Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Bende düşündüm mikrodalga konusunda yiyeceklerin besin değerini kaybettirdiği söyleniyor ama mikrodalgafa yoğurt mayalarken hiç çalıştırmadan yaptığımız için sakınca görmedim açıkçası ..
İçin hava almadığı için sıcak ve karanlık olduğu için mikrodalga tercihim .
Fişi bile takılı olmuyor zararlı olucağını düşünmedim o yüzden ama araştırmak lazım tabi bilmiyorum ..
Yok, ben kapalı iken kullanımı konusundan bahsetmemiştim.
Genel olarak mikrodalgaya bakışımı belirtmiştim ;)

Prof.Dr.Osman Müftüoğlu'nun Hürriyet gazetesindeki yazısından bir bölüm,
'şeker yesin çocuklar,nolacak?' Diyenlere gelsin.

Eklentiler

• IMG_0892.webp
    IMG_0892.webp
    82,5 KB · Görüntüleme: 94
İki kopegimle yasiyorum ve kopeklerin tuz ve sekerle temas etmesi dahi yasak. Uzum ve susamli seyler vermiyorum. Cikolata yiyeceksem ya bitirip paketi atiyorum ya da kucuk parca alip kaldiriyorum. Neden? Bunlar zehir cunku bebeklerim icin allah korusun kazayla bile yeseler bobrek iflasina kadar yolu var. Kuru mama ve dis kemikleri yerler gayet de sagliklilar masallah. Veteriner bizi gomer bunlar diyor. Simdi ben mecbur kaldigi icin sokakta kuru ekmek de yiyebilen bu canlilara bunca ihtimam gosterirken benim evladim saglikli yesin diye ugrasan anneye saldiranlari anlamiyorum. Bana da diyorlar ev yemegi versene yavrulara cani cekmesin. Benim yagli salcali yemegimi nasil sindirsin onun avuc ici kadar karacigeri bagirsagi midesi?
Benim gorumcem cocuklari organik yesin diye tonla para doker hala cocuklar 10 yasinda olmasina ragmen. Ben o kadar kasmazdim diyorum ama kendime sakliyorum bu dusuncemi. Onlara da asla marketten aldigim seylerle gitmiyorum. Kendi yaptigim seyleri goturuyorum.
İlk iki sene inanilmaz dikkat edicem ben de. Mumkun oldugu kadar da paket gidalardan uzak tutacagim. Ama bagisikligi guclu olsun diye cocuga nutella yedirip sapur supur opmeleri yerine cocugu cimlerde yuvarlayacagim. Onu avmlere sokmayacagim. Karda kista bile parka cikartacagim.Benim tuylu yavrularimla uyutacagim. Hatta onlarin tuyu yapismis elini agzina goturmesini ve onlarin koca burunlarini opmesini izleyecegim. Cunku kuzularim asili parazit damlali tertemiz masallah. bagisiklik gelisimi boyle olur kanaatindeyim. Aileler yalap sap opunce cocuk bagisiklik kazanmiyor maalesef direkt hasta oluyor cunku. Biz koca insanlariz onlar minicik bebek.
Ve zarar vermedigi cocugu ac birakmadigi ona kotuluk etmedigi surece annesi ve babasi ne derse o cocugun uyacagi kural odur. Dogrusu da odur o aile icin. Keske herkes bunh anlayabilse.

