- Konu Sahibi pelintoprak
-
canım üzülme...boş kadınların boş işleri işte...hele şu 3.yü doğuracam diyeni valla bulsam şimdi boğarım senin yerine...ne gerzek kadınlar var allahım yarabbim..üzme canını inşallah en yakın zamanda olur bebeğin..
mrb arkdaşalar ben 3,5 yıldır evliyim henüz çocuğum yok. bunamı üzüleyim yoksa çevremdeki insanların tavırlarına mı?
dün eşimin bi akrabasına gittik evde bizde başka akrabalrada vardı. gittiğimiz teyzenin yeni gelini hamile benden sonra evlenmişti. yanımdaki kuzen teyzeye gelinin nasıl nasıl gidiyor hamilleik diye sordu. teyzede cevaplayacağı sırada bana baktı göz göze gelince kaçırdı gözlerini yere baktı cevapladı. benim kıskandığımı düşündü fesatlık istediğimi düşündü ben öyle hissettim çünkü ben çocuğum olmadığı için sorulan soruları ve o bakışları artık çok iyi tanıyorum. yeni biri hamileyse bana söylenmiyor yada yarım ağızla söyleniyor nazar ederim diye. bi komşum var 15 yıllık evli yeni hamile kaldı öyle sevindimki 15 yıl beklemişti hasret vardı diye. ama ne yazıkki 1 ay sonra düştü. geçmiş olsuna gittim o bakışından sonra eve gelince satatlerce ağladım sanki ben nazar değidirdimde kıskandımda düştü bebeği(( ben kendim için istediğim bebeği başkası için niye istemiyim ki. benim kısır olduğumu düşünüyolar yanımda imalı konuyolar yaşını başını almış kadınlar. çocuğu olmayan benim bu sevgiden bu duygudan mahrum olan benim peki siz neden hala beni aşağılar suçlar bakışlarla bakıyosunuz?? suçlumuyum ben hatalı mıyım ? bana daha hassas davranmanız gerekmez mi? evden dışarı çıkmak istemiyorum doktorum psikolojik dedi hiç bi sorunumuz yok çok şükür. doktorun dediği stress yapmayın!.. ama ben bunlarla muattap oldukça stress yapmaman mümkün değil. örneğin gidiyorum bi ortamda bişey duyuyorum eve gelip 3-4 gün üzüntü yaşıyorum ağlıyorum tüm gün. o nedenle hiç gitmek istemiyorum dünyada benden başka çocuğu olmayan yok mu sanki ilk ben miyim sanki.. sizinde başınıza benzer olaylar geldi mi hiç?
3 yıldır çocuk sahibi olabilmek için çabalayan,emekleyen biri olarak seni çok iyi anlıyorum.*İnsanın neresi ağrırsa canı oradadır.* diye bir söz vardır.Bu söz bizim durumumuzu anlatıyor.Bu konuda çok hassas ve büyük bir bekleyiş içinde olduğumuz için çevreden gelen olumlu ya da olumsuz her türlü söylemi farklı değerlendirebiliyoruz.Bu zorlu süreç bana yakınımdaki arkadaşlarımı,yakınlarımı yakinen tanıma fırsatı yarattı.Bu konuda bana hiç soru sormayan,hayatımın çocukla ilgili bölümüne hiç girmeyen yakınlarım var ki ben bunların gerçekten iyi niyetli,hassas kişiler olduğunu düşünüyorum.Bu davranışları onları benim için daha özel ve önemli kılıyor.Bir de beni her görüşünde soran hatta bununla da yetinmeyip sırf bunun için telefon eden *bu ayda bişey yok mu*gibi söylemlerde bulunan hatta ve hatta beni telefonla arayıp bilimum balcıların,otçuların,hocaların telefonunu verip sonuç bekleyen **yakınlarım** var.İşte bunların telefonları sorgu sualleri beni o kadar yoruyor acımı o kadar depreştiriyor ki çok üzülüyorum.Bunu hatırlatmanın,vurgulamanın beni rahatsız ettiğini defalarca vurgulamama rağmen bıkmadan yineleyen insanlar hakkında ne düşünebilirsiniz ki?Ben mi kötü niyetliyim.Sırf toplum baskısı yüzünden normalde sosyal bir insan olmama rağmen kişilik değiştirdim.İnsanlardan kaçıyorum.Yalnız kalmak istiyorum.Kalabalıklar beni yoruyor.İş yerimdeki arkadaşların da genelde çocukları var.Yanlarına oturduğumda çocuğum peynir yemiyor,süt seviyor vb. söylemler ben kendimi onların yanında o kadar yalnız hissediyorum ki.Zaman zaman benim durumumu biliyorlar sürekli çocuktan bahsetmenin beni üzebileceğini düşünmüyorlar mı acaba diyorum.Olaya empatik yaklaşıyorum.Ben olsaydım asla böyle konuşmazdım diyorum.Kalabalıklardan çok kere gözyaşlarımı içime akıtarak geldiğim evde hıçkıra hıçkıra ağladığım zamanlar oluyor.Biliyorum ki bu allahın bir imtihanı..Hakkımızda hayırlı olanı bilecek mutlak tek bir güç var O da ALLAH..Allah isterse imkansızı imkanlı kılar.O öyle bir kudrettir ki 1 beklerken 3 -4 verir.Hayırlı zamanda verir sabrımızı ölçer..Bu konuda bize laf sokanlar belki bizi rencide ediyorlar,canımızı yakıyorlar.Biz aciz birer kuluz bizim canımızı yakmak sorun değil..Peki allahın adaletinden nasıl geçecekler ..O sözlerin hesabını nasıl verecekler....Ben bu konuda beni üzen kıran herkesi affediyorum.Varlığı gören yokluğun değerini bilmiyor çünkü..Umarım Evladı vereninde alanında mutlak merkezi olan RABBİM de affeder..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?