• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumu, Çocuğuyla Kıyaslamasından çok SIKILDIM!!!

Gorusmezsen anlar zaten arsizlik yaparda gorusmeye kalkarsa gorusmek istemedigini soylersin oglumu nazarinla mafettin bir haftada iyi Niyetine inanmiyorum bu sebeplede seninle gorusmek istemiyorum dersin ...

Diger yorumlari okumaya gerek bile yok. Aynen katiliyorum. Gorusmeyin ben olsam aciklama bile yapmazdim. Eger gorusmek zorundà kalirsaniz da oglunuzu iyice bir doyurun yerse de az yer. Bir de bol bol felak ve nas surelerini okuyun. O hanim cahil ve gorgusuzmus. Siz ona nrf deseniz basedemezsiniz. Biz esimle ortak karar bu sekildeki tanidiklarimizla gorusmuyoruz. Biri var mesrla son gorusmemizin ertesi gunu kizimla bana araba carpmisti...

İnanın bunun tam tersini yaşamakta çok fena .

Oğlum 4 yaşında , bana göre normal bir kiloda ama zayıf işte herkese göre .

Bir arkadaşım var , sen bu çocuğa yedirmiyor kendin yiyorsun hep dediği gün canavara dönüşmüştüm :9::9:

Hayır yani , bakın etrafınıza 1.70 boyundaki adamda normal , 1.90 da .... 70 kiloda 90 kiloda var ... Eeee tabii ki bunların çocuklukları da farklı olacak . Nefret ederim kıyaslamalardan , hem fiziki hem zihni kıyaslamalar annelerin saçma sapan yarışı sadece :20:

Umursamayın diyeceğim ama zor . Madem 10 yaş daha tecrübelisiniz , ona yanlış olduğunu anlatın . Yanlış olduğu kısım sizin çocuğunuza takılması değil , kendi çocuğuna yemek baskısı .Belki davranışları değişirse sizinde çocuğunuzu görmez artık .

Öyle lokmamızı saydın , çocuk bütün gece kustu falan demeyin ama ....

Selam arkadaşım çok güzel yazmışsında İnan nerde davranışı bakışı bozuk var bana denk geliyor ne sabır var bende sabrım mı mıknatıs gibi çekiyor anlamadım Ki?

Ben o bayanın davranışlarını düzeltmesi için uğraşamam koskoca insan sonuçta bende cahildim ilk anne olduğumda ama kendimi sürekli geliştirdim okudum. Kimseyede sıkıntı vermedim.
Allah aşkına bana mı kalmış o arkadaşı düzeltmek yanlışını söylemek elinde cep telefonu var İnternet'e girip kendini bu konuda eğitecek yazılar bulsun.

Canım ben zaten yorgunum gurbetlik bi yandan iş güç çocuk geçim derdi Allah aşkına birgünde karşıma çıkan insanlar bana bir akıl versin yol göstersin yardım eli uzatsın.
Niye böyle dedim çünkü kime yardım ettiysem ondan ihanet ve nankörlük gördüm hayatım boyunca.

İçimden gelmiyor artık arkadaşım,yorgunum...

Son düzenleme:
Diger yorumlari okumaya gerek bile yok. Aynen katiliyorum. Gorusmeyin ben olsam aciklama bile yapmazdim. Eger gorusmek zorundà kalirsaniz da oglunuzu iyice bir doyurun yerse de az yer. Bir de bol bol felak ve nas surelerini okuyun. O hanim cahil ve gorgusuzmus. Siz ona nrf deseniz basedemezsiniz. Biz esimle ortak karar bu sekildeki tanidiklarimizla gorusmuyoruz. Biri var mesrla son gorusmemizin ertesi gunu kizimla bana araba carpmisti...

Arkadaşım çok büyük geçmiş olsun ya :( inşallah iyisinizdir şuan? Tüylerim diken diken oldu ne oldu da ertesi günü böyle oldu peki. İnanırım ben nazara..

Allahım korusun her türlü musibetten,şerden...
O öyle dedikçe ben hep dua okudum. Ama kesinlikle birdaha evine gitmeyeceğim birdaha o gelse bile aynı lafları tekrar ederse bu sefer gereken lafı edeceğim sıkıldım artık yetti..

