- 5 Şubat 2025
- 79
- 101
- 8
Rum dedim mi? Yetiştiği ortam ne olursa olsun kendisi olabilmiş demek istedim. Siz anlamıyorsunuz.Benim de ananem Selanik doğumlu, hiç biz Rumuz demedi, Cezayirde doğsa Arap olmayacağı gibi
Hala nereden gelirse diyorsunuz ya.Belki de uyardı nereden biliyorsunuz uyarmadığını? Konu sahibi yazmadı ve olayı kendi penceresinden anlatı. Resmi dilimizi anlamayan birisine anlayacağı şekilde anlatmak sizce daha anlamlı değil mi? Bu şey gibi oldu, Arapça bilmiyorum ama Kuran-ı Kerim'i Arapça okuyorum, dua okuyorum ama ezbere okuyorum. Anlamıyorum ama ezbere yapıyorum. Sadece saldırmak için saldırmanıza gerek yok, önce herkes için kendi dilimizde okunsun, bayrağımız dalgalansın ama bu ülkenin en büyük sorunu inatla hiçbir şey okumamak ve anlamamak.
Emin olun çok iyi biliyorum, amacım ne olursa olsun nereden gelirse gelsin ortaya toprağı olduğu halde ülkesini satanlardan koruyan bir liderden bahsediyoruz. Atatürk'ün hayatını araştırıp okursanız, ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.Benim karşı olduğum safkan bir ırkçılık güzellemesi.
O öyle değil. Bilmiyorsunuz ama çanakkale zaferi dahil birçok zaferimize ortak etti bu hükümet yalan tarih empoze ederek. Filmler çekti. Mesela dedi ki çanakkalede beraber savaştık dedi. Kayıtlara bakıyorsun değil savaşmak, ihanet edilmiş. Çanakkaleye bizzat Davutoğlu zamanında eklenen mezarları biliyorum, araştırın. Afgan mezarları var sonradan eklendi onun döneminde. Malazgirtte beraber savaştık dedi. Bakıyorsun neler dönmüş diyorsun hep hançer. Yani bu basit göçmen çocuk marşımı okudu ne kadar cici meselesi değil. Faekında değilsiniz ama 15 milyon ve durmadan çoğalan ve Cumhuriyet düşmanı, şeriat çığırtkanı bir yabancı işgali ile karşı karşıyayız. İleride bu beka konusu çok canımızı yakacak. Marşımızın neden bir yabancıya okutulduğunu, bunun neden yapıldığını iyi biliyorum. Çünkü tarihimize ortak edenler, vatanımıza ortak edenler. Bu yüzden hoşuma gitmiyor. Selamlar.e bunda kötü ne var ki?
ne guzel göçmen cocuk milli marsimizi sahiplenmis gururla okumus. buna neden isyan ettiniz?
benim sevgilim de Türk degil, buraya tasindi parla hilal ve yıldızım sarkisinin nakaratini ezberledi her milli bayramda kirmizi beyaz yüzümüzü boyayip bayragimizi alip kutlamaya cikiyoruz. bir etkinlikte yabanci bir cocuk milli marsimizi okusa ben cok gururlanirim, asla rahatsiz olmam
Ülkemde Afgan, Arap vs istemiyorum iyi günlerRum dedim mi? Yetiştiği ortam ne olursa olsun kendisi olabilmiş demek istedim. Siz anlamıyorsunuz.
Türk çünkü iskan politikası diye bir şey var ya hani yoksa neden göçle gelsin ki. Bizimkiler de boşnak her zaman ülkeyi Atatürkü severler ki 50lerde gelmişler manavla yörükle evlenmişlerYunanız da demedi
Ya puhahahaha gerçekten.Rum dedim mi? Yetiştiği ortam ne olursa olsun kendisi olabilmiş demek istedim. Siz anlamıyorsunuz.
