Çocuğumun çok cana yakin olması...

Evet ögretilmeli hic bi davranista bulunmadan sen burda oynama,seni sevmiyorum gibi cumleler kullnmasi normalmi ya aksine parkta veya top havuzunda butun cocuklarin oynayabilcegi ogretilmeli

Evet ögretilmeli hic bi davranista bulunmadan sen burda oynama,seni sevmiyorum gibi cumleler kullnmasi normalmi ya aksine parkta veya top havuzunda butun cocuklarin oynayabilcegi ogretilmeli
Normali yok bu durumun çocuk daha onlar. Bu kadar beklentide olmayın.

Benim kızımda 2 yaş civarı öyleydi. Hatta gördüğü çocuklara yaşıtı yada kendinden büyük farketmeksizin"kardeş gel oynayalim" deyiverirdi. Israrcıda olurdu. Şu an 5 yaşında,bazen oynayalım mı diyen birine"istemiyorum"diyor,bazende oynuyor. Neye göre karar veriyor bilemem ama seçici olmaya başladığını söyleyebilirim ki bence gayet doğal. Daha küçükken kızım,oynarken elindeki oyuncağı izin istemeden elinden çekip alan,itip kakan bunun gibi bir dolu kaba davranışları görüp yaşaďığı için şimdi temkinli davranıyor. Kendince koruma mekanķanizması geliştirdi diyebilirim,önce gözlemliyor,sonra karar veriyor. Saygi duyuyorum. Oda bir birey bu tip durumlarda kendi karar vermeli. Asla zorlayamam. Bi iki sordum neden oynamadın diye kendince makul cevaplar verdi. Eyvallah dedim.
Çocuklar bizim gibi düşünüp hareket etmiyorlar coğu zaman. Bizden çok farkli gerekceleri olabiliyor,üstelik kendilerince haklı dahi olabilirler. Hafife almayın derim.

Son düzenleme:
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi varsa, her çoçuğunda vardır diye düşünüyorum :) 0-6 yaş arası çocukların davranışlarını şekillendirme-öğrenme aşamasıdır, bu iş daha çok ailede biter. Fakat biraz da altyapı ile de alakalı diye düşünüyorum, bütün çocukları bir tutmak saçma bana göre. İkisi de gayet normal, çevre ve ailede gördüklerinden çıkardıkları ders farklı sadece.

Aynısı benim oglu ada oldu.oğlum aşırı sevgi düşkünü resmen sevgi direniyordu.bu onu kiriyordu çünkü bazen gösterdiği sevgiyi göremiyor hatta hakaret ediyorlardı.pis cocuk ben seninle oynamam felan.bu ilerisi içinde beni umuyordu.büyüyünce acaba kendini hırpalayan insanlara böyle yapisacak kendini hirplalatack diye kaygilaniyordum.düşün sitede oturuyoruz kocaman cocuklar 3 yaşındaki çocuğa plan kurmuşlar diyorlar ki hadi serhat i sikistirlalim onu istemiyoruz kendi köyüne gitsin.bebek bebek diye bagiriyorlar.bende uyardım çocukları bu hala abi diye koşuyor bunlar git seninle oynamak istemiyoruz diyorlar.bende bir masal okudum içinde kötü niyetli olan bir kahraman da vardı.sonra oğluma o abi lerin de kotu kalpli .sana kotu davranan insanlardan uzak duracaksin onlarla oynamayacaksin.bana dedi ki ama ben onları seviyorum. bende onlar seni sevmiyor dedim.tabi üzüldü şok oldu ama bir daha onlara yaklaşması.ona iyi davrananlara oynadı.Cok üzgünüm küçücük kalbine böyle olumsuz bir duygunun girmesine ama dünya kötü adapte olmalı yoksa çok yipranirdi.

Daha 1. Sayfadan gicik oldum. Cok cana yakin cok masum sizin cocugunuz anladik. Millet acikliyor, farkli yorumlar yapiyor siz tutturmuşsunuz "yok cocugum normal mi?, yok anormal mi? "Anormal desek negatif mi yetistireceksiniz? Goturmeyin ozaman bu kadar rahatsizsaniz. Tanidiginiz bildiginiz masum cocuklarla arkadaslik ettirin sizde.

Benimki 4 yaş versiyonu sizinkinin
Bizim yaylamız var çocuklar çok acımasız
Orda sadece yanlaronda duruyormuş bunlar benim arkadaşım diye onun yanda durmasını bile istemiyorlarmış
Birgün ağlatınca annem sormuş niye böyle yapıyorsunuz diye hoşumuza gidiyor diyorlarmış
Bana göre şiddet şiddeti doğur

2,5 yasindaki cocuk cok cok cana yakin olmaz hanimefendi, demek ki sizin durum ekstra.
O yasta kendi ozel alanini kurmaya baslar,yani mahremiyeti gelisir.
Yabanci kisiyi yasiti da olsa yanina yaklastirmaz ilk anda, tehlike algilar bunu.
Bu ogretilen degil icten gelen durtudur ve saglikli bi gelisimdir.
Vurmayi ogretmek gerekmez bnm 9 aylik kizimdan cok samar yiyorum, oglumda carpiverirdi bitame.
3 yas civari azaliyor

