu olmuyor ya.....buna getiriyorlar en iyisi böyle drlara gidiyorum kendi kendime mücadele veriyorum araştırıyorum olursa olur olmazsada kaderim neyse ot gibi yaşar giderim.

Son düzenleme:
3 yıldır çocuk sahibi olabilmek için çabalayan,emekleyen biri olarak seni çok iyi anlıyorum.*İnsanın neresi ağrırsa canı oradadır.* diye bir söz vardır.Bu söz bizim durumumuzu anlatıyor.Bu konuda çok hassas ve büyük bir bekleyiş içinde olduğumuz için çevreden gelen olumlu ya da olumsuz her türlü söylemi farklı değerlendirebiliyoruz.Bu zorlu süreç bana yakınımdaki arkadaşlarımı,yakınlarımı yakinen tanıma fırsatı yarattı.Bu konuda bana hiç soru sormayan,hayatımın çocukla ilgili bölümüne hiç girmeyen yakınlarım var ki ben bunların gerçekten iyi niyetli,hassas kişiler olduğunu düşünüyorum.Bu davranışları onları benim için daha özel ve önemli kılıyor.Bir de beni her görüşünde soran hatta bununla da yetinmeyip sırf bunun için telefon eden *bu ayda bişey yok mu*gibi söylemlerde bulunan hatta ve hatta beni telefonla arayıp bilimum balcıların,otçuların,hocaların telefonunu verip sonuç bekleyen **yakınlarım** var.İşte bunların telefonları sorgu sualleri beni o kadar yoruyor acımı o kadar depreştiriyor ki çok üzülüyorum.Bunu hatırlatmanın,vurgulamanın beni rahatsız ettiğini defalarca vurgulamama rağmen bıkmadan yineleyen insanlar hakkında ne düşünebilirsiniz ki?Ben mi kötü niyetliyim.Sırf toplum baskısı yüzünden normalde sosyal bir insan olmama rağmen kişilik değiştirdim.İnsanlardan kaçıyorum.Yalnız kalmak istiyorum.Kalabalıklar beni yoruyor.İş yerimdeki arkadaşların da genelde çocukları var.Yanlarına oturduğumda çocuğum peynir yemiyor,süt seviyor vb. söylemler ben kendimi onların yanında o kadar yalnız hissediyorum ki.Zaman zaman benim durumumu biliyorlar sürekli çocuktan bahsetmenin beni üzebileceğini düşünmüyorlar mı acaba diyorum.Olaya empatik yaklaşıyorum.Ben olsaydım asla böyle konuşmazdım diyorum.Kalabalıklardan çok kere gözyaşlarımı içime akıtarak geldiğim evde hıçkıra hıçkıra ağladığım zamanlar oluyor.Biliyorum ki bu allahın bir imtihanı..Hakkımızda hayırlı olanı bilecek mutlak tek bir güç var O da ALLAH..Allah isterse imkansızı imkanlı kılar.O öyle bir kudrettir ki 1 beklerken 3 -4 verir.Hayırlı zamanda verir sabrımızı ölçer..Bu konuda bize laf sokanlar belki bizi rencide ediyorlar,canımızı yakıyorlar.Biz aciz birer kuluz bizim canımızı yakmak sorun değil..Peki allahın adaletinden nasıl geçecekler ..O sözlerin hesabını nasıl verecekler....Ben bu konuda beni üzen kıran herkesi affediyorum.Varlığı gören yokluğun değerini bilmiyor çünkü..Umarım Evladı vereninde alanında mutlak merkezi olan RABBİM de affeder..

