Çocuğun velayetini babasına vermeyi düşünüyorum...

Simar designer

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2019
35
21
18
36
9 yaşında bir oğlum var bu zamana kadar benimle yaşadı velayeti bende. Yeni bir evlilik yaptım ve velayet davası açan babasına velayeti vermeyi düşünüyorum.ama duygularım ve fikrim karışık.aranız da rızası ile velayeti babaya veren anneler var mı?bana görüşlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırmısınız

Durumunuza gore bakarsiniz cocugunuz babayla iyi anlasiyosa babasida istiyorsa ve gervekten iyi bakacaksa zaten uvey babanin elinde buyumesin verin cocugu.

Yavrunuzu nasıl bırakacaksınız?
Evlenince ne değişti? Sebebiniz merak ettim
Bi anne nasl yavrusundan ayrılabilirki?
Kendisi erkek bulunca hayatındaki her şeyi bir tarafa atan tiplerden sanırım.. Şimdiki kocasından da bir tane çocuk yapar öbür çocuk garibim dışlanmış bir şekilde yaşar gider ..!! Yazık günah ya !!!

Yavrunuzu nasıl bırakacaksınız?
Evlenince ne değişti? Sebebiniz merak ettim
Bi anne nasl yavrusundan ayrılabilirki?
Bir yıl oldu birlikte yeni hayatımızda yaşıyoruz. Fakat bir yıldır sürüyor velayet davası. Ve bu yaz babasına giden oğlum babasına yeni okuluna alışamadığını sevmediğini hatta daha farklı yalanlar söylemiş. Anlıyorum babasından ilgi görmek için bizi kötülemiş ama bu mahkemede yansıdı delil olarak kullandı babası.şimdiki eşim de bu durumdan rahatsız oldu ve eskisi gibi değil biraz daha soğuk davranıyor oğluma. Bende velayeti isteyen babasına verebilirmiyim diye düşünüyorum gece gündüz

Arkadaşlar Yorumları okurken bazı mesajlar çok Kaba geldi. Birbirimize karşı daha kibar olsak keşke. Sen erkek buldun diye bi mesaj okudum. Çok çirkin gerçekten. Konuya gelince velayeti vermek isteme sebebiniz ne acaba? Yeni eşiniz mi istemiyor, ya da babası bu evlilikten rahatsız olup kendi mi almak istedi oğlunuzu? Simar designer

2 arkadaşım var ikisinin de cocuklarının velayeti babalarında. Anneler mutlu cocuklar mutlu eski eşler mutlu. kimsenin bir dram yaşadığı yok. Ama tavsiyem evlendikten sonra hemen vermemeniz çünkü cocuk da annem yeni hayatında beni istemiyor algısı yaratabilir. Yavaş yavaş babayla kalma süresini uzatabilirsiniz bence.

Sizin içinde kolay bir durum değildir eminim ama bilmiyorum yavrumdan ayrılma fikri herne olursa olsun bana çok korkunç geliyor Allah yaşatmasın ama ben ayrılamazdım

İçime bir sızı düştü. Eşimle doğumdan sonra cok büyük sıkıntılar yaşadık evi terk etti annem boşanmış ve beni bir başına büyütmüş. Bana söylediği kızım yalnızlık zor yaşın gencken hayat kurarsın yeniden... evladımdan önce asla affetmem demiştim ailesi icin beni terk etmesini. Ama büyük konuşmuşum ki annemin o sözü oturup düşünmemi sağladı. Ya ben tekrar evlensem? Benden alması icin bir avantaj olur muydu bu evladımı? Tabiiki saygısızlık şiddet aldatma kabullenmezdim ama evladım icin de gidebildiği yere kadar gitmeye karar verdim. Cok sükür simdi toparladık hatasını anladı üzerinden 5 ay gecti... ama bu düşünce bile kalbimi nasıl yakmıştı. Evlat bulunmaz da koca cok bulunur.

