çocuğun yemek yememesi annenin beceriksizliğimi?

benim oğlumda 3.5 yaşında hala bir köfte yemiş değil.makarna pilav çorba yer,çorbanın içine ekmek koysam yemez.sebze yemeğini normal haldeyken yemez blendırdan geçiririm.peynir yumurta yemez.sütle beraber blendır yaparsam içer anlamadan.yedirmeye çalışıyorum 1 saat ağzında tutuyor mızıldana mızıldana ama yutmuyor.canının istemediği,hiçbirşeyi yutmuyor blendır olmazsa.aç bırakayım yesin desem olmuyor kıyamıyorum.annecim biraz ekmek versene diyice mahvoluyorum.böyle devam etmekte istemiyorum.nereye kadar püre yiyecek bu çocukbu şimdi benim beceriksizliğimmi.bu arada oğlumdan 1 yaş küçük kızım var.maşallah ne versen yer.kızıma normal yemek veriyorum,oğluma püre yapıp veriyorum.
 
anne değilim ama bende anneden kaynaklanmadığını düşünüyorum.şimdiye kadar gördüğüm nerdeyse bütün çocuklar küçükken yemek problemi çekti benim çevremde.annelerin yemek yedirmek için türlü şaklabanlıklar yaptığına bile şahit oldum defalarca.mesela yengem oğlu daha küçükken yemek yesin diye neler yapardı oyunlar mı oynamazdı oyuncaklar alma sözü mü vermezdi neler neler ama çocuk yemezdi bi türlü kadında üzülürdü en son dedem kızdı bırak acıkcak mutlaka o zaman kendi isticek dedi sonuçta aynen öyle oldu zaten acıkınca eteklere yapıştı ufaklık.

bide şöyle bişey gördüm.bi komşumuz çocuğuna şu 6lı danone yoğurtlar varya çilekli bilmem neli onlardan tıkardı ağzına o onun bi öğünü olurdu.ne kadar doğru bilmiyorum ama bana bek doğru gelmiyor bide defalarca bulamaç gibi şeyler yedirdiğini gördük ben bile yemezdim o şeyi çocuk yemeyincede hak verdim açıkçası.

yani bi anne sonuçta bebeği için en iyisini düşünür dimi özellikle beslenme, gelişim konusunda.o yüzden bence siz kaynananızı hiç dinlemeyin, millet hep konuşur hep mana bulur.
 
öle değilmiş...çocugun yemek yememesi annenin becereksizliği değilmiş.büyük oğlum hala yemek yemiyor yediremiyorum,küçük oğlum 2 yaşında memeyi bıraktıgımzdan beri yemek yetiştiremiyorum çocuğa:)önüne ne gelirse büyük bir iştahla yiyor,yemek seçmiyor,kendiacıktıgı zaman yemek istiyor sabahları acıkıp uyanıyor.dememkki ben becerizsiz değilim:)
 
bende bır anneyım ve buyuk k onusmakta ıstemıyorum ama etafımdakı cocugu yemeyen annelerın bence annelerının becerıksızlıgındenyemıyorlar. benım kızım şükürler olsun herseyı secmeden yer bazen oda ıstahsız olur . ve bazen taktıgı yıyecege takamak ıster ben hayır derım.

tepsıyı masaya koyarım yogurt pilav yemek (sebze etlı farketmez) bunlar yenecek derım. baskada hıc bırsey vermem ne sut ne çikolata . oda dolanır dolanır sonra bır ıkı derken yer . şimdi 3.5 yasında alıstık artık . süt ve nesguıklı sut çıklata meyve suyu sadece yemekten sonra yenebılır kurallarım vardır. yoksa ıstahı kapanır yıyemez . sımdı canı cıkolata ısterse yemek vaktı anne yemegımle bı ondan bı ondan yıyebılırmıyım der bende tamam derım .
 
