Yakın geçmişim gözümün önünden film şeridi gibi geçti resmen konunuzu okuyunca
28 aylık bir kızım var...
Doğduğu günden itibarende benim kızdan 6 ay büyük bir kızı olan bir komşum...
Daha doğum öncesi akşamdan başladı benim sinir harbim...
''sen sezeryan yapacaksın sütün de gelmez şimdi senin'' söylemiyle sabaha kadar uyumadan gittim doğuma resmen...
Genetik olarak birbirinden yapısal anlamda çok farklı aileleriz...Çocuklarımızında doğumdan itibaren boyu kilosu farklıydı velhasıl....
7 ay sadece emdi kızım...ve sadece anne sütü almasına rağmen resmen tosuncuktu o dönem... ve sonrasında da ne yerse yesin ciddi bir iştah problemimiz hiç olmadı....
Ama görüştüğümüz her anda herşeyini kıyasladı çocuklarımızın...Kıyaslamaları hem hatırlamamak hemde sizleri sinir etmemek adına yazmıyorum....Sürekli ''bak yanlış düşünüyorsun, genetikleri farklı aynı olmalarını nasıl beklersin,senle ben aynımıyız'' deyip durdum...anlatamadım....
Çünkü benim kız onunkine göre hep bir yada daha fazla konuda ''daha fazla'' idi onun gözünde...
Sonra baktım (belkide ben geç farkettim) hakikaten onlar geldiğinde yada biz gittiğimizde hasta oluyor resmen kızım...Daha fazla sitem etmeye başladım...''bak yeter kıyaslama şu çocukları'' diye gayet açık ve net söyledim...faydası oldumu tabiki olmadı...
Son çare git gide azalttım görüşmeyi...
Eskiden hemen hergün kapımı çalan insanla şimdi 2 ayda ancak görüşüyorum...huzur nasıl güzel birşeymiş anlatamam