Çocuğumuz olmuyor eşimin psikoljisi iyice bozuldu :(

Çocuksuz evlilik düşüncesine uzak olduğunuzu varsayarsak tek çözümünüz evlat edinmek. Lütfen instagram'da kalptenbaba hesabını inceleyin. Ağlayarak okuyacaksınız.

iyi değilim ama onun yanında iyiyim gibi davranıyorum yanında hiç ağlamadım dikkat etmeye çalısıyorum ama farkında tabiki
senin de iyi olman lazım
kolay bir süreç değil
Allahtan ümit kesilmez,
yine evlat eidnmeyi değerlendirmek siter misnz bilemem tabi...
Çocuk çok güzel birşey
İnşallah bir vesile ile nasip olur size de

Konunuzu okuyunca gerçekten üzüldüm her ikiniz için de. Eşinizle bol bol konuşun bence. Umarım en kısa sürede toplar kendini. Ancak ben yapım gereği belki fazla gerçekçi ya da hep en kötüsünü düşünen bir insan olarak sizin annelik konusundaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Siz anneliği bir kadın olarak nasıl ve nerede görüyorsunuz? Buna hemen karar vermeniz şu an için çok zordur eminim ancak dünyaya kendi bebeğini getirmek isteyen bir kadınsanız eğer ve çocuk sizin için şartsa ayrılmayı tercih edebilirsiniz. Eşiniz için ağır gelebilir ama bir insan da eşinin ana/babalık duygusu tatmak istemesine anlayışla yaklaşmak zorunda. Maddi durumunuz zora girse, hastalık ve ailevi problemler olsa bunlar bir süre idare edilebilir belki ya da ömür boyu katlanabilirsiniz. Ama çocuk bunlardan biraz farklı bir durum. Evlatlık edinmeyi bir seçenek olarak görürseniz onu tercih edebilirsiniz. Bence eşinizi biraz teselli edip toparladıktan sonra kendi iç sesinizi de dinleyin. Eşlerimiz çok değerli elbette bizler için, iyi günde kötü söz verdik birbirimize. Ama hayatımızda birkaç kez yaşayabileceğimiz bir duygudan da mahrum kalmak belki de kendimize haksızlık olur. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba, sizinle nerdeyse aynı şeyleri yaşamış biriyim. Benim bir tık daha kötüydü olaylarım. Eşim ve ailesi ne yazık ki çocuk sahibi olmayacağını çok önceden biliyorlarmış ama maalesef bu konuda kandırıldım, evlendikten beş sene sonra tmm artık düzenimizi kurduk, bebeğimizi planlayabiliriz dediğim anda acı gerçekler doktorlar tarafından yüzüme vuruldu. Neyse bu konuları çok dramatize etmek istemiyorum, evlendiğinize göre sonuçta sevginiz ve saygınız var eşinize karşı. Her ne olursa olsun, yaşınız kaç olursa olsun, kendinizi ve geleceğinizi düşünerek yumurtalarınızı toplatıp dondurtun lütfen. Şuan o psikolojide değilsiniz evet çok iyi biliyorum sizi. Hatta savaş baltalarınızı kuşandınız, benim yaptığım gibi savaşacaksınız bu olumsuzluğu olumluya çevireceksiniz inşallah. Ama bir abla tavsiyesi, ne olursa olsun, siz daha gençken, doğurganlığınızda bir problem yokken lütfen yumurtalarınızı dondurtun. İleride hayat şartlarının ne göstereceğini bilemezsiniz.

Boşandınız mı?

Eşiniz Azospermi hastası yani.
TESE ameliyatı birkaç kez olunabiliyor hemen umudunuzu kesmeyin iyi bir doktor araştırıp öncesinde tedavi olup tekrar ameliyat olabilir

Hemen Karalar bağlamayın eşinize de söyleyin burada ameliyatta sperm çıkmayıp daha sonra tedavi görüp doğal çıkış sağlayıp çıkan spermlerle tüp bebek deneyip hamile kalan insanlar var.
Benim eşim de Azospermi hastası ve ben bunu bilerek evlendim biz de sperm bulundu evet ama her şey bulunması değil beş senedir beş deneme yaptık hala çocuk sahibi olabilmiş değiliz maddi manevi ne kadar yıprandık tahmin edebiliyorsunuzdur umarım. Ama ümidimizi kesmedik kesmeyecegiz de gücünüzü toparlayın pes etmeyin.

