çocuğumuz olacak ve hala bitmeyen sıkıntılarımız

p_o_l_y_a_n_a

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
237
0
0
Aydın
slm arkadaşlar.bu sıralar o kadar doluyum ki buraya yazmak istedim bazen isyan edesim gelıyor çünkü bazı şeyler yolunda gitmıyor kısa bı zaman sonra çocugumuz olacak az kaldı ama eşimin hala bi işi yok evımızde şu an bi net maaş gelir yok bızımkılerın falan maddı destegı ıle geçınıyoruz ama bu bana cok dokunuyor eşim evde bızımkıler ellerı yıyecek dolu gelınce bu bana cok koyuyor dıyorumkı neden neden.... neden eşim degılde neden bı baskası dıyorum hep oysa benım ne hayallerım vardı para pul zengınlık degıl sadece eşim askarı ücret bı maası olsun kıt kanaatte olsa evımıze bı maas gırsın kımseye muhtac olmayalım sigortamız olsun sadece buydu ıstedıklerım ama olmuyor ya ıkı gun sonra cocuk oldugu zaman damı bole sürüp gıdecek işsız o zman ben kapı ardında kım cocuguma mama bez alack kım evıme yıyecek getırecek dıyemı beklıcem .... ya baskalarının eşine fılan bakıyorum ne guzel evden işe işten eve ama bıde kendı eşime bakıyorum evde süreklı o kadar sıkıldımkı aslında ıyı bı işi var bekledıgı bısey var ama ya oda olmassa napacaz bılmıyom hep olacak olacak dıyor hadı olmassa nolacak bana akıl verın tesellı verın napıyım sızce

canım eşini seviosan bekle bende yaşadım aynı şeyleri üstelik kaynana kayınbaba görümce aynı evde beş parasız babasının eline bakıoduk.bıraktım geldim şimdi oturuo hala işsiz güçsüz offf offf hayat hep güllük gülüstanlık değil

beklediği bir işi varsa o iş teklifi gelene kadar geçici olarak çalışabilir,
böyle bekleme lüksünü nerden buluyor,üstelik hamilesiniz,

yani mücadele veriyormu eşiniz iş arayarak?
bu zamanda işsizlik çok zor olmalı..

düzenli bi işi yoksa çocuk için beklemeliydiniz bence, masrafınız çok artıcak, aileler size baktıkça her işinize karışmayı hak görecekler kendilerine, bigün mutlaka kafanızada kakarlar

YA BIZIM İŞİMİZ HEP TERS GIDIYOR BI KAC AYDIR İŞSIZ ama artık o bekledıgı seyde olmassa mecbur gırecek bı yere aıleler basta tamam yardım edıyolar ama ıkı gun sonra herseye karısma lükslerı olcak ben bunu ıstemıyorum azda olsa bı gelır olsun yeter ayrıca cocuk ıcın acele ettınız demıssınız o allahın verdıgı bısey zamansız geldı ama napabılırım aldırsamıydık yanı allah bu cocugu bıze verdıyse kısmetınıde verıcektır elbet

Nasıl yani allah verdi kısmetiyle gelecek. Sen o çocuğun geleceğini bu şekilde mahvetme hakkını kendinde nasıl buluyosun. Eşinin işi yokken olan bi bebeği doğuruyosan sonuçlarına da katlanman lazım. Kusura bakma ama bu konuda ılımlı olamıycam. Eşim de ben de mühendisiz ve düğün borcumuz var, benim de kalıcı bir işim yok diye çocuk yapamadım, 30 yaşındayız ve daha yeni çocuk için gerekli ortam oluştu. Düşünsene o çocuk doğacak ve hala senin evine başkaları erzak getirecek.

ailelerin yardımıyla nereye kadar geçineceksiniz ki

eşinizin iş ayırt etmeden bi yerde çalışmaya başlaması gerekiyor

evde kimse çalışmıyorken çocuk kısmetiyle gelir lafına da pek güvenmeyin derim

Asıl konu bu işte ;çocuk için durumunuz uygun değilse,zamansız gelmemesi için önlemini alman gerekirdi.Hadi zamansız geldi sen cevabını vermişsin bile ''allah bu çocuğu verdiyse kısmetinide verecektir elbet'' o zamn bu konuyu açıp hayıflanmaya hiç gerek yok değilmi?
ayrıca senin dediğin gibi bir durum olsaydı afrika bolluk bereket içinde almış başını gitmişti.