Asla öyle olduğunu düşünmüyorum. Mesela ben çok iştahsız bir çocukmuşum asla acıkmazmışım. Annem rekabet olursa hırs yaparım diye güzel güzel yemekler hazırlayıp mahallenin çocuklarını toplarmış sofraya. Annem kıskanıp yememi beklerken kendi yemeğimi de onlara verirmişim. Ama kardeşimin mesela hiç öyle derdi olmadı. Ne versen ne zaman versen yerdi. Yeni yürümeye başladığında bile buzdolabını açar, canının çektiklerini altına tabure koyarak alıp bir güzel yerdi. Tam bir yumurta ve süt hastasıydı. Bu tamamen çocuğun huyu ve sizin hiç bir suçunuz yok. Kayınvaliden bunu eminim biliyor ama bahane bahanedir işte.
 
zorlayarak bağıra bağıra çocuğa yemek yedirmek becerikse TEBRİKLER!!!
benim kızım 1.5 yaşında ama çok iştahsız .isteyerek nerdeyse çok zor yiyor.ama oyunla yada istediği birşeyi yemediğiyle karıştırarak verirsem yiyiyor.birde kendi yemek istiyor çatalına köfteyi batırıp veriyorum kendi yiyiyor.birde abur cubur asla vermiyorum.sütü dahi günde 1 kere akşam uyumadan evvel veriyorum .
zorlamıyorum çünkü hem sinirlerim mahvoluyor hem çocuğum ağlamaktan bitap düşüyor.
 
yorumu mu genel olarak yapıyorum sadece size değil yalnız bazı annelerin beceriksizliği değil de aman yemiyor diyip bırakması ve üstüne bile gitmiyor cocuk baskasının elınden oyunla guzelce konusarak yemegını yıyor ise (tanıdıgım var böyle bir cok ) o anne evet beceriksiz.

Cocuk yemek yemiyor olmuyor bazen anne ugrasmak istmeıyor ya da bır arkadasın dediği gibi hep makarna ya da abur cubur la gecıstırgı olanlar becerıksız umursamazların teki. hatta bir tanıdıgım var cocuklara o kadar üzülüyorum ki bazen anneleri saat 11e kadar yatar 11den sonra herseyı hazırlar dusunebılıyor musunuz becerık umursamazlardan birisi. yani siz herseyı yapıp cocugunuz hala yemek yemıyorsa bu sizin becerıksızlıgınız değil cocugun iştahsızlığıdır ama kaynananızın veya bır baska yakınınızın elinden yemek yiyorsa kabul edın bu sizin becerıksızlıgınız olur
 

bence büyük konuşuyorsunuz ... çocuğunuzun yemek seçmemesi sizden değil çocuğunuzun kişilik özelliğinden ... tecrübe ile sabit... tabii çocuğuna yemek öncesi abur cubur verip iştahını farkında olmadan kapatan veya yemek konusunda tutarsız davranan anneleri kastediyorsanız o başka.... her türlü yöntemi ( bebek arabası ile mahalle turu yaparak yedirme, bahçede apartman çocukları ile piknik yaptırarak yedirme, kendinden geçerek izlediği reklamları özel kayıt ile izlerken yedirme, duygu sömürüsü ile yedirme, ödül ile yedirme, 24 saat aç bırakarak yedirme vs vs ) denemiş bir anne olarak yemeyen çocuğun tek çaresi sabır ve zaman.... büyük oğlum on yaşında ve çevremizdekiler hiç yemediğini düşünüyor ama ben yeme konusunda ne kadar yol aldığımızı gördükçe çoook mutlu oluyorum bu arada küçüğüm tamamen farklı, açlığa hiç tahammülü yok ...
 
