• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugun olmazsa seni boşarım

Ben boşandım, bu dediğim şekilde hallettim her şeyi. O zaman herkes ''geçimsizsin, boşanırsan bizimle konuşma, o... olursun boşanırsan'' diyordu. 26 da evlenip, 28 de boşandım. 33 de ikici evliliğimi yaptım, bir çocuğum var. O ''bizi arama'' diyen güruh şimdi ''neden gelip, gitmiyorsun'' diyor, bayramda aramadım diye gönül koyuyor, yazlıklarına çağırıyorlar. Hatta gıpta ile bakıyorlar hayatıma. Ben de onları elimden geldiğince ihmal ediyor ve eZiyorum.

Böyle milletin ağzını nasıl büzerim diyerek yaşarsan, eşin çene yapmasın diye önüne yemek koyar ve sürekli psikolojik şiddet altında hayatını sürdürürsen daha çok dedikodunu yaparlar. Kocan zaten millete senin dedikodunu yapıyormuş yemek yapmıyor, eve bakmıyor zart zurt diyerek.

Ha bu arada boşandığımı da kimseye söylemedin annem babam dışında. Zamanla öğrendiler. Söylemek zorunda değilsin hemen.

Ne güzel cesaret örneği sergilemişsin. Cok dönmeye calıstım ayrılmak istedim hep memuriyet ayağımı bağladı.
Hasta sonu anne mi cagırıp anlatıcam dayanacak gücüm kalmadı. Ben de 28 yasındayım. Onca yediğim dayak ekonomik özgürlüğüm olsaydı da senle olmasaydım onla evlenseydim; cocugun olmazsa bosarın kadar acıtmadı.

2 aylık evliyim. Bu sürece kadar çoj zorluklar çektim. Eşimin 2. Benim ilk evliliğim. Zannettim ki dili yanmış bana daha cok değer verir daha cok sever. Hiçte öyle değilmiş.
Arada yaşadığımız sıkıntılar fiziksel şiddet bir yana dün iş yerinde bir şeyi yanlış yaptım (düzeltilebilir bir sorun ) ( memuriyet dışında ek iş yapıyor annesi adına )
diye tam 1.5 saat bagırdı. Etmediği hakaret kalmadı. O bagırırken ben hala işi düzeltmeye çalısıyordum.

Konusma esnasında "yat kalk allah a dua et cocugun olsun olmazsa seni boşarım" dedi. "Ya sende sorum varsa" dediğimde merak etme benim cocugum oldu deyiverdi. Üniversite de cocuk aldırmıs kız arkadasından bunu da yeni öğrendim.
Ekonomik özgürlüğüm olsaydı ne sen nede senden önceki çıkmazdı karsıma dedi.
Eve gittim yemeği hazırladım. İçimiz dısımız patates oldu sen ye deyip makarna yaptı. Arada ettiği hakaretler e değinmiyorum. İşten eve evden işe giden bir tipim elimden geldiğince bişiler yapmaya calısıyorum. Aramız iyiken yaptığımız şakaları yemek yaparken yaedım etmesini bile kavga esnasında yüzüme vuruyor.
Dünden beri kendime gelemiyorum.

Beni sevmediği aşikar büyük ihtimalle ilkinin acısıyla evlendi.
Yoksa hastalıkta sağlıkta insan eşini bırakmaz.

İkimiz de memuruz. Memleketlerimizden uzakta.
Ben bu evliliği devam ettirmek istemiyorum. Çünkü düzelmiyor. Ama ne yapacağım nereye gideceğim. 2 aylık evliyken aileme boşanıcam diye nası acıklıcam bilmiyorum. Çaresizim :KK43:
Yat kalk çocuğun olmasın diye dua et bence böyle insandan elalem ne der diye düşünme elalem seni düşünüyomu bırak bacım bundan sana degil koca bi cacık Olmaz Allah yardımcın olsun

Kimin dili yanmış belli oldu. O ilk garibana da üzüldüm. Size de ayrıca üzüldüm. Arti olarak cocugunuz olmazsa sizi bosamasina gerek yok, çocuk olursa asıl sizin için büyük bi pişmanlık olucak hatta kapı önüne bile konabilirsiniz bi gün o yüzden akan elalem ne der aman 2 ay olmuş daha dur şunu 2 sene yapayım da o zaman boşanayım falan demeden boşanma davasinı acin ve ailenize psikolojik siddet görduğunuzu karşılıklı olarak mutlu olmadığınızı sürekli kavga ettiğinizi belirtin.