Sanırım dıger yazdıklarımı okumadınız bu olay benım ılk annelık yasadıgım zamanlarda yasanan bır olay.Sız benım cocugumu cam fanusta yasatacak tarzda bır anne olup olmadıgımı nereden bılıyorsunuz da pınpırıklı bır anneymısım gıbı zamanında yasanmıs bır olaya gore benı yargılıyor ve psıkolojımın bozuk oldugunu ıma edıyorsunuz.Buyuk kızım daha 17 gunluktu yogun bakımda 10 gun kaldı.Sebep ne bılıyormusunuz grıplı halalarının onu agzından burnundan opmelerı nedenıyle kaptıgı mıkrop.Ben zamanında lafımı onlara gecırseydım bunlar yasanmaz ben yogun bakım kapılarında lohusalıgın ne demek oldugunu bıle anlamadan zaman gecırmek zorunda kalmazdım.Cocugum yıllarca bu hastalıgın onda bıraktıgı ızler ıle ugrastı.Almadıgı kortızon,ayda en az ıkı hafta hergun yemedıgı ıgne kalmadı.Sonucta cocugum o zamandan berı allerjık bronsıt hastası olarak hayatına devam edıyor.Sız ınsanların ne yasadıgını nereden bılıyorsunuz kı psıkolojılerınden vurmaya kalkıyorsunuz.Bana boyle dedınız de ne oldu sankı sızın psıkolojınız cok mu duzgun oldu.Benım cocugumun yedıgı seylere allerjısı olup olmadıgını denedıgım bır surecte kımse cocuguma salam vs yedıremez.Cocuguma bagırdıgım ıcın ben kendımı zaten suclamısım sız benı bu konuda yargılasanız ne olur.Ama bana psıkoljınızı duzeltın deme hakkını sıze vermem cocugunun cektıgı acılara sahıt olmus bır anne olarak.Su an buyuk kızım 10 yasında ve hala evde tıkanınca vermem gereken ılacları var ve yıne soyluyorum bu benım degıl hayatımıza ıstedıklerı gıbı mudahale hakkını kendınde goren ınsanlar yuzunden.Sız lutfen cocugunuzu ıstedıgınız gıbı buyutun dılerım buyutmenıze mudahale bulunan ınsanlar sızden uzak olur
Bağışıklık sistemleri düşük demek ki.
Ne çocuklar var sokakta yalın ayak hastalık bilmez çünkü bağışıklığı yüksek nedeni de bu kadar annenin üstüne düşmemesi
Ya banane kardeşim çocuk senin çocuğun istediğin gibi yetiştir uzun uzun yazmışsın üşenmeyip aşırı tepkiler veriyorsun ve evet bence normal bir davranış değil çocuk salam yedi diye çığlık çığlığa bağırmak kim normal diyorsa kendi anormaldir.ben ses tonumu yükseltince rahatsız olan biriyim kaldı ki çok sinirlenmem lazım bunun olması icin.bence sürekli bağırıp çağıran vara yoğa panik yapan tipler çok itici çevremde bulundurmam asla.piskolojimi etkiler çünkü .benim hayata bakışım bu yönde.bana normal gelmiyor sana normal gelir evde bağırır çağırırsın o başka mesele beni de ilgilendirmez.
Evet bence piskolojini düzeltmelisin sana hakaret gibi niye geldi anlamadım.herlesin yardıma ihtiyacı var.alınmana gerek yok.zaten kimse psikolojik sorunlarını kabul etmiyor sorun orda zaten başlıyor.bir çocuk salam yedi diye üstüne yürünmesi normal değil.bugün pişmansın yarın başka şeye kızınca yine yaparsın.sinirli bir insansın benim annemde böyleydi ve şu an aramızda uçurumlar var emin ol.
Sana sadece tavsiye verdim ona bile kızdın.netse tartışmak istemiyorum.bildiğini yapmaya devam et .

ne cok arkadas vermis veristirmis bana yahu ahaha. ay vallahi gulmeye devam ettim. kusura bakmayin tek tek ugrasamiicam sizinle.

herkes evladini istedigi sekilde buyutsun. kimse kimseye karisamaz sonucta dimi hanimlar.
Allah herkesin coluguna cocuguna saglik sihhat versin.