Bu ciftle gorusmuyoruz artik onbes ay oldu. Yillardan sonra cocuklari oldu. Bizim de ilk yil. Bize bebek gormeye geldiklerinde amazn da eviniz nrf guzel muhabbetleri ucustu. Kismet Allah bugun bize bunu yasatir, yarin alir sana bin katini verir. Ama bazi insanlarin ciddi ciddi sorus stilinden bile anlasiliyor icine oturdugu. Simdi ikinciye grfbeyim vrf bilmiyorlar. Allah isteyrn herkese uc bes tane versin bize de bizimkileri bagislasin. Nazar vardir ve haktir. Nazar degmesi icin kotu niyet de gerekmiyor aslinda ama bazilarinin dahà da cok degiyor. Bol bol okumak gerek. Bu arada araba kizimin bebek arabasina carpmisti. Cok sukur birsey olmamisti ama esimin onlari evde istemiyorum demesi, olnlarin gelince bakislariyla bizi yemeleri, ertesi gun bik olayin olmasi son damla oldu.

Selam arkadaşım çok güzel yazmışsında İnan nerde davranışı bakışı bozuk var bana denk geliyor ne sabır var bende sabrım mı mıknatıs gibi çekiyor anlamadım Ki?

Ben o bayanın davranışlarını düzeltmesi için uğraşamam koskoca insan sonuçta bende cahildim ilk anne olduğumda ama kendimi sürekli geliştirdim okudum. Kimseyede sıkıntı vermedim.
Allah aşkına bana mı kalmış o arkadaşı düzeltmek yanlışını söylemek elinde cep telefonu var İnternet'e girip kendini bu konuda eğitecek yazılar bulsun.

Canım ben zaten yorgunum gurbetlik bi yandan iş güç çocuk geçim derdi Allah aşkına birgünde karşıma çıkan insanlar bana bir akıl versin yol göstersin yardım eli uzatsın.
Niye böyle dedim çünkü kime yardım ettiysem ondan ihanet ve nankörlük gördüm hayatım boyunca.

İçimden gelmiyor artık arkadaşım,yorgunum...

Anladım .

O zaman sizi strese sokan insanlarda uzak durun . Gurbet , yalnızlık , el mecbur görüştüğümüz bir aile var diye düşünmeyin.

Ne kötü yalnızlık bile size burada konu açtıracak bir kadından yeğdir :34:

Az görüşün , görüştüğünüz vakit rahatsızlığınızı dolaylı yoldan değil doğrudan iletin karşı tarafa .

Madem yorgunsunuz , hiç uğraşmayın . Arkadaşım bu şekilde çocukları kıyaslanmadan ben çok sıkıldım , yapma bunu artık diyin .

Bu yorucu değil bakın ... Anlar ya da anlamaz .

Anladım .

O zaman sizi strese sokan insanlarda uzak durun . Gurbet , yalnızlık , el mecbur görüştüğümüz bir aile var diye düşünmeyin.

Ne kötü yalnızlık bile size burada konu açtıracak bir kadından yeğdir :34:

Az görüşün , görüştüğünüz vakit rahatsızlığınızı dolaylı yoldan değil doğrudan iletin karşı tarafa .

Madem yorgunsunuz , hiç uğraşmayın . Arkadaşım bu şekilde çocukları kıyaslanmadan ben çok sıkıldım , yapma bunu artık diyin .

Bu yorucu değil bakın ... Anlar ya da anlamaz .

Ah güzel arkadaşım ben ne yalnızlıklar çektim gurbette. Vallahi yalnızlıktan duvarlarla bahçedeki ağaçlarla konuşup içimi döktüğümü bilirim. Ben alışmışım yalnızlığa. Hani dedim bir komşudur arkadaş oluruz. Tabiki biliyorum dost olmak çok zor öyle kolay mı dost bulmak,asla..

