Çocuğunu bende unutan arkadaş

çok iyi bir insansınız bu konuda sanırım hemfikir olmayan yoktur..Ama işin birde şu kısmı var başka birinin çocuğunun sorumluluğunu almışsınız başına bişey gelebilirdi sizin başınız belaya girerdi ,mesela ateşlenip havale geçirse ne yapabilirdiniz..Böyle durumlarda hastanın kendi ailesinden birinin bakması gerekir hiçkimsesi yoksa eş bakacaktı siz sorumluluk almasaydınız keşke.Fazla iyi niyet suistimal edilir genelde saf görürler böyle durumlarda insanı, saf gördüğü gibi bir de kıskanç olduğunuzu düşünmüşler pes zaten onların yaptığını ağzım açık okudum gerçekten yuhh..

Insanlar böyle işte.. kimseye iyilik yaramıyor..
Yapmayacaksın iyilik.. iyilikten soğuturlar insani.. bide kiskananlar çatlasınlafı çok kırıcı..
Ben olsam bidaha görüşmem silerim..
1 ay önce düşük yaptığınızı biliyor sizin acınız size yetiyor zaten bide böyle merhametsiz insanlarla uğraşmayın iyiliğe değmez.. yazıklar olsun...

Yaşı büyükmüş bırakmasın diye mi yaptı acaba? Ne kadar iyi olsanız da belki annesini istemiştir.
Telefonda konuşmak bile istemedi kaldgmz günler boyunca annesiyle pek anlasamyrlar aslında. Ben 15 tatili de buraya gelcem demsti ama nasl olduysa,böyle söylemiş annesine kendi annem anltti. 15 tatilde annemle beraber geldiler yine bana ama tek kabul.etmyrm artık 😂

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?

GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akşam 8 gibi geldiler buyurdukları gibi evdeydik. Adam kapıdan girdi, çocuk üstüne koştu haliyle özlediği için. Direkt "noldu kızım panda seni dövdü mü, bıktın mı" diye sordu gülerek. Oturup siz baksaydınız dedim, sinirlendim eşim araya girdi. Panda yoruldu zaten 1 haftadır saçmalama filan dedi. Neyse öyle oturduk boş boş bir şey getirmedim şu tavırdan sonra zaten içimden de gelmemişti.

Tatil konusunu da kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik ettik vs. diye. Çocuğu niye almadınız, hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok öyle denk geldi, 2 gün daha bakmış oldunuz dedi. Sanki benim zoruma gitmiş bakmak gibi konuştu. Çocuk insanı yoruyor, nefes aldırmıyor sizin yok ya olunca anlarsın dedi. Ben de düşük yaptım 1 ay kadar önce. O ara benim görümcem gelmişti kalmaya "siz de anlamadınız herhalde koca çocuğu abimlere bırakıp tatile gitmişsiniz" dedi.

Evden çıktığı gibi de kadın story attı kızım, aşkım, kıskananlar çatlasın yazmış.

Öylece gittiler işte.

Şunu da ekleyeyim maddi beklentiyle bakmadım. Çocuk soğukta, aç, uykusuz hasta olabilirdi diye kıyamadım. Başka bir amacımız yoktu eşimle.
Bunuda okudum ya gayri ölmem ben Cumartesi gündüz sinemaya gşdecek kadar eşimle kızları evde bıraktım onlar memnun olduğu halde vicdan azabından öldüm nasıl anne baba büyük kızum 23 aylıktı kardeşi oldu bir akşam ayrı kaldım ölüm gibi geldi babanesi ve biraz bakıyım toplanncaya kadar dedi yok dedim dayanamam siz ne vicdanlısınız maşallah size rabbim hayrlı evlatlar versin birde iyiki size bıraktılar bu devirde kime güveniyorsun acaba teşekkür ettilemi bari

Şaka mı bu ya cidden merhametten maraz doğarın güncel versiyonu olmuş. Akrep yine fıtratında olanı yapmış ne diyelim.
Bundan sonra hayatınızdan çıkartın böylelerini. Kendinize yazık etmişsiniz sadece.

Önyargılı davranmisim size hamileyken açtığınız konuda,hakkınızı helal edin. O kadında hamileyken eli gobeginde yavrum kuzum diye gezen tiplerdendir eminim. Başkasının cocuguna böyle sahiplenen kendi evladına mükemmel anne olur. Yine hakkınızı helal edin diyorum,güzel yureginize göre versin Allah.

Kendim hala korkuyorum. O zaman da stresten düşürdüm. Keşke böyle olmasaydı. Tavrınız normal ben sağlıklı düşünemiyordum ki. Sinirim bozuktu fazlasıyla. Siz helal edin.

Ben bu insanlardaki rahatlığı anlamıyorum.
Kızım 4 yaş civarındaydı eşim rahatsızlandı 9 gün hastanede kaldık ve annem evimizde bakmasına rağmen,kızım ciddi anlamda etkilendi. Üzüldü ki okula gidiyordu ,annem bir dediğini iki etmez vs vs.
2 günde bir geldi hastaneye ve her seferinde ben sizin yanınızda olmak istiyorum anne dedi. Her seferinde konustum anlattım ve ağlaya ağlaya gitti yanımızdan.
2.5 yaş bebegi nasıl bırakıp,birde bakan kişi müsait mi değil mi sormadan tatile gidebildiler aklım almıyor ki akraba bile değilsiniz
Çocuk size alışkın değil,siz çocuğa alışkın değilsiniz.
Cabanızı,emeğinizi takdir ettim ,siz iyi bir aile dostusunuz kesinlikle ama ben hayret ettim rahatlıklarına.
Haklısınız bence.