beğenmek çok az kaldı,yazdıklarına bayıldım
2 yıldır uğraşıyorum bende.
ilk yıl canımı yakanların canının yanmasını istedim.ne hikmetse hepsininde kızı vardı. onlarında başına gelse sevinirdim herhalde.
Allahım affetsin. benim neye gücüm yetebilr ki? kin tutmak kendime zarar verir kalbimi yorar bozar, şimdi senin yazdıkların gibi düşüncelerim.hepsini havale ediyorum.
yazdığın gibi kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
'Haksız yere bir müslümanın kalbini kırmak, kabeyi yetmiş defa yıkmaktan daha günahtır.' Hadisi Şerif

canımmm.. aynı sorunları bennde yasıorum artık bı yere gıtmeye korkuyorum.. ınsanların bu merakı benı cıldırtıyor.. benden kucuk kız kardesım var yenıı evlendı hemen hamıle kaldı.. yok kıskanc mısın demeler . bana acıyan tavırlarla bakmaları benım ıcımı yakıyor.cahıl ınsanlar sankı ben ol desem cocuk olacak hemen ol desem olacak ama anlamıyor ınsanlar ya cahılle ugrasmak zor ...onu gectım cahılın bana bır gun o ısı beceremedınız demesınmı... basımdan kaynar sular dokuldu .. tek soyledıgım sey bız yapamıoruz gelde ogret cevabı oldu.. sımdıde bebek yokmu dıyenlere tek cevabım ögretcenmı cocuk yapmayı dıyorum.. cahıle laf anlatmak cok zor. o yuzden GUZEL AALLAHIM cahıl ınsanlardan korusun... mılletın cenesını kapatacak bılgılı kulturlu akıllı elı ayagı duzgun vatanıma mılletıme herkese yararlı bı evlat nasıp etsın cumleye..amın

Hakkaten kötü niyetli insanlar olabilir . Ama arada iyi niyetli olan belki de duyduğu , üzüntünüze çare olur diye öneride bulunan insanları da kötü niyetli olarak düşünmeyin.

Çocuklarla ilgili sıkıntılar kadınların gündemini en çok meşgul eden şeyler. Yemek sorunlarını konuşmaları çok çok normal.

Sizin çocuk özleminiz her çocuğu hatırlayışınızda depreşiyor. Heryerde çocuk var ve çocukla ilgili konular geçiyor. Bu konuları direk kendinize bağlamayın. Tüm gün yemek yememiş bir çocuk annesinin zihnini meşgul eder ve bunu konuşur. İnsanlar sizin bunlara üzüldüğünüzün farkında olmayabilirler.

Çocuk hakkında konuşulurken de birden susmaları sizi üzmemek için olabilir. O an o konunun sizi üzeceğini düşünmüş olabilirler.

Bir de saf bir merakla , yada müjdeli bir haber almak için soranlar olabilir.

Baktınız bariz üzmek için abuk subuk cümleler kuranlar var. Onlarla görüşmeyin. Ama hayatın içinde geçen her doğal konuşmayı da üzüntünüze saygısızlık olarak algılamayın. Eğer bu durumu yaşamamış olsaydınız siz de çocuğunuzun o gün kahvaltısını yapmadan kreşe gitmesini problem ediyor ve konuşuyor olacaktınız.

Çocuğun olması Allah ın takdiridir. Suç kelimesini zihninizden silin. Hiçbirşey elimizde değil . Gün gelecek çocuklarınızı elinize aldığınızda mutlu olmaya gücünüz çocuk bakmaya sabrınız kalmamış olacak. En yakınımda var böyle durumlar. Biz de görümceme bu konuyu hiç açmazdık. Bize gelip dışarda hamile birini gördüğünde üzüldüğünü , bebek mevlüdünden dönerken ağladığını anlatırdı. Benim bebek mevlüdümde de kayınvalidem kıskandığını ve çok üzüldüğünü söyledi. Görümcemi çok severim kıskançlıktan ziyade içinde üzüntü oluştuğunu çok iyi tahmin ediyorum. Şu an ikiz kızları oldu . Sinirleri o kadar yıpranmış ki kendini çok hırpalıyor. Zorla kusturana kadar yemek yediriyor. İyi bakamazsa hasta olurlar diye korkuyor. Hala ağlıyor. Hiç çok mutlu oldum dediğini duyamadık.

