Çocuğunu bende unutan arkadaş

Bu kez de eve kitledi filan der annesi varken bak en iyisi :))
Annem yanında olunca yalan diyemez de 2 gün kaldılar eve dönmek istemiyor 😁 hanı diyorum o çocuk ablam sen çocuğunu tanyrsn sonuçta neye kirilyrsn ama bahane iste. Kendi kızmış ama yine yegenimi bana gönderiyor nasıl oluyor bilemyrm

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?

GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akşam 8 gibi geldiler buyurdukları gibi evdeydik. Adam kapıdan girdi, çocuk üstüne koştu haliyle özlediği için. Direkt "noldu kızım panda seni dövdü mü, bıktın mı" diye sordu gülerek. Oturup siz baksaydınız dedim, sinirlendim eşim araya girdi. Panda yoruldu zaten 1 haftadır saçmalama filan dedi. Neyse öyle oturduk boş boş bir şey getirmedim şu tavırdan sonra zaten içimden de gelmemişti.

Tatil konusunu da kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik ettik vs. diye. Çocuğu niye almadınız, hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok öyle denk geldi, 2 gün daha bakmış oldunuz dedi. Sanki benim zoruma gitmiş bakmak gibi konuştu. Çocuk insanı yoruyor, nefes aldırmıyor sizin yok ya olunca anlarsın dedi. Ben de düşük yaptım 1 ay kadar önce. O ara benim görümcem gelmişti kalmaya "siz de anlamadınız herhalde koca çocuğu abimlere bırakıp tatile gitmişsiniz" dedi.

Evden çıktığı gibi de kadın story attı kızım, aşkım, kıskananlar çatlasın yazmış.

Öylece gittiler işte.

Şunu da ekleyeyim maddi beklentiyle bakmadım. Çocuk soğukta, aç, uykusuz hasta olabilirdi diye kıyamadım. Başka bir amacımız yoktu eşimle.

oha oha oha

kocasi supriz yaptiysa onun sizin esinizi arayip ailenizin musadesini almasi gerekirdi, hic olur mu boyle sey. ne basit, ne pacoz insanlar bunlar. en bastan bu kalite ile niye bu.kadar.samimi oldunuz ki. ben bu sabah arkadasimin cocuklarina baktim, kadin cocuklari aldiktan sonra 3 kez mesaj attı, tesrkkur etti. tuvalet egitimini de size kitlemisler.

son derece haklisiniz, kimseye kendinizi aciklamaya bile uğraşmayın.

canın sağolsun be panda.. ağrıyan dişimi sıktırttın bana gece gece.. rabbim sana oyle evlatlar versin ki .. birbirinden guzel ahlaklı.. hayırlısıyla ınsallah..onlarla ilgilen ... hayrın sana kalsın sevaba gırmıssın cocuk bakmak zor ıs... kendı karaktersızlıgınde bogulsun hıc sevmedıgım durum ya su... hakkaten... allah sabır versın

Amin, size de inşallah.. Çok teşekkür ederim ❤❤

Ohhh cok şükür benim gibi düşünen birileri olduğunu görmek bende buna benzer yorumlar okuyup kendi kendime düşündüm acava bende mi bir sorun var diye
2 çocuğum var ailelerden uzakta yaşıyoruz dolasıyla surekli5 ben bakiyorum eşim cok yoğun çalışıyor ama belli şeyleride yapar uyutmak gibi isten gelince en az 1 saat oynamak vb.
Neyse senede 1 kere de olsa bırakıyoruz cocuklari tatile gidiyoruz eşimle 3 5 gun yenilenip donmuş oluyorum çünkü çok ihtiyacımiz oluyor başbaşa vakit geçirmeye ya da kendi kendine kalmaya
Kısacası orta yolumuz yok gibi kimi birakir gider konu sahibi gibi iyi insanları sömürür kimi de asssssllaaa kimselere bur saat bırakamam der cok ayrı iki uç

Ben asla nasıl bıraktı gitti demedim onlar için. Gerçekten çocuk bakmak yorucu, stresli bir durum. Keşke herkesin imkanı olsa güvenilir bir ele bıraksa da gidebilse. Bu konuda bana haber verilmesi de saygı duyduklarını, önemsediklerini gösterirdi. Çocuğuna değer verdiğini gösterirdi sormak. Bana çok çirkin geldi davranışları. Sonrası zaten çok inciticiydi yorum bile yapamıyorum. Birkaç gün gidin dinlenin çocuklar sağlıklı, psikolojisi iyi anne babaya ihtiyaç duyuyorlar elbette. Ne güzel eşinizle yapabilmeniz.

oha oha oha

kocasi supriz yaptiysa onun sizin esinizi arayip ailenizin musadesini almasi gerekirdi, hic olur mu boyle sey. ne basit, ne pacoz insanlar bunlar. en bastan bu kalite ile niye bu.kadar.samimi oldunuz ki. ben bu sabah arkadasimin cocuklarina baktim, kadin cocuklari aldiktan sonra 3 kez mesaj attı, tesrkkur etti. tuvalet egitimini de size kitlemisler.

son derece haklisiniz, kimseye kendinizi aciklamaya bile uğraşmayın.