eger yemek secıyorsa bu bence annenın suçu.cocuklara her sey yedırılmeli.sebze meyve et her sey..tamam insan bazı besınlerı sevmeyebılır ama corbanın ıcınden maydonozu secen,pilavda soganı secen,salatada bıberı secen insanlara gıcık olurum.ama eger iştahsızsa ki ben de çok iştahsızdım annem bana heep zorla cogu zaman aglatarak yemek yedırırdı.bu cocugun psikolojisini gercekten cok etkılıyor.şu yaşımda (21) annem hala bazen bıseyleri yemem için zorlar.mesela yumurta.sabahları mutlaka yumurta yenicek!! hatta 1 değil 2 tane!! yıyene kadar basımda beklerdı.gozu hep tabagımda acaba yedı mı yumurtasını dıye. benı buna zorlaya zorlaya en sonunda yumurtadan tiksindim.artık hıc yumurta yemıyorum.YİYEMİYORUM!! halbuki ne kadar çok severdim önceden.çok nadiren yıyorum artık. demem o ki siz de çocugunuzu bırseyler yemeye zorlamayın.onu zararlı seylerden cıkolata cips şeker gibi şeylerden uzak tutun.yemek yemıyorsa bıle bır elma soyun yesın.bir havuc soyun yesin.ballı ekmek yapın.omlet yapın.börek kek gibi şeyler yapın.bu sekılde belkı onu iştahlandırabılırsınız ve acıkınca gidip biskuvi yemeyi değil bir meyve yemeyi öğrenir.. su içmeyen insan tanıyorum ya.suyu sevmıyormus.bir insan suyu nasıl sevmez yaaa :S:S:S:S susayınca cola ıcıyor meyve suyu(hazır) ıcıyor ya da hıcbır sey ıcmeyıp susuzlugunun kendılıgınden gecmesını beklıyor... şimdi bu annenın sucu degıl de kımın???
 

Bu sekılde dusunmenız cok yanlıs !!!!!
Ona egıtıcı programlar fılan ızletın bıde acıktında yesın sız hadı sofraya gel demeyın acıkıcak bu cocuk yemek yer boylece!!!!!
 


Annenın becerıksızlıgı degıltabıkı.. Kendınızı bunun ıcın uzmeyın dusunuyorumda resımdekı gıbı suslersenız belkı cocugun daha cok ılgısını cekebılır..
 
bu ust resımdekı yıeyceklerı kac yas grubu yyecek :S
 
Küçükken bende çok iştahsızdım halada öyle sayılırım erkek kardeşimde öyle annem elinde tabakla peşimizde dolaşırdı çocukken sebze yemeklerini pek sevmezdim annem sebzeleri mercimek çorbasının içine koyar öyle yedirirdi yada sebzeleri börek türü yapardı benim kardeşim tam bir et obur diyebilirim annem sebzeleri kabak,pırasa vs türleri yesin diye börek olarak yapıyor arada sırada bizim evde hamburgerin tadını pek bilen olmaz kızartmada sadece senede 2 kere yapılıyor mayanoze ketçap bu tür gıdaları annem eve sokmaz bizde sevmiyoruz eger bir çocuk iştahsızsa annenin suçu degildir. Benim bir tanıdıgım var kadın çocuklarına günde 3 ögün kahvaltı veriyor eşi yurtdışında çalışıyordu maddi olarak bir sıkıntısı yok ama kadın çocuklarına yemek yapmıyor kendiside dahil olmak üzere hep kahvaltı yaptırırdı en küçük çocugu 7 yaşındaydı ama 5 yaşında derdiniz resmen evde yemek sadece eşi tatile geldigi zamanlar pişiriyordu çocuklar en sonunda babalarına şikayet etmişlerdi evin babası sırf çocuklarının hatırı için yurtdışına gitmedi yaşadıgı şehirde işe başladı kadın artık kahvaltı alışkanlıgından vazgeçti kocası evde olunca yemek pişsin olmayınca pişmesin.Babam bir ara şehir dışına gitmişti iş için kadının biri anneme diyorki artık yemek yapmana gerek yok çocukların önüne bir kahvaltı verirsin yeter demişti annemde öyle şey mi olur demişti kadına kızmıştı biraz.
 
Çocuk iştahsız ise elden bişey gelmiyor.
Benim oğluşumda iştahsız.Hem de doğuştan.
Zarzor emzire emzire 9ayı ettik.

9Ada bıraktı emmeyi temelli.
Çok üülmüştüm yetemedim diye.
Ama elimden bişey gelmiyordu napayım ...

Zor emdiği için hep bi kilo problemimiz vardı.
Ek gıdalara da 4.ayda geçtik bu yüzden.
Ek gıdaları da reddetti.
Onları da zor yedi.

Envai çeşit çorbalar püreler yapıyordum bana mısın demiyordu.

Anneyle alakası yok malesef.
Tamamen çocuğun iştahsızlığı.

Konuşmak kolay.
Bi arkadaş demiş hep makarna yapıyor yediriyor diye.
Kimbilir o kadın ne yaşıyor.
Belki çocuğu sadece makarna yiyor.

