• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumu göz göre göre kaybediyorum

Bana Adliyedeki tanıdığım (mübaşir) kulaklıkla dinledi .kötü oldu vs dedi
mübaşirin duygu durum tahlili ile hareket etmeyelim şimdi yani.

Şimdiden internetten araştırın aklınıza yatan alandaki avukatların listesini yapın, ptesi danışma randevusu alın, (danışma ücretini sorun gitmeden ona göre hazırlıklı gidersiniz), görüşmelere başlayın.

Kadın öğretmen ve avukat tutmaktan aciz. Bu bile kadınjn genel durumu hakkında bilgi veriyor. Avukat lüks bir hizmettir. Elbette pahalı olacak. Ucuza çalışmak için yıllarca okumadılar. Onun dışında riski çok. Avukatlar mesleğiyle ilgili en küçük hatalarda dahi ağır ceza mahkemelerinde yargılanırlar. Ama avukatsız olmaz. Hukukta usul esastan önce gelir. Bu şu demek.
Hakimin önüne dosya geldiği zaman hakim kimin haklı kimin haksız olduğundan önce usul doğru izlenmiş mi ona bakar. Önce usul önce usul. Doğru mahkemede, doğru dava, doğru şekilde açılmış mı? Deliller süresinde sunulmuş mu. Dava dilekçesinde olması gereken unsurlar tam mı? Usulüne uygun tebliğ yapılmış mı ? Hakimi ilgilendiren bunlardır. Yoksa kim haklı kim haksız zaten belli . Şahsın üstünde uyuşturucu madde yakalanıyor yasal sınırın üstünde belli ki içici değil ticaretini yapıyor. Bu şahıs beraat ediyor çünkü arama yapan polisin genel arama yetkisi var ama şahıs aracın genel aramayla ulaşılamayacak iç kısımlarına saklamış uyuşturucuyu. Dolayısıyla elde edilen delil geçersiz sayılıyor. Bakın usul bu kadar önemli. Hukuk ilk usule bakar olayın içeriği önemsizdir.
Bu kadında normal bir insan olsa yapması gereken ilk şeyi bilir.
İyi de ülkenin hakimi küçükcük çocukların halinden daha mı öne koyuyor usulü. Tamam usul önemli de çocuk söz konusu ise önemsiz olmalı.
Bir babanın kızına ensest yaklaşımını diyelim ki ititraf ettirip kayda aldılar, çocuğu hemen korumaya almak yerine ses kaydı yasal değil mi diyorlar? Eğer bu şekilde ise çok üzücü.

İyi de ülkenin hakimi küçükcük çocukların halinden daha mı öne koyuyor usulü. Tamam usul önemli de çocuk söz konusu ise önemsiz olmalı.
Bir babanın kızına ensest yaklaşımını diyelim ki ititraf ettirip kayda aldılar, çocuğu hemen korumaya almak yerine ses kaydı yasal değil mi diyorlar? Eğer bu şekilde ise çok üzücü.
Ülkenin hakiminin takdirinde değil bu konu. Yapmak zorunda yoksa üst mahkemeden bozulur. Yani ülke hakimi kafasına göre usule göre karar vereyim demiyor bu şart zorunluluk.

Kendisi alkolik .evet velayet davası açıp alamadı.tanıklar hep dışarda gördüklerini anlattılar ve hepsi de arkadaşıydı.ben evdeki durumdan bahsettiiimi söyledim hakime ama bu kararı verdi .avukat tutmada bu konuda tereddüte kalıyorum.ya kararı kaldıramazsa diye ?gerçekten çocuklarımın rızkından kısıp da vericem
Kendin uğraşınca başaramadığın ortada, mantıklı değil yaptığın

Off iğrenç herif tam bir oksijen israfı
Insallah bir çözüm bulursunuz çok üzüldüm

Avukatsiz olmaz bu iş. Gerekirse kredi çekin 100 bin 200 bin harcayın ama çocuklarınızı uzak tutun o adamdan. Taciz vs de yapabilir. Bana güven vermedi. Ettiği küfürleri bir adım öteye de taşıyabilir. Sizden intikam almak için çocuklara zarar verebilir. Bilmiyorum çocuklar konusunda çok hassasım. Allah başa vermesin.

Ben özel hastaneye gitmem. Devlete giderim. Çocukların kursları belediyede varsa belediyeye göndermeye calisirim. Özel kreşe göndermedim devlete gönderdim. Psikolog için bir kac seans oğlumu özele götürdüm başa cikamayinca belediyeninkinden devam ediyorum. Dişçiye bile çocukları dahil devlete götürüyorum.

Amaaa böyle bir tehlikeli adam karşısında gerekirse yırtık ayakkabı ile dolaşırım. Her gün un ve su ile yemek yaparım çocuklara yine de o avukatı tutarım. G.tten yemiş ne demek. Bu adamın çocuklara başka şeyler yapamadığından nasıl emin olabiliyorsunuz. Hadi öyle şeyler yapmadi diyelim bu şekilde eziyetine nasıl razı geliyorsunuz.

Büyük konusmak istemiyorum ama hiç maddi gücüm olmasa, inancıma rağmen adamı gerekirse ortadan kaldırırım yine çocuklarımı korurum.
Ek iş yapar o avukatı da her türlü tutarım. Öyle tutulmayacak kadar pahalı olduğunu da düşünmüyorum. Geçen bir yakınımın ihtiyacı oldu 20 bin verdiler. Normali 40 mis. Hadi somuruyor diyorsunuz 100 bin olsun. Kredi çekip aylık ödenebilecek miktarlar. Satılacak şeyler de vardır illa. Borç harç alınacak kişiler de vardır. Bu kadar çaresiz olduğunuzu düşünmüyorum. Özel sektorde kovulma riski olan bir çalışan değilsiniz neticede. Vakit olarak da ek işlere müsaitsiniz.

