Çocuğumu nasıl yetiştirebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok yanlis düşünüyosun hem turk ismi olsun hem tek isim olsun. Bari iki ismi kabul et ikisi de olsun bencil davranma. Diger konu onlarin ailesine ayak uydurur korkun varsa evlenmicektin sevince evlenir evlenince kabul eder oldugu gibi insan. Ben ahlat liyim esim samsunlu oglum tabiki babasina benzicek. Ama gelelim ki kürt oldugum icin benden de almis bi seyler. Sen evladina kürt ismi de koysan turk ismi de koysan karakterini degistiremezsin. Melikşah koyduk tam bir türk ismi ikinci de benim istedigim olur. Icinde oldugun aileyi oldugu gibi sevmeye calis. Hayat butun renkleriyle yasarsan guzel. Ben kürt sen turk guzel kardesim.. uzun oldu hakkinizi helal edinn..
Allah bağışlasın hür yaşasın, dediğim gibi benim kesinlikle istemediğim kabul etmeyeceğim birşey, eşim bana baskı kuracak biri değil fakat kv nin karışmasını sindiremiyorum

Şimdiden bu konuları kafaya takıp kendinizi strese sokmayın derim, o çocuk sizin çocuğunuz ve anne olarak en çok sizin etkiniz altında olacak, o sebeple siz ne öğretirseniz onu öğrenir.

Eşinizin aile kültürüne gelince de baştan bilerek evlendiniz, sizin çocuğunuz olduğu kadar eşinizin de çocuğu, o nedenle onun da çocuğuna isim koyma hakkı ve kendi dilini kültürünü öğretme hakkı var. Kayınvalideniz yada eşinizin akrabalarının dediklerine fazla kulak asıp kendinizi üzmeyin , önemli olan siz ve eşinizin ne düşündüğü.

Allah bağışlasın hür yaşasın, dediğim gibi benim kesinlikle istemediğim kabul etmeyeceğim birşey, eşim bana baskı kuracak biri değil fakat kv nin karışmasını sindiremiyorum
sorduğunuz sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz. eşiniz baskı yapmıyorsa isim seçiminde ve yetişme tarzında sizin istediğiniz olur.

Herkese selamlar, eşimle farklı kültürdeniz, ben batı o doğulu diyim siz anlayın, şuan çocuk gibi düşüncemiz yok ama elbet olacak, ben bu konuda korkularımı atamıyorum, örneğin çocuğumun ismini kesinlikle Türkçe istiyorum, ben asla bilmediğim anlamadığım bir dilde çocuğuma seslenmek istemiyorum, bu benim en doğal hakkım değil mi? Eşim o dili bilmiyor bu arada, oda sadece Türkçe biliyor ama anne babası biliyor, ve eşimi fişfekleyeceklerini düşünüyorum, içimde hep bir korku var, bir kere kv sohbet esnasında iki isim koyarsınız biri Türkçe biri kürtçe gibi söyledi bende asla iki isim koymayacağımı anlamadığım dille bizim ne işimiz olduğunu söyledim, tabiki tavır aldı ama umrumda değil, birde çocuğumu vatansever kültürümüze bağlı yetiştirmek istiyorum, ailem uzakta, eşimin ailesi sadece oturduğumuz şehirde, çocuğum onlarla daha çok vakit geçirecek korkarım, bu durumda olanlar ne yaptılar acaba teşekkürler
Bence daha çocuk yok bu kadar evhamlanma.Eşin sana doğu geleneklerini yapalım diye baskı yaptı mı mesela yaşam tarzınız istediğiniz gibidir.Emin olun bebişiniz oluncada ortak karar alırsınız.Bizde tam tersiyiz kürt değilim ama doğulu ailem eşim batılı ama biz anlaşıyoruz ve eşim benim ailemi sahiplenişimi daha çok seviyor.Zamana bırak bence aynı köyden evlenenler bile kültür çatışması haline gelebiliyor bazen eşlerin diologu önemli

Eşim Kürt, ben kaç göbek bilemiyorum Istanbulluyum. Eşimi tanıdığım günden itibaren ki 15lerimde filandım, şayet hayatıma girerse neler olabileceğini biliyordum ve buna göre davrandım.
Kusura bakmayın fakat siz eşinizi dün tanımış gibi davranıyorsunuz. Ya da onun kültürünu tamamen yok saymak istiyorsunuz.