Ama bu bayan arkadaş baya kalabalık Türk ailelelerin yaşadığı şehirden geliyor. bizim şehirde çok az Türkler var kalabalık değil burda nüfus..alışmış kalabalığa yalnız kalmamak için o beni daha çok arıyor mesaj atıyor 1 haftadır. Zaten kendisinin eşi rica etmiş, benim eşime görüşsünler bizim hanım çok bunalıyor diye. Çünkü alışmış kalabalığa normaldir. O yüzden ben el mecbur görüşmek için katlanayım bari diye mecburiyetim yok dedim ya ben zaten hep yalnızdım..

Ama senin dediğin gibi direk söyleyeceğim rahatsız olduğumu ..anlar Yada anlamaz kendi bilir. Ona göre tavır alıcam.

Çok sağol arkadaşım..

Bu ciftle gorusmuyoruz artik onbes ay oldu. Yillardan sonra cocuklari oldu. Bizim de ilk yil. Bize bebek gormeye geldiklerinde amazn da eviniz nrf guzel muhabbetleri ucustu. Kismet Allah bugun bize bunu yasatir, yarin alir sana bin katini verir. Ama bazi insanlarin ciddi ciddi sorus stilinden bile anlasiliyor icine oturdugu. Simdi ikinciye grfbeyim vrf bilmiyorlar. Allah isteyrn herkese uc bes tane versin bize de bizimkileri bagislasin. Nazar vardir ve haktir. Nazar degmesi icin kotu niyet de gerekmiyor aslinda ama bazilarinin dahà da cok degiyor. Bol bol okumak gerek. Bu arada araba kizimin bebek arabasina carpmisti. Cok sukur birsey olmamisti ama esimin onlari evde istemiyorum demesi, olnlarin gelince bakislariyla bizi yemeleri, ertesi gun bik olayin olmasi son damla oldu.

Anladım canım çok geçmiş olsun.
Ya gözü olan insanın bakışından ,duruşundan,tavrından,ağzından çıkan cümlenin vurgusundan bile anlar insan..

Ben herzaman derim Birşeye sahip olduğumda En güzeli sizin olsun,en iyisi sizin olsun, ben 1 tane aldım siz 3 tane alın.. Yeter ki kimsenin gözü bende kalmasın.. Allahım cümlemizi kem gözlerden korusun inşallah ...

Sevgiler canım

Karşınızdaki insanı en iyi siz tanırsınız tabi,biz kesin teşhis koymayız..
Ama sizden akıl almaya çalışmasında bir kötülük yok bence.
Gelsin çocuğum seninkine bakıp iştahı açılır falan demiş.
Mesela benim kızım da çevremdeki insanlara göre zayıf.O yüzden deneyimli anneler gördüğüm zaman,belki farklı teknikleri vardır diye akıl danışıyoruz yani.Bunda bir art niyet aramamak lazım.Allah sağlık sıhhat versin herkesin çocuğuna.Daha da sorunsuz geçsin hepsinin yemek saatleri..
Yani belki o da üzülüyodur benim gibi..
Benim kızım 8 aylık..Her yemek kasesini bitirtene kadar eşimle maymuna dönüyoruz..Kafamızda sallan:52:an objeler,saysız oyuncak,suratımıza yapıştırdığımız bantlar ohooooo saymakla bitmez :52:
Ama başarıyorum,savaşın galibi benim :27:

Yakın geçmişim gözümün önünden film şeridi gibi geçti resmen konunuzu okuyunca:9:

28 aylık bir kızım var...
Doğduğu günden itibarende benim kızdan 6 ay büyük bir kızı olan bir komşum...

Daha doğum öncesi akşamdan başladı benim sinir harbim...
''sen sezeryan yapacaksın sütün de gelmez şimdi senin'' söylemiyle sabaha kadar uyumadan gittim doğuma resmen...

Genetik olarak birbirinden yapısal anlamda çok farklı aileleriz...Çocuklarımızında doğumdan itibaren boyu kilosu farklıydı velhasıl....
7 ay sadece emdi kızım...ve sadece anne sütü almasına rağmen resmen tosuncuktu o dönem... ve sonrasında da ne yerse yesin ciddi bir iştah problemimiz hiç olmadı....
Ama görüştüğümüz her anda herşeyini kıyasladı çocuklarımızın...Kıyaslamaları hem hatırlamamak hemde sizleri sinir etmemek adına yazmıyorum....Sürekli ''bak yanlış düşünüyorsun, genetikleri farklı aynı olmalarını nasıl beklersin,senle ben aynımıyız'' deyip durdum...anlatamadım....

