- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
iştahsız bir çocuk ennesi olarak ben bunu çok yaşadım iyi bilirim bu hissi
annem arkadaşlarım kayınvelidem hepsi hepsi inceden inceye bir laf sokmuşlardır hatta 4-5 çocuk büyümüş konu komşu filan
hatta birkersinde biri büyük kaşıkla verirsen yemez tatlı kaşığıyla ver demişti
millet çocuk büyütme konusunda porfösör mubarek hpesinin bir nasihatı vardır
geç oldu ama takmmayı öğrendim ve yeni yöntemler taktikler geliştirdim çocuğunu sen tanırsın kimse değil hiç buşuna üzülüpte kafana takma
Canım bana kimse şu kaşıkla bu kaşıkla ver demedi ama şu an ben de tatlı kaşığı ile veriyorum..
Daha bebekken çaykaşığına yakın formdaki mama kaşıklarını kullanıyordum.
Büyüdükçe (yemek kaşığı ağızlarına büyük geldiği için) tatlı kaşıkları ile daha rahat verebildiğimi ve kaşığı daha rahat kavrayabildiklerini gördüm..Kendi çocuklarım için diyorum..Yemek kaşığı ile vermeye kalktığımda zorlanıyorum...
:)))))))))) canım bunu bana söyleyen evime bir kez bile gelmemiş çok sık muhabbetim olmayan bir insandı ayrıca kızım 5-6 aylık filandı
küçücük bebeğin ağzına yemek kaşığı sokacağımı düşünen birisi işte :)) hala gülerim
benim kızım şu anda 3 yaşında hala tatlı kaşığıyla yemek yediririm ağzı küçük zaten sığmıyorki birde isteksiz açınça cadıı :))
Israrla tabağına yiyebileceği yemekten daha fazlasını koyup tabaktakilerin büyük çoğunluğunu tabakta bırakmanın savunulucak bir yanı olmadığını düşünüyorum.. Hani yemek bozuk olur vs ayrı mesele tabi..İsraf diz boyu memlekette....
Bu laf kime? Bana mı?
1.Ben yaptığım şeyi savunmadım.Yemiyorum demiyorum,yiyemiyorum diyorum.Bilmem anlatabiliyor muyum?
2.Kendi evimde,kendi tabağıma yemek koymanın mümkün olduğu durumlarda elbette yiyebileceğim kadar koyarım.
Ne suçladığınız gibi israf ediyorum ne de yiyemeyeceğim kadar yemeği tabağıma koyacak kadar aptalım.
3.Kastettiğim şey dışarıda yemek yerken olan bir durumdu.Ben zaten dışarıda da yemek yemeyi haketmiyorum zaten.
4.Misafirlikte asla yiyemeyeceğim bir yemeği,tatlıyı,şunu bunu kabul etmem.Sırf bir iki gagalayıp bırakmamak adına.
Buna da terbiyesizlik dersiniz şimdi,yemeği reddettim diye.Ne yapılsa yaranamayız size zaten.
Düşüncemi söyledim,içimi dökeyim dedim dırf bu yüzden denilmedik laf kalmadı bana ve aileme.
Müslümanlığımı bile sorgulayan oldu ''Nimeti nasıl beğenmezsin?'' diye.
İçimi dökeyim dedim şimdi de israf eden oldum.
Ne Allah'ın belası insanlarmışız be..
Yaşınız çok mu küçük bilemiyorum ama hemen gereksiz yere cellallenmişsiniz..:)
Ben sizi ne gördüm ne de tanıyorum öyle değil mi ? Sizi yemek yerken mi gördüm de üzerinize alındınız...Çevremde herkes tabağını silip süpürüyor da siz mi varsınız tek tabakta yemek bırakan ??Gözümle görüpte tabağında yemek bırakmayı alışkanlık haline getiren insanlar için bu şekilde düşünüyorum..Yakın arkadaşlarım,anneannem vs vs...
Siz tabağınızdan yemeği bıraksanız bana ne tabağı yalayıp yutsanız bana ne.....
Arkadaşın mesajından sonra yazmışsınız bende ona gönderme yaptığınızı düşündüm.
çocuk inatçı keçi değilse bence annenin beceriksizliğidir..
benım babamın 2.eşinden bir kızı var çocuk erken doğdu yaşıtlarına göre daha iyi bakılıp beslenmesi lazım
ama annesinin tutumuna bakalım
annesi bi kere yemem dediyse asla ısrar etmıyor ve çocuğun belli bir yemek düzeni yok aileyle birlikte sofraya oturmuyor
sadece pilav yiyor süt içiyor bacakları çöp gibi ve gece 12 de kadın pilav ısıtıyor yoğurtla karıştırıp lapa yediriyor bu mu annelik sorarım size
şimdi karşınızda bir çocuk var ve siz anneler 1 yetişkinsiniz çocuk ağlayınca pes ediyorsanız evet siz beceriksizsiniz
bu sadece yemek konusunda değil bütün kural koyma konularında böyle..
çocuk 1 şeyi ağlayarak elde ettiyse sürekli ağlar sizde yavrum kıyamam deyip çocuğun elinde maskara olursunuz...çocuk ağladığında ağlamadan konuş ne istiyorsan seni anlamıyorum demelisiniz ve kuralı bozmak istiyorsa çocuk, kendini ağlamaktan yerlere atsa bile çığlık çığlığa kalsa bıle istediğini vermemelisiniz...o zaman ağlamadan derdini anlatmayı öğrenecektir...
çocuğun belli bir yemek saati olur günde 3 öğün mü yiyecek havada karada o çocuk o saatte o öğünü yiyecek o zaman
yemek vermeyip öğün arasında çikolata şekeri dayarsanız o çocuk yemek yemez...
çocuk inatçı keçi değilse bence annenin beceriksizliğidir..
benım babamın 2.eşinden bir kızı var çocuk erken doğdu yaşıtlarına göre daha iyi bakılıp beslenmesi lazım
ama annesinin tutumuna bakalım
annesi bi kere yemem dediyse asla ısrar etmıyor ve çocuğun belli bir yemek düzeni yok aileyle birlikte sofraya oturmuyor
sadece pilav yiyor süt içiyor bacakları çöp gibi ve gece 12 de kadın pilav ısıtıyor yoğurtla karıştırıp lapa yediriyor bu mu annelik sorarım size
şimdi karşınızda bir çocuk var ve siz anneler 1 yetişkinsiniz çocuk ağlayınca pes ediyorsanız evet siz beceriksizsiniz
bu sadece yemek konusunda değil bütün kural koyma konularında böyle..
çocuk 1 şeyi ağlayarak elde ettiyse sürekli ağlar sizde yavrum kıyamam deyip çocuğun elinde maskara olursunuz...çocuk ağladığında ağlamadan konuş ne istiyorsan seni anlamıyorum demelisiniz ve kuralı bozmak istiyorsa çocuk, kendini ağlamaktan yerlere atsa bile çığlık çığlığa kalsa bıle istediğini vermemelisiniz...o zaman ağlamadan derdini anlatmayı öğrenecektir...
çocuğun belli bir yemek saati olur günde 3 öğün mü yiyecek havada karada o çocuk o saatte o öğünü yiyecek o zaman
yemek vermeyip öğün arasında çikolata şekeri dayarsanız o çocuk yemek yemez...
gece 12 de yedirilen pilav zaten çocuğun midesine oturacak..
o saatte en fazla 1 bardak süt verilir.,,hadi bilemedin galete veya bir ince dilim ballı ekmek.
çocuğun ana öğününü ,ara öğününü yemiş olması ve gece 12 de açlık hissetmemesi gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?