Ben 4 5 aydır tanıyorum onları. Sevdiğim, değer verdiğim insanlardı. Keşke görebilseydim gerçek yüzlerini ama böyle çıktı. Zayıf olduğum konulardan vurmak adiceydi. Canım sıkılıyor hala kıskanç, çocuk dövebilecek zayıflıkta bir insan gibi davranmalarına. Üzgünüm. Sadece yavru için kalben rahatım. Görüşmemek dışında bir şey yok elimden gelen.

ben de anlamadım. Herhalde linç rekoru kırdım. Ne yaptım? hakaret mi ettim küfür mü ettim?. Ben konu sahibinin yerinde olsaydım öfkeli olurdum diye düşündüm. Neyse gelip alıyormuş zaten çocuğu, gelsin alsın da geçmiş olsun demek istemiştim. Tatil de esprisiydi. Hani arkadaşı çocuğu başına bırakmış da tatil yapmış ya.

Son düzenleme:
Ben 4 5 aydır tanıyorum onları. Sevdiğim, değer verdiğim insanlardı. Keşke görebilseydim gerçek yüzlerini ama böyle çıktı. Zayıf olduğum konulardan vurmak adiceydi. Canım sıkılıyor hala kıskanç, çocuk dövebilecek zayıflıkta bir insan gibi davranmalarına. Üzgünüm. Sadece yavru için kalben rahatım. Görüşmemek dışında bir şey yok elimden gelen.

anlamadim, siz niye.cocuk dovebilecek olarak yargilaniyorsunuz? ben cocugumu onu dövebilecek birine emanet etsem ruhum huzur bulmaz, bunu kimseye de söylenemem. yani ben o kisinin arkadasi olsam ve sizin bunu yapmis olabileceginizi soylese ben sizden cok onu suclarim, cocugu nasil birakirsin diye.

bu arada ben cocugumu sadece anneme ve kayinvalideme birakiyorum. onlara bile 1 gece birakiyorum. eger 2 gece plani yapiyorsak esimle once arayip soruyorum biz bir gece daha gelmesekolir mu diye. ki bunlar bu cocugun anane babanesi yani.

Ben asla nasıl bıraktı gitti demedim onlar için. Gerçekten çocuk bakmak yorucu, stresli bir durum. Keşke herkesin imkanı olsa güvenilir bir ele bıraksa da gidebilse. Bu konuda bana haber verilmesi de saygı duyduklarını, önemsediklerini gösterirdi. Çocuğuna değer verdiğini gösterirdi sormak. Bana çok çirkin geldi davranışları. Sonrası zaten çok inciticiydi yorum bile yapamıyorum. Birkaç gün gidin dinlenin çocuklar sağlıklı, psikolojisi iyi anne babaya ihtiyaç duyuyorlar elbette. Ne güzel eşinizle yapabilmeniz.
Hayır sizinle alakalı degildi aslinda siz kesinlikle haklisiniz bu kadar sorumsuzluk terbiyesizlik olmaz ve de dediginiz gibi ne demek habersiz gitmek gelince de saygısızca boyle davranmak Allah razi olsun sizden ne güzel ince düşünüp almis bakmışsınız çocuğa ama anne babası fikirsiz

Siz çocuğa bir ücret karşılığı mı baktınız? Eğer öyleyse nasılsa parasıyla diyip bu kadar rahat davranmış olabilirler. Aksi halde para mevzusu yoksa ben kendi adıma söyleyim hastaneden çıkar çıkmaz size hediyemi alır gelir teşekkür ederdim. Tatil durumu varsa da yine durumu anlatır rica ederdim. Onca gün çocuğa bakmışsınız anlayışsız olmadığınıza eminim. En zor zamanda yardımcı olmuşsunuz minnet duyacaklarına... Tövbe yarabbim.

Arkadaşlarınız anormal o konuda herkes hemfikir zaten. Yalniz sizdeki de deli cesareti bence. Küçücük cocugu, üstelik kan bağınız bile olmayan bi çocuğu anne babası olmadan nasıl almayi kabul edebildiniz? Kendi çocuklarından sıkılır baslarindan atarlar ama çocuğun ayagina iğne batsa siz suçlu olursunuz. Nitekim dövdü mu vs densizce konuşmuş . Ne düşünceli baba bravo. Görünce aklına geliyor nasil muamele görmüş ne yemiş vs. Önceki konunuzu da anımsadım kardeşinizin bebeğine sizin bakmanızı istiyorlardı. Çocuklar konusunda fazla hassassınız ve bu yumuşak yüzünüz başkaları tarafından suistimale cok acik. Evet siz çocuklara acıyorsunuz belki ama sonunda kimse size teşekkür etmeyeceği gibi ilerde suçlu bile olabilirsiniz . Yardımın dozunu abartmamak lazim. Misal ben de artık anne olduktan sonra iyi bakilmayan ihmal edilen çocuklara karşı cok cok üzülüyorum hassasim. Sizin yerimizde olsam en fazla çocuğa ev yemeği götürürdüm. Bir kac saat oyalardim anne uyusun dinlensin vs diye ama 1 hafta eve almak büyük bir hareket. Bence kendinizi biraz dizginleyin.