Çünkü benim kız onunkine göre hep bir yada daha fazla konuda ''daha fazla'' idi onun gözünde...

Sonra baktım (belkide ben geç farkettim) hakikaten onlar geldiğinde yada biz gittiğimizde hasta oluyor resmen kızım...Daha fazla sitem etmeye başladım...''bak yeter kıyaslama şu çocukları'' diye gayet açık ve net söyledim...faydası oldumu tabiki olmadı...
Son çare git gide azalttım görüşmeyi...
Eskiden hemen hergün kapımı çalan insanla şimdi 2 ayda ancak görüşüyorum...huzur nasıl güzel birşeymiş anlatamam:52:

Karşınızdaki insanı en iyi siz tanırsınız tabi,biz kesin teşhis koymayız..
Ama sizden akıl almaya çalışmasında bir kötülük yok bence.
Gelsin çocuğum seninkine bakıp iştahı açılır falan demiş.
Mesela benim kızım da çevremdeki insanlara göre zayıf.O yüzden deneyimli anneler gördüğüm zaman,belki farklı teknikleri vardır diye akıl danışıyoruz yani.Bunda bir art niyet aramamak lazım.Allah sağlık sıhhat versin herkesin çocuğuna.Daha da sorunsuz geçsin hepsinin yemek saatleri..
Yani belki o da üzülüyodur benim gibi..
Benim kızım 8 aylık..Her yemek kasesini bitirtene kadar eşimle maymuna dönüyoruz..Kafamızda sallan:52:an objeler,saysız oyuncak,suratımıza yapıştırdığımız bantlar ohooooo saymakla bitmez :52:
Ama başarıyorum,savaşın galibi benim :27:

Canim bende tanimiyorum henuz 1 haftadir tanisiyoruz ve kendisi benden 11 yas kucuk bir Anne..
ilk cocugu onun.. Bende ilk cocugumda ne zorluklar cektim 23 yasimda ama kimsenin cocugunada goz dikmedim..
kendi kendime cocuguma nasil yediririm, nasil basarili olabilirim, nasil bu yedirme konusunu takinti yapmadan atlatirim diye hep arastirdim ben.. sonundada basardim.. kucukken zayif olan oglum simdi herseyi yiyiyor masallah..
Ben art niyet aramadim zaten bunda.. Benden akil almaya calismadi ki?
Bana nasil ve ne yediriyorsun bile demedi.. Direk cocugumun yemesine, kilolarina laf vurdu..
Benimde tepem atti tabi...
Ya Allah askina canim, bir baskasinin cocuguna bakip da, onunki iyi benimki niye boyle? bak onunki yiyiyor benimki yemiyor? bu nasil sacma birsey.. Her cocugun bunyesi farkli sonucta, genetik,ailevi durumlar varken bu kiyaslama inanilmaz sacma kimse kusura bakmasin..

Ay benimde cocuklarim zayifti ben niye birgun kimsenin cocuguna kiyaslama yapip goz koymadim..
O masum yavrunun ne sucu var, niye gozlerimi ona dikeyim nazar alsin benden..
BismiAllah derim, masaAllah 41 kere derim, BarakAllah derim,....
E bende Anneyim.. Bence bakis acisi cok cok onemli..

Bak sizde savasi kazandim diyorsunuz ne guzel.. Bende hep savastim cocuklarimla onlarin iyiligi icin..
Bu bayan sabirsizim diyor aninda yemesini istiyor cocugun.. cocugu titretiyor resmen..
Ben dun cocuga kendim yedirdim hemde oyunla.. Anneside sasti kaldi..

Yakın geçmişim gözümün önünden film şeridi gibi geçti resmen konunuzu okuyunca:9:

28 aylık bir kızım var...
Doğduğu günden itibarende benim kızdan 6 ay büyük bir kızı olan bir komşum...

