Çocuğumuz olmuyor eşimin psikoljisi iyice bozuldu :(

Aaaahhh ahhhhh surda kadinlarin yazdiklarini okuyorum, birakamam onu seviyorum demis benzer durumdaki herkes. Bu durumda olan bir kadin olsaydi,siz olsaydiniz, esiniz de boyle dusunur muydu acaba? Gecenlerde okudugum bi arastirma yazisini dusundum. Biri Kanser tanisi almis eslerdeki bosanma oranlarina bakilmis ve kadin kanser ise erkegin bosanma istegi kadinlarin nerdeyse iki kati. Cok uzuldum dusununce. Yaradilisimiza yetistirilisimize cok uzuldum. Kadinsan cile cekeceksin. Bu ya senin derdin olacak ya da esinin.
Su da var eger cocugunuz olmaya devam etmez ise cevrenizde hep ilk siz suclanacaksiniz. Acaba cocugu olmuyor mu diye herkes ilk sizi dusunecek. Bari esiniz annesine soylesin de kadin sizden bilmesin.
Bilmiyorum cok mu sert konusuyorum ama su KK ve BDV bana oyle seyler gosterdi ki, mesela bu durumdan oturu evliliginiz bile bozulabilir. Esiniz eger destek almazsa size sarabilir. Neden cunku erkekler 40 yasinda bile olsa cocuk gibi davranmayi bilir cogu zaman.
Umarim esiniz onun icin yaptiginiz bu fedakarligin kiymetini bilir ve yardim alir. Huzurunuz da bozulmaz. Cocuk elzem degil. Cogu erkek evlatliga yanasmiyor. Cogu kendi sperminden olani bile sevmiyor ki baskasininkini sevsin. O yuzden siz de terapi alin esinizle birlikte ama annelik mutlaka ama mutlaka istediginiz birsey ise ayrilma secenegi de aklinizda dursun. Esiniz koca adam. Bir sekilde ayakta kalir. Dunyaya bir kez geliniyor.

Bi tanıdıgıma sen kısırsın cocugun olmaz demişlerdi ama yıllar sonra ayrı zamanlarda uc cocugu oldu hepsıde saglıklı, benim de hic bir sorunum olmamasına ragmen olmuyor, diyecegim o ki üzülmeyin Allahtan ümit kesilmez, hem bu zaman oyle bir zaman ki inanın cocuksuz olmak ahır zamanda cok iyi diye duymustum

Şimdi değil ama bu durumları kabullendikten sonra hayatınızı çocuksuz bir evlilik üzerine kurabilirsiniz. Bir arkadaşım 45 yaşlarında eşi ile çocuk sahibi olmamış ya da sağlık sebepli olamamışlar tam bilmiyorum sormadım. Ve tüm birikimlerini gezmek ve maceralara harcıyolar. Çocuk sevgilerini yeğenleri ile tatmin ediyorlar. Orta üstü bir gelirleri var ama önümüzdeki günlerde 1 aylığına amerika turuna gidiyorlar mesela.
Aslında hayat ömrünü bir çocuğa adamak için çok kısa ve kaynaklarımızın neredeyse tamamını ona aktardığımız için çok masraflı bir şey. Çocuksuz da evli ve mutlu bir çift olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Konu sahibinin eşi de bu kafada mi acaba?
Bazı adamlar değil Amerika evinin önünden çıkmıyor.
Bu ülke topraklarında evlenip cocuk istemeyen gezip tozan çift sayısı oldukça sınırlı hatta istisna.
Konu sahibinin eşi belki evlatlık fikrine de karşı çıkacak.
Bu durumda konu sahibi bu fikirden uzakta kocasıyla mutlu mesut yaşamaya devam edecek.

Sevdiklerinize harfiyen katılıyorum.
Bu çocuk olayı kadından dolayı olmasaydı herkesin dili papuc kadar uzun olurdu.
Umarım uğruna çocuk fikrinden vazgectigi eşi buna deger.

