Çocuğum söz konusu

Çocuk yetiştirmekte ben de çok zorlanıyorum
Bulunduğum yer ölm büyük bir yer değil, etkinlik alanı çok fazla yok, 1 tane vardı kapanmak üzere ona gidiyordu
Birlikte gezmeye gidiyoruz, çocuğumu her yere götürüyorum, her gün konuşuyoruz daha bugün sabah söyledim öğretmenini üzme diye elimizden geleni yapıyoruz ama düzelmiyor
Psikiyatr mı çözüm psikolog mu anlayamadım

Hanımefendi bu çocuk bu hale gelene kadar annesi olarak siz neredeydiniz peki?
Yanındaydım, çocuğum kreşte böyle değildi, ilkokula başlayınca sorunlar başladı
Her şekilde elimizden geleni yapıyoruz merak etmeyin, öğretmen de psikologta ne kadar ilgili bir aile olduğumuzu söylüyor

Herkes sormuş ama inatla cevap vermemişsiniz. Oğlunuzun tam olarak teşhisi nedir?

İyi de söylemesin mi?
Kızımın rehber öğretmeni var anaokulundan beri ve sıradan/genel görüşmelerde bile hep notlarına bakar söylerdi,şöyle böyle diye,hatta yaptırdığı resimleri de alırdı yanına yorumlardı.
Olması gereken bu değil mi zaten?
Öte yandan sizin ,psikoloğun çözemediğiniz sorunları ,sihirli değnek misali rehber öğretmenin çözebileceğini düşünmüyorsunuz değil mi?zira mümkün değil. Ha size yönlendirme yapabilir,sizde süreci anlatırsınız kendi açınızdan,paslaşırsınız amenna ama bu kadar alıngan olmayın. Size anlatmaları iyi birşey,bunları bilmelisiniz ailesi olarak.
Yarın öbürgün arkadaşları ile problem yaşar,aileler devreye girerse üzülen siz olursunuz.

Cocuk psikologu daha dogru olur saniyorum .
mesela eglenceli zeka oyunlari alip beraber oynayabilirsiniz. Beraber cocuk filmi izleyebilirsiniz. Beraber kitap alip , beraber okuyabilirsiniz.
enerjisini atmasi için de bir kurs bulursaniz super olur.
Ben kendi cocuklarimdan tecrubeyle konusuyorum. Maksat cocuga ugrasacagi guzel duygular olusturmak. :) Kolayliklar diliyorum

Yazdım tekrar yazayım, okulda çok az öğrenci var toplam 3 sınıf. Rehber öğretmen de sınıf öğretmeni değil ki 25-30 çocukla uğraşsın
Sizin çocuğunuz gibi çocuk yok okulda demesi bile rehber öğretmenin başında öğrenci olmadığını gösterir ve ayrıca rehber öğretmen niye var ki okulda, az önce görevlerini okudum rehber öğretmenin
Ne diye maaş alıyor, şikayet etmek için mi
Merhametsiz, acımasız, kötü diyen bir eğitimci mi olur?
Öğretmene bile çocuğumuzu hergün sormaya çekinirken acaba ne anlatıcak diye adamın bizi karşısına alıp şiir okur gibi bunları okuması normal mi.madem çok ciddi olduğunu düşündü geçen sene neden ilgilenmedi aynı sorunlar geçen sene de vardı

Çocuğumun zaten farkındayım, uslu bir çocuk demiyorum, ne duysam yapıyorum, ama birşeyler var çocuğumda hissediyorum

Sil baştan okul degistir imkanin varsa ozel okula al.Orda okul psikologu oluyor ve surekli dönüşümlü gorusmeler yapiliyor.Rehberlik servisi amacina özel okulda daha çok ulaşıyor. Devlet okullarinda rehber ogretmenlerin çoğu odasinda çayini yudumluyor. Merhametsiz vb. Kelimeler zaten yanlış.

