Çocuğun hayal gücü

Komşunuz bilim insanı herhalde. Ya da çocuk gelişimci falan mı? Hangi sıfatla söyledi onu? Ne varmış 3.5 yaşındaki çocuğun hayalinde? Oğlunuzun yaptıkları çok normal hiç kafaya takmayın. Bir daha laf ederse de cevap verin. Belki iyi niyetle konuştu ama ben pek hoşlanmadım.

Çocuğunuzun maşallahı var ,çok sevimli geldi bana anlattıklarınız. Komşuyu falan boşverin takmaya değmez.

Komşun hayal dünyasına girsin yasadigi dünya onu bunaltmis sacmalamis

Normal olan butun cocuklar hayal kurar. Ayrica kancali canavar arabasi bir oyuncak, cizgi filmde vs gormustur.
Siz hayal kurmadiniz mi cocukken? Ben baya kuruyordum, oyun kurmak için bile hayal gucu gerek o yaşta cocuk tabi ki bunlari kuracak dusunecek işi ne

Hayal kuramıyorsa sorun var demektir.
Çocuğun görsel zekası çok yüksek soyleceklerim bu kadar.
İnanın ben de böyle düşünüyorum. Resim çizmesi çok iyi. Ne çiziyorum dese benzetiyor, bikaç tane harf falan da çizebiliyor. Biraz takıntılıyım bu konuda yani çocuk konusunda. Kafama taktım. Dediğim gibi hayal gücü gelişsin diye.

Oğlum aşşşırı soru sorar mesela ona da takar o komşum. Anneliğimi eleştiriyor işte her dediğini yapıyormuşum, kızmıyormuşum .
Yapabildiğimi yapıyorum işte. Her dediğini yapıyorsun dediği de parka gitmek istemiştir falan, öyle her oyuncağı istedi aldım falan değil manevi anlamda yani zaten buraya yakın market oyuncakçı falan yok maddi anlamda demiyor. Traktöre bakmak istedi biraz uzakta tarla sürüyordu traktör hadi gidip bakalım dedim diye her dediğini yapıyormuşum . Anlamadım gtti.

Onun çocuğu atım parçalıyp galiba

Benim kızım da babasına roket siparişi verdi geçenlerde. Ay a gidecekmiş. Ama bizi çok özlermiş o yüzden bütün tanıdıklarımızı da götürecekmiş çocuklar ne güzel şeyler hayal ediyor

Geçen gün oğlum "Neden su yere akıyor?" dedi. Durdum bi önce anlamadım (4 buçuk yaşında), nasıl yani dedim, "Suyu açınca aşağı akıyor ya, neden yukarı akmıyor?" diye bi daha sordu, onu takmış kafaya ellerini yıkarken. "Yerçekimi" sebebiyle oğlum dedim. "O ne?" dedi, "Bir fizik kanunu, okula gidince öğreneceksin" dedim.
Gittim biraz endişelendim "Normal mi bu soru şimdi?" diye, "Yıldızlar gökten neden düşmüyor, güneş nasıl havada duruyor kanatları da yok?" diye soruyordu geçen senelerde, bu sene de bu çıktı.
Bazen ister istemez bazı sorular erken mi, şunu fazlaca yapıyor normal mi diye kurcalıyoruz ama çocuktur her şeyi benzetir, sorar, oynar; sormasa, benzetip oynamasa, hayaller kurmasa esas sorun var demek.

Çoook normal. Çocuk o tabii ki aklı fikri oyunda olacak, memleket dertlerini mi düşünsün? Komşunuzun söylediği komik geldi. Bu dönemlerini ne kadar yaratıcı, ne kadar hayal gücü aktif geçirirse ileride de o kadar faydasını görür

Evet, dediğim gibi ben normal gördüm, görüyorum zaten.
Nasıl oynayacak ki başka özellikle tek başınayken . Oyun kuruyor işte geçen de parkta salyangoz kabuğu görmüştü ona kulübe yapıyormuş. Sonra arkadaşları geldi. Inşaat alanı kurdular oynuyorlardı hepsi yapıyor bütün çocuklar öyle diye düşünüyorum. Komşumu da severim öyle deyince taktım kafama. Mesela kız arkadaşı var yaşıt o da kumu kutuya koyup üstüne taş dizip pasta yaptı, benim oğlan da taşları dizdi yol yaptı yarış pişti yapmış mesela, şimdi kafaya takınca öbür çocukları da düşündüm hepsi öyle.

Komsunun egitimi ne?

Ne güzel tek tip bir çocuk değil, bence sevinin hayal gücüne... nasi yetişirdiniz, ben de bolca kitap okuyorum oğluma ama corona malum arkadaşı hiç yok bakalım bizimki bu durumdan nasıl etkilenecek...

En kısa zamanda da komşunuza gidin, 'bir bilene danıştım sen öyle deyince, normal olan buymuş bu durum şu anki yaşi için en idealiymis, bence sen bi uzmana göster cocugunu' de ve ortamdan saçını savurarak uzaklaş ne biçim kadınlar var ya sanane komşu çocuğunun hayal gücünden tövbeler olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…