Benim de çocuğum olmuyor doğuştan, bu hayatın sonu değil. Sadece genlerini devam ettirmek değildir çocuk sahibi olmak anne baba olmak. Üstelik evlat edinmek son derece kutsal ve anlamlıdır bir çocuğu yurttan kurtardığınızda sadece anne baba değil aynı zamanda birer kahraman oluyorsunuz. 5 dakikalık zevkle yapılan çocuğu herkes yapıyor kaza sonucu yapıp çocuğa cehennemi yaşatanlar var.

Eşin seni o kadar seviyor ki kendi eksikliği yüzünden annelik duygusundan mahrum kalmanı istemiyor. Kalbi çok temiz birisi olmalı ve bu özelliği eline onlarca çocuk verebilecek ama mağara adamından farkı olmayan bazı erkeklere bin basar.

Tek derdiniz çocuk yapamamak olsun sevgi her şeyden önemlidir gerçek sevgiyi bulamadığı için çocuğu olduğu halde neler neler yaşayan çiftler var.

Öncelikle bir aile terapistine veya bir paikologa gidin

Biraz zaman verin ve bir bebek evlat edinin hem onun geleceği kurtulur hemde siz anne baba olmayı tadarsınız

Aidin salihin öğrencilerine gidin tedavi olun birde bunu deneyin ...

Merhaba Hanımlar güncelleme yapmak istedim buraya güzel şeyler yazmak isterdim fakat eşimin psıkolojisi iyice gitti alkole zaten yatkınlığı vardı ama bu olayla birlikte haftanın 7 günü içmeye ve eve geç gelmeye bazende annesinde kalıp gelmemeye başladı tabikide kavgalarımız büyüdü kendisi boşanmak istediğini söyledi bende iş şiddete gitmeye başladığı için kabul ettim.Anlaşmalı boşandık herşey hızlı gelişti çok üzgünüm severek boşandım ona çok destek olmaya çalıştım ama ben yaklaştıkça o kaçtı. Öncesinde de problemlerimiz vardı ama son zamanlardaki hareketleri ile evliliğimizi bitirdi...

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Olan da bir hayır, olmayan da bin hayır ara demişler.
Her gün alkol , eve gelmeme ve şiddet gibi sonuçların sebebi siz değilsiniz. Olumsuzlukların acısını, başka şeylere yönelerek ve size karşı kullanmamalıydı.

Üzülmeyin,çocuk sahibi olamamayı bahane etmiş. Herkes çocuk sahibi olmak zorında da değil,çocuksuz birsürü çift tanıyorum,hepsi de mutlu mesut yaşıyor. Onun evliliğe gönlü yokmuş zaten. Size de mutluluklar dilerim gönülden.

Hakkınizda hayırlısı olsun. Şu an olumsuz görünen şey belki sizin daha hayırlıdır ...

Annelik sadece doğurmak değildir. Şuan evladınız olmayı bekleyen binlerce bebek adayı var

Allah sizede nasip etsin inşallah kendinizi eksik hissetmeyin umudunuzu yitirmeyin bol bol dua edin Allah büyüktür hiç ummadığınız anda herşey değişebilir

Rabbimin vermediğinde de bir hayır var demişler, belki böylesi daha iyi olmuştur, alkol için sebep çok, bugün çocuk yarın başka bir şey. Bundan sonra her şey gönlünüzce olsun

Hayırlısı olsun de ekten başka birşey gelmiyor elden
Sen nasıl hissediyorsun
Burdan bakınca eski eşinin yaptıkları hiç normal değil

Çok kötü olmuş.İlla çocuk şart mı evlat edinirdiniz.

Ben ne hissettiğimi de bilmiyorum çok şaşkınım üzgünüm aslında ben ona çocuğun olmasada bir ömür yanındayım demişim bana daha çok sarilacagina alkole sarılmayı tercih etti büyük bir fedakarlık yapmaya raziyken onun tam tersini yapması dahada kahretti beni bana yasattiklarini düşman yapmazdı Allah görsün
Hayırlısı olsun de ekten başka birşey gelmiyor elden
Sen nasıl hissediyorsun
Burdan bakınca eski eşinin yaptıkları hiç normal değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…