Yahu Osmanlı toprağı, bebekken mübadeleyle gelmişler Türk toprağıTürk çünkü iskan politikası diye bir şey var ya hani yoksa neden göçle gelsin
Yaw neler oluyor ne konuşuyoruz arkadaşlar burası Türkiye değil mi Afgan alınacak Suriyeli üzülecek diye Türküm de demeyeyim o zaman haydaaaynen öyle. sari sari mavis bir avrupali cocuk çıkıp "korkma sonmez bu safaklarda yüzen al sancak - hakkidir hakka tapan milletimin istiklal" diye marş okusaydi tuyleri diken diken olurdu mutluluktan
bir de afgan suriyeli dolu bir sinifta türklük simgesi yapmak gercekten cocuklari kiskirtabilir, kendilerini ikinci sinif hissettirebilir ya da sinirlendirip birbirlerine daldirabilir. ne gerek var ki?
zafer isareti de konu sahibine gore dem parti isareti ama ozellikle K-pop etkisiyle cocuklar gencler arasinda cok moda olan bir isaret. ayni kefede degiller bence
Eki Görüntüle 3597085
*bizim bozkurt isaretini almanyada ogretmenler yaparmis sessiz olsunlar diye - bu bilgiyi de ekleyeyim:)
Bizim marşımızı okumuş. Alta ekliyorum o yorumu. Belli ki üye belli sebeplerden ortalık karıştırmaya gelmiş yoksa yazdığı şeylerden bazıları gerçekten çok rahatsız edici ve bazılarının da yalan olduğuna eminim.Yabancı cocuk marşımızı okumuş mu yoksa Milli bayramımızda okulda okuyan yabancı öğrenci kendi dilinde mi okumuş?
Hatta 23 nisan da bir yabancı okudu milli marşımızı, herkes çok mutluydu. İnanın koca okulda sadece ben varımdır, buna isyan eden. Kimse umursamıyor bile. O yüzden bu haldeyiz.
Aynı şeyden bahsediyoruz aslındaYahu Osmanlı toprağı, bebekken mübadeleyle gelmişler Türk toprağı
Ulus devletlerde genelde kurucu unsur ülkeye ad verir. Selanik doğumlu, Osmanlı vatandaşı bir Türk olan Gazi Mustafa Kemal de buna göre bir isimlendirme yapmış mesela. Hepimiz bu ülkenin insanıyız, bölmek değil birleştirmekten yana olmalıyız. Benim Kürt, Laz vb. kökenli insanlarla gönül bağım var bu noktada, bu ülke hepimizin çünkü ama Afgan’a sınırsız bir hoşgörü sunmak zorunda değilim. Bazen sapla samanı karıştırıyoruz.Egitim, öğretim insanlari birlestirir, ayristirmaz. Bir baska dilde okundu diye resmi dilimizde degismedi. Anlayabilmeleri için bizler okurken ne hissettiğimiz anlayabilecekse buyursun okusunlar, ben mutlu olurum. Kendim de eğitimciyim çok uluslu bir okulda çalışıyorum. Türkçe ve Türk Kültüründen de bahsediyoruz, herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Ben bölme değil, birleştirme taraftarıyım. Benim için öğrencinin ırkının, dilinin, dininin bir önemi yok. Benim görevim hoşgörü aşılamak ve ayırmamayı öğretmek. Bu şekilde dışlamak ve 2.sınıf öğrencisine ne olursa olsun ya bozkurt ya da başka bir sembol öğretmek mi doğru? Bir rahatsızlığım falan da yok. Ezbere konuşmayın. Burada amaç bütün ırkların eşit olduğunu ve saygı duymayı öğretmek olmalı. Ülkemizin kurucusu da Selanik doğumlu ve ırk ayrımı yapmadan çok çalışarak bu devleti canla başla el birliğiyle kurmuşlar.
Bacha bazi'nin ne olduğunu kimse bilmiyor mu? Neden töreni videoya alıp şikayet etmediniz ? Çocuğunuzu bu dansı normal görüp, sergileyen bir okula neden göndermeye devam ediyorsunuz ?Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
Aaa yine Balkan Türkleri olarak Rum olduk iyi mi?Hala nereden gelirse diyorsunuz ya.
Atatürk’ün ailesi Balkan topraklarını Türkleştirmek için iskan politikası gereği gönderilen ailelerden. Türk adam Türk.
