• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma kim bakacak

Yoo e bakacak kimse yoksa tabikide anne bakacak. maddi sikinti yoksa anneden iyi bakan kimse olamaz diyorum. Yalnildigimi da hic sanmiyorum. Bebegin anneye ihtiyaci var. Ha macburdur tabiki de calismasi normal. Ama sadece calismak icin calismayi böyle önemli bir konuda sacma buluyorum. Cünkü bebek büyütmek de büyük is. Keyfine göre egona göre calismayi tercih edersen yalnis tercih diyorum. Kim ne düsünürse düsünsün. Bebek büyütmek gercekten kolay degil. Bir sene evde cocuk bakmak kadini alcaltan birsey degil, ben bu kafa yapisina tepkiliyim.
Anladım bu mesaj açıklayıcı.

Benim takıldığım nokta ilk bir yıl tamam bazı meslekler daha fazla ara vermeyi kaldırmaz ki.Maddi durumun iyi de olsa mecbur döneceksin.Sonuçta yılların emeğini verdiğin bir kariyerin de var. O da hayatının bir kısmı.Şartlar uygun hale getirilmeli ama bebek için.Bu kötü anneliği göstermez bence.

ben anneyim elalemin derdini yazan üçüncü sahıs değilim !! çocuguma herkesden daha iyi bakacagımın bilincindeyim..çocuguma kendim bakmayı herkesten daha cok isterim..annem 72 yasında.. maddi ve manevi acıdan çalışmak zorundayım.. çalışmasam da olur gibi bir cümle yazmadıgımdan bunu anlamanızı beklerdim.. teyze hala gibi kavramlar benim lügatımda anne yarısı bakmalarını tabiki beklerim ücretsiz!! kaldıkı vermekte oldugum tutar bile bütçemi aşan bir tutar 2000 lira teklif etmemi bekliyorsun??!! ve tabiki çalışan kadın proflini her zaman destekliyorum.. sonucta yasadıgımz ülke ekonomik sıkıntılar ve bir oyuncagın bir mamanın bir bezin fiyatı cep yakıyor..malesef yaşam standartları ve cocugunu yetiştirecegin ülkede para konusuyor!! lütfen usturuplu ve saygı cercevesinde cevap verip fikir yürütelim ..otur çocuguna bak!! lütfen sen otur cocuguna bak !! bu nasıl bir tarz.. bu nasıl bir kindarlık..

Ben bisey demedim beni niye etiketledin yahu...

ben anneyim elalemin derdini yazan üçüncü sahıs değilim !! çocuguma herkesden daha iyi bakacagımın bilincindeyim..çocuguma kendim bakmayı herkesten daha cok isterim..annem 72 yasında.. maddi ve manevi acıdan çalışmak zorundayım.. çalışmasam da olur gibi bir cümle yazmadıgımdan bunu anlamanızı beklerdim.. teyze hala gibi kavramlar benim lügatımda anne yarısı bakmalarını tabiki beklerim ücretsiz!! kaldıkı vermekte oldugum tutar bile bütçemi aşan bir tutar 2000 lira teklif etmemi bekliyorsun??!! ve tabiki çalışan kadın proflini her zaman destekliyorum.. sonucta yasadıgımz ülke ekonomik sıkıntılar ve bir oyuncagın bir mamanın bir bezin fiyatı cep yakıyor..malesef yaşam standartları ve cocugunu yetiştirecegin ülkede para konusuyor!! lütfen usturuplu ve saygı cercevesinde cevap verip fikir yürütelim ..otur çocuguna bak!! lütfen sen otur cocuguna bak !! bu nasıl bir tarz.. bu nasıl bir kindarlık..

Mecbur calismak zorunda olana laf mi ettik. Herseyi de üstüne alinmayiver. Hepimiz zorlandik o yollarda, bana da kimse yardim etmeden büyüttüm cocugumu. Maddi sikintisi olan icin daha zordur zaten. Ne kadar cok ünlem o öyle. Bir tane koysan yine anlardik.

Ben ne alaka ? :KK57:
Bir de kusura bakmayın da kimse o çocuğun halası diye hiç bir ücret almadan
Tüm gününü bir bebeğe ayırmak zorunda değil !
Empati kur lütfen ya
Kv çocuğa bakmam dememiş yanlış anlamadıysam yolu ve kadının sende kalmasını sorun yapan sensin
İnsanları sen şu konumdasın şunu yapacaksın yapmazsan al sana tavırda diyemezsiniz
Akrabaya ödediğiniz ücreti de lütuf gibi göstermenin bir alemi yok
Bu kişilikte ki bir kadının çocuğuna kaç para verirlerse versinler ben bakmam !
Kendinizi sorgulayın biraz

Babaanne tabi ki bakmak zorunda diyeni duydum da halayı teyzeyi mecbur edeni de ilk defa gördüm.:KK53:

Anladım bu mesaj açıklayıcı.