Allah ın takdiri deyin soranlara. Ne zaman gelirse kabulümüz sağlıklı olsun evimizin huzuru olsun da deyin.

aslında insan çok hassas olduğu için bir çok şeyi farklı değerlendiriyor.Fakat bu konuyla ilgili yaşadığım iki olayı asla unutamıyorum.Bir arkadaş toplantısındaydık.Bir arkadaşın 2 kızı var ve hergün saçlarına farklı farklı tokalar takıyor.Bir oğlu olan bir arkadaşta bu kızları ve aksesuarlarını çok beğeniyor.Kız annesi olan arkadaşa dedi ki;*Niye böyle tokalar takıyorsun hergün insan özeniyor olan var olmayan var* dedi.Aslında bu cümleyi kendisi için söyledi.Kendisinin oğlu olduğundan bunları yapamadığı için...Fakat o toplulukta 5 kişiydik ve çocuksuz olan sadece bendim.Beynimden vurulmuşa döndüm o kadar üzüldümki,,,eminim arkadaşımın beni kırmak gibi bir niyeti yoktu.ama farkında değildi.
Yine bir gün evimde evcil hayvan beslemeyi düşünüyordum.Pet shopa gittim bakmaya..almadım.O sırada bir arkadaşım aradı nerde olduğumu sordu ben de pet shopa geldim dedim.EVCİL HAYVAN ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNE GÖRE çocuk projesinden vazgeçtin.ümitler rafa mı kalktı dedi...
O an yaşadığım hayal kırıklığını sizze anlatamam.Ben bu ve buna benzer olayları o kadar çok yaşıyorum ki...Şimdi sizle paylaştığım bu şeylere göre ben mi alınganım,ben mi yanlış anlıyorum.sırf bu yüzden kalabalıklardan kaçar oldum insanların patavatsızca söylemleri beni üzüyor uzun bir müddet kendime gelemiyorum.Kız kardeşim sen kendini niye üzüyorsun yapıştır cevabı hadlerini bilsinler diyor..

1 . olayda bariz üstünüze alınmışsınız. Özenilen şeylerde gelişigüzel "olan var olmayan var" cümlesi söylenir. Günlük rutin konuşmalar şakalaşmalar bunlar. Tokaları çok beğendim. Özeniyorum. Kıskançlık ta yok . İyi niyetli bir iltifat belkide. Kötü niyet yok ortada .

Diğer arkadaşınız da sizin çok çok üzüldüğünüz mevzuyu şakaya vurmuş. 100 de 1000 ihtimal söylediği cümlenin sizi üzeceğinin farkında değil. Onun gündeminde çocuk özlemi , acısı yokki. Belki çocuk için uygun ortamı olmadığı için çok dikkatli bir şekilde korunuyor ve ya şu an çocuğum olursa ne yaparım nasıl bakarım , iş , borçlar , eşiyle iyi gitmeyen ilişkisi , yada aldatan eşi ...... gibi farklı birçok şey vardır hayatını çekilmez hale getiren.

Ama tabi cahil cahil bir çocuk ta yapamadın ( sanki töbe herkes eliyle yaratıyor gibi) yok kadınlık yapamadın ( sanki sizin bizzat isteyerek elinizde olan birşeymiş , hemde kadınlıkla alakası varmış gibi) sözler söyleyen cahil ve aynı anda kötü kalpli insanlar varsa cevabınızı verin uzak durun. Ama neşeli , şakayla karışık durumu öğrenmek isteyen insanlara da bu konuyu hatırlamak beni üzüyor. Lütfen sormayın. Allah ın takdiri ne zaman olursa. Olana kadar da niye olmuyor , ne zaman olacak sorularını her gün düşünmek , tüm hayatımı bu konuya endekslemek istemiyorum diyin. Üzülüyorum sorup hatırlatmayın diyin.

