Çocuğumun çok cana yakin olması...

Yardımcı olunacak bir derdiniz yok ki.
Siz benim oğlum cana yakın dediniz yorum yapan arkadaşlar da her çocuk aynı olmayabilir dedi.
Siz niye bu kadar sinirlendiniz inanın ben anlamadım.
Valla ben de anlamadim. Ben simdi benim cocugun icinde canavar var, 2 yas krizini dibine kadar yasiyor. E kardes de gelmis; ama baska cocuklar cok uysal diye konu acsam mantikli. Ama cocugum cok canayakin napayim diye konu acilinca sandim ki yabancilarla falan konusuyor, basina bi sey gelmesinden korkuyorum allah korusun falan diyecek konu sahibi ama o da degil. Yani dert yok cok sukur ama hepimiz azarimizi yedik gece gece oturduk oyle

Bende başlığı görünce aynı şeyi düşündüm ama konu sahibi sağ gösterip sol vurdu

Ekşın oldu biraz

benim kızımda aynı seninki gibi cana yakın oynamak istiyor 4,5 yasında spora jimnastiğe götürüyorm onu spordan cıktı anne ben arkadaşımı gıdıkladım oda elimi burktu çok acıdı dedi eve geldiğimde.bende daha sonra tekrar spora götürdüğümde öğretmenine söyledim sonra cıktım daha sonra kapı aralıklıydı öğretmen kızıma sordu heralde elini nasıl burktuğunu gösterdi kızım. öğretmeni gülerek söyle dediğini duydum kızıma sen değil arkadaşın özür dileyecek diye..arkadaşının özür dileyeceği yerde hala kızım o kadar sevecen ki kızım özür diliyordu.spordan cıktığında sordum kızımda arkadaşım özür diledi benden dedi güldü.böyle bi kızım var benimde ama ben öğretiyorum hayvanları seveceksin.yolda giderken karıncayı bile ezmemesini onunda canı var Allah yarattı canı acır kızım hep öğretiyorum konusuyorum.napalım arkadaşım bizimkilerde böyle olsun kazanan olurlar inşallah hep.

Burda tecrübeli anneler vardir diye yazdim.normalmi diye yazarken gecen gün disarida yabanci.biri.sevdi ve gülümsedi oglum sanki kirk yildir taniyomus gibi tepki verdi.Cocuklara yanasmasi hosuma gidiyo tamam ama yabancilar nolucak.Ben yabancilara sakin gitme dedigimde aglamaya basliyo.daha cokmu küçük bunlar icin anlamdm

Sıze sacma gelen bana normal gelebilir.yaratilis meselesi bu herkes bir degil diyen arkadasimiz kimdi acaba

Bu sizin konunuzdan col daha farkli bir durum ama siz sadece çocuklardan yakinmistiniz. Gulumsediyse sadece bence bunda kötü bir durum yok . ama daha yakin davrandiysa müdahale edin tabi

Daha küçük. 3 yaşından sonra yabanci kavramını öğretmeniz lazım yavaştan. Bir de bunu söylediğime inanamıyorum ama arayı fazla uzatmadan mani bir durum yoksa kardeş yapın. Yalnızlık duygusu yaşayan çocuklara kardeş şart bence.

Konunuzu açarken bu detayı da yazsaydınız daha çok yardımcı olmaya çalışırdık.
Yabancılara gitme derken ne yapıyor mesela sizin yanınızdan uzaklaşıyor mu ?

İki bucuk yaşındaki çocuğun yaptığı her harekette bir anlam aranmazki...Vurma itme tükürme gibi durumlarda olabiliyor o yaşlarda yada oyuncak paylaşmak istememe durumları da sıklıkla yaşanabiliyor...Bu yaş çocukları için çok normal bunlar...Bu onların masum olmadıkları ve gelecekte kötü karakterde olacakları anlamına gelmez...Aynı şekilde sizin cocugunuzunda über iyi insan olacağının göstergesi değildir...Sadece her çocuğun farkli olduğunu gösterir.

Benim oglanı anlatmışssınız sanki çok canayakındır tanıdık tanımadık herkeze selam verir o da 2.5 yaşında.
Ama kendini de savunur.Biri vurduysa karşılık verir.Hırçınlıgı da oluyor bu aralar 2. yaş sendormundan dolayı
.Demek ki kendisiyle alakalı bu durum çocuklar anne karnında öğrenmeye başlıyor her şeyi.
Kızım da var büyüdü şimdi ama saf bi kız iyi niyetli ve asla kendini savunamaz çok dayak yerdi.
Eskilerden de anlatırlardı aslında hırçın yaramaz çocukların büyünce daha uysal oldugunu çok duymuştum.Bilakis akıllı çocukların da büyüyünce hırçınlaşabilecegini de tamamen karakter meselesi.

Sıze sacma gelen bana normal gelebilir.yaratilis meselesi bu herkes bir degil diyen arkadasimiz kimdi acaba

Benim konuma sacma buluyosaniz yazmyin lütfen

Nazik olup, kirildiginizi dusundugum icin gayet yapici mesajlar yazsam da siz baya baya tartismaya calisiyorsunuz bence. O zaman sizin kirilip uzulmeniz de benim pek umurumda olmayacak haliyle. Az once siz diye hitap etmedigi icin azarladiginiz arkadastan beklediginiz sayginin 1/10'unu insanlara gostermezseniz, goreceginiz tepki pek hosunuza gitmeyecektir.

2 yasinda cocugun "ben" karakteri oturmaya baslar ve gelisimi normal olan cocuk her seyi kendisi yapmak, kontrol etmek ister. Dolayisiyla artik secimler yapmaya baslar ve arkadaslarini kendi secer. Benim espri olsun diye manyak dedigim cocugum, kendisine yakin gordugu ve secimler yapabilen arkadaslariyla oynamayi tercih ederken digerleriyle oynamak hosuna gitmez. Kimseyi sevmiyorum da demez ama oynamaz, oyuncagini paylasmaz vs. Bunlari kimseden ogrenmedi, ogretemezsiniz de; bireysel olarak karakteri oturmaya baslayan cocuk seciciligi bu.

Konunuz da bize tabi ki sacma gelir; herhangi bir cocuk gelisim kitabi okuyan herkes bu yazdiklarimi bilir

Allah askina gervekten burda ne kadar alakasiz yorumlar yapiliyo ben sanki benim cocugum über insan olucak diye dusduru adlı uyeye soruyorum begeni almak.icin.yorum yapmayin yardimci olmak.icin gercekten aksi.yorumda bulunabilirsinizde boyle yazarak.degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…