• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma kim bakacak

Etrafindakilere guvenmeden omur gecmiyo. tartismak icin konu acmadim.. bir kisinin alacagi maas olarak goruyorsunuz bu soylediginizi bizim toplam gelrmz bu soyledgnz tutar. oneri icn tsk.. ama hala rakamlzara takiliyorsunuz :KK66:

Çünkü o rakamlarla çocuğunuza bakıcı bulup ödeme yapacaksınız.
Ve o etrafınızdaki kişiler size bugün sırtını dönüyorsa yarın da döner.
Eğer şartlarınız buysa zaten daha konuşacak bir şey kalmamış.
Kayinvalidenizin yakinina taşının, eviniz kiraya verin, babaanne baksın çocuğa. gidin yalvarin yakarin
Ama yine hesaplayın bence. Taşınma masraflari, eve depozito vs derken yine kendiniz bakmaniz ucuza gelecek.

Burası herkesin saygı çerçevesinde, özgürce fikrini dile getirdiği bir platform bunun bilincinde olun lütfen
Empati kurup kurmamak size kalmış ben sadece öneride bulundum .
'' Ben olsam demek'' sizinle akraba olan kişilerin sizin tavrınız karşında kendimi onların yerine koyarak yazdığım durum demek :-)
Olamazsın vs filan sadece karalama , had bildirme politikası ne olup ne olmayacağıma senin karar verebileceğinden değil yani :KK66:
Ben derine indiğimi de düşünmüyorum demek ki senin denizinin derinliğiyle benim ki bir değilmiş ki benim derine indiğimi düşünüyorsun saygı duyarım :KK25:

Konunuza gelecek olumlu veya olumsuz fikirlere açık olmayacaksanız bu kadar sert yazacaksanız kin tutacaksanız neden konu açarsınız anlamam:KK64:
  1. Siz belliki anne degilsiniz empati kurulucak birsey degil annelik.. anne oldugunuz zaman insAllah anliyacaksiniz neyin ne kadar zor oldugunu... sizin kisiliginizdeki birinin cicuguna bakmsm benzeri cumleyle tartismayi siz baslattiniz. kirmizyla yazmadaki amacinizda gayt net..amaciniz olmadigini soyleyeceksenizde egrr renk koru degilim siyahla d algilayabiliyorum.. fikirlere acigim.. hayatimi elestirmelerine karsiyim.. belirttigim butun ayrintilar sunulacak fikirlere sadece bunlari dusundum ve teklifkeri sundum demek.. konu carpitmakta birebirsiniz.. olaykara bu kadar fevri yaklasirsjniz tek basiniza kalirsiniz ve bu kadar sert elestirirseniz... fikrimi soyluyorum nasilsa siz kinci degil fikirlere aciksiniz yazicaginiz herhangi birseye cevp vermiyecegim.. iyi aksamlar...

Tamam iyi hos da, sartlara göre ayarlansa ya o is. Cocugu yapan anne babanin isi o cocuga bakmak. Anne ya da baba kendinden ödün vermeden olmuyor. Baska biri zaten cocuguna siz gibi bakamaz. Bu sekilde sikinti cekecegine, evde kendin bak ya da esin baksin. Sizin cocugunuz yani krese gidene kadar calismazsan da özgürlügü elinden alinmis madur kadin olmazsin merak etme.
Kadin calissin sonuna kadar arkasindayim ama o dogan bebek de can ya, makyaj cantasi degil. Birazcik kendinden ödün vermek gerekiyor. Olmuyorsa da olmuyor cünkü, oturup kendin bakacaksin. zor mu zor. Maddi manevi ise gitmem lazim diyorsun da o cocugun da sana ihtiyaci var.
Hani güvendigin bakici bulamazsan birkac senelige isten ayrilmayi göze al derim. Bebek cünkü. Cok basit bir olay degil. Aman dogsun da büyür diyenlerleri de cok cahil buluyorum. Öyle olmuyor, dünya emek istiyor. Onu da en iyi siz verirsiniz.
Umarim halledersiniz bu isi biran önce. Kolay gelsin.

