- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Yuh diyorum arkadaslariniza yani afedersiniz...Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?
GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akşam 8 gibi geldiler buyurdukları gibi evdeydik. Adam kapıdan girdi, çocuk üstüne koştu haliyle özlediği için. Direkt "noldu kızım panda seni dövdü mü, bıktın mı" diye sordu gülerek. Oturup siz baksaydınız dedim, sinirlendim eşim araya girdi. Panda yoruldu zaten 1 haftadır saçmalama filan dedi. Neyse öyle oturduk boş boş bir şey getirmedim şu tavırdan sonra zaten içimden de gelmemişti.
Tatil konusunu da kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik ettik vs. diye. Çocuğu niye almadınız, hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok öyle denk geldi, 2 gün daha bakmış oldunuz dedi. Sanki benim zoruma gitmiş bakmak gibi konuştu. Çocuk insanı yoruyor, nefes aldırmıyor sizin yok ya olunca anlarsın dedi. Ben de düşük yaptım 1 ay kadar önce. O ara benim görümcem gelmişti kalmaya "siz de anlamadınız herhalde koca çocuğu abimlere bırakıp tatile gitmişsiniz" dedi.
Evden çıktığı gibi de kadın story attı kızım, aşkım, kıskananlar çatlasın yazmış.
Öylece gittiler işte.
Şunu da ekleyeyim maddi beklentiyle bakmadım. Çocuk soğukta, aç, uykusuz hasta olabilirdi diye kıyamadım. Başka bir amacımız yoktu eşimle.
Söyledim ama laf ediyorum, kıskanıyorum gibi bir hava yarattılar karı koca.
Ben düşüncesizce yorum yaptım aklım sıra espriydi tatil kısmı falan. Yorulmanız normal tabi ki (bir de zor bir çocuk). İnanın ben sizin yaptığınızı yapamazdım. Emanet çocuk, insan korkuyor. Ben arkadaşınıza çok kızdım. Bazı ebeveynler çok düşüncesiz. Sizin halinizi düşününce bana fenalık geldi, ne kadar zor durumda kalmışsınız, yardımseverliğiniz istismar edilmiş diye (bu kısmı yanlış anlaşılmış, ben de acaba çocuğa velet dedim diye mi tepki aldım diye düşünüyordum).Hanımefendi yordu tabii ki de. Siz her gün halıdan kendi çocuğunuzun kakasını siliyor musunuz? Emanet çocuk bir şey olur diye korkuyorsun. Yemeği, uykusu her şeyini hesaplıyorsun. Ben annesi de değilim ne kadar huzur verebilirim sabiye? İnsanlar kendi çocuğundan yoruluyorken benim yorulmam mı garip. Tatil istiyorum da demedim! Teşekkür bekledim dedim farkındaysanız....
Bakmasin anneniz. Valla oyle laf isitecegim yegenim demem gozumun ucuyla dahi olsa bakmam. Oyle densizlere ancak bu muamele gerek.Yillar once benim teyzem kuzenimi bize birakmisti 3 gunlugune (cenazeleri vardi koye gitmislerdi) annemde kuzenime cok guzel bakti sonrasinda kuzen annesine beni hergun dovduler demis teyzemde buna inanmis arayip anneme hesap sormustuyani dusunun kardes kardese bu muhameleyi yapabiliyor ben hic sasirmadim.
Annem suandada yegenime bakiyor babasi aksamlari almaya gelip anneme yemek yedimi neden yedirmediniz gibilerinden konusuyor ki yegenim 8 yasinda ve cocuk kendi annemin yemegini yemek istiyorm diye agliyor hani napsin kadincagiz zorlamiyor o yuzden. Bir tesekkur edeceklerine boyle hesap soruyolar iste
Küfür etmemek için kendinizi nasıl tuttunuzArkadaşlık konusunda uzak durmaya karar verdim artık. Böyle tersledikçe de beni kıskançlıkla suçladılar. Zaten yeni bebeğim öldü, senin yok da ondan bilmiyorsun bakmak zor tatile gitmek şart gibi konuştular. En iyisi defolup gitsinler dedim artık. Anlamak istemiyor bazı insanlar. Ben de olsam yapamam şu hareketleri.
yok artikYok hiç sormadı ama gelir gelmez dövdü mü seni kilo mu verdin diye başladı. İnceledi resmen ne yapacaksan el kadar bebeye. Kollarına baktı utanmadan babası ya. Gideli 1 saat oldu hala çok sinirliyim
Millet kafayı yemiş arkadaşım, benim 4 ayaklı oğluşum var beni onsuz adım atamıyorum, gölgem gibi ben nereye o oraya. Kimseye güvenipte ( ablama, aileme dahi ) bırakıp tatile gidemiyorum. Onu da götürüyoruz mecbur çünkü evladımız gibi.Oha diyorum yani. evcil hayvanmi bu haber bile vermeden cekip gidebiliyolar pess.
ortalik bu kadar deprem ve hastalikla doluyken hangi vicdan cocugunu almadan gider anlamadm.
ıcerı nıye aldınızHiç sormayın babası kapıdan girdi oturdu salona çocuk koştu tabii babası özleyecek dedi ki noldu kızım asi panda dövdü mü seni bıktın mı koştun......
Benimde cevremde var boyle inan ben sasirmadim o yuzden. Oz ablam benim bu sekilde. Cocugu annemde dursa maraza cikarmasa 1hafta gelip almaz kocasiyla tatilede gider umrunda olmaz yaniMillet kafayı yemiş arkadaşım, benim 4 ayaklı oğluşum var beni onsuz adım atamıyorum, gölgem gibi ben nereye o oraya. Kimseye güvenipte ( ablama, aileme dahi ) bırakıp tatile gidemiyorum. Onu da götürüyoruz mecbur çünkü evladımız gibi.
Bu tür insanlar işte ebeveyn olmuş ya, çok şaşırıyorum.
Gerçekten pess, hadi o bir nevi anne anlarım, anlayabilirim belki. Güvendiği bildiği biri gözü arkada kalmaz. Ama kalkıpta aile dostuma, arkadaşıma çocuğumu emanet edeceğim ? olacak iş değil.Benimde cevremde var boyle inan ben sasirmadim o yuzden. Oz ablam benim bu sekilde. Cocugu annemde dursa maraza cikarmasa 1hafta gelip almaz kocasiyla tatilede gider umrunda olmaz yani
aslında konu sahıbı cocuga ıyılık yapmadı herkesın atladıgı sey buyok artik
kendisi dovuyor demek ki surekli manyakmi ne insanlara iyilikte yaramiyor
okadar dusunuyodun cocugunuda niye birakip tatile gittin diye sorsaydiniz ya hazir yeri gelmis
yerinizde olsam bir daha gorusmem
Ben hayatta etmem ya. insanlardaki nasil bir genislik ben bilmiyorumGerçekten pess, hadi o bir nevi anne anlarım, anlayabilirim belki. Güvendiği bildiği biri gözü arkada kalmaz. Ama kalkıpta aile dostuma, arkadaşıma çocuğumu emanet edeceğim ? olacak iş değil.
Arkadaşlık konusunda uzak durmaya karar verdim artık. Böyle tersledikçe de beni kıskançlıkla suçladılar. Zaten yeni bebeğim öldü, senin yok da ondan bilmiyorsun bakmak zor tatile gitmek şart gibi konuştular. En iyisi defolup gitsinler dedim artık. Anlamak istemiyor bazı insanlar. Ben de olsam yapamam şu hareketleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?