Eşimin ailesinde çocuk ciddi bir gündemdi. Kız kardeşinin 7 sene çocuğu olmamıştı. 6. ayımda hamile kaldım hiç istemeden hemde. 7 yıl çocuk özlemi çeken görümcem değil de yeni evli olan görümcem hastanede odamıza girer girmez "ay bu ne kapkara bi çocuk doğurmuş" dedi.Ki oğlum Kumral ve bembeyaz şu anda. Geçmiş olsun Allah uzun ömür versin sağlıklı sıhatli olsun demek yok. Evet ailece çocuk özlemleri vardı. Ama bu tavır kıskançlıktan başka birşey değil. 7 yıl çocuk bekleyen görümcem de nasıl hamile birini görünce üzülüyorsa içten içe üzülüyormuş bizi görünce.Yüzümüz gülmedi dediklerinde sen bizden küçüksün sıranı bekle diyorduk , yakında senin de olur diyorduk. Belki bunlara da üzülüyordu bilemiyorum. Ama onun da şu an ikizleri var.Tabi üzüntüsünü bizi kıracak şekilde hiç yansıtmadı. Ama ben de diğer görümcemin hastane odasındaki tavrını hiç unutmam. O gün anladım ki kalbimi açacağım biri değil .Uzak dururum.

Son düzenleme:
evt söylediklerinin bir çoğunda haklı olabilirsin ama sen şu anda böyle bir yoksunluk içinde olmadığın için -ki evledını allah bağışlasın uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin-bütün bu söylemler sana çok rutin, önemsiz ,basit gelebilir.Ama yoksunluğunu çeken insanlar için son derece kırıcı, içi dolu sözler.İnsan konuşurken biraz etrafındaki insanların yoksunluklarına,ümitlerine dikkat ederek konuşur.Bu aynı anneler veya babalar gününde annesini ve babasını kaybeden insanların yaşadığı yoksunluk duygusu gibi..
Ben çevremdeki bir çok dostuma lütfen bana çocuk var mı diye sormayın,bu sorular beni üzüyor acımı depreştiriyor.dedim buna rağmen yılmadan.usanmadan soranlar var.Yani her zaman kötü niyetli düşünen yanlış anlayan bizler değiliz.Toplumun sözlü tacizleri,mahalle baskıları bizi buna itiyor.Beni bu konuda hiç üzmeyen hiç soru sormayan beni taciz etmeyen yakınlarım da var.Ki ben bu sorunla uğraşırken hayatımda bu insanların değerini anladım.Beni hiç üzmedikleri sabırlı bekleyişime katkı sağladıkları için onlara müteşekkirim.
Allah yoksunluğunu kimseye göstermesin.Dediğim gibi beni bu konuda bilerek ya da bilmeyerek kıran herkesi affediyorum.Ama beni kıranların Allah a bir özür borçları var.Zor olan kulların adaletinden geçmek değildir.Allah ın adaletinden geçmektir.Evladı veren Allah, alan Allah ..Allahtan gelen ,başlangıcı sonucu herşeyiyle yaradana bağlı bir olayda insanların cesurca konuşabilmelerine kolaylıkla insanları kırabilmelerine inanamıyorum.Allah hepsini affetsin.

Burdaki yazan arkadaşların çoğu bu olayı yaşamış sanırım
evet kabul evlat hasretiyle belki daha hassasız ama bazen gözüne soka soka yapıyorlar canını yakmak için
işte o zaman ben ahh etmem ama içim burkulur
ve Rabbim duyar bunu bilirim ben korkuyorum ki bunun karşılığını alırlar diye..