Öncekinden çalışmıyor diye mi boşanmış? Bu bile ne kadar merhametsiz ve geçimsiz olduğunu gösteriyor ne yazıkki.

Bu evlilikten hiç bir sey bekleme sonunda olacak olan boşanma
Boş yere cekme bu adamı
O da görsün iki ayda kadını kaçırmak nasıl bir seymiş
Bırak kurtul boşa kendini yıpratma
Çektiğine pişman olacak değil mi

Kimse kusura bakmasin bir kiz olarak baskasinin eski eşini nasil evlenip koca olarak aliyirsunuz.Pes! O muhtesem kocaciklariniz bir arızası olmasa ilk esi tarafindan boşanmazdi.(ki bu kadar zorluklari olan boşanan kadina muhtemel O.gozuyle bakilan şu ülkede) adam öncelikle defolu ki biri bosamis onu.Terbiyesiz yüzsüzadam. kac kurtar kendini.kimbilir ilk eşine neler yaptida boşandı.Çocuğun olmadan kurtul

2 aylık evliyim. Bu sürece kadar çoj zorluklar çektim. Eşimin 2. Benim ilk evliliğim. Zannettim ki dili yanmış bana daha cok değer verir daha cok sever. Hiçte öyle değilmiş.
Arada yaşadığımız sıkıntılar fiziksel şiddet bir yana dün iş yerinde bir şeyi yanlış yaptım (düzeltilebilir bir sorun ) ( memuriyet dışında ek iş yapıyor annesi adına )
diye tam 1.5 saat bagırdı. Etmediği hakaret kalmadı. O bagırırken ben hala işi düzeltmeye çalısıyordum.

Konusma esnasında "yat kalk allah a dua et cocugun olsun olmazsa seni boşarım" dedi. "Ya sende sorum varsa" dediğimde merak etme benim cocugum oldu deyiverdi. Üniversite de cocuk aldırmıs kız arkadasından bunu da yeni öğrendim.
Eve gittim yemeği hazırladım. İçimiz dısımız patates oldu sen ye deyip makarna yaptı. Arada ettiği hakaretler e değinmiyorum. İşten eve evden işe giden bir tipim elimden geldiğince bişiler yapmaya calısıyorum. Aramız iyiken yaptığımız şakaları yemek yaparken yaedım etmesini bile kavga esnasında yüzüme vuruyor.

Ben bu evliliği devam ettirmek istemiyorum. Çünkü düzelmiyor. Ama ne yapacağım nereye gideceğim. 2 aylık evliyken aileme boşanıcam diye nası acıklıcam bilmiyorum. Çaresizim :KK43:

Ekleme:
Ben evdeki eşyaları değiştirmedim masraf olmasın diye eksikler alındı. En basta anlaştık herşeyi beraber yapıcaz diye daha sonra
2 aylık evlilik boyunca su kadar masraf yaptım. Ayakkabımı bile ben aldım. Perde kız tarafınındı ben aldım diye sürekli önüme çıkarıyor. Önceden annesin lafı ile diyor sandım ama her kavga da söylemeye basladı. Hatta kahvaltıya yardım etmesini bile lafını yapar oldu. Öz annemin yanında kızın şöyle kızın yemek yapmıyor kızın ev temizlemiyor diyerek gururumu ayaklar altına aldı. Hepsini affettim. Affettim diye mi hak ettim bunları düzelir bosandı zor süreç geçirdi atlatır unutur. benimde yuvam olur dedim. Olmadı.
Çokk büyük gurursuzluk örneği gösterdim gece ecden kovdugunda geri dönerek. En azından suan herseyi yaptım diyebiliyorum ama elimde var sıfır.
Eşinizin affedilebilir bir yanı yok şiddet uyguluyor hakaret ediyor aşağılıyor, boşanmaktan başka çareniz yok boşanmak bu adamla ömür geçirmekten daha kötü değil inanın. Ayrıca boşanan tarafların 2 yıl içinde tayin isteme hakları var kurtulun bir an önce.