Daha doğum öncesi akşamdan başladı benim sinir harbim...
''sen sezeryan yapacaksın sütün de gelmez şimdi senin'' söylemiyle sabaha kadar uyumadan gittim doğuma resmen...

Genetik olarak birbirinden yapısal anlamda çok farklı aileleriz...Çocuklarımızında doğumdan itibaren boyu kilosu farklıydı velhasıl....
7 ay sadece emdi kızım...ve sadece anne sütü almasına rağmen resmen tosuncuktu o dönem... ve sonrasında da ne yerse yesin ciddi bir iştah problemimiz hiç olmadı....
Ama görüştüğümüz her anda herşeyini kıyasladı çocuklarımızın...Kıyaslamaları hem hatırlamamak hemde sizleri sinir etmemek adına yazmıyorum....Sürekli ''bak yanlış düşünüyorsun, genetikleri farklı aynı olmalarını nasıl beklersin,senle ben aynımıyız'' deyip durdum...anlatamadım....

Çünkü benim kız onunkine göre hep bir yada daha fazla konuda ''daha fazla'' idi onun gözünde...

Sonra baktım (belkide ben geç farkettim) hakikaten onlar geldiğinde yada biz gittiğimizde hasta oluyor resmen kızım...Daha fazla sitem etmeye başladım...''bak yeter kıyaslama şu çocukları'' diye gayet açık ve net söyledim...faydası oldumu tabiki olmadı...
Son çare git gide azalttım görüşmeyi...
Eskiden hemen hergün kapımı çalan insanla şimdi 2 ayda ancak görüşüyorum...huzur nasıl güzel birşeymiş anlatamam:52:

Sizi cok cok cok iyi anliyorum.. Aynen cocugunuz ondan hastalaniyormus.. Bende bunlari cok yasadim ilk oglumda.. Resmen goz koyuyorlardi bebekken o da kiloluydu.. Birgun komsular ilk oglumu gormeye gelmislerdi.. cocuk masallah tosuncuk..iyiydi.. Ayyy resmen yediler gozleriyle.. Ayni gunun gecesi kendimizi acilde bulduk esimle..
Cocugumun kafasinda kipkirmizi yaralar cikti ve cikis o cikis.. cocugum butun kilolarini verdi gitti bir anda, ciliz bir bebek olarak kalakaldi.. Ben inanirim :nazar: Nazara.. Herkez iyi gozle bakmiyor maalesef...

sizin adiniza da sevindim..
cocugunuzun sihhati ve huzuru sagligi herseyden cok daha onemli..
En guzel huzur o zaten..

sevgiler..

Son düzenleme:
Selamlar kizlar..

Yarim saat once o bayan arkadas beni aradi telden..

hal hatir sorduktan sonra, sesimden anlamis olmali ki, sesin iyi gelmiyor dedi..
Bende bu gece hic uyumadim, ondandir dedim.. Neden? dedi.. Cunku kucum oglum hastalandi, sabaha kadar kusma, yatakta kivranma,deli oldu dedim cocuk.. Ben ilk kez oglumu boyle gordum ve cok korktum.. Sen dun habire diyordun "ne cok yiyor, bogaza bak, ne istahli nasil bitirdi, suna bak"... bak dun de neler oldu cocuguma dedim..
O da kendisi dedi ki:

"Benim Nazarim degdi cocuga" demek ki...! kabul ediyor nazar ettigini.. Bende kendisine olabilir dogrudur nazarin degdi belkide. cunku bunlar kucucuk cocuklar negatif enerjiyi hemen alabilirler.. demek ki aldi ki, boyle oldu.. Bir Anne olarak endiselendim dedim..
Cocuklar arasinda mukayese edilme olayini ben hic sevmem sende bil isterim dedim..
senin cocugunun bunyesi ile benim cocugumun bunyesi bir diye bir kural yok..
senin oglun zayif ama benim oglumdan daha iyi kosuyor, demir gibi masallah dedim.. Erkenden uyuyor mesela Masallah...
Ama ben hic sana bunu soylemedim 1 haftadir bak ilkkez diyorum, dedim..
Benim babam,erkek kardesim iri yapili,cusseli,yemek yemeyi severler bu ailevidir, genetik bir olaydir..
Ve ben cok SIKILDIM artik bu konudan.. Lutfen bir daha mukayese etmezsen sevinirim... dedim..