Benimde eşim 6 kardeş ve hepsinin çocukları var eşiminde bir evladı var
bende kendiliğinden hamile kaldım ama gelişmedi uzun zamandır tedavi oluyorum ama kimse bilmiyor
Durmadan çocuk soran çevre telefon edip bişey yokmu diyen arkadaş tedavi umut umutsuzluk daha bir sürü şey yoruluyor insan

Eltimin 2 oğlu var biri 9 diğeri 1,5 yaşında küçük olanı doğursam ancak bu kadar severim sanırım
ama zaman geçtikçe eltimin bana karşı olan davranışları değişti ben ordayken kayınvalideme okutmalar
ne zaman güzel bişey söylesem arkasından görümcem MAŞŞŞALLAAHHH diye uzata uzata söyler
son zamanlarda biz oraya gideceğimiz zaman çocuğu uyutmaya başladı eşim sorduğunda şimdi uyuttuk şiimdi diyor
bişey oldumu gözüme baka baka yüksek sesle bastıra bastıra seviyor
bi yere gidilecek olsa benim bebeğim var falan diye fırsatı kaçırmadan ona farklı davanılmasını ister
biliyorum ben çook seviyorum diye nazarım değer sanıyor ama ben sürekli maşallah derim artık sevmeye çekinir oldum

Hem anlamıyorum bu sana RABBİMİN bir mucizesi böyle güzel bir şeyi KİBİRe dönüştürüp nasıl kirletirsin
büyük Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın...(AMİNN)

canım seni okadar iyi anlıyorumki,bizde 4 buçuk yıllık evliyiz ve isteyerek korunduk ve erteledik demekki Rabbimin nasip edeceği bir vakit varki erteletti..düşündürende verende Rabbim ama gelgelelim bunu cahil ve incedüşünce dediğimiz guzel olgudan habersiz patavatsız öyle insanlar varki..tedavi oldunuzmusundan tut nasıl korunuyosunuz haplamı haplaysa kısır yapar diyenine kadar şöyle bi düşündümde gercekten bazı insanlar burun sokup merak gidermeye pek meraklılar..bekarsan evlen evlenirsen cocuk cocuk olur bukezde rahat durmazlar 2. hani derler :)) yani demem o ki rahatsız insan her hal-i karda rahatsız cnm sen sıkmamaya calış canını.Allah en kısa zamanda duanızı kabul etsin inşaallah..

fazla hasssasınız .herkesin size cephe aldığını düşünüyorsunuz .bakışlarından anlıyorum demişsiniz .size öyle gelmiş olabilir .canınızı sıkıyorlarsa görüşmezsiniz olur biter .öte yandan bu tarz davranışlar sergileyen insanlar yok değil .ama şuda var mesela ben hamile kaldığımda evli bir arkadaşım vardı o benden önce evlendi epey bir önce.faceden konuşuyorduk hep ikimizde yalnızız farklı şehirlerdeyiz .kız benden elini eteğini çekti hamileyim dediğimde .bu mu şimdi arkadaşlık?oysaki o benden önce evlendi yuvasını kurdu ben hiç öyle düşünmemiştim onun için mutlu olmuştum .ama bazı çocuğu olmayan kadınlar hamile kadınları yada çocuklu kadınları feci kıskanıyor .bu yanlış bence .rabbim herkese versin isteyene ama bu kıskançlık çok çirkin .ama tabi çocuğun olmuyor diye nispet yapmakta çok çirkin tabi .herkes hassas olmalı bu konuda .yazıktır günahtır yani .

Cocuk dgurmayi marifet olarak görüyor bazi kadinlarimiz, cünkü hayatlarinda baska birsey yapamamislar, basaramamislar. Maruz görün kizlar...
Asil dogurmak degil önemli olan, cünkü her hayvan doguruyor, önemli olan o cocuga cok güzel bir yuva hazirlamak, mutlu ve mesut büyütmek. Egitiminden beslenmesine kadar bilincli ve mutlu bir anne olmak.
Bir cocuk ne yuvani kurtarir, nede seni daha cok mutlu eder, eger kalbinde veya evliliginde mutsuzluk varsa.
Daha dün tv`de haberlerde gördüm, kadin doguruyor, cöp tenekesine atiyor, 3 saat sonra cöpcüler buluyor bebegi bu sogukta....hayvanlar bile yavrusunu birakmiyor, hic bir hayvanin yavrusunu elinden alamazsin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…