Merhaba .ben eski eşiyle düzgün bir şekilde boşanmayı başaramamış ,bu arada çocuklarının ve ailesinin harcanmasına sebep olmuş bir kadınım.eski eş bana velayet davası açtı ve mahkemede 6 tanık dinleterek çocukları alma günü elde etti.adamın asıl derdi benle barışmak.benim maaşımı almak,kredi çektirmek ,beni dövmek vs.bu arada da aileme ,özellikle anneme çok gıcık .çocukları aldığı halde bizi rahatsız etmeye devam ediyor.en son çocuğumun üstüne “gırtlağını sıkayım mı “diye son ses bağırarak yürümüş .bunun videosunu (çocuğuma olayı anlattırarak)mahkemeye sundum.çocuklar yanındayken ,son sesiyle bağırarak teyzemlerle tartıştığının videosunu ve çocuğuma zorla “ananemi sevmiyorum “dediği videoyu mahkemeye sundum .şimdi ise çocuğum hakkında “g.den yemiş ,gevşek ,ben ona ananesinin yemeklerini yeme demedim mi ?5 inden sonra görüşeceğiz.alamıcaksın al sa görelim dediği mesajları da sunsam ?bişey çıkar mı ?ne yapmalıyım ?allah aşkına bir yol
"G.tden yemiş, gevşek" ne demek ya😡 pis edepsiz. Acaba çocuğa cinsel istismar falan mı uyguluyor. Pislik ya. Haysiyet, ar edep kalmamış. İnşallah en kısa zamanda bu pislik kendi gibi bir pisliğinden elinde ölür de biri hapise biride mezara gider. Gece gece içim içimi yedi.

Siz mahkemede velayeti kaybetmenize srbep olacak büyük bir koz vermediğinize emin misiniz? Sadece görgü tanığı sunarak çocukları bu kadar kolay sizden nasıl alabildi? Çocuklara çok üzüldüm bence çocukları keşke ikinizden bağımsız bir anne baba doğursaymış. Size de güvenemiyorum kusura bakmayın

Velayet zaten bende .eski eşin görme günleri arttı sadece.hakime ben söyledim .bu tanıkların beyanları önemsiz çünkü kendisi alkolik ve evdeki durumundan korkuyorum dedim .bu karardan önce içip içip bizi arayıp nasıl kendini kaybettiğinin videosunu da sunmuştum hakime.adliyedeki tanıdığımız “hakim çok kötü oldu .verebileceği en iyi kararı verdi “diyor.
Anladım anladım. Velayet diye yazmam yanlış olmuş görüş günlerinin uzatmasini alamazdi demek istemistim zaten. Bu delillere rağmen asla ek sure alamazdi. Dosyaya koyduklarin kadar hakimin takdirine sunus şeklin de önemli. Surda bizim bile mesaj yazarken epey vaktimiz gidio sirf ne oldu ne bittiyi kisa anlamaya calisirken. Adam oturup saatlerce gunlerce okuyacak o dosyalari. Tabiki alacak. Iyi bi avukat bul konus iki uc kisiyle en kafana yatani sec. Kisma ucretten de. Kendin ugrasmak daha kolay degil emin ol. Nafakayi artirma da acsin olmadi.

Çocuğuna üzülmemiş avukat. Yav polis, savcı, avukat, hakim, doktor, hemşire bu meslek gruplarının hayatı suçla iç içe geçer ve bir süre sonra haklı olarak hiç birimizi etkilemez. Profesyonel iş olarak yapıyoruz her gelene nasıl üzülelim
Üzülsen ne olacak bi de. Her üzüldüğünde min avukatlik ucretini kendin yatirmaya kalksan batar gidersin. Empati yapsın yapmasin fark etmez gene emeginin karşılığını alacak. Sanane üzülmesinden konu sahibi alaskina ya. Ayrica olayi daha derinlemesine incelemeden nasi tuh vah desin ki. Para almadan incelediyse de helal olsun ne diyim.

Babam da yardım edecek avukat tutucam zaten
Gerekirse git kayinpederinden iste kayinvalidenden altin ödünç al borc tak cocuklari bahane et ihtiyac var de al götür avukata ver. Ama tut bi avukat. Şahanin eski skecleri gibi oldu calgon kullan ev hanimi kullan artik şu calgonuuu. Tut şu avukati :D

Siz mahkemede velayeti kaybetmenize srbep olacak büyük bir koz vermediğinize emin misiniz? Sadece görgü tanığı sunarak çocukları bu kadar kolay sizden nasıl alabildi? Çocuklara çok üzüldüm bence çocukları keşke ikinizden bağımsız bir anne baba doğursaymış. Size de güvenemiyorum kusura bakmayın
Velayet bende.babalarında yatılı kalmalarını engellemeye çalışıyoru m

Velayet bende.babalarında yatılı kalmalarını engellemeye çalışıyoru m
Benim çocuklarımın da yatılı görme durumları yok, babası talepte bulundu.
Avukatım çocuklar kalmak istemiyorum derse hakim gece kalış vermez dedi. Bi avukat olsa yol göstertirirdi size.

Benim çocuklarımın da yatılı görme durumları yok, babası talepte bulundu.
Avukatım çocuklar kalmak istemiyorum derse hakim gece kalış vermez dedi. Bi avukat olsa yol göstertirirdi size.
Avukatı tuttum .telefonda “kesin mi ,yatılıyı kaldırabilir misiniz “dedim “mahkemeyi ikna etmemize bağlı ‘’dedi.sizin yaptığınız farklı bişey varsa paylaşırsanız sevinirim .söylerim avukatlar a

Back
X