Allah korusun Yemek yerken boğazına bir şey kaçsa , yürürken düşse , Ne bileyim herhangi bir kaza başına gelse evdeki emanetin , ömür boyu sorumlu tutulursunuz.

Ben annesi ya da bir büyüğü yanında kalmayacak bir çocuk asla kabul etmiyorum .Okula gelip giderken bile " çocuğumu da bırakır mısın diyene " sizde gelirseniz olur diyorum.

Her zaman için de kabul etmiyorum. Sorumluluk çok başka bir şey. Kazası var , bilmem neyi var.

Ve size de nankörlük yapılmış. Ve hatta terbiyesizlik. Kol kontrol etmek nedir yahu ?

Madem o kadar ilgilisin , bir lokma ekmek boğazından gecmemeliydi bebeğin yanında yokken. Sen tatile gitmişsin, densiz .

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?

GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akşam 8 gibi geldiler buyurdukları gibi evdeydik. Adam kapıdan girdi, çocuk üstüne koştu haliyle özlediği için. Direkt "noldu kızım panda seni dövdü mü, bıktın mı" diye sordu gülerek. Oturup siz baksaydınız dedim, sinirlendim eşim araya girdi. Panda yoruldu zaten 1 haftadır saçmalama filan dedi. Neyse öyle oturduk boş boş bir şey getirmedim şu tavırdan sonra zaten içimden de gelmemişti.

Tatil konusunu da kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik ettik vs. diye. Çocuğu niye almadınız, hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok öyle denk geldi, 2 gün daha bakmış oldunuz dedi. Sanki benim zoruma gitmiş bakmak gibi konuştu. Çocuk insanı yoruyor, nefes aldırmıyor sizin yok ya olunca anlarsın dedi. Ben de düşük yaptım 1 ay kadar önce. O ara benim görümcem gelmişti kalmaya "siz de anlamadınız herhalde koca çocuğu abimlere bırakıp tatile gitmişsiniz" dedi.

Evden çıktığı gibi de kadın story attı kızım, aşkım, kıskananlar çatlasın yazmış.

Öylece gittiler işte.

Şunu da ekleyeyim maddi beklentiyle bakmadım. Çocuk soğukta, aç, uykusuz hasta olabilirdi diye kıyamadım. Başka bir amacımız yoktu eşimle.
Anne var annecik var derler. İşte böyleleri de anne baba oluyor maalesef. Umarım bir daha görüşmezsiniz bu çiftle.
Ve sizi de tebrik ediyorum çok iyi bir anne olacaksınız,allah gönlünüze göre versin inşallah

Öylece gittiler işte.

okuduğumu yanlış anlamadıysam görümceniz onlara lafı sokmuş. ağzına sağlık
insan olan utanırdı ama utanmamışlar işte

Ben olsam kadinin "story"sine daha almasaydiniz kargoyla gonderecektim. Unuttunuz galiba yazardim.
Benim kizdigin nokta su: madem baba dovdu mu seni diye kizinin kollarina bakiyor, belli ki guvenmiyor, nasil bir hafta birakti, ha bir de tatili araya sıkıstırdı?
Konu sahibi uzulmeyin. Siz Allah rizasi icin bakmissiniz. Halik bilmezse Malik bilir diye bir laf var, bosverin. Bir daha da kimsenin sorumlulugunu uzerinize almayin.
Icimde kalmasin, yureginiz cok guzel. Evladiniz olursa cok sansli. Guzel yurekli anne ve babasi olacak. Her yasadigimiz bize bir ders iste. Bundan sonra boyle birsey olursa karsi taraftan talep gelmedikce siz o sorumluligun altina elinizi koymayin, kiymet bilinmiyor aksi halde.

çok iyi bir insansınız bu konuda sanırım hemfikir olmayan yoktur..Ama işin birde şu kısmı var başka birinin çocuğunun sorumluluğunu almışsınız başına bişey gelebilirdi sizin başınız belaya girerdi ,mesela ateşlenip havale geçirse ne yapabilirdiniz..Böyle durumlarda hastanın kendi ailesinden birinin bakması gerekir hiçkimsesi yoksa eş bakacaktı siz sorumluluk almasaydınız keşke.Fazla iyi niyet suistimal edilir genelde saf görürler böyle durumlarda insanı, saf gördüğü gibi bir de kıskanç olduğunuzu düşünmüşler pes zaten onların yaptığını ağzım açık okudum gerçekten yuhh..

Evet emanet olunca çok daha özen gerektiriyor. Sürekli gözlüyorsun. Dediğiniz gibi oldu. Akşam da teşekkür mesajı atmış kadın bana yarım ağız. Herhalde yine bakarım diye attı onu da.

Telefonda konuşmak bile istemedi kaldgmz günler boyunca annesiyle pek anlasamyrlar aslında. Ben 15 tatili de buraya gelcem demsti ama nasl olduysa,böyle söylemiş annesine kendi annem anltti. 15 tatilde annemle beraber geldiler yine bana ama tek kabul.etmyrm artık 😂

Bu kez de eve kitledi filan der annesi varken bak en iyisi :))

Back
X