Çocuğunu bende unutan arkadaş

Çocuk travma geçirmiş olmalı. Terkedilmiş gibi hissetmiştir. Akrabası, anneanne babaanne yok muydu da size bıraktılar? Ya da baba eve dönmüyo muydu akşam? Bu kadar kaba konuştuklarına göre çok da yakın arkadaş değilsiniz herhalde.

Kardeşimin öyle olacağı belliydi. Ben ondan önce de bebek baktım. Çok pimpirikli, korumacı bir insanım. Ona güveniyorlar galiba. Bilmiyorum ama bunlar beni de yıpratıyor. Çocuğum olması fikrine uzaklaşıyorum hep.

Haklısınız aslında bakmamam gerekli. Kendi çocuğum olmasına korkuyorum böyle şeyler yaşadıkça. Millet keyfinden uzak durmuyormuş bunlardan demek ki.

Yapmayın bence. Biraz bu konularda tavrınızı koyun. Çocuk sizdeyken allah korusun birşey olsa kendinizi affetmezsiniz ömür boyu. Çevrenizdekiler zaten sanki saksıda bitki gibi görüyorlar çocukları yazık üzüldüm çok.

Bu velet sizi epey yormuş anlaşılan. Evet ayıp etmişler, size sormaları gerekirdi. Neyse alsın gitsin de veledini, siz de biraz tatil edersiniz.

Hanımefendi yordu tabii ki de. Siz her gün halıdan kendi çocuğunuzun kakasını siliyor musunuz? Emanet çocuk bir şey olur diye korkuyorsun. Yemeği, uykusu her şeyini hesaplıyorsun. Ben annesi de değilim ne kadar huzur verebilirim sabiye? İnsanlar kendi çocuğundan yoruluyorken benim yorulmam mı garip. Tatil istiyorum da demedim! Teşekkür bekledim dedim farkındaysanız....

Şehir dışında ve yaşlı insanlar. Gençlerin çocuğu var, işi var. Kime diyeceksin ki. Ameliyatta hastanede kaldılar. Öbür türlü de otobüste getir, götür yapıyordu. Hastane küçük çocuk için güvenli de değil. Herkes virüs taşıyor. Ondan aldık korumak amaçlı.

2.5 yaşında bebek sabahtan akşama hastanede dursa daha mı iyiydi. Akşama kadar kek veriyordu. Otobüste, dolmuşla rezillik yaşıyorlar diye insanlık ettik. Değmiyormuş ama gördük.
5 gun ayri 2 gun ayri hastanede yattim. Buyuk ameliyatlar gecirdim. Esim rapor aldi cunku izin vermediler. Benim yanimda akrabam kaldi.Cocuklara esim bakti. Ameliyattan sonra da zor ayaklanmama ragmen ben vardim yine. Bakin grip falan degil bildiginiz riskli ameliyatlardi bunlar. Boyle bir varlik olamaz. Anne diyemiyorum, insan diyemiyorum varlik diyebiliyorum. Bir daha gorusmeyin lutfen. İnstagramdan falan da silin ne yaparsa yapsin bundan sonra...

Az buçuk sorumluluk hissi olan biri olarak söyleyeyim anlıyorum sizi. Kimse benden iyi bakamaz diyorsunuz zaten. İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle şeyler. Ben de uzak durmaya karar verdim kendilerine artık.

Haklısınız aslında bakmamam gerekli. Kendi çocuğum olmasına korkuyorum böyle şeyler yaşadıkça. Millet keyfinden uzak durmuyormuş bunlardan demek ki.
Hayretler içerisinde okudum konuyu. Benim de 3 yaşında oğlum var. Hani derler ya Bi gözümden öbürüne emanet edemiyorum diye aynen öyleyim. Hadi hastalık durumlarında bırakılır da çocuk başkasında bir hafta kalmış hiç görmeden tatile mi gitmişler. Ayrıca size karşı olan tavır çok çok çirkin. Sizin yaptığınız iyilik karşısında elinize ayağınıza yapışacakları yerde saçma sapan laflar, hareketler. Bence arkadaşlığınızı bi gözden geçirin. Ayrıca içinize de atmayın açık açık konuşun yaptığım şeyin karşılığı bu muydu diye.

Arkadaşlık konusunda uzak durmaya karar verdim artık. Böyle tersledikçe de beni kıskançlıkla suçladılar. Zaten yeni bebeğim öldü, senin yok da ondan bilmiyorsun bakmak zor tatile gitmek şart gibi konuştular. En iyisi defolup gitsinler dedim artık. Anlamak istemiyor bazı insanlar. Ben de olsam yapamam şu hareketleri.

Pesss pess güncellemenize yine kocaman bi pess.. Rahatlık, genişlik, fesatlık; hepsi bir arada buluşmuş.
Kıskananlar çatlasın mı? Bu kadını kıskananın aklıyla zoru vardır.
Sizde sorumluluk almayın lütfen. Ailelerine bıraksınlar. Ben alamam böyle bir sorumluluk. Hadi düştü etti çocuk bu. Bu insanlarla uğraşılmaz.

Az buçuk sorumluluk hissi olan biri olarak söyleyeyim anlıyorum sizi. Kimse benden iyi bakamaz diyorsunuz zaten. İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle şeyler. Ben de uzak durmaya karar verdim kendilerine artık.
Elbette benden iyi bakan birileri vardir elbette hatalarim vardir. Lutfen alinmayin lafim asla size degil. Ne kadar iyi olursa olsun kimse annesi kadar olamaz. Bir bag var arada. Anne ya ilk sesini duydugun ilk dokundugun insan. Ben cocuk icin soyluyirum bunu. Ayrica elinizde olmadan cocugun basina birsey gelse ilk sorumlu tutacaklari kisi de sizsiniz.

Evet böyle oldu maalesef. Zaten bebek de annesini arıyor. Bende 1 saatte sakinleşip uyuyor anne kuzusu sonuçta, anneyi görünce uyudu akşam. Ben çocuğa üzüldüm öyle görünce de. 2 gün az hasret çekebilirdi.

Kadına anne vasfını layık göremedim. Ne rahat insanlar var gerçekten şaşırıyorum. Ben iyilik yapmayı geçtim çocuğa bir şey olsa ne deriz korkusundan kimsenin çocuğunu beş dakika bile bakmaya korkarım. Sorumluluk gerekiyor, böyle ilgisiz ana babalar çocuklarının kılına zarar gelse çenelerini kapatamazsınız.Çocuğunu düşünen insan ,çocuğun kollarını kontrol edip dövdüler mi seni diye patavatsızca konuşacağına çocuğunu bir iki gün bile zor bırakırdı size. Arkadaşlığınızı kesin , bundan sonra görüşmeyin. Çünkü bunlar sizin iyi niyetinizi kullanmak için tekrar başka zaman size çocuk bırakmaya kalkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…