Çocuğum olmuyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi scbc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

scbc

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
766
228
103
Arkadaşlar ben Ağustos’ta evliliğinizin 4yılına giricez evlendiğimiz günden beri hiç korunmadık nasip olmadı öğünden bugüne pskolojikmen çöktüm sanırım rüyalarımda hep bebek görüyorum iyi değilim kafamdan atamıyorum bu düşünceyi aklımda hep anne olamıycağım hissi var nasıl atlatıcağım bu durumu yardımcı olurmusunuz?

Bu fikri aklından çıkarman pek mümkün değil . Öncelikle bunu ya kabulleneceksin sakince. Evlat emanettir ve gerçekten sorumluluğu da çok zor. Ama Allah nasip etmeyeceği bir şeyi insanın gönlüne düşürmez . Eminim ki dr’a gitmişsinizdir . Tıp epey ilerledi bir sağlık probleminiz varsa tedavinizi olup gerisi takdiri ilahi deyin .
Her hayır ve her şer zamanını bekler . Bir süre sabredin , sizin için dua edeceğim inşallah hayırlısıyla size bir evlat nasip etsin inşallah.

Allah razı olsun teşekkür ederim canım

Yapıldı eşimde sperm hareketisizliği morfoloji bozukluğu sperm sayısı az birde varikosel varmış
Benim elimde de aynı sorun vardı. Varikosel ameliyatı oldu. Bende de PCOs vardı. 3,5 yıl olmadı. Artık aşılama Allah ne verdiyse girişecektik. O sırada burun ameliyatı oldum. Aklım ondayken kafaya takmayı bırakmıştım. Peşinden hamile olduğumu öğrendim. Varikosel spermin kalitesini bozuyor. Ameliyat olması süreci hızlandırır düşünüyorum. İnşallah sağlıkla bebeğiniz olur. Zor bir süreç.

Yapıldı eşimde sperm hareketisizliği morfoloji bozukluğu sperm sayısı az birde varikosel varmış
Bir sperm, bir yumurta yetiyor. Yeterki rabbim ol desin. Elinden geleni yap tedavinizi olun. Aklından at diyemem. Çünkü biliyorum mümkün değil. Olacağına inan.

Ben pcos eşim varikoselli hatta ameliyat oldu şükür yükseldi sayısı ama 5. Yılın içindeyiz nasip olmadı . Evlat edinmeye karar verdik 5 yılın dolması gerekmiş onu bekliyoruz inşallah size de bize de hayırlısı ile evlat sahibi olmak nasip olur , dualarınıza bizi de katın kızlar .. Ağlamaktan bi hal oluyorum akşıma grldikçe gücüm azalıyor artık ...

Allah tez zamanda hayırlısıyla bir evlat nasip etsin sana.
Söylediğin problemlerin hiçbirini bilmiyorum ama şunu biliyorum erkeğin problemleri kadının problemlerine göre daha çözülebilir oluyor. O yüzden eminim birgün anne olacaksın.

Umutsuz olmayın Allah umutsuz kulunu sevmez.

Benimde hikayem uzun kadınlar kulübünde bilen biliyor benim maceralarımı.
Şimdi iki tane "gönül telimin kuşları" iki gözümün çiçekleri var".

Ben sizin Allah'ın izniyle evlat sahibi olacağınıza inanıyorum.
Morfoloji artık hiç önemli değil, morfoloji 0 olmadığı sürece artık doktorlar asla önemsemiyor.
0 olursa zaten azospermi grubuna giriyor sizin öyle bı sorununuz yok.
Eşiniz varikosel ameliyatı olur.
Spermler istenilen düzene gelirse doğal yolla genel kalırsınız.
Gelmez ise tüp bebek yönetimi ile gebe kalırsınız.

Bize ameliyata gerek yok dediler

Morfoloji 0dı canım ilaç kullandı 3e yükseldi

Tüp bebeği düşünmediniz mi canım

Eşiniz fln baskı yapiyo mu ailesi fln da

Bizde 4 .senemize bu yaz gireceğiz. Eşiniz ile aranız ne kadar mükemmel olursa olsun bu çocuk meselesi çevre dolayısıyla insanı aşırı yıpratıyor. etrafınızda herkes hamileyken, insanlar siz ne zaman yapacaksınız diye sorarken hatta sizi bırakıp ailelerinize neden yapmıyorlar yoksa olmuyor mu diye taciz ederken insanın psikolojisinin çökmemesi sanırım mucize olurdu.
Kendimden kısa bir örnek vereyim.
Ben den yumurta çıkmıyor. Doktor çıkan da zaten yüzde 80 boş çıkar dedi. Hadi benden taraf sıkıntılı dedik sonra bir sperm testi hoop
Eşimde sperm sayısı 2 milyon civarı ve ileri giden yok. Doktor sen normal olsan eşinden dolayı eşin normal olsa senden dolayı yine tüp bebek olurdunuz dedi. Muhteşem uyumu bulmuştuk eşimle doktorun dediğine göre.
Eşime kalsa beklerdik daha ben araştır ara yara randevu al tüp bebek sürecine başladık. Ve mucize oldu....
tek yumurta ve tek spermden embriyo oluştu. Şu an hamileyim çok şükür. Ama bitti mi bitmedi. Her an birşey olacak korkusuyla endişesiyle yaşamak da çok zor.
Allah'tan ümidinizi kesmeyin ne olmaz denilen lerden oluyor. Tüp bebek denemesi iseniz hemen denemenizi tavsiye ederim. Rabbim yar ve yardimciniz olsun

Hayr kesinlikle öyle bi baskı yok çok şükür vakti zamanı değil diyorlar olur diyorlar
O zaman hiç takmayin kafaya belli bi zamani vardir bizim bi aile dostu 8 sene bekledi sonra peşpeşe 2 evlatları oldu duayi birakma canını da sıkma şoyle düşün bu süre sana evliligin tadini cikarmak icin verilmiş cocuk olunca ayy sonu yok kız çok yorucu yaşını bilmiom yapman gereken tedavi fln varsa gerisini kadere bırak üzülsende sonuç degişmiyoki . Allah tez zamanda evladini nasip etsin. Ayy Allah soyletti bak evladin dedim

Morfoloji 0dı canım ilaç kullandı 3e yükseldi
Ama yükselmiş bak.
Yükselmeye bilirdi de.
Ameliyatını olduktan sonra bence daha iyi olacak.

İnan bana bak bu forumda olsun, hastanelerde olsun okuduklarim şahit olduklarım. Düzelmeyen düzelmiyor.
Ben 20 yaşında azospermi olan; marfoloji, hareket, ileri hareket yerinde hakereti olmayan. Sadece7 8 canlı spermi olan sonuç gördüm. Eşi ile konuştum. Bak doktor koçanı hemen buraya çağıracak demiştim.
Doktor eşini dışarı çıkarmadan odasında arttırdı apar topar hastaneye getirttiler.
Sizin böyle bi durumunuz yok.

Ben inanıyorum, bu forma ileriki yıllarda benimde yolum buydu şunları şunları yaşadım, şimdi meleğim yanımda yatıyor diye konu açacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…