Benim takıldığım nokta ilk bir yıl tamam bazı meslekler daha fazla ara vermeyi kaldırmaz ki.Maddi durumun iyi de olsa mecbur döneceksin.Sonuçta yılların emeğini verdiğin bir kariyerin de var. O da hayatının bir kısmı.Şartlar uygun hale getirilmeli ama bebek için.Bu kötü anneliği göstermez bence.

Kötü anne demedim, kötü secim dedim. Zaten orta yol bulunmali. anne de bebek de rahat etsin. Isin ne kadar, nasil gerektiriyorsa o kadarini yapabilirsin cok normal.
Hele ki sevgiyle bakacak bir yakinin varsa baldan yenmez.
Ama ne demek istedigimi anlamisiniz galiba buna sevindim. Tepkim bambaska bir seye gidiyor benim.

Valla güneş bizim etrafımızda dönmüyor sizin gibi. O yüzden bizim halaların, teyzelerin falan kendini bize adamasını bekleyemiyoruz kusura bakmayın lütfen.

Haklisin..bi anne icin cocugunu birakip ise gitmek hic kolay olmasa gerek.calismak zorundaysan elbette calisacaksin da.kimsenin itirazi yok zaten buna.ama su dusuncen cok yanlis,teyze hala anne yarisi diye onlardan beklentin olmasi.cocuk bakmak cok ama cok zor.benim iki tane var anneleri oldugum halde benim bile bazen tukendigim anlar oluyor.anneme iki saatlik birakmak istesem gonulllu gonulsuz tamam diyo.cunku o da cok yoruluyo hak veriyorum.kayinvaliden bakmaya raziysa ona uygun cozum uretin.fedakarlik yapacak olan sizsiniz.ister yanina tasinin ister evi tasiyin.

Teyze, hala gibi kavramlarda (!) belki kendi kariyer planlarını yapıyordur.
Onların planı da ayaklarını uzatip yatmaktadır belki.
En büyük Sıkıntınız hayatınızı başkalarının kararlarına göre planlamaniz.
Çocuğa uygun bir kreş bulun.
2 yaş altını da alan yerler var
Kimse güvenip çocuk yapmayın bir dahakine.
Ayrıca da cocugunuza bedavaya baktiracak kadar da uyanık görmeyin kendinizi.
700 tl Günümü sartlarnda tam gun çocuğa bakmak için bana göre az bir rakam.

Ya bir de kim sana otur cocuguna bak dedi yaa, kadin düsmanimiyiz biz. Yorganina göre ayagini uzat. Oldugu kadar hallet. E kimse yoksa bakacak tabiki de sen bakacaksin. Ben mi bakayim. Yok diyorsun zaten. Maddi acidan biraz zorlanirsin ama idare edip ise yine dönersin. Ne kadar idare edebilirsin bilmiyorum ama bakacak kimse yoksa da yine de calismaya mi gideceksin.
Kapitalist sistemin dayatmalarina cok kaptirmisin kendini. Annelik de güzel meslek valla bak, ama para yok iste naparsin.
ilk sene oyuncak falan pek lazim degil. Ev ekonomisine yönel. Nerden kisabilirsen oradan kis, idare edebildigin yere kadar. cocuk zaten bez ve süt disinda gercekten zaruri harcamasi yok. Yani bircok sey alinir ve de pisman olunur.
Fikir veriyoruz iste. Kindarmiyiz ayol biz, cok alindim bak En Büyük TÜRKİYE

Empati kurulmasi gereken bir konumda degilim..zaten size siz bakin demedim.dememde, ..ben olsam nedir ya ? sen degilsin zaten.. olamazsin canim.. bu kadar derine inme o yuzden sen..

Teyze, hala gibi kavramlarda (!) belki kendi kariyer planlarını yapıyordur.
Onların planı da ayaklarını uzatip yatmaktadır belki.
En büyük Sıkıntınız hayatınızı başkalarının kararlarına göre planlamaniz.
Çocuğa uygun bir kreş bulun.
2 yaş altını da alan yerler var
Kimse güvenip çocuk yapmayın bir dahakine.
Ayrıca da cocugunuza bedavaya baktiracak kadar da uyanık görmeyin kendinizi.
700 tl Günümü sartlarnda tam gun çocuğa bakmak için bana göre az bir rakam.
Gunumuz sartlarinda o zanan calisiyor olmam lazim.. rakamlara takilmayin oneri sunmaniz yeterli.. bu benim butcem sizin az benim icin cok...