Kadin sasirdi tabi aciklamalarima, sesimdende anladi kotu oldugumu.. sabaha kadar uyumadim ben diyorum..
usutmustur ondan kustu belki diyor.. ilk basta da nazarim degmistir dedi..
Bende hayir usutme degil, anlam veremedim bir kivranma ve huzursuzluk vardi dedim..
Ne olursa olsun bir daha cocuklar arasi mukayese,kiyaslama yapmayi duymak istemem dedim..
hic hoslanmam ve sevmem dedim kendisine..

Ben bundan sonra demem o zaman dedi. kendide....
Umarim anlayacagini anlamistir...

Bende icimdekileri dokmus oldum... Kirici olmadan...Kimseyi kirmak istemem ama cocuklarim soz konusu ise agzimida acarim uygun bir sekilde.. Umarim birdaha tekrarlanmaz bu durum.. Ne demek istedigimide anlamistir...

Herkeze tsk.ederim...

Son düzenleme:
valla ben sizi anliyorum.. cunku bizimde basimizda vardi bi ara oylesi halbuki cokta yakin oldugumuz insanlar kotu insanlar degiller ama gel gor ki yegenimin istahi normal cocuk seviyesindedir. komsumuzun cocugu yegenimden 1 yas buyuk allahimm surekli sizinkinin masallahi var ne versen yiyo bogazi saglam masallah tosun gibi yapili hic yemek secmiyo ne versen mideye vs. vs surekli soylemler.. bizimki agzina surmez iki kasigi zor yiyo... ama kinayeyi hissediyor insan..kinaye olmasa bile rahatsiz oluyor.niye oyle diyorsun ya sanane bizim cocugumuzun yediginden ekmegini sen mi veriyosun. isin ilginc tarafi da sudur ki kendi cocugu ne zaman bize gelse cocuk herseyi yer.. yediginde gozum yok yawrum o da yesin ama soylenince huzursuz oluyor insan

Selamlar kizlar..

Yarim saat once o bayan arkadas beni aradi telden..

hal hatir sorduktan sonra, sesimden anlamis olmali ki, sesin iyi gelmiyor dedi..
Bende bu gece hic uyumadim, ondandir dedim.. Neden? dedi.. Cunku kucum oglum hastalandi, sabaha kadar kusma, yatakta kivranma,deli oldu dedim cocuk.. Ben ilk kez oglumu boyle gordum ve cok korktum.. Sen dun habire diyordun "ne cok yiyor, bogaza bak, ne istahli nasil bitirdi, suna bak"... bak dun de neler oldu cocuguma dedim..
O da kendisi dedi ki:

"Benim Nazarim degdi cocuga" demek ki...! kabul ediyor nazar ettigini.. Bende kendisine olabilir dogrudur nazarin degdi belkide. cunku bunlar kucucuk cocuklar negatif enerjiyi hemen alabilirler.. demek ki aldi ki, boyle oldu.. Bir Anne olarak endiselendim dedim..
Cocuklar arasinda mukayese edilme olayini ben hic sevmem sende bil isterim dedim..
senin cocugunun bunyesi ile benim cocugumun bunyesi bir diye bir kural yok..
senin oglun zayif ama benim oglumdan daha iyi kosuyor, demir gibi masallah dedim.. Erkenden uyuyor mesela Masallah...
Ama ben hic sana bunu soylemedim 1 haftadir bak ilkkez diyorum, dedim..
Benim babam,erkek kardesim iri yapili,cusseli,yemek yemeyi severler bu ailevidir, genetik bir olaydir..
Ve ben cok SIKILDIM artik bu konudan.. Lutfen bir daha mukayese etmezsen sevinirim... dedim..

Kadin sasirdi tabi aciklamalarima, sesimdende anladi kotu oldugumu.. sabaha kadar uyumadim ben diyorum..
usutmustur ondan kustu belki diyor.. ilk basta da nazarim degmistir dedi..
Bende hayir usutme degil, anlam veremedim bir kivranma ve huzursuzluk vardi dedim..
Ne olursa olsun bir daha cocuklar arasi mukayese,kiyaslama yapmayi duymak istemem dedim..
hic hoslanmam ve sevmem dedim kendisine..

