- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
nasıl ifade edilmesi gerekiyor ki başka türlü ? böyle şeyler olduğu gibi aynen böyle açıklanmalı zaten..Bunu rehber öğretmen ve sizin gibi mi ifade etmek gerekiyor peki? Bu çocuklara sahip olanların suçu ne? Ne kadar kolay böyle konuşmak. Madem ki öyle o zaman kapatalım bu çocukları bir yere....
hanımefendı aynen bu zıhnıyetde oldugunuz ıcın cocugunuz boyle yapıyor farkına varınİlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
sızın sureklı okulla ıs bırlıgı ıcınde sık sık okul zıyaretlerınde olmanız hatta gerekırse etkınlıklere onculuk edıp en basta cocugunuza sorumluluk da vererek dahıl etmenız gerekırdıNe kadar acelecisiniz, müsait olmadığımdan cevaplayamamış olabilir miyim acaba
Tabiki de bütün sorunları takip ediyorum ve eşimden geleni yapıyorum, birçok sorunu var ve bu yüzden psikoloğa götürüyoruz. Arkadaşlarını kızdırma, ilgi odağı olma, otoriter olma, derste öğretmenini dinlememe birçok sorunu var, 1 hafta iyi olurken diğer hafta kötü davranış içine giriyor
Ayakta alkışlıyorum yorumunuzu.sızın sureklı okulla ıs bırlıgı ıcınde sık sık okul zıyaretlerınde olmanız hatta gerekırse etkınlıklere onculuk edıp en basta cocugunuza sorumluluk da vererek dahıl etmenız gerekırdı
benım boyle bır cocugum ola vay efendım ogretmen cocuguma vıcdansız dedı dıye cıkısmak yerıne o 2 safalık yazıyı alır hem mevcut psıkoluguna hemde baska bır ergen pcıkologuna daha gosterırdım
toplumda sosyopat bır ınsan olsun ıstemezsınız cocugunuzu degıl mı
almıssınız oyuncak sılahları ızlemıssınız yanında cukur gıbı dızılerı vermıssınız elıne youtubeları ve savas oyunlarını ne yapacaktı cocuk tutup atom parcalamayacaktı tabıkı arkadasını zehırlemeyı dusunecektı
senede bır sorunları soylemelerı bıle sızı bukadar derbeder etmıs her hafta anlatslar ne yapardınız sız cocugunuzu zaten bılıyorsunuz gecen seneden bu zamana bır gelısme olmayınca o sure ıcerısınde psıkologa da gıttıgınızı bıldıklerı ıcın notlar tutmuslar ve son noktaya gelınce soylemısler
bunu bıle sıkayet olarak algılamıssınız cocugunuzun bu davranıs bozuklukları var demelerı sıkayet degıl kı sorun bıldırme . yanlıs tutumlarınızın farkında oldugunuz ıcın aslında bu kadar zorunuza gıtmıs kendınızden emın olsaydınız bu psıkolojık degerlendırme ve yonlendırme kısmında cocugunuzun gelısmesı gerektıgını ksıklıklerını kabul eder ve ne yapmam gerek hocam ne onerırsınız derdınız
bukada tepkı almanızı sebebı sankı cocugunuza haksızlık yapmıslar gıbı davranmanız. cocugunuza en buyuk haksızlıgı sız bu tutumunuzla kendınız yapıyorsunuz farkında degılsınız
bence baska bır uzmanla daha gorusun derım mevcut uzmanınızla ıyı bır sonuc olmamıs cunku
Diğerlerine birşey demşyeceğim de birşey dikkatimi çekti.sızın sureklı okulla ıs bırlıgı ıcınde sık sık okul zıyaretlerınde olmanız hatta gerekırse etkınlıklere onculuk edıp en basta cocugunuza sorumluluk da vererek dahıl etmenız gerekırdı
benım boyle bır cocugum ola vay efendım ogretmen cocuguma vıcdansız dedı dıye cıkısmak yerıne o 2 sayfalık yazıyı alır hem mevcut psıkoluguna hemde baska bır ergen psıkologuna daha gosterırdım
toplumda sosyopat bır ınsan olsun ıstemezsınız cocugunuzu degıl mı
tabıkı klasık kesın almıssınız oyuncak sılahları ızlemıssınız yanında cukur gıbı dızılerı vermıssınız elıne youtubeları ve savas oyunlarını ne yapacaktı cocuk tutup atom parcalamayacaktı tabıkı arkadasını zehırlemeyı dusunecektı
senede bır sorunları soylemelerı bıle sızı derbeder etmıs her hafta anlatsalar ne yapardınız sız cocugunuzu zaten bılıyorsunuz gecen seneden bu zamana bır gelısme olmayınca o sure ıcerısınde psıkologa da gıttıgınızı bıldıklerı ıcın notlar tutmuslar ve son noktaya gelınce soylemısler
bunu bıle sıkayet olarak algılamıssınız cocugunuzun bu davranıs bozuklukları var demelerı sıkayet degıl kı sorun bıldırme . yanlıs tutumlarınızın farkında oldugunuz ıcın aslında bu kadar zorunuza gıtmıs kendınızden emın olsaydınız psıkolojık degerlendırme ve yonlendırme kısmında cocugunuzun gelısmesı gerektıgını eksıklıklerını kabul eder ve ne yapmam gerek hocam ne onerırsınız derdınız
bukadar tepkı almanızı sebebı sankı cocugunuza haksızlık yapmıslar gıbı davranmanız. cocugunuza en buyuk haksızlıgı sız bu tutumunuzla kendınız yapıyorsunuz farkında degılsınız
bence baska bır uzmanla daha gorusun derım mevcut uzmanınızla ıyı bır sonuc olmamıs cunku
al ıste... okadar yazdıkkk yazdık yazdık konu sahıbı aynen mudure ve ogretmene yaptıgı tavrı bana da yaptıDiğerlerine birşey demşyeceğim de birşey dikkatimi çekti.