Bu duruma ciddi anlamda çözüm bulamadım ..
Görüşmeyeyim diyorum olmuyor ..
Azarlıyayım diyorum bir şekilde duymamazlığa vuruluyorum ..
Olmuyoooorrrr :emir_bebek:
İnsanlar ben çoçuğumun üstüne düştükçe Çocuğumun üstünde birşeyler denemek istiyorlar ben istemedikçe anlamsız ısrarcı tavırlarının önüne gecemiyorım ..
Sert duruyorum tavrımı koyuyorum uzak duruyorum nafileee ..
Biliyorum bebeğim doğduğunda kimse dokunsun istemiyordum ..
Herkes yanlış tutuyor benim gibi kimse bakamaz diye birisi sevmek istediğinde bile başında bekliyordum kabul ediyorum ..
İlk zamanlar onu korumalıyım düşüncesiyle ..
Lohusalık bunalımıyla kimseye vermedim sevmek istediklerinde izin vermediğim oldu sigara içtiklerinde ellerini yıkamalarını istedim tamam kabul biraz pinpirikli davrandım ..
Hemen asıl konuya döneyim bebeğim 8 buçuk aylık ve ben bugüne kadar bebeğime sağlıksız hiç birşey yedirmemek için elimden geleni yaptım ..
Dışarı çıkacağımda akşamdan gündüz için evde kavonoz mama yaptım yoğurtu kendim mayaladım peynirini evde tuzsuz kendim yaptım ..
Bebeğimin ileride daha sağlıklı yaşaması için bu Yaptıklarım ilk anne sütü olduğu gibi 2 yaş içerisinde yedikleride bebeğimizin ilerideki yaşamını ve damak tadını belirlediğini düşünüyorum ..
Fikirlerime kabul etmeyen olabilir ..
Ama herkes kendinden sorumlu saygı duymak zorunda diye düşünüyorum .
Ama bana saygı duyulmuyor ..
Yanımdayken tepki gösterdiğim insanlar benim ufacık bir boşluğumda bebeğimin ağzına ısrarla yapmamasını söylediğim halde birşeyler tıkıştırıyor ..
Son olayda şöyle oldu ..
Amcam yengemin doğum günü olduğu için pasta bıraktı Ben bilmiyordum 15 dakika sonra gelicez süpriz olsun dedi biz gelirken çaldırırım dedi ..
Okey herşey tamam herşeyi hazırladım .
Mum üflendi pasta kesildi herkes akşam çayına bana geldi ..
Servisi yaptım bir kişinin çatalı eksikti mutfağa gittim çayıda dolduruyım dedim bebeğimde yengemin elindeydi ..
Ablamın sözlerini duyarak geldim abimde birşeyler söyleniyordu yengeme alla alla noluyor dedim içeri girdim ..
Yengem bebeğime pastanın yarısını yedirmiş Abim yengeme kelebek çok dikkat ediyor gram şeker tuz yemesin diye gözünden sakınıyor yaptığın hiç hoş değil diyor ablam kaç kez uyardı kız seni hoş değil yaptığın diyor kucağından aldı çocuğumu ablam ..
Yengem de pişkin pişkin bakıp ya böyle yedirirler diye gülüyor ...
Doğum günü diye bişey demedim ama hırsımdan ölicem artık ..
Sofraya otururken herkese söylüyorum benim dışımda kimse bişey yedirmeye çalışmasın diye ama nafile tam tersini söylemişim gibi davranıyorlar ..
Gecende halam bize kahvaltı ya geldi yumurtanın beyazını yedirmeye çalışıyor yasak 1 yaşına kadar diyorum Dinlemiyor ..
Ne yapıcağımı şaşırdım gerçekten ..
Neden yani görüşmemeyi denedim bir şekilde bana geliyorlar anneme gittiğimde orda oluyorlar bir şekilde yanyana geliyoruz hepsiyle ve bu tavır hep böyle azarladığımda oldu ama dinlemiyorlar ..
Abim akşamında aradı gün değerlendirmesi yaptık biraz morelimin çok bozulduğunu anlamış olucakki birdahakine rahatsızlandı çocuk pasta yedirdiğin için diyelim dedi ..
Ama ne dediysem olmuyor herkes böyle artık usandım ve korumaya çalışmaktan Yoruldum bana bir akıl verin ben napayımmm ..:emir_bebek:
Hassasiyetinzde çok haklisinz siz böyle daha rahat daha huzurlu hissediyorsnz belli ki ailenzde farkında ama hep bı iki tane muhalefet çıkar ben olsaydim orda sizin kadar sabırlı olmazdm bide boyle yedirirler işte deyip gulerken insani zorla bana laf soyle diye zorluyorlar sen koru bebeğini sekerin ne faydasi var biz buyuklere ki minnack saniye olsun şu büyüklerinde onun bunun cocugunu büyütme istegi beni benden alıyor birak ya sen dogurmssn buyutmssn biz dogurdk biz buyutelm ayy sinir oldum valla saygi onemli herkeste yok siz sayginizi korumssnz tebrik ederm

Bağışıklık sistemleri düşük demek ki.
Ne çocuklar var sokakta yalın ayak hastalık bilmez çünkü bağışıklığı yüksek nedeni de bu kadar annenin üstüne düşmemesi
Ya banane kardeşim çocuk senin çocuğun istediğin gibi yetiştir uzun uzun yazmışsın üşenmeyip aşırı tepkiler veriyorsun ve evet bence normal bir davranış değil çocuk salam yedi diye çığlık çığlığa bağırmak kim normal diyorsa kendi anormaldir.ben ses tonumu yükseltince rahatsız olan biriyim kaldı ki çok sinirlenmem lazım bunun olması icin.bence sürekli bağırıp çağıran vara yoğa panik yapan tipler çok itici çevremde bulundurmam asla.piskolojimi etkiler çünkü .benim hayata bakışım bu yönde.bana normal gelmiyor sana normal gelir evde bağırır çağırırsın o başka mesele beni de ilgilendirmez.
Evet bence piskolojini düzeltmelisin sana hakaret gibi niye geldi anlamadım.herlesin yardıma ihtiyacı var.alınmana gerek yok.zaten kimse psikolojik sorunlarını kabul etmiyor sorun orda zaten başlıyor.bir çocuk salam yedi diye üstüne yürünmesi normal değil.bugün pişmansın yarın başka şeye kızınca yine yaparsın.sinirli bir insansın benim annemde böyleydi ve şu an aramızda uçurumlar var emin ol.
Sana sadece tavsiye verdim ona bile kızdın.netse tartışmak istemiyorum.bildiğini yapmaya devam et .
Senin çocuğun olunca aynılarını yasaMan dileğiyle
Hastalıkları tatman dileğiyle
O işler öyle olmuyor yok bağışıklık düşük yok eskiden boyleydi şöyleydi. Çok konuşma boş yapma
Bizim eski bir komşu vardı 20 yıllık çocuğu yaz kış yalinayakti ne bulursa yerdi en son haber aldigimizda gözleri kör olmuştuu..
Hani dediğin gibi büyümüş bi çocuktu her mikrobu tattı. Hastalanmamasi lazımdı
ALLAH allah gariplik var. Kadın birşey yazdı diye uzatmanida anlamıyorum en büyük sorunlu sensin

Back
X