çocuk açlıktan ölmez diyor.. benimde en önemli sorunum..biberon kolayıma geliyor.. ağlamasına dayanamaıyorum.. evde abur cubur hep oluyor.. büyük oğlumutam olmasada kazandım gibi ama hala küçükle cebelleşiyorum..
Üst komşumuzun torununun da iştahsızlık problemi vardı. Hafta içi babaannesi bakıyor. Babaanne şeker hastası, emekli hemşire bir de, anlıyor bu işlerden.
O şöyle çözdü, mesela 1de öğlen yemeği yiyor ufaklık, 2 gibi bana geliyor çikolatasıyla falan. Ben de nesquikli süt yapıyorum, tatlı şeyler yiyor. İki saat sonra kan şekeri maksimuma ulaşıyor ya çocuk olsa bile normal sağlıklı insan kategoresinde sonuçta, sonrasında düşmeye haliyle acıkmaya başlıyor. Akşam altıda üst kattan "babaanneeee çok acıktım yemek yiyeliiiim" diye çığlıklar geliyor. Yemekten dört saat önce yediği zaman tıkama falan durumu olmuyor, hatta işine yarıyor abur cubur yemesi. Ama yemekten önceki iki saatte yenen abur cubur çocuğu tıkar zaten, açlık hissini yok eder.
bence bu iyi bir beslenme yöntemi degil, sekerli gidalar belki cocugun istahini acar , ama ilerisi icin hasta obez bir yetiskin yapmaz mi ki sekerli gidalardan uzak durmamizi doktorlar hep söylüyor.
beceri meselesine gelince , belki hakikaten öyle olan anneler vardir ama , tanidigim cok becerikli bir anne var herseyi kendi yapar lahmacununa varana kadar pisirir yani elinden gelmeyen yok kadinin. ama cocuklari zayif ve istahsizdi.
bide baska bir hanim taniyorum evinde dogru düzün yemek yapmayan biri cocuklari cok istahli hic yemek secmeyen tiplerdi.
yani bence alkasi yok , bunu söyleyen babaanneyi eve cagir bi hafta kalsin cocugu ona teslim et bakim beslesin büyütsün madem cok biliyor.[/QUOT benm de çok tanıdığım var çocuk önüne ne konsa yiyor ağzım açık kalıyo sanırım yapı meselesi ama yinede şu çocuklarıma yetemiyorum hissi beni mahvediyor
evet öylemi diye düşünüyorum bazen...çocuk iştahsızsa yemek yemiyosa bu annenin beceriksizliğimi? sevgili kaynanam bana böyle hissettiriyo kendimi o öyle şeyler söylüyo öle davranıyoki çocugum yemek yemiyo sorumlusu benm ben becerememiş gibi hissediyorum...gerçektende öylemi acaba çocuğuma yemek yedirmeyi benmi beceremedim
bencede annenin beceriksizliğiyle alakalı bir konu değil bende bu konuda ne kdr uğraştığımı anlatamam ama hiç pes etmedim az yese bile herşeyin tadına baktırdım kussa bile bir süre sonra tekrar denedim şuanda iki yaşında en sevdiği yemek pilav mesela bende sevmediği sebzeleri onun içine karıştırıyorum böylece pilav yediğini zannederek aslında o sebzeyide yemiş oluyo denemeni tavsiye ederim kaynanan sende eleştirecek bişey bulamadığı için buna yönelmiş olabilir takma bence boşveeeeeeeeeeeer...çocuğu bir iki gün ona bırak bence baksın bakalım yemek yedirmek o kadar kolaymıymış
evet öylemi diye düşünüyorum bazen...çocuk iştahsızsa yemek yemiyosa bu annenin beceriksizliğimi? sevgili kaynanam bana böyle hissettiriyo kendimi o öyle şeyler söylüyo öle davranıyoki çocugum yemek yemiyo sorumlusu benm ben becerememiş gibi hissediyorum...gerçektende öylemi acaba çocuğuma yemek yedirmeyi benmi beceremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?