Ben ne alaka ? :KK57:
Bir de kusura bakmayın da kimse o çocuğun halası diye hiç bir ücret almadan
Tüm gününü bir bebeğe ayırmak zorunda değil !
Empati kur lütfen ya
Kv çocuğa bakmam dememiş yanlış anlamadıysam yolu ve kadının sende kalmasını sorun yapan sensin
İnsanları sen şu konumdasın şunu yapacaksın yapmazsan al sana tavırda diyemezsiniz
Akrabaya ödediğiniz ücreti de lütuf gibi göstermenin bir alemi yok
Bu kişilikte ki bir kadının çocuğuna kaç para verirlerse versinler ben bakmam !
Kendinizi sorgulayın biraz
Empati kurulmasi gereken bir konumda degilim..zaten size siz bakin demedim.dememde, ..ben olsam nedir ya ? sen degilsin zaten.. olamazsin canim.. bu kadar derine inme o yuzden sen..

Babaanne tabi ki bakmak zorunda diyeni duydum da halayı teyzeyi mecbur edeni de ilk defa gördüm.:KK53:
Sen birde bu yazdikkarimdan mecburiyet mi cikardin? valla bravo.. akraban yok mu diyd soru gelmesin diye ozellikle belirttim komsun baksin yazan var o da onu mecbur etti o zamn senin bakis acina gore haha cokca komik :D

Gunumuz sartlarinda o zanan calisiyor olmam lazim.. rakamlara takilmayin oneri sunmaniz yeterli.. bu benim butcem sizin az benim icin cok...

Basit bir hesap. Eğer maaşınız 2500 un üzerinde değilse çalıştığınıza degmiyor, çocuğunuz kres yaşına gelene kadar oturup kendiniz bakın derim bu durumda.

Önerimi de yapmışım zaten.
Bu zamanda babanıza bile güvenmeyin lafı boşa değil, kimseye güvenip hayatınızı planlamayın.

Burası herkesin saygı çerçevesinde, özgürce fikrini dile getirdiği bir platform bunun bilincinde olun lütfen
Empati kurup kurmamak size kalmış ben sadece öneride bulundum .
'' Ben olsam demek'' sizinle akraba olan kişilerin sizin tavrınız karşında kendimi onların yerine koyarak yazdığım durum demek :-)
Olamazsın vs filan sadece karalama , had bildirme politikası ne olup ne olmayacağıma senin karar verebileceğinden değil yani :KK66:
Ben derine indiğimi de düşünmüyorum demek ki senin denizinin derinliğiyle benim ki bir değilmiş ki benim derine indiğimi düşünüyorsun saygı duyarım :KK25:

Konunuza gelecek olumlu veya olumsuz fikirlere açık olmayacaksanız bu kadar sert yazacaksanız kin tutacaksanız neden konu açarsınız anlamam:KK64:

Bu dediğinize ka
Yeni doğum yapan doktor çalışmasın, kadınlar zaten polis olmasın doğum mogum zor iş, doğum yapan avukat mühendis öğretmen sakin haaa hemen 2 sene ücretsiz izin alsın evde kendi çocuğunu büyütsun. Zaten biz hiç çocuğun öğretmeni doğum yapacak zamanı buldu 2 sene yokmuş şimdi yeni öğretmene mi alısacak diye dedikodu yapmaz, kadın doktor dogum yapmis isi birakmis kocam erkek doktora muayrne olmami istemiyor diyip doktora da gitmeyiz.

Öyle şey mi olur! Çatır çatır doğum da yapınız çalışınız da efenim. Hem kendi çocuğunuzun geleceği hem ülke ekonomimiz için çalışınız! Eğer siz calisan kadinlar çalışmaktan vazgeçerseniz doktor muayenesine para odemeyenler ödemeye başlayacak, okullara daha az ödenek gideceği için sizden daha çok para istenecek ve parası olmayan okuyamayacak.

Zaten çalışma hayatında kadının adı yok bu doğurunca çalışma!cilar sayesinde iyice silinecek. Inadina çalışınız efendim, inadına.
Bu dediğinize katılmıyorum, öğretmen doktor mühendis vs eğer devlette çalışıyorsa zaten çalışma şartları çok iyidir, 2 yıl ücretsiz izin eve en geç 16, 17 gibi gelme vs Ben de mühendisim ama özel sektörde tabiri caizse canını çıkartıyorlar, en erken evde olman 20 gibi sabahın zaten köründe gidiyosun işe. Yanlış anlamayın benim eleştirim sisteme, şartlara. Bende kadınların ekonomik gücü olmasını destekliyorum, ve hem çalışıp hem annelik görevini yerine getiren annelere gıpta ile bakmışımdır.

Basit bir hesap. Eğer maaşınız 2500 un üzerinde değilse çalıştığınıza degmiyor, çocuğunuz kres yaşına gelene kadar oturup kendiniz bakın derim bu durumda.

Önerimi de yapmışım zaten.
Bu zamanda babanıza bile güvenmeyin lafı boşa değil, kimseye güvenip hayatınızı planlamayın.
Etrafindakilere guvenmeden omur gecmiyo. tartismak icin konu acmadim.. bir kisinin alacagi maas olarak goruyorsunuz bu soylediginizi bizim toplam gelrmz bu soyledgnz tutar. oneri icn tsk.. ama hala rakamlzara takiliyorsunuz ;)

Back
X