Bebek Beslenmesi Çocuğumu Neden Organik Besinlerle Beslemeliyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.831
48
alimentation-bebe-fraise.jpg


Günümüzde anne ve çocuklar için organik olan besinlerin önemi giderek artmaktadır. İlaç, hormon, katkı maddesi ve diğer kimyasallar kullanılmadan üretilen saf organik tarım ürünleri, standart ilaçlamalı yöntemlerle üretilenlere göre daha fazla mineral, vitamin, antioksidan içermektedir ve çok daha fazla sağlıklıdır. Aynı zamanda antibiyotik kullanılmadan üretildikleri için, bağışıklık sistemine katkıları da az olmaktadır. Öte yandan, ilaç ve hormon kullanılarak üretilen gıdaların, kanser, çocuklarda gelişme problemleri, sinir sistemi ve beyin hasarı risklerini arttırmaktadır.

Çocuğunuz gelişiminde, “hamilelikten itibaren” beslenmenin önemi büyüktür. Bebekleriniz için seçtiğiniz gıdaların kimyasal katkılarının olmaması, genetik olarak dönüştürülmemiş olması, çocuğunuzun daha kuvvetli bir bağışıklık sistemi kazanmasına, sağlıklı gelişmesine ve ileride karşılaşabileceğini sağlık sorunları riskinin azalmasına yardımcı olacaktır.


 
X