Evet babası kendisi almak istedi. Velayet davasını açan da kendisi. Ben vermek taraftarı olmadığım üzüldüğüm için eşim yardımcı oldu avukat masrafları falan yanımda oldu ama oğlum kafası karışık. Benim ailem tarafından da taraf seçmeye zorunlu bırakılıyor. Ben oğlumla sukunetle konuştuğum da aslında babasını sevdiğini memnun olduğunu söylüyor ve şuan evimiz de eşime karşı da söz dinlememe durumu var. Eşim biraz soğuk davranmaya başladı. Düşünüyorum acaba babasında daha mı mutlu olur. Arada kalmaktan sa tek bir düzeni olsun istiyorum

Anlıyorum. Bende evlenmeden evvel delicesine düşündüm herşeyi, yargıladım. Hatta önüme bir pürüz çıkmasın hayatına girdiğimiz adamı da üzmesin diye oğlumun babası ile de konuştum. İlerde evlenirim oğlun için yapacağın bir şey var mı? Dedim fırsatta verdim ama sözünde durmadı kararıma saygı duyduğunu düşünmüş o rahatlıkla evlendim.ama şimdi eşim geçmişi yaşamak istemiyorum dedi. Bende oğlum mutlu olacaksa vermeyi düşündüm.

Çocuğunuzun mutluluğu için bu kararı almak istiyorsunuz. Ama yeni eşinizin sözünü dinlememesiyle kadar normal birşey yok . Şöyle düşünün gerçek babası değil ve Başka bir erkek gelip annesini elinden alıyor gibi düşünüyor. Benzer şey yeğenimin başına geldi ama o babasının yeni eşini kabullenemedi. Eşinizle konuşup duruma 9 yaşında ve bunları yaşamış bir çocuğun penceresinden bakmayı denese? Şu an soğuk davranmakla daha da büyük bir hata yapıyor. Şayet velayeti babası alırsa sizin de aranıza mesafe girecek ister istemez , ne kadar sıklıkla görüşürseniz görüşün. Zor bi durum Allah yardımcınız olsun

Ben de sizi anlıyorum yargılamıyorum da cünkü yalnızlık zor... madden belki olmaz ama manen zor. Evlat da yuva kurup ucuyor kalıyor insan bi başına. Sadece üzüldüm zor bir durum ne yapsanız bişekilde üzülecek gibisiniz. Umarım cocugunuz icin en güzeli en hayırlısı olur. Ama bir süre daha sizinle kalsın. Baba ile vakit gecirmeyi arttırmayı deneyin. Mesela ben babamı annemden cok severdim gidişi büyük yıkım olmuştu. Annemle de uzun süre uyum problemi yaşadım. En azından onun geçişi yumuşak olsun

Teşekkür ederim anlayışınız için.bir yıldır eşim oğlum mutlu olsun alışsın diye elinden gelen herşeyi yaptı. Hatta baba diyordu oğlum kendisine. Ama ben ailemle yaşarken anneanne ve dedesinin verdiği aşırı rahatlık ve şımarıklıktan kurtulması için kuralcı davranıyorum ve oğlum yaz tatiline gidince babasına yalanlar la süsleyerek bana telefon tablet vermiyorlar gezdirmiyorlar yedirmiyorlar VS.. Birçok şey söylemiş. Eşim de bunları mahkeme de duyunca üzüldü ve artık bir adım geri çekti kendini.birlikte yaşayamaya devam edemeyecek kadar soğuk değil ama oğlum hala babasının ve ailemin verdiği rahatlığı ve başı boşluğu istiyor. Bende burada mutlu değilse acaba vermelimiyim velayeti diye düşünüyorum. Bir yanım sa inatla yontmaya devam et elbet istediğin şekli alır diyor ama bilemiyorum

Çok haklısınız. Evet böyle yapmayı düşünüyorum.arada sıkıştım kaldım hissediyorum o yüzden tarafsız fikirlerinize ihtiyaç duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…