Ben ABD deyim doktora yapiyorum, su doktora bitsin istifa edecegim, evde oturup iki cocuk daha yapip, hepsine kendim bakacagim. Bu ne arkadas canima tak etti, kimse bakmiyor cocuguma. Gecen yil esimle donusumlu baktik bir sene boyunca. Gunluk uykum 4 saat idi. Yalvar yakar kv getirdik bu sene uc ayligina ama simdiden bir daha gelmem de gelmem tutturdu. Annem zaten gelmiyor, hic gelesi yok, hic. Asla fedakarligin f si yok annemde. Simdi onemli bahanesi de var, artik hic gelmez. Doguma geldi iki ay, agzimdan burnumdan getirdi lafiyla, cenesiyle, aglamaktan lohusa depresyonuna girdim.
Kv kizina asiri duskundur, bekar kizinin yanina senede 5 defa gitmis, aylarca kalmis biri, oglana, bana, torununa gelmek yok. Bir isleri olsun da taa ABD ye oglana dert yakinirlar, ondan cozum beklerler oysa.
Parada, pulda, kariyerde gozum yok arkadas, kocam calissin baksin bize, tek derdim cocugum ya!

Ya bir de kim sana otur cocuguna bak dedi yaa, kadin düsmanimiyiz biz. Yorganina göre ayagini uzat. Oldugu kadar hallet. E kimse yoksa bakacak tabiki de sen bakacaksin. Ben mi bakayim. Yok diyorsun zaten. Maddi acidan biraz zorlanirsin ama idare edip ise yine dönersin. Ne kadar idare edebilirsin bilmiyorum ama bakacak kimse yoksa da yine de calismaya mi gideceksin.
Kapitalist sistemin dayatmalarina cok kaptirmisin kendini. Annelik de güzel meslek valla bak, ama para yok iste naparsin.
ilk sene oyuncak falan pek lazim degil. Ev ekonomisine yönel. Nerden kisabilirsen oradan kis, idare edebildigin yere kadar. cocuk zaten bez ve süt disinda gercekten zaruri harcamasi yok. Yani bircok sey alinir ve de pisman olunur.
Fikir veriyoruz iste. Kindarmiyiz ayol biz, cok alindim bak En Büyük TÜRKİYE
Otur jendin bak cumlesini kullanip sonra haddini asan aciklamasina devam eden bir konusma tarzi var..bunu uydurmadim.. soylediginiz gibi kolay olmuyo..kredi borcun bi geciksin yapisiyo banka yakana... ya iste kisincada olmuyo naparsin.. nerden kisim diye dusunerekte gecmiyo iste.. ya parasi olan borcu olmayan cocuguna bajacak birini bulan guzel elestirip guzel hallediyo..cok alinms canim sende ben alindim mi sana :KK70:

Otur jendin bak cumlesini kullanip sonra haddini asan aciklamasina devam eden bir konusma tarzi var..bunu uydurmadim.. soylediginiz gibi kolay olmuyo..kredi borcun bi geciksin yapisiyo banka yakana... ya iste kisincada olmuyo naparsin.. nerden kisim diye dusunerekte gecmiyo iste.. ya parasi olan borcu olmayan cocuguna bajacak birini bulan guzel elestirip guzel hallediyo..cok alinms canim sende ben alindim mi sana :KK70:
Ama 850 tl olsa daha iyi olur. çünkü ben atanamamış okul öncesi öğretmeniyim aynı zamanda.

Bravoo açıklamanızaaa, bende üniversite mezunuyum çocuğuma baktığım için çalışmıyorum, çevremde çalışmadığım için kınayan ayıplayan eleştiren kendine dert edinen insanlar var, eşim de zaten ısrarla benim bakmamı istiyo çocuğumuza, artık millete dert oldu, kimsenin benim kadar iyi bakabileceğini de sanmıyorum çocuğuma, tabi konu sahibinin maddi imkanlarını bilemem
Bende bebeğim için çalışmaya ara verdim. Onun yanımda olmayacağı bir meslek de düşünmüyorum .

Ben ABD deyim doktora yapiyorum, su doktora bitsin istifa edecegim, evde oturup iki cocuk daha yapip, hepsine kendim bakacagim. Bu ne arkadas canima tak etti, kimse bakmiyor cocuguma. Gecen yil esimle donusumlu baktik bir sene boyunca. Gunluk uykum 4 saat idi. Yalvar yakar kv getirdik bu sene uc ayligina ama simdiden bir daha gelmem de gelmem tutturdu. Annem zaten gelmiyor, hic gelesi yok, hic. Asla fedakarligin f si yok annemde. Simdi onemli bahanesi de var, artik hic gelmez. Doguma geldi iki ay, agzimdan burnumdan getirdi lafiyla, cenesiyle, aglamaktan lohusa depresyonuna girdim.
Kv kizina asiri duskundur, bekar kizinin yanina senede 5 defa gitmis, aylarca kalmis biri, oglana, bana, torununa gelmek yok. Bir isleri olsun da taa ABD ye oglana dert yakinirlar, ondan cozum beklerler oysa.
Parada, pulda, kariyerde gozum yok arkadas, kocam calissin baksin bize, tek derdim cocugum ya!
Eşimin arkadaşının hanımıda kendi ülkesındeyken yardimci docentlikte ara verdi biktim kocam baksin beni dedi.hatta benim ev hanimlarindan neyim eksik diye kıskanıyordu oturdu bakti cocuklarina hala da bakıyor hicte pisman degil. Rabbim kimseyi kimsesi birakmasın bende dogumdan sonra uzun bir sure calismayi dusunmuyorum cocugum perisan olsun istemiyorum.