Acaba rehber öğretmen 'artık' ne yapacagimi bilmiyorum demiş olabilir mi . Yani ben hiç-bir rehber öğretmenin veli çağırıpta sadece şikayet edeceğini sanmıyorum. Siz nasil bu kadar eminsiniz bir şey yapmadığına. Sınıf öğretmeni yardim istedi mi acaba rehberlik servisinden, işbirliği yaptı mı. Idare işbirliği yaptı mı. Tek söylediğiniz geçen yıl gittik , bu yıl çağırdı. Peki arada geçen sürede veli olarak siz çağrılmadan gittiniz mi görüşmek, durumunu sormak için. Yani sadece sizin söylediğinizle öğretmeni gömelim mi ne yapalım

Çocuk ve ergen psikiyatristine gitmelisiniz diye düşünüyorum. Kendi tecrübemden yola çıkarak söylüyorum, biz çok faydasını gördük. 1yıldır psikoloğa gidiyormuşsunuz, bir arpa boyu yol gidememişsiniz malesef. Vakit geçirmeyin daha fazla, ilk fırsatta gidin çocuğunuzun iyiliği için

Neden gideyim, adam anlattıklarımızı önemesemedi, o zaman vardı bu zehirlenme konusu, iş bu kadar ciddiysen dinledi o kadar
Zaten rehber öğretmene güvenipte çocuğumuzu düzeltir demiyoruz
Sadece kafamda şu an çocuğum için psikolog mu daha iyi psikiyatr mı diye düşünüyorum

Hanimefendi ne alka otizmli cocuklar simdi? Konu sahibi cocugum otizmli demedi ki? Otizmli olsaydi durum baska olabilirdi tabiki. Her sorunlu cocuk ozel cocuk mu oluyor orasini ben anlamadim. Cocuk yalandan da olsa kafasinda kurup arkadasini zehirleme plani yapmis. Tabiki de gercekte zehirleyecek hali yok ama onu alinmazsa bunlar tehlikeli sonuclar dogurabilir. Bu dusunceler bu haraketler hic ama hic saglikli degil. 1 senede ise yaramayan tedaviye coktan baska uzmanlara goturulmeliydi o cocuk. Ayrica cocuklar pekala da merhametsiz ve acimasiz olabilirler. Herkes mi cok naif dusunuyor anlamadim.

Yazdım tekrar yazayım, okulda çok az öğrenci var toplam 3 sınıf

ama birşeyler var çocuğumda hissediyorum
Okulda üç sınıf var derken, okul bir köy okulu mu? Birleştirilmiş sınıf sistemi mi? Her kademeden bir şube olsa minumum 4 sınıf olması gerekir?
Bir de çocuğumda bir şeyler var hissediyorum cümlesini anlayamadım.Neyi kastettiniz acaba bu cümleyle?

Bu kadar ciddi bir konuda siz peki ne yaptiniz? Siz ne kadar onemsediniz? Bir cocuk kafasinda boyle birseyi nasil kurar? Nerden kimden gormus duymus? Psikologu ne dedi? Cocugunuzla konusunca ne dedi? Cok basit bir konu degil ki bu? Ama sanki oyle gelmis size..

Biraz da annesi olarak sizde de icraat olsa fena olmaz..

Öğretmenlerin ellerinde sihirli değnekleri yok ..

Siz bir çocuğunuz için çaba harcıyorsunuz..Onlar onlarcasiyla uğraşıyor.. Ayrıca sizin gibi velilerle...

Hanim efendi rehber ogretmeni haftada kac saat sizin cocugunuzla ilgilenebilir? İsi ne diyorsunuz bide! Kac cocuk vardir o okulda hepsiyle ilgilenmesi gerekiyor tum zamanını sizin cocugunuza ayiramaz maalesef. Bu sizin isiniz! İsi neymis rehber ogretmenin saka gibisiniz. Sizin isiniz ne cocuk zehirleme plani yapiyor diyorsunuz arkadaşını. Yazik gunah elin cocuguna bugun sakadan yapmak ister yarin gercekten yapmak ister. Allah korusun. Bence objektif bakamiyorsunuz duruma. Umarim ciddi cok ciddi onlemler aliyorsunuzdur cocugunuzun diger cocuklara zararı sozkonusu.