Küçüklüğünden bu yana bırak silah oyuncağı silahlı programları bile izletmedim, telefonda asla silahlı oyun yok ve bu tarz şeylere çok dikkat ettim ki geçende bunu psikoloğa söylediğimde hayatta her zaman güzel şeyler olmaz çocuk olumsuz durumlarında olduğunu bilmeli, hatta bugün eve giderken silah oyuncak alın çocuk görsün dedi de öyle aldık ilk defa çocuk bile şaşırdı
Yani öyle sandığınız gibi yan gelip yatan, çocuğum ne olursa olsun öğretmen halletsin o halletsin bu halletsin diyen cahil annelerden değilim, ha şu eksik dersin kabul şurda yanlış yapmışsın dersin kabul ve eksik olduğunuda kabul ediyorum çocuğumun durumundan belli ama bilip bilmeden şöyle yaptın kesin diye yargılamakta senin ne niyetli olduğunu gösterir
Bilip bilmeden yargıla sonra iyi forumlaral ıste... okadar yazdıkkk yazdık yazdık konu sahıbı aynen mudure ve ogretmene yaptıgı tavrı bana da yaptı
senın nıyetın bellı dıye
sıze ıyı forumlar.
''bız hatalarımızın farkındayız bu cocuk bırden bıre boyle olmadı hatamı kabul edıyorum'' seklınde yazınız var burda hanımefendı neyı bılmeden yargılamısım ?Bilip bilmeden yargıla sonra iyi forumlar
Çocuğa almışsınız silahı, izlemişsiniz silahlı videoları diyen kim, ne biliyorsun da bu şekilde kesin konuşuyorsun, yargılama değilde ne''bız hatalarımızın farkındayız bu cocuk bırden bıre boyle olmadı hatamı kabul edıyorum'' seklınde yazınız var burda hanımefendı neyı bılmeden yargılamısım ?
arkadasını zehırlemeyı susam sokagını ızlerken ogrenmedı heralde
asırı otesı alınganlıgınız ıcınde uzmanla gorusursenız ıyı olur cunku sıze bırsey soylenmeye gelmıyorÇocuğa almışsınız silahı, izlemişsiniz silahlı videoları diyen kim, ne biliyorsun da bu şekilde kesin konuşuyorsun, yargılama değilde ne
Hatamı kabul ediyorum derken silah aldım, şiddetli videolar izlettim anlamında demedim
Neyi nasıl anlatsanız anlatın umrumda değil, yargılamızda, ben çocuğumun düzelmesi için elimden geleni yapıyorum yapıcam da, nerede eksiğimiz varsa bulucaz psikiyatr sayesinde
İnşallah hepimiz için hayırlısıasırı otesı alınganlıgınız ıcınde uzmanla gorusursenız ıyı olur cunku sıze bırsey soylenmeye gelmıyor
tabırı caızse yanı ... tabırı caızse dedık ortalama bu tarz hatalar yapılıyor anlamında
of
aman neyse hakkınızda hayırlısı
Uzman değilim.. çocuğun için yapacaksın bunu.. bunda kötü birşey yok ki. Bir sorun varsa düzeltmek çocuğunuz için önemli sonuçta sizde bir sorun eksiklik yoksa da içiniz rahat eder en azından.. insanlara tedavi ol deyince neden küfür duymuş gibi tepki anlamadım.. vücudunun herhangi bir yerinde problem olduğunda nasıl doktora gidiyorsan ruh sağlığı da böyle farkı yok ki.. çocuğun için söylüyorum ben bunu.. neyi kaybedersin ki.. ayrıca evet bu çocuk böyleyse kendinizi sorgulamanız lazım eksiğim ne benim diye.. bunu bilmek için de uzman olmaya gerek yok..Uzman mısınız da tedavi olmamız kanısına varsınız, siz böyle yazdınız ya hemen tedavimizi oluruz, içimiz rahatladı bilmiyorduk
Mesejlarımı gerçekeçten iyi niyetle okusaydınız kendimde de suç bulduğumuzu, çocuğumun durup dururken böyle olmadığını, nerede yanlış yapıyorsak uzman sayesinde düzeltmeye çalışacağımızı anlardınız ama işte
Sanırım yanlışlıkla beni alıntıladınızHanımefendi sınıf öğretmeni hangi ara ne kadar ilgilenebilir bir öğrenciyle, teneffüste mi? Yoksa sıbıfı bırakıp derste mi ilgilensin? Oşmadı çoluğunu çocuğunu bırakıp çıkışta mı? Elbette ki görevlerinden biri peoblem yaşayan öğrencilerle bireysel veya grup görüşmesi yapmak.
Bir çocugu suclayarak bu şekil yapıpda begenmedğm butonuna basmak size öz güven vermesin hanım efendiÇocuğun suçlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?