işe başlamama sayılı günler kaldı.. hamile kalmadan önce çocuguma kayınvalidem bakıcak diye düşünmüştük..kreş yasına gelinceye kadarda orda kalacaktık.. velhasıl bebek dogdu sartlar değişti.. kayınvalideyle yaşayamayacagımı anladım.. evlerimiz uzak 15 km kadar yol var.. hergün gidip gelmek işkence olacak hem bana hem eşime hem cocuguma.. benim annem işe yasından ötürü bakamıycak.. akraba dıdı teyze herkes sırtını döndü.. para teklif etmemize rağmen.. sonra bakıcı tutmaya karar verdik bütçemiz 700 tlyi ancak karşılıyor ama onu da malesef hiçkimse kabul etmiyor.. üstüne sigorta yol yemek istiyor.. birde güven lazım birgün gelip bakıcam ki cocuk yok.. çalışmamak malesef çözüm degil ailemiz için hem maddi hem manevi.. kaldıki her zaman bayanın çalışmasından yanayım maaşı 100 tl dahi olsa!.. kayınvalideme bize yakın bi yere tasınmasını teklif ettik kabul etmedi..biz ev sahibiyiz bizim tasınmamız zatn mümkün degil.. napcagımı bilemedim...
oncelıkle allah kolaylık versın bende calısmaktan yana olan ve çalışmak zorunda olan aynı zamanda maddı sartlardan oturu; kendı aılesıde calısan kısıler olup anneanne elınde buyumus bırıyım, ve hıcbır zaman annemın eksıklıgını duymadıgım gıbı anneannem kendı yemez bana yedırırdı ne para ne ehdıye beklemedı tek bekledıgı aılemden saygı benden sevgı ve saygı ıdı hayatı boyunca...

durumunuza gelınce evet kımsenın annesı torununa bakmakla yukumlu degıl ama bakarsa bırsey kaybetmez, sevap ısler ve torunuyla ılıskılerı kuvvetlenır, ortada emek var sonucta.... sızın annenız de yas olarak bır cocuga bakabılecek yasta ayrıca en azından bır ıkı yıl kadar....

ayrıca ben akraba kısmına cocuk bakımı ıcın para vermeye karsıyım, ılla para ıle bakacaksa bırı bakıcı olsun en yakın konu komsu olsun...sonra bırde akrabanın dırdırı ıle ugrasılmaz...

sızın ıcın en ıyı yol 2 yas altı ıse bır bakıcı tutmanız 700 e zor bulunur ama ımkansız degıl, ıhtıyacı olan cok ınsan var yeterkı guvenılır bırı olsun ıllakı bulunur...ama genelde 1000 tl cıvarı butce ayırmanız lazım... sıgortalı ısenız ve maasınız dusuk ıse devlette katkı saglıyor bunu da ekleyım, memursanız yada yuksek maasla calısıyrosanız kendınız halletmenız sart...

umarım en kısa surede bırını bulursunuz, kolay gelsın ;)

bende calısıyorum cocuguma aıem bakıyor, kv vefat ettı zaten cok yaslı ıdı 82-83 yasında bakamazdı..... aılemın bıze maddı olarakta katkısı var, ve torunalrına kendı ısteklerı ıle bakıyorlar ınanın cogu ıhtıyacınıda onlar alır bıze fırsat vermezler ben almasınlar artık dıye yedeklerım o derece varda almasınlar dıye... kı aslalon budur o canlarının canı ıse ımkanları elverıyor ıse yardımda bulunmaları kadar dogal bırsey yok ama tercıh meselesı tabıkı kımseyı bunun ıcın zorlayamayız...

bende 2 yasına gelınce krese verıcem malesef daha erken almıyorlar...