Ben de iyi yorum yapmayacagım çünkü adam sizi çocuk makinası olarak almış.
Çocugunuz olsa da boşar ki önceden boşanmış zaten.
Bu sefer de çocuk bende kalacak sen git diyecektir.
Çünkü onun için önemli olan çocuk siz değil.
Böyle tiplerin çocuk falan umurunda değildir sadece çevreye karşı ''bakın benim çocuğum oluyor'' mesajını vermektir amaçları... Bir bitmedi bu tipler.

o nasıl bir zihniyet, önceden pazarlık yapıp aba altından değnek göstermek?
birincinin de neden boşadığı belli, çekilecek gibi değilmiş.
bu gün bırakmasan bir gün mutlaka bırakacaksın.
hiç geciktirme.
ha bu arada bir kere çocuğu olanın bir daha olacak diye bir şey yok.
bir çocuğu olupta ikinciyi yapamayan sıkıntılı çok koca var.
böyle şeylerde Allah a güvenmek lazım yalnızca ama eşiniz kendine güveniyor sanırım.

lutfen cocuk yapma ve hemen bosan! Kesinlikle degismeyecek! Fiziksel siddet disinda cok ciddi bir psikolojik siddet var. Ne guzel meslegin var ve kim ne der diye bu eziyete katlanma! Sonucta herkes konusur ama kapisini kapatip kendi hayatini yasar , ama olan sana olur. Degisir diye dusunme hicbirsey degismeyecek.

Off off.. bu adam evlenmeden önce hic mi belli etmedi kendini. Diger esinden de bu sebeplerle ayrilmis kesin. Bence en kisa zamanda birak bu adami... Heder olmasın bir ömür.
Bu arada bir komsumuz vardı adamin ikinci evliligiydi kadin. Yillarca cocuklari olmadi ve adam hicbir tedavi yonetimine ve kendisi doktora gitmeye yanasmiyordu. Karisina "sorun bende degil benim daha once cocugum oldu ama erken dogdu yasamadi" diyordu. Fakat o dogan cocuktan adam haric aileden kimse bahsetmiyordu. Doktorlar kadincagizda yillarca kusur bulamadi esinize bakmak lazim dediler..
Adamin belli ki bir rahatsizligi vardi ve bunu duyurmak istemiyordu kadinin cocugu olmuyor gibi lanse oluyordu.
Bana niyeyse bu adam onu hatirlatti...

Ekleme:
Ben evdeki eşyaları değiştirmedim masraf olmasın diye eksikler alındı. En basta anlaştık herşeyi beraber yapıcaz diye daha sonra
2 aylık evlilik boyunca su kadar masraf yaptım. Ayakkabımı bile ben aldım. Perde kız tarafınındı ben aldım diye sürekli önüme çıkarıyor. Önceden annesin lafı ile diyor sandım ama her kavga da söylemeye basladı. Hatta kahvaltıya yardım etmesini bile lafını yapar oldu. Öz annemin yanında kızın şöyle kızın yemek yapmıyor kızın ev temizlemiyor diyerek gururumu ayaklar altına aldı. Hepsini affettim. Affettim diye mi hak ettim bunları düzelir bosandı zor süreç geçirdi atlatır unutur. benimde yuvam olur dedim. Olmadı.
Çokk büyük gurursuzluk örneği gösterdim gece ecden kovdugunda geri dönerek. En azından suan herseyi yaptım diyebiliyorum ama elimde var sıfır.
Tanimadan mı evlendiniz?

Back
X