Benim yinede umudum var başka yollar deneyeceğiz eşimi seviyorum belki çok uğracagız cok yıpranacagız ama deneyeceğiiz olmazsada Allahtan eşime kader arkadaşlığı yapmaya razıyım çok zor çok hiç kolay değil psıkoljık süreci atlatmaya çalışıyoruz çok teşekkür ederim yorumunuz için

Bu süreç katiyen terapi olmadan geçmez en kısa sürede terapi almanız gerek çift olarak başlayın.. Tıp ilerledi her şeyin çözümü veya en azından alternatifi var.

Hayatta her şey insanlar için. Bir evladınız olabilirdi ama hastalığıyla uğraşabilirdiniz, ya da hasta olduğu için hayatını kaybedebilirdi o zaman da eşinizi bırakacak mıydınız. Ona öyle söyleyin. Evlatlarını kaybeden onca insan var. Önemli olan her durumda eşinin yanında olabilmek. Sadece çocuk için mi evleniyoruz. Allah yine de inşallah nasip etsin size de o duyguyu.

kıbrısta kievde filan sperm/yumurta bakışıyla hamile kalan çok insan var. Bu forumdada başlıkları vardı hatta. Düşünülebilir bence.

Eşiniz evlenmeden önce kendisi ile ilgili bu durumu biliyor muydu?

Biraz zaman geçsin
Erkekler böyle konularda hassas olabiliyorlar
Çok çeşitli tedaviler var
Biraz dinlenin başka doktorlarda başka tedaviler denersiniz.
Olmazsa da evlat edinirsiniz.

Reactions: Dei
Eşiniz evlenmeden önce kendisi ile ilgili bu durumu biliyor muydu?
Aslında bebekken ameliyat geçirmiş ama doktor çocuğun olur demiş cinsel anlamda da bugune kadar bir sıkıntı yaşamadığı için hiç olmaz diye düşünmemiş malesef Halbuki cinsellikle alakası yok
Biraz zaman geçsin
Erkekler böyle konularda hassas olabiliyorlar
Çok çeşitli tedaviler var
Biraz dinlenin başka doktorlarda başka tedaviler denersiniz.
Olmazsa da evlat edinirsiniz.
İnanın doktor aramaktan rüyalarımda doktorlar görüyorum Allah büyük teşekkür ederim

Allah'tan ümit kesilmez. Siz farklı doktorlar ile farklı tedaviler deneyip, bol bol dua edin. Rabbim size de nasip eder inşallah. Ya da evlat edinerek bir çocuğa dünyaları vermiş olursunuz.

Keçiboynuzu kaynatıp içmek spermi, artırıyoe diye biliyorum. Bir deneyin isterseniz. Rabbim Acil şifa versin inşaallah. Hiç olmadı eblat edinebilirsniz. Çok da harika olabilir. Sağlığınız huzrunız daim olsun inşaallah

Geçmiş olsun
Bizde aynı durumdayız sadece henüz tese olmadı eşim
Benim eşimde çok üzülüyor kendini mahcup hissediyor bende onu toparlamaya çalışıyorum
Son çare tese olacak onda da sperm bulunmazsa ne yaparız bilmiyorum
Ama ayrılık benim için bir seçenek değil
Ya eşim kabul ederse evlat edineceğiz ya da çocuksuz bir aile olarak yaşayıp gideceğiz

Çocuk şart değil önemli olan huzur , eğer ille de çocuk isterseniz evlatlık edinin, ama gerçekten çocuk evlilikte şart değil bunu artık toplum ve bizler kabul etmeliyiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…