- Konu Sahibi 3tatlikardes
-
Hayal dünyası bizim dünyamızdan daha güzel ve temiz. Benim oğlum da beş yaşında sürekli biseyler icat etmeye çalışıyor. Geri dönüşüm malzemsi biriktirir. Keser yapsitirir. Ben buna motor takicam falan diyo. Hatta geçen araba yapicam motor takicam. Hem yerde gitcek hem ucucak dedi. Resmini çizmiş. Hayal ettgii şeylerin hemen resmini çizer. Sonra haberlerde uçan araba icat edilmiş onu gördük. Tüh dedik patentini alamadık.Merhaba arkadaşlar,
Tam 3 buçuk yaşında erkek çocuğum var,
Bu gün sitenin bahçesine çıkardım, tebeşir bulduk. Yere resim çizdim o söyledi ben çizdim. Pinokyoyu Gebetto amcayı çizdirdi, kısacası masalı anlattı ben çizdim. Sonra da al sen çiz dedim, çok güzel bir araba çizdi işte bir kutucuk 2 tekerlek bir de kanca çizdi. Kancalı canavar arabası çizdim dedi.
Legoları takar o an neye benzettiyse onu yaptım der mesela az önce uzay mekiği yaptı, bahçede gezerken ince odun buldu yılana benzetti tıss tıss diyordu mesela. Yani bulutlara bakar bişete benzettiyse söyler, yazamadıklarım da var.
Sürekli sürekli 24 saat böyle değil tabii bu konuda soru soracağım için anlattım genel olarak.
Az önce komşum bana dedi ki oğlun çok hayal dünyasında yaşıyor bence çıkar onu biraz dedi.
Bilemedim. Buradaki başka çocuklar da toprağı kazıp havuz yapicam diyor mesela. Benim oğlan da kazar hazine arıyorum der. Anlamadım bunda garip ne var. Moralim bozuldu çocuk gelişimi ile ilgilenenler varsa cevap verebilir mi?
Arkadaşlarıyla anlaşır paylaşır her şeyini oynar . Yani öyle bir söyledi ki sanırsın çocuk sadece kendi dünyasında kimseyle iletişimi yok , hepsiyle de konuşur oğlum. Niye etkliendim Bilmiyorum.
Evet canım muhtemelen öyle derdi. Daha önce çok duydum hayali arkadaşı olan çocukları. Normal birşey farkındayım ama ne bileyim . O an aklıma takıldıYeğenimin o yaşlarda hayali oyun arakadaşı vardı, bir ismi bile vardı, onunla oyun oynardı, onum oturduğu yere oturduysak arkadaşımı ezdin diye bizimle kavga ederdi. Şimdi gayet aklı başında 2 yabancı dili olan meslek sahibi bir kız.
Komşu bizim kızı görseydi, tımarhaneye kapatın derdi heralde.
Size mesaj attım cevaplar mısınız4 buçuk yaşında oğlum var. Kakasını altına yapmaya devam ettiği için uzman çocuk psikoloğuna gitmeye başladık yaklaşık 1 yıl önce. Psikolog 3.seanstan sonra sizinle özel konuşmam gerekiyor diyerek beni aldı içeri. Korktum önce. Dediğine göre oğlumun hayal gücü çok güçlüymüş. Vel olayları algılama biçimi çok farklıymış. Nasıl yani dedim, otizm gibi mi yani bi sendrom mu nedir? Hayır dedi, böyle çocuk danışanlarım oldu geçmiş yıllarda ama çok nadir. Oğlunuz özel bir çocuk, çok zeki, algısı ve kapasitesi çok yüksek. Sakın hayal gücünü törpülemeyin ve eğer hayali arkadaşı filan olursa garipseyip korkmayın. Yani demem o ki, çocuğunuz oğluma çok benziyor anlattığınız kadarıyla. Kapasitesi yükse ve özel bir çocuk bence. Tabi bunu bir uzman daha iyi bilir. Bu nedenle etrafınızda çocuğunuzla veya anneliğinizle ilgili yorum yapmaya çalışan insanlara bunu söyleyin. Bir uzmana götürdük ve onun çok zeki ve özel bir çocuk olduğunu öğrendik, bu sebeple söyledikleriniz benim çocuğum için geçerli olamaz diyin. Ağzı kapansın. Ben kendi öz annem ve babamla bile yıllardır mücadele veriyorum. Hala eski usül dayak-ceza yöntemi işe yarar sanıyorlar. Çocuk geçenlerde halıya çişini kaçırdı diye annemle kavga ettik, niye kızmamışım, niye odaya kapatmamışım, niye poposuna vurmamışım. Onlara da bu koruyucu cümleyi söyleyip geçiştiriyorum; Oğlum özel bir çocuk, ona böyle davranamam. Susuyorlar o zaman mecburen :)
Çocukları büyük, belki hatırlamıyor ya da umursamazdı farketmedi bilemicem.Komşunuzun çocuğu varsa çok yazık
Ilk çocukta insan cok evhamli oluyor ama yaa. Bir gün parkta oğluma yogurt yediriyordum. Teyzenin biri erkek çocuğuna yogurt verme soluk benizli olur dedi.Sonrada sen bu çocuğu bi doktora götür benzi soluk gibi geldi bana dedi diye ertesi gün işi gücü bırakıp hastaneye gittik.Aklıma geldikce gülüyorumBenimkinin de hayalgücü çok geniş. "robotların bacaklarını kırıcam, hepsini paramparça edicem" diyor. Sevgi dolu bir çoçuk, altın büllüklüm benim.
Çocuğunuz normal bir çocuk sayın anne. Ama siz yeni annesiniz belli ki. Herkesin her dediğine takılıp dert aramayın kendinize. Çocuk milletin etini ısırıp koparmadığı sürece sorun yok. Benimki onu da yapıyordu eskiden ajjajks. Gözlerimin önünde insana evrildi bebişim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?