İyi de birçok rehber öğretmenler var çocuğun sorununu anlayıp çözüm üreten, çocuk bu hale gelene kadar neredeydi, ben eksik olan tarafımızı görüyorum, çocuğumuda biliyorum ama durum bu kadar ciddi iken ilgilenmeyip karşımıza geçip çocuğunuz acımasız merhametsiz diye suçlayan rehber öğretmene de kızıyorum, onun görevi bu mu bunun için mi maaş alıyor, üstelik okulda çok az öğrenci varken, müdür bile rehber öğretmene dik dik baktı geçen sene size geldik deyince
Ben kimseyi suçlamıyorum sadece suçlamak için bixi çağırmasına gerek yok anlattıklarını kendi öğretmenimşzle konuşuyoruz zaten
Ne kadar acelecisiniz, müsait olmadığımdan cevaplayamamış olabilir miyim acaba7 sayfa yazılmış herkes çocuğun sorunu ne demiş konu sahibi çocuğun sorunu ne? Siz bildiğinizden emin misiniz?
Hanımefendi bu çocuk bu hale gelene kadar annesi olarak siz neredeydiniz peki?İyi de birçok rehber öğretmenler var çocuğun sorununu anlayıp çözüm üreten, çocuk bu hale gelene kadar neredeydi, ben eksik olan tarafımızı görüyorum, çocuğumuda biliyorum ama durum bu kadar ciddi iken ilgilenmeyip karşımıza geçip çocuğunuz acımasız merhametsiz diye suçlayan rehber öğretmene de kızıyorum, onun görevi bu mu bunun için mi maaş alıyor, üstelik okulda çok az öğrenci varken, müdür bile rehber öğretmene dik dik baktı geçen sene size geldik deyince
Ben kimseyi suçlamıyorum sadece suçlamak için bixi çağırmasına gerek yok anlattıklarını kendi öğretmenimşzle konuşuyoruz zaten
Ne kadar acelecisiniz, müsait olmadığımdan cevaplayamamış olabilir miyim acaba
Tabiki de bütün sorunları takip ediyorum ve eşimden geleni yapıyorum, birçok sorunu var ve bu yüzden psikoloğa götürüyoruz. Arkadaşlarını kızdırma, ilgi odağı olma, otoriter olma, derste öğretmenini dinlememe birçok sorunu var, 1 hafta iyi olurken diğer hafta kötü davranış içine giriyor
Kusura bakmayın ama biri benim çocuğuma "şaka" adı altında böyle bir şeyler yapacak o çocuğu okuldan attırmak için elimden geleni yaparım. Zehirleme şakası ne demek ya! Böyle şaka mı olur?Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok
Evet aynı fikirdeyim.Rehber öğretmenin işi ne diye sormuşsunuz. Sizin ebeveyn olarak işiniz ne? O bir kere ilgilendi hata yaptı kabul ama sorun çözülmemiş aynen devam etmiş anne baba olarak siz ne yaptınız? Dışarıdan aldığı destek yeterli gelmiyor demek ki. Sizin çocuğunuza özel ilgi gösterilmesi okul mevcudu düşünüldüğünde mümkün değil. Sizi bilgilendirmiş olay sizde artık. Siz taraflı bakıyorsunuz.
Eminim bir kaç ay önce otizmli öğrencileri okullarından atmak istedikleriyle ilgili haberler çıktığında tepki göstermişsinizdir ama olay bitince zihniyet aynı. Attıramazsınız. Konu sahibinin oğlu özel bi çocuk belli ki, toplumdan soyutlayamazsınız bu çocukları. Zaten bacak kadar çocuğun zehir bulup arkadaşlarını zehirleyecek hali yok. Ha yok benim çocuğum çok hassas diyorsanuz siz alın çocuklarınızı okuldan evde besleyip büyütün.Kusura bakmayın ama biri benim çocuğuma "şaka" adı altında böyle bir şeyler yapacak o çocuğu okuldan attırmak için elimden geleni yaparım. Zehirleme şakası ne demek ya! Böyle şaka mı olur?
Gayet güzel sorular. Konu sahibi umarım çocuğunu bu kadar düşünüyordurBence siz cok taraflisiniz. Oglunuz zehiri nerden biliyor? Neden yalan soyliyor ve kotu oldugunu bildigi siddetinort bas edecek kulture neden sahip?
Cocuk bilmeden yapiyor denemez gayet bilerek yaptigi acik. Saklama geregi duyuyor cunku. Kusura bakmayin rehber ogretmeni dusunene kadar psikolog ve sizin cok ilgili olmaniz yakip etmeniz lazim.
belli ki ilgi istiyor, cok mu baskicisiniz?
Aynen öyle çocuğum kreşe giderken hiç bir sıkıntı yoktu, buraya ilkokula başlayınca sorunları başladı, benim rehber öğretmenden beklentim filan yok olsa çoktan giderdik, aksine bizi acil çağıran oCocugunuz siz çok güzel yetiştirdiğiniz halde okula başladıktan sonra mı bu hale geldi? Yoksa sizin yaptığınız yanlışlar sonucunda boyle bir birey olarak mi okula başladı? Sanirim ikincisi... ve simdi siz onca yanlisla sekillendirdiginiz çocuğunuzu başkalarının düzeltmesini istiyorsunuz... siz duzeltmek icin elinizden geleni yapıp gerekli yerlerden de yardim alacaksınız... psikologa gidiyor okula gidiyor onlar ilgilenecek onlar düzeltecek bu durumu diye düşünme hakkınız yok kusura bakmayın... siz çaba gösterip destek beklemiyorsunuz kenara geçip onlar yapsin diye bekliyorsunuz... ıyiymis..
Herkesin çocuğu kendineEminim bir kaç ay önce otizmli öğrencileri okullarından atmak istedikleriyle ilgili haberler çıktığında tepki göstermişsinizdir ama olay bitince zihniyet aynı. Attıramazsınız. Konu sahibinin oğlu özel bi çocuk belli ki, toplumdan soyutlayamazsınız bu çocukları. Zaten bacak kadar çocuğun zehir bulup arkadaşlarını zehirleyecek hali yok. Ha yok benim çocuğum çok hassas diyorsanuz siz alın çocuklarınızı okuldan evde besleyip büyütün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?