çocuğumun velayetini almak istiyor lütfen yardım edin....

zar_zor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
235
4
96
Trabzon
Merhabalar eşimden ayrılalı 1.5 yıl oldu 5.5 yaşında bir oğlu var geçenlerde tebligat aldım iş yerime geldi velayet açmış babası sırf bana zarar olsun diye çocuğu kullanmaya çalışıyor kendisi 1.5 yıldır nafakasını ödemiyor çocuğun esrar kullanmaktan yargılandı bir dönem alel usül bir çalışması var sigortası bile yok çocuğum doğdu doğalı sigortası benim üstümde dava açmış şimdi neymiş efendim çalışıyomuşum çocuğuma zaman ayıramıyomuşum evim uygun bir ev değilmiş inanırmısınız sıfır bir dairede oturuyorum durumum çok müsait olmadığından barodan avukat tuttum onaylanmasını bekliyorum martın 5 inde dava görülecek benim avukatım hala onaylanmadı onun avukatıda güçlü bir avukatmış araştırmalarıma göre arkadaşlar sorum şudur ki çocuğu alabilme imkanı varmı aylardır uyuyamıyorum rahatlyacak bir söz bekliyorum ben evladımsız olamam ki.... lütfen söyleyin ayırırlarmı evladımı benden...

Merhaba.Ben İstanbul'da hukuk fakültesi son sınıfta okuorum ve birçok avukatlık bürosunda çalıştım.Hukuki sıkıntıları olup dava açmak veya kendisine açılan davada savunmak amacıyla avukat tutamayanlara hususi danışmanlık yapıyorum.İlgilenenler cevap atarak ulaşmamı sağlayabilirler.Teşekkür ederim.

merak etmeyın gecmışte esrar kullanan bırıne velayet verıldığı nerede görulmuş. bunu Mahkemede mutlaka dıle getırın dılekçenıze yazın. içiniz ferah olsun çoçuğunuz sızınle kalacak

Bahsettiğiniz şeyleri belgelediğiniz takdirde velayet alabilmesi oldukça zor hatta neredeyse imkansız.. Üstelik o yaşta bi çocuk genelde anne yanına uygun bulunur, şartlarınız da bahsettiğiniz gibiyse Allah`ın izniyle korkmayın.. Üstelik çocuğunuzun her türlü bakımını, eğitimini siz tek başınıza üstlenebiliyorsanız mahkeme bi mahsur görmez zannımca.. Nafakalarını yatırmamış olması vs. hepsini belgeleyin.. Allah yardımcınız olsun..

bence endişelenmen yersiz sen çalışıyorsun çocugunun ihtiyaclarını kendin görüyorsun çok iyi bir şekildede bakıyorsundur.eger esrar kullandıgını ispat edersen ayrıca nafaka ödemedigide belgelidir bunları dava dosyasına koyarsa avukatın daha iyi olur ama öyle velayetini alması kolay degil allah yardımcın olsun seni çocugundan allah ayırmasın

Gayriahlaki bir hayat surmedigi ve ciddi psikolojik sorunlari olmadigi surece bu yastaki cocugun velayeti anneden alinmaz. Bir avukat olarak soyluyorum ki burada yazdiginiz seyler dogruysa ve bunlari mahkemede de ileri surerseniz asla cocugunuzun velayeti babaya verilmez.

kendinizi iyi ifade edin mahkemede. çocuğun yüksek menfaati önemli. ve annenin ahlaksız yaşam tarzı veya çocuğun menfaatine aykırı yaşam şekli yoksa çocuk anneye verilir. çocuk için uygun yaşam koşullarını hazırlayın. annenin sevgi ve şefkatine muhtaç olduğu için anne daha önem arz ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…