Bol bol tablette oyun oynayıp, video izliyordur.
Kendi kendine olmaz böyle hareketler.

Merhaba burayı dışardan takip eden bir egitimciyim size yorum yapmak için üye oldum
Merhametsiz acımasız demek hakaret değil kısılık özelliği. Size geçen yıllardaki bir öğrencim den örnek vereyim asker cocugu babasi afrin de. Sınıfın en yaramaz haylaz koşarak ağlayarak yanına gidiyir baban şehit olmuş! !! tabiki böyle bişey yok.sizce bu çocuğu ailesine anlatırken nasıl bir kelime kullanmam lazım. Evet kirildiniz üzüldünüz ama siz ne kadar rehber öğretmenin yanına gittiniz durumunu sordunuz ?size tavsiyem öncelikle lütfen sabirli ve objektif olun.sorunlar ilk okula başlayınca oldu demişsiniz bu imkansız ya kreş ogretmeni gerken sorumluluğu almamıştır yada özel bir kurumdur veliyi üzmek istememiştir. Burda sizin soracağıniz şey rehber öğretmen haklı mı haksız mı olmamalı ayni durumda olan ailelerden destek olmalı. Bir de herkes zehir olayına takilmis 9 yaşında ki bir çocuk zehir zehirlenme olaylarını bilmese tuhaflık. Burdan sakın yanlış anlaşılmasın davranışı doğru demiyorum. Lütfen cocugunuzun yanında sakın olun çocuklar ailelerinin aynalaridir bol ilgi şefkat oyun ile cozebileceginize inanıyorum

Tüm yorumları ve sizin yorumlarınızı kasten okumadım. Ilk yoruma dayanarak yorum yapıyorum. Rehber öğretmen ise, benim beklediğim çocuğumun sorunu çözmek için bana yol göstermesidir. Şikayet asla değil. Pedagog, psikolog herneyse çocuğunuz böyle böyle, tavsiyem şudur demesidir. Bir de lütfen çocukları tuhaf kelimelerle sıfatlandırmayın. Şekil verilmemiş hamur gibi hepsi.

Yorum yazmak için üye olduğunuz için teşekkür ederim
Evet kreşe giderken böyle sıkıntılar yoktu ve özle kreşti, belki dediğiniz gibi özel olduğu için çok yansıtmamış olabilirler ama evde de bu kadaf tuhaf davranış içinde değildi
Yaşı büyüdükçe daha farklı hareketler içine girmeye başladı özellikle bu sene çok zorlanıyoruz, Allah tan öğretmenimizden çok memnunuz bu yüzden okulunu değiştirmedim
Rehber öğretmen meselesine gelince, geçen sene gittiğimizde ilgisiz olduğunu anladık ve gidip konuşma gereği duymadık, bunun yerine özel bir psikoloğa gitmek daha mantıklı geldi ama çok yol katedemedik. Tam düzelir gibi olurken tekrar başlıyor ve başka boyuta ulaşıyor
Mesela, öğretmenine yaptığı bir yaramazlıktam dolayı söz veriyor, bu kez başka bir yaramazlık yapıyor öğretmen de bana söz verdin deyince ben onunla ilgili yapmadım ki diyor
Yani yaptığı bütün yaramazlıklar birbirinden farklı. Neden bu kadar detaylı düşünüyor anlayamıyorum, öğretmen beni bile kandırıyor bazen diyor
Keşke biraz içine kapanık daha uysal bir çocuk olsaydı, ama kimseden korkmayan dediğim dedik bir çocuk
İnternetinde etkilediğini düşünüyorum, çok fazla girmesine izin vermesem de artık tamamen kesmeyi düşünüyorum,
Sevginizi, ilgimizi artırmamız gerekiyor diye düşünüyorum dediğiniz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…