Ben bundan sonra demem o zaman dedi. kendide....
Umarim anlayacagini anlamistir...

Bende icimdekileri dokmus oldum... Kirici olmadan...Kimseyi kirmak istemem ama cocuklarim soz konusu ise agzimida acarim uygun bir sekilde.. Umarim birdaha tekrarlanmaz bu durum.. Ne demek istedigimide anlamistir...

Herkeze tsk.ederim...

İnanamıyorum şuan çok şaşkınım.Kendi gözümle çocuğa resmen nazar değdirdim..Annelerin nazarı da oluyomuş bunu az önce yaşadım..
Savaşı ben kazanıyorum dedim ama,içimden de olsa hiç maşallah demedim..Unuttum..
Ve son mesajımdan sonra bebeğime armut hazırladım.Kasenin yarısında fışkırtarak kustu.Üstüm başım,onun üstü,çarşaflar battı..İlk defa kızımın ek gıdayı kustuğunu gördüm :43:

İnanamıyorum şuan çok şaşkınım.Kendi gözümle çocuğa resmen nazar değdirdim..Annelerin nazarı da oluyomuş bunu az önce yaşadım..
Savaşı ben kazanıyorum dedim ama,içimden de olsa hiç maşallah demedim..Unuttum..
Ve son mesajımdan sonra bebeğime armut hazırladım.Kasenin yarısında fışkırtarak kustu.Üstüm başım,onun üstü,çarşaflar battı..İlk defa kızımın ek gıdayı kustuğunu gördüm :43:

Ya işte arkadaşım nazar böyle birşey. Ben o yüzden gerildim .. Annelerin Babaların bile nazarı değer...

"Maşallah Barakallah La ilahe illa billah" demek gerekli ama çoğu kişi bunu bırakın bir maşallah bile demiyor...

Sizde çocuğunuza hep maşallah deyin arkadaşım.. Geçmiş olsun..

benim oğlumda yemek yemeği pek sevmez ama artık takmıyorum yerse yer derim geçerim
eşimin kuzeninin oğlu var benim oğlumdan küçük çocuğun maşallahı var ne konsa önüne yer ben onu her gördüğümde maşallah derim ödüm kopar ben gördüm de yemezse de annesi benden bilir diye bu konularda çok korkarım hiç maşallahımı eksik etmem....
okuyun üfleyin nazar duasını oğlunuza
o kişiylede görüşmemeye çalışın gerekirsede açık açık konuşun daha önce vardı sanki

benim oğlumda yemek yemeği pek sevmez ama artık takmıyorum yerse yer derim geçerim
eşimin kuzeninin oğlu var benim oğlumdan küçük çocuğun maşallahı var ne konsa önüne yer ben onu her gördüğümde maşallah derim ödüm kopar ben gördüm de yemezse de annesi benden bilir diye bu konularda çok korkarım hiç maşallahımı eksik etmem....
okuyun üfleyin nazar duasını oğlunuza
o kişiylede görüşmemeye çalışın gerekirsede açık açık konuşun daha önce vardı sanki

Evet arkadaşım bende gördüğüm her çocuğa maşallah derim. Ağzımdan eksik etmem..
Valla o bayan arkadasla konuştuk bugün üst yorumlarda yazdım. ..
Ben oğlum hastalandı kustu fena oldu deyince "benim nazarım değdi galiba" dedi. Birdaha demem dedi.
Bende mukayese etmek çocukları diye söyledim. Artık kendi bilir..

Söyle acik acik sen boyle dedin diye Nazar degdi cocuguma diye...

Lokma sayan kisiler den nefret ederim.....
Haddini bilsin canim , Her insanin bunyesi aynimi..
Kim az yer , Kimi istahli normal yer.
Yani onane canim ...

ne kadar ayip birsey ya.. bir masallah bile dememis..

nazar diye birsey var..herkes inanmak zorunda degil ama olan birsey nazar..

allahim cocugunuzu nazarlardan korusun..insallah..

Back
X