Haa, yediremediginiz sebzeleri kirmizi mercimek corbasina atin,
mixerden cekin, kimse fark etmez, annem bana o sekilde broccoli yedirmeye basladi
Anneler zaten her türlü zahmeti çekip o çocuğu büyütmek için canlabaşla savaşıyor tabir yerindeyse.
Birde etrafın uzaktan konuşması eklenirse bunun üzerine büyük haksızlık oluyor.
Kolayınıza geliyor diye bazı eksiklikleriniz varsa, bu bile yalnızca sizi ilgilendirir..
Buradaki annelerin tavsiyelerine uyarak sizde kendinizde bazı değişikliler yapabilirsiniz,yemek yapma ve verme konusunda.
Birde önemli olan; asla yanında konuşmamak gerekiyor.
.....
Ben birşey merak ediyorum, çocuğa ne verirsen ona alışır..Mesela hamburgerin tadını bilmeyen çocuk onu istemez deniyor; bu doğru mu ?
Ben doğru olduğuna inanıyorum..Çikolata,lolipop,şekerleme,kola,çay,kahve,hamburger vs hiç vermedim ve kontrol bende olana kadar vermeyeceğim..Çocukluklarında yemediklerinden büyüdükleri zaman pek fazla arayacaklarını sanmıyorum...
Hiç reklamlardan görüp istediği oldu mu peki ? Ya da jest olsun diye akrabaların vermesinden sonra ?
Anneler zaten her türlü zahmeti çekip o çocuğu büyütmek için canlabaşla savaşıyor tabir yerindeyse.
Birde etrafın uzaktan konuşması eklenirse bunun üzerine büyük haksızlık oluyor.
Kolayınıza geliyor diye bazı eksiklikleriniz varsa, bu bile yalnızca sizi ilgilendirir..
Buradaki annelerin tavsiyelerine uyarak sizde kendinizde bazı değişikliler yapabilirsiniz,yemek yapma ve verme konusunda.
Birde önemli olan; asla yanında konuşmamak gerekiyor.
.....
Ben birşey merak ediyorum, çocuğa ne verirsen ona alışır..Mesela hamburgerin tadını bilmeyen çocuk onu istemez deniyor; bu doğru mu ?
Bir de iştah sorunu iki tip oluyor. 1. iştahı az yemek istemeyen yediği vakit 1-2 kaşık yiyebilen çocuklar, 2. yemek seçen çocuklar, koku duyuları çok hassas oluyor ve sevdikleri yiyecekleri gayet iştahlı yerler. Benim oğlum 2. gruptan, bu grup daha zor, 1,5-2 yaşından sonra çocuk yemekleri reddetmeye seçmeye başlıyor. O zamana kadar yemese bile peyniri sebzeyi eti başka şeylerle örtüp verebiliyorsun.
Çocuğun karnını abur cuburla doldurarak yesin de ne yerse yesin anlayışını hiç doğru bulmuyorum...Böyle yapan anneler çocuklarına kötülük ediyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?