Kızımın cinsiyeti belli olduğu andan itibaren deli bir heyecanla beklemeye başladılar. Aşıretin tek kız torunu diye ortalığı inlettiler oralı olmadim. Isimler yolladılar, yurtdışından isim analizleri yaptırdılar ( ne mana ise?) teşekkür edip kulak ardı ettim. Sadece eşime özellikle istediği bir isim olup olmadığını sordum. Onun seçtiği isim Arapça. Bir de benim kendi seçtiğim isim var 4 dilde anlamı olan. Bu iki isim olacak dedim kimse de sesini çıkarmadı.

Kültüre gelirsek dogal olarak karma kültürle büyüyor. Birkac kelime Kürtce biliyor. Ben de konuşabiliyor olsam belki daha fazlasını öğrenirdi. Bir yandan da yabancı dil öğretmeye çalışıyorum. Zaten kendisi bebek olduğu için henüz siyasetten anlamıyor.

Evet sanırım isim Mila,belki degildir de. Bir tanıdığım bu ismi koydu çocuğuna. Kaynanasinin ismini koyacaklardi zar zor kavgayla cocuguna bu ismi koydurdu,kizin annesi devreye girdi de..
Yani esiniz anlayışlı birisiymis.
Bu arada arkadasimin esi de doğulu,kürt değil ama geleneksel bir aile. Gercekten bazi ailelere hayret ediyorum. Sanki kendilerinin cocugu. Ne diye karisirlar ki doğacak bebegin ismine. Ben sahsen utanırım. Biri bana sorsa fikrimi söylerim tabi de..

Evet sanırım isim Mila,belki degildir de. Bir tanıdığım bu ismi koydu çocuğuna. Kaynanasinin ismini koyacaklardi zar zor kavgayla cocuguna bu ismi koydurdu,kizin annesi devreye girdi de..
Yani esiniz anlayışlı birisiymis.
Bu arada arkadasimin esi de doğulu,kürt değil ama geleneksel bir aile. Gercekten bazi ailelere hayret ediyorum. Sanki kendilerinin cocugu. Ne diye karisirlar ki doğacak bebegin ismine. Ben sahsen utanırım. Biri bana sorsa fikrimi söylerim tabi de..
Yok Mila da bayıldığım bir isimdir ama değil. Bir parça ifşa sebebi olabilir diye yazmak istemiyorum. Aslında bu tarz durumlarda önemli olan kararlı olmaktır bence.
"İsim düşündünüz mü?" sorusuna bile o kadar sert tutumlarım oldu ki sırf insanlar o seti geçmesin diye...

Yok Mila da bayıldığım bir isimdir ama değil. Bir parça ifşa sebebi olabilir diye yazmak istemiyorum. Aslında bu tarz durumlarda önemli olan kararlı olmaktır bence.
"İsim düşündünüz mü?" sorusuna bile o kadar sert tutumlarım oldu ki sırf insanlar o seti geçmesin diye...
Kesinlikle kararli olmak en önemlisi. Oyle durumda evet karar verdim cocugumuzun ksmi belli demek lazım. Benim olsun bende oyle yapcam. Insallah insallah 🤗🙏🙏🙏

Aynı vatanda yasıyoruz,bu yüzden vatanımızı sevmemize engel değil hiçbir sey.Diğer yandan cocuk onun da cocugu,o da anadilinde isim koymak isteyebilir.2 isimli olmasından doğal bir sey yok bu durumda.Bana gereksiz kuruntu gibi geldi.Siz suan kendinize yapılmasını istemediginiz bir seyi esinize ve ailesine yapıyorsunuz.Böyle durumlarda ortak nokta bulunmalı ki sorun edecek bir sey yok.Irk,din,dil bunlar sevgiye engel değil.Cocugunuzu cok sevin bu yeterli

Eşimin trafı kürt eşimmin adı gayet modern hatta annesinin teyzelerinin onların çocuklarının bile oldukça modern.. Bu kğrt korkunız neden? Neden hep aman aman durymdasınız? Madem bu kadar hoşlanmıyordunuz neden evlendiniz??

Kürt - Türk bu ayrımı yaptıkça arpa boyu kadar yol alamayacağız. Benim ne çevremde ne de akrabalarımda doğulu olan yok. Adam sizin eşiniz ona rağmen bu ayrımı yapıyorsunuz.
Bu ülkede her kesimde vatanını seven insan çok. İstisnalar ise her kesimde var. Şu, bu diye ayırmak ne bileyim ...
İsim konusunda ise Tekirdağlı bir arkadaşım var hamile çocuğunun ismine kayınvalide müdahale etmeye çalışıyor. Sadece doğululara özgü değil. Sizde koymazsınız olur biter.