Beni prensim tarhana yayla çorbasını yer ben de sıksık onlardan yaparım napayım.
Suç bende mi şimdi.
Bilmeyen anlamaz halden.

Çözüm çocuk ne istiyor seviyor ise nu yedrmek.
Yoksa iş inada biniyor.
Annede çocuk da üzülüp zarar görüyor.
 
bu zihniyeti anlamiyorum ben herkes birbirinin ayni mi cocuklar ayni olsun. benim teyzemin iki oglu var buyugu hala kofte patatesten baska bisey yemez, kucugu pirasa,kereviz lop lop yutuyor. ayni annenin cocuklari kadincagiz ikisinede ayni davrandi neyapsin yani. benimde kizim ek besinlere gectiginden beri kilo alimi yavas. bir gun 3 kase corba iciyor birgun kasigi gorunce agzini acmiyor. gunden gune farkli istahi.
doktorunuz ne diyor bu durumla ilgili. farkli seyler denersiniz, ugrasirsiniz ama is cocukta bitiyor yine.
eskileri takmayin. onlarin herseyi mukemmeldi ya bizi begenmiyorlar. bosverin cocugunuzla vakit gecirmenin tadini cikarin
 
Bence bu konu çocuğa göre de ebeveyne görede değişir benim çocuğum yok ama mesela görümcemin kızı büyük olan oğlan küçük olan kız herkesle sofraya oturur neredeyse hiç yemek seçmez salata delisidir yemek sorunu yoktur hiç ama oğlan anasınıfına gidiyor çocuğa yemek vermesen aramaz sadece cici bebe yer zorla yemek yedirmeye çalışsan ( bu herşeyi için geçerli aslında zorla ne yaptırmaya ya da yaptırmamaya çalışsan ) basıyor çığlığı başlaıyor ağlamaya kolaysa yedir ama acıkırsa abur cubur ya da cicibebeyi götürüyor gelde İnan kreşde herşeyi yiyormuş inanmıyor görümcem bugün yemek saati gidecek bakalım diyor DOĞRUMU diye


Ama bu çocukları ananne babanne büyüttü her istediklerini yaptılar ama biri öyle biri öyle işte görümcemin umurunda değil yemezse yemesin diyor onunda yapısı öyle herşeyde öyle umursamıyor baba dersen oda ayrı bi vaka aman oğlu ağlayacak üzülecek diye millete laf söylüyor aman ağlatmayın oğlumu üzmeyin diye ama o çocukları kv büyüttü görümceme kalsalardı ohoooooo
 
daha başıma gelmedi bilmiyorum ama sanırım oğlum bir yemeği yemek istemezse zorla yedirmem. başka alternatif bakarım. sonuçta tadını beğenmeyebilir. ben de hala bir çok yemeği yemiyorum
 
daha başıma gelmedi bilmiyorum ama sanırım oğlum bir yemeği yemek istemezse zorla yedirmem. başka alternatif bakarım. sonuçta tadını beğenmeyebilir. ben de hala bir çok yemeği yemiyorum

ben benım cocugumun
48 saat agzına katı hıcbısey koyamadıgımıbılıyorum
ben katıyım
yemezse yemez dıye cekılıyorum
ama aartık oyle bır boyuta geldıkkı
48 saat agzına kek ekmek corba yogurt elma dusun yanı :S
hamıleyken cok toz pembe gelıyor yemeyen cocuk ınan cok zor
kac kez agladıgımı bılıyorum bu aksam esım evde yok hafat sonu calısmıyorum ınan bana dusundugum sey yıyecekmı yemeyecekmı
cunku babası daha cok yedırebılıyor ben hıc yanı :S

bılemıyorum makarna pilav bısey yapıcam yesın yanı
3 yasına gırecek neredeyse 1 senedır 14 kılo 15 sanıyordum 14 kılo boyu fılan uzun zekı
ama heğ sut ıcmek ısıtyor cola ıstıyor su ıstıyor gazoz ıstıyor :S
 
katıyım derken yemezse ara ogundede yemez mantıgıuyla gıttım zorlamadım
annem zorladı
yerı geldı zorlamaya calıstık
sonuc degısmıyor
agzını aca aca yıyen cocuklara cok ozenıyorum :26:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…