iyide kadın hamile kalmış aldırsınmı,,
önlemini alsaydı vs.. bunlara girmiyorum bile artık hamile yapacak bişeyi yok bu durumda,
keşke olmasyadı tabi zor bir süreç olacak anne için, ama olmuş artık
olmuş la ölmüşe çare yok arkadaşım,geçmişe değil geleceğe bakmak lazım..

ben anlamadım şimdi eşinden mi yakınıyosun sorumsuz diye?
yoksa kısmetsiziz adamın beklediği iş olmadı gitti mi diyosun?

Yani diyosunki ne olursa olsun aldırmamalı doğurmalı. Ekmek alacak parası yok ama doğurmalı öylemi.

eşiniz iş bulamadığı için mi evde yoksa tembellik edip,ordan burdan gelenle yaşamayı alışkanlık haline getirdiğinden mi???*

allah kolaylık versin,inşallah en kısa zamanda maddi açıdan rahatlarsınız.sanırım hamilesin canım ama keşke biraz daha bekleseydin bebek için.

canım birçok insan zaman zaman bu gibi durumları yaşar...isyana gidercesine konuşma lütfen..hamilesin elbette daraldın düşünmekten hak veriyorum...ama hepimiz geçtik o yollardan inan... ama hiç bizaman isyan etmedim etmedik...bu bir imtihan...allah sınıyor işte..dayanabilecekmisin diye imtihan ediyor seni...sen isyan eder kabullenmezsen daha beterleri ile karşılaşabilirsin canım....allah bütün kapıları kapatmaz...birini kapar diğerini açar..sabret bu günler gelir geçer..ne ler geldi geçti hayatta düşünsene...lüks içinde yaşayıp, bi anda iflas eden ve sokaklara kadar düşenler var...tam aksine fakirlik diz boyu iken bi fırsatla göklere kadar yükselen paraya para demeyenler de var...bunlar imtihan canım....sende atlatacaksın...zor kolay değil anlayabilyorum....ama sabır dan başka çaren yok....allah yardımcınız olsun...bebeğinizin hatırına güzel işler nasip etsin eşine...

Yani diyosunki ne olursa olsun aldırmamalı doğurmalı. Ekmek alacak parası yok ama doğurmalı öylemi.

allahın verdiği canı ancak o alır...ekmek yok para yok diye böyle bişeyi yapma hakkı yok bir kulun....allah bilendir görendir...allah bilmiyormu durumu görmüyormu...nasip ettiklerinin durumundan habersiz mi yaradan.... ne kadar basit yaa..para yok ekmek yok aldıralım... allah böyle düşünenlere akıl fikir versin.... dünyalık bi sıkıntı için insan canına kıyacak kadar basite alalnlar bu mevzuları, öldükten sonra allahına ne hesap verecekler...

umarım herşey düzelir polyanacığım.en azından bundan sonra sıkı bir şekilde korun ,süt korur falan diye düşünme KORUMAZ.bari ikinci olmasın.yani ömür boyu işsiz yaşayacak değil öyle olsa ailen seni alır zaten oradan illa girecek bir işe ,çok sıkma kendini.bir iş bekliyor demişsin o iş olana kadar bir yere girse ya da gündelik birşeyler yapsa keşke.

Allah bilmiyormu durumu görmüyormu demişsiniz, asıl ben size akıl fikir diliyorum, dünyada bu kadar aç insanı allah görmüyormu. Neden açlar o zaman, şimdi dersinizki onlar aslında aç değiller yemek yiyemeseler de Allah onları koruyor. Yahu adamın işi yok, çocuğu okutacak parası yok ama ne olursa olsun doğuracak öylemi.Neyse kimseyle polemiğe girmiycem ama artık bırakın bu mevzuları dinle bağdaştırmayı. Kusura bakmayın ama işsizlikten ve borçtan intahar edern bir sürü insan var.

bebekler kısmetleriyle doğuyor canım sıkma canını bebişine yazık. inşallah düzelir her ailenin olur böyle darboğaz noktası. aşarsınız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…