Ben kürdüm eşim Dadaş Türk hiç kültürel mesele olmadı annesi isim koymak istedi aramızda anlaştık kızı ben koydum oğlanı eşim sen boşver kv eşinle anlaşmaya bak ve başından biliyordun eşinin Doğulu olduğunu ne yaparsan yap eşinin tarafından da alacak ama sen annesin hamur sende bir yere kadar başkası karışacak akılları erince önce anne ne diyor ona bakacaklar takma bu kadar

Enistem kurt. Iki cocugunun adi da iki isim. Biri turkce biri kurtce. Gayet de vatanseverler. 2 yasinda olan bile bayragi Atatürkü tanır. 4 yasinda olan senin bile sayamayacagin kadar Osmanli padisahi sayar. Ve hatta sana Ataturkun hayatini en ince ayrintisina kadar anlatir. Bunlari da babasi ogretti ustelik.
Siz saniyosunuz ki dagda sadece kurt var. Oyle degil o iste. Hepsinden var. Turkte var o dagda. O zaman butun turkler pis kaka mi? Vatan haini mi?
Ben doguda gorev yapiyorum. Esim polis. Evimin arkasi dag benim. 2 sene once dagdan terorist indi ilceye. Haberini alan ilce halki polisten jandarmadan once silahini alip kosmustu. Size gerek yok biz halledecegiz demislerdi.
Ilk atandigim koy 2 dagin arasindaydi. Kurt koyuydu. Hatta ilk kez okulu gormeye gittim. 2 dag arasi olunca korkuyordum epey. Yuzume yansimis demek ki koyluler bana korkma sana bisey olmasina izin vermeyiz sen bize ailenin, devletin emanetisin demislerdi. Ustelik butun cocuklarima da dibine kadar marsimizi okuttum. Ataturku sadece 23 nisanda 10 kasimda degil her firsatta anlattim, izlettim, ogrettim.. hicbirinden de bir rahatsizlik sezmedim bu zamana kadar.
Yukarda bir arkadas da demis. "Bu irkci zihniyetinizi duzeltmeden uremeyin" diye. Cok hakli. Lutfen bunu yapma.
Ha simdi ben bunu yazdim diye beni cimbizlayacak mune. Seni de ayni sekilde. Ikimizin sonu da ban. Ama nasill senle ayni cezayi alirim ona yaniyorum iste. Mune Mune hazirim. Banla beni 😎😂

Doğu vatan değil mi? Oradaki kültür de bizim vatanımızın kültürü değil mi? Bakış açınız biraz değiştirmeniz lazım. Çocuğa anlamı güzel isimler koyup, çocuğu ahlaklı bir şekilde yetiştirmek en önemlisi. Ama bu tavriniz pek etik değil bence. Sonuçta ikinizin çocuğu olacak. Eşiniz de en az sizin kadar hem yetiştirme hem de isim vermede hak sahibi. Bunların hepsini evlenmeden düşünmeniz gerekirdi. Şimdi sadece bu ikilige uyum sağlamaya çalışmalısınız. Bir taraf iyi bir taraf kötü diye bir durum olamaz. İkisi de insanın özü. Eşiniz İtalyan olsaydı ve çocuğuna bir İtalyanca isim de koymak isteseydi ve hatta çocuğunuzun da İtalyanca öğrenmesini isteseydi tavriniz nasıl olurdu? Lütfen on yargilarla değil, olması gerekene göre hareket ediniz

Daha ortada bebek yok, hamilelik bile yok, olacağından emin değiliz şimdiden konu açacak kadar bu neyin telaşı? Bi hamile kalın hele cingar çıkarıp kavga etmeniz için yeterli bi zaman 9 ay.. Burdaki insanların kv mi isim koyacak tü kaka olmaz öyle şey yaptırma sakın, kes ilişkilerini şimdiden falan demesini beklemişiniz sanırım ama her ırktan insanın olduğu bi platformda malesef çok yanlış söylemlerde bulunmuşunuz. Olay sarpa sarmış. Vatan öyle isimle falan sevilmiyor (yada marş dinleyerek nefret edilmiyor). bunlar temelden verilecek şeyler. Kalp kırmamayı, gönül almayı, her insanı sevmeyi, çiçek koklamayı, hayvan sevmeyi, özelliklede güzel ahlakı öğrettiğiniz bi çocuk zaten büyüyünce vatanını sever şüpheniz olmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X