işe başlamama sayılı günler kaldı.. hamile kalmadan önce çocuguma kayınvalidem bakıcak diye düşünmüştük..kreş yasına gelinceye kadarda orda kalacaktık.. velhasıl bebek dogdu sartlar değişti.. kayınvalideyle yaşayamayacagımı anladım.. evlerimiz uzak 15 km kadar yol var.. hergün gidip gelmek işkence olacak hem bana hem eşime hem cocuguma.. benim annem işe yasından ötürü bakamıycak.. akraba dıdı teyze herkes sırtını döndü.. para teklif etmemize rağmen.. sonra bakıcı tutmaya karar verdik bütçemiz 700 tlyi ancak karşılıyor ama onu da malesef hiçkimse kabul etmiyor.. üstüne sigorta yol yemek istiyor.. birde güven lazım birgün gelip bakıcam ki cocuk yok.. çalışmamak malesef çözüm degil ailemiz için hem maddi hem manevi.. kaldıki her zaman bayanın çalışmasından yanayım maaşı 100 tl dahi olsa!.. kayınvalideme bize yakın bi yere tasınmasını teklif ettik kabul etmedi..biz ev sahibiyiz bizim tasınmamız zatn mümkün degil.. napcagımı bilemedim...
15 km yol mu Allah askına, arabaya koyun her sabah bırakın aksam da dönün. Bu kadar basit

İşten çıkarttırırsan kendini (firmanla anlaşabilirsin) işsizlik maaşı alabilirsin evet para önemli ama çocuğum paradan daha önemli belli bi yaşa geldiğinde mesela okula başladığında tekrar çalışırım diyorum. Hem hiç kimse benim verdiğim terbiyeyi veremez çocuğuma diye düşünüyorum, iki otorite olduğunda çocuğun kafası karışıyo. Velhasıl biraz tutumlu olup çocuğumu kendim büyütmeyi düşünüyorum.

Öyle bir önyargi var, calismazsan kocanin eline bakan ezik kadin profili. Yok arkadasim sen kendini bildikten sonra. Ben dokuz ay karnimda tasiyorum, bundan önemli birsey yok. Zor mu cooook zor. Yalniz anne olmak dünyanin en agir islerinden biri. Ben cocuklari büyütüp ise girmeyi düsünüyorum. Maddi sikinti olmadigi sürecede bunu savunurum.
Maddi yönden gercekten mecbur kisilere lafim yok, hayat zor. Fakat sirf calismam lazim diye de o bebeklere yazik ediyor bircok kadin. Kadin icin ruhsal anlamda da zor bir dönem, bunu hicbirsey degistiremez. Ise gidip aklin bebeginde kalinca da zor olur gibime geliyor. Yani kisacasi zor. Ama dogurunca bunu göze almis oluyoruz.
Konu sahibine degil bütün bu sözlerim ama kendine pay cikaran cikarsin.
Evde koca parasi yiyen(!) bendeniz utanmadan iddia ediyorum. Bu önyarginiz canimiza yetti efenim.
Yuzdeyuz katiliyorum.

Tabi ki de kadin calissa iyi olur ama ben önceligin cocuktan yana olmasi taraftariyim o yuzden calismiyorum. İkisini buyutup okula gondermeye baslayinca calisirim. Ne annem ne kv cocuguma bakmak zorunda değil. Hele de ufacik bebegi birakip işe gitmek bana dogru gelmiyor.

15 km o kadar da buyutulecek bir mesafe degil, her gun gidilip gelinebilir. Buyuk sehirlerde insanlar ne mesafeler kat ediyor, araciniz varsa eger her gun kayinvalidenize birakabilirsiniz cocugunuzu.

Öyle bir önyargi var, calismazsan kocanin eline bakan ezik kadin profili. Yok arkadasim sen kendini bildikten sonra. Ben dokuz ay karnimda tasiyorum, bundan önemli birsey yok. Zor mu cooook zor. Yalniz anne olmak dünyanin en agir islerinden biri. Ben cocuklari büyütüp ise girmeyi düsünüyorum. Maddi sikinti olmadigi sürecede bunu savunurum.
Maddi yönden gercekten mecbur kisilere lafim yok, hayat zor. Fakat sirf calismam lazim diye de o bebeklere yazik ediyor bircok kadin. Kadin icin ruhsal anlamda da zor bir dönem, bunu hicbirsey degistiremez. Ise gidip aklin bebeginde kalinca da zor olur gibime geliyor. Yani kisacasi zor. Ama dogurunca bunu göze almis oluyoruz.
Konu sahibine degil bütün bu sözlerim ama kendine pay cikaran cikarsin.
Evde koca parasi yiyen(!) bendeniz utanmadan iddia ediyorum. Bu önyarginiz canimiza yetti efenim.
Eskiden anneler çalışmıyordu , birde çok çocukları oluyordu, biz Yeni nesil anneler kendimize eziyet ettik diye düşünüyorum bazen, herşeyi bir anda yapmaya çalıştık, hem çocuk Hem kariyer derken yıpranan biz olduk, superwoman olduk resmen

Back
X