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?

GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akşam 8 gibi geldiler buyurdukları gibi evdeydik. Adam kapıdan girdi, çocuk üstüne koştu haliyle özlediği için. Direkt "noldu kızım panda seni dövdü mü, bıktın mı" diye sordu gülerek. Oturup siz baksaydınız dedim, sinirlendim eşim araya girdi. Panda yoruldu zaten 1 haftadır saçmalama filan dedi. Neyse öyle oturduk boş boş bir şey getirmedim şu tavırdan sonra zaten içimden de gelmemişti.

Tatil konusunu da kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik ettik vs. diye. Çocuğu niye almadınız, hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok öyle denk geldi, 2 gün daha bakmış oldunuz dedi. Sanki benim zoruma gitmiş bakmak gibi konuştu. Çocuk insanı yoruyor, nefes aldırmıyor sizin yok ya olunca anlarsın dedi. Ben de düşük yaptım 1 ay kadar önce. O ara benim görümcem gelmişti kalmaya "siz de anlamadınız herhalde koca çocuğu abimlere bırakıp tatile gitmişsiniz" dedi.

Evden çıktığı gibi de kadın story attı kızım, aşkım, kıskananlar çatlasın yazmış.

Öylece gittiler işte.

Şunu da ekleyeyim maddi beklentiyle bakmadım. Çocuk soğukta, aç, uykusuz hasta olabilirdi diye kıyamadım. Başka bir amacımız yoktu eşimle.

Şaşkınlıkla okudum. Ben markete giderken bırakamıyorum çekiniyorum çocuğum yük olur diye. Pes vallahi ne insanlar var.
Siz insanlık yapmışsınız ama bundan sonra da o kişilerle ilişkinizi gözden geçirin. Hele en son attığı story hiç hoş olmamış 1 ay önceki durumunuzu bile bile.
Yakın zamanda ben de çocukla alakalı bir sorun yaşadım arkadaşımla ve son verdim arkadaşlığıma bazı olaylar gerçekleri fark etmemiz için bir fırsat

Öylece gittiler işte.

Inanamiyorum ya, kesinlikle haklisiniz. Iste ne demisler, dogurmakla ana baba olunmaz!
ben cocugumu bir gun gormesem catlarim, kaldiki bir hafta birakip ardindan tatile gitmek
bir hafta keyfi icin birakmis, insan gripken anasina bile birakmaz yaa,
ayakta cekiyoruz hastaligimizi
Allah sahit uc gun uc gecedir ayaktayim, cocuklarim hasta halada normal hayatima devam etmekteyim
Asla basimdan salmayi dusunmedim
Asla da dusunmem

Siz çocuğa bir ücret karşılığı mı baktınız? Eğer öyleyse nasılsa parasıyla diyip bu kadar rahat davranmış olabilirler. Aksi halde para mevzusu yoksa ben kendi adıma söyleyim hastaneden çıkar çıkmaz size hediyemi alır gelir teşekkür ederdim. Tatil durumu varsa da yine durumu anlatır rica ederdim. Onca gün çocuğa bakmışsınız anlayışsız olmadığınıza eminim. En zor zamanda yardımcı olmuşsunuz minnet duyacaklarına... Tövbe yarabbim.

Yok ücret karşılığı değildi. Aile dostumuz olarak görüyorduk bu yüzden yardım etmek istedik.

Yeni tuvalet eğitimine geçmiş bir bebeği de sadece anne grip diye aramadan sormadan nasıö bırakmışlar aklım almıyor. Hani bir haftada o çocuk iyi mi kötü mü hiç mi vicdanı sızlamadı. Kadın resmen çocuğun tuvalet eğitiminde trambçva bırakmış. Bebek bile olsa kendi evidir insanın. Başka bir teyzeye poposunu açmak çişim geldi demek ne kadar zordur.

Ki bir de tatile gitmişler habersizce...çok ayıp çok. Size zaten bir sorumluluğu var ama asıl kendi çocuklarına olan sorumluluğu yerine getirmemişler.

Öylece gittiler işte.

Heyy Allah'ım ya neyse anne babaya saydirip sizin iyiliginizi golgede birakmayayim, siz çok güzel dusunmussunuz emin olun bu iyiligijiz karşılıksız kalmaz,dilerim en kısa zamanda anne olursunuz belliki anneliği hakkıyla yapacak potansiyel var sizde.

Back
X