Kışkırıp defolup gitsinler o halde.aynen öyle. sari sari mavis bir avrupali cocuk çıkıp "korkma sonmez bu safaklarda yüzen al sancak - hakkidir hakka tapan milletimin istiklal" diye marş okusaydi tuyleri diken diken olurdu mutluluktan
bir de afgan suriyeli dolu bir sinifta türklük simgesi yapmak gercekten cocuklari kiskirtabilir, kendilerini ikinci sinif hissettirebilir ya da sinirlendirip birbirlerine daldirabilir. ne gerek var ki?
zafer isareti de konu sahibine gore dem parti isareti ama ozellikle K-pop etkisiyle cocuklar gencler arasinda cok moda olan bir isaret. ayni kefede degiller bence
Eki Görüntüle 3597085
*bizim bozkurt isaretini almanyada ogretmenler yaparmis sessiz olsunlar diye - bu bilgiyi de ekleyeyim:)
Ben okudum.Belki de uyardı nereden biliyorsunuz uyarmadığını? Konu sahibi yazmadı ve olayı kendi penceresinden anlatı. Resmi dilimizi anlamayan birisine anlayacağı şekilde anlatmak sizce daha anlamlı değil mi? Bu şey gibi oldu, Arapça bilmiyorum ama Kuran-ı Kerim'i Arapça okuyorum, dua okuyorum ama ezbere okuyorum. Anlamıyorum ama ezbere yapıyorum. Sadece saldırmak için saldırmanıza gerek yok, önce herkes için kendi dilimizde okunsun, bayrağımız dalgalansın ama bu ülkenin en büyük sorunu inatla hiçbir şey okumamak ve anlamamak.
Emin olun çok iyi biliyorum, amacım ne olursa olsun nereden gelirse gelsin ortaya toprağı olduğu halde ülkesini satanlardan koruyan bir liderden bahsediyoruz. Atatürk'ün hayatını araştırıp okursanız, ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.Benim karşı olduğum safkan bir ırkçılık güzellemesi.
Ulus devletlerde genelde kurucu unsur ülkeye ad verir. Selanik doğumlu, Osmanlı vatandaşı bir Türk olan Gazi Mustafa Kemal de buna göre bir isimlendirme yapmış mesela. Hepimiz bu ülkenin insanıyız, bölmek değil birleştirmekten yana olmalıyız. Benim Kürt, Laz vb. kökenli insanlarla gönül bağım var bu noktada, bu ülke hepimizin çünkü ama Afgan’a sınırsız bir hoşgörü sunmak zorunda değilim. Bazen sapla samanı karıştırıyoruz.
Benim kırım göçmeni olup kurtuluş savaşında şehit olan dedem de gavur oldu iki dakikadaAaa yine Balkan Türkleri olarak Rum olduk iyi mi?
Öyle irite edici ki!
Sinirlerimi zıplattı
Aklınca bir şeyler demeye çalıştı işte.
Çok çok tehlikeli bir zihniyet.
Asıl zihin gibi insanların zihniyeti çok tehlikeli. Atam hayatı boyunca çalışmış, öğrenmiş. Bilgisine bilgi katmış.Bir dil ile kalmamış, bu topraklarda yaşayan insanları sizlerin yaptığı gibi ayrıştırmamış. İnsanları anlamadan etiketlememiş. Tanımadan, etmeden, anlamadan her şeye öfkeyle yaklaşan insanlarla dolu burası. Emin olun kendime örnek aldığım Atamı sizlerden öğrenecek değilim. Kendisi de söylemiş Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.Öyle irite edici ki!
Sinirlerimi zıplattı
Aklınca bir şeyler demeye çalıştı işte.
Çok çok tehlikeli bir zihniyet.
Bu topraklarla bağı olmayan kapıdan elini kolunu sallayarak girip yaşayanları Atatürk kendi istemezdi. Atam diyip insanın sinirini bozmayın. Misakı milli sınırlarında Afganistan mı var?Asıl zihin gibi insanların zihniyeti çok tehlikeli. Atam hayatı boyunca çalışmış, öğrenmiş. Bilgisine bilgi katmış.Bir dil ile kalmamış, bu topraklarda yaşayan insanları sizlerin yaptığı gibi ayrıştırmamış. İnsanları anlamadan etiketlememiş. Tanımadan, etmeden, anlamadan her şeye öfkeyle yaklaşan insanlarla dolu burası. Emin olun kendime örnek aldığım Atamı sizlerden öğrenecek değilim. Kendisi de söylemiş Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?