Bakin o uzayli dediginiz cocuklar kendilerine kalkan yapiyorlar yani tacize, siddete , yabancilara karsi DOGUSTAN olsn bir kalkan.
Sizin cocugunuzda bunun olmamasi saglikli mi degil mi bilmiyorum ama yavastan insan secmesi yabancilayip mahremiyet gelistirmesi gereken yaslarda.
Suan size mukemmel gelen oglunuz ilerde sIkinti yasayanilur.
Milletin cocuguna laf edeceginize kendi cocugunuza odaklanin ve cocuk dahi olsa hemen herkesle samimiyet kurmamasi gerektigini gosterin veya anlatin

yo senin çocuğun normal ama genel olarak evdeki huzursuzluk çocuklara yansıyor ve çocuklar anne baba kavgalarından bunları öğreniyor, belki çocuklarına karşıda hırçın davranıyordur anne babalar kimbilir, dört duvar arasını göremiyoruz, ama çoğu çocuğun böyle olduğuna inanmak istemiyorum, illaki bulursunuz bir oyun arkadaşı, olmazsa yaşı daha büyük, senin güzelce yönlendirebileceğin oyun arkadaşları bul, tam yaşıtı değilde, biraz büyük kız çocukları anne abla olmaya meraklı oluyor mesela

Oğlun çok tatlıdır eminim diğer çocuklarda var bi sorun iletişim yönleri zayıf olablr kuzenim de aşırı cana yakın 3 yaşında kız herkesle konuşur sohbet eder ilgi bekler oyun ister ve hemen benimser . Ne biliyim bence olması gerekende bu yani

Benim anlamadığim benim çocuğumdami anormallik var.Çocuk dedığin sevgi dolu olmazmi?
Genelinde bir hırçınlik bağırma çağırma !
Bazen diyorum benim cocugummu anormal o yuzden actim bu konuyu
Canım benim çocuğumda aynı sizinki gibi..Olurmu anormallik gayet normal ve fıtratı bozulmamış..Naif,yumuşak sevecen..Daha ne olsun.benimde oğlum hep yaşıtlarından kafasina vurma mı dersin,itilip kakilmami dersin hepsini yaşadı çok üzüldüm inan bukadar savunmasız olmasına kızdım sende vur ama vvurana demeye başladım.psikolog bı arkadaşım sende vur deme fıtratı bozulmasın ama sende kendini koru de sürekli dedi.sizi anlayabiliyorum.Yalnız ortamlara mutlaka girmeli.

Sorun 'yabancılarla konuşma' mesajının yanlış öğretilmesi diye düşünüyorum.

Bir de evde agresiflik, sürekli ağız dalaşı ve sevginin gösterilmediği, dile getirilmediği ortamda büyüyen çocuklarda daha çok görülüyor bence..

Sevmiyorum.diyebilmesi için vakit gecirmesi gerek demi görur görmez dediği için ailede bitiyo hersey benim çocuğumla oynamadi diye demedim.allah askina şu çocuklari bi cocuk gibi kendi hallerinde bıraksalar

Hayır sevmemek için zamana gerek yok

çocuk öyle canayakın ayyy gel oynayalım aman sarılayım öpeyim tavırlarını sevmiyor

Oğlum 7 yaşında 1 yaşındayken de sevmezdi şimdi de sevmez

Hemen ay şunu yapalım bunu yapalım gel arkadaş olalım vs diyenleri

Onun tarzı Cool

Kendi arkadaşları ile de mıç mıç bir ilişkisi yok

Sizinkinde de sıkıntı yok

Herkes aynı olmak zorunda değil ki

Çocuklar da birey herbiri birbirinden farklı ve onları tektipleştirmeye çalışmamak lazım

Kızım 3 yaşında bana bile bazen seni sevmiyorum diyor. Bazen parkta oynamak isteyen çocuklara git oynamak istemiyorum filan diyebiliyor. Evimizde kavga gürültü olmaz. Hiçbir zaman da yabancılara seni sevmiyorum demeyi öğretmedim. Çocuk bunlar ya 2.5 yaş nedir bebeklikten çocukluğa tam geçmiş bile sayılmazlar. Sizin çocuğunuz normal tabii ki ama lütfen diğer çocukların ebebeynlerini suçlamayın. Bu arada ilk çocuğunuz mu bilmiyorum . Ben de iki tane var ilkinde görmediğim bir çok şeyi yaşatıyor ufak olan. Her çocuğun karakteri farklı oyun hamuru değil ki çocuklarımız istediğimiz şekle sokalım.

Aynı şeyleri yaşıyorum
18 aylık kızım herkese sarılıyor yürürken elindeki balonu yolda geçen birine veriyor fazla cana yakın
Ama hep benim kız dayak yiyor parkta ....

Konu sahibi lutfen cocugunuzun donemleriyle ilgili arastirin , okuyun , bilgi sahibi olun
3 yas donemi cocuklari birbiriyle oynamaz zaten cok nadirdir , ortak oyun kurma yasi icin erken bir yas

Cocuklar cocuk gibi daveansin deyip durmussunuz ama 2.5 yasindaki kizdan yetiskin davranisi bekleyen sizsiniz
Cocuk gayet dogal bir sekilde sevmiyorum demis ne var bunda ?

Cocugunuzda bir anormallik yok ama sizde kesinlikle var , lutfen buldumcuk annelerden olmayin , dunyada sadece sizin cocugunuz yok , konunun alt metni tamamen sizin cocugunuzla ovunme hevesiniz uzerine

+1

Bunun masum veya sevgi dolu olmamayla ilgisi yokki. Onlarda bir birey karakterleri ve tercihleri var. Hepsi birbiriyle oynamak zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…