Çocuğunu bende unutan arkadaş

Bunuda okudum ya gayri ölmem ben Cumartesi gündüz sinemaya gşdecek kadar eşimle kızları evde bıraktım onlar memnun olduğu halde vicdan azabından öldüm nasıl anne baba büyük kızum 23 aylıktı kardeşi oldu bir akşam ayrı kaldım ölüm gibi geldi babanesi ve biraz bakıyım toplanncaya kadar dedi yok dedim dayanamam siz ne vicdanlısınız maşallah size rabbim hayrlı evlatlar versin birde iyiki size bıraktılar bu devirde kime güveniyorsun acaba teşekkür ettilemi bari

Bugün akşam etti kadın ama yarım ağız. Dün dövdü mü diye kolunu bacağını inceliyordu oysa. Hiç samimi gelmedi ondan.

Ben olsam kadinin "story"sine daha almasaydiniz kargoyla gonderecektim. Unuttunuz galiba yazardim.
Benim kizdigin nokta su: madem baba dovdu mu seni diye kizinin kollarina bakiyor, belli ki guvenmiyor, nasil bir hafta birakti, ha bir de tatili araya sıkıstırdı?
Konu sahibi uzulmeyin. Siz Allah rizasi icin bakmissiniz. Halik bilmezse Malik bilir diye bir laf var, bosverin. Bir daha da kimsenin sorumlulugunu uzerinize almayin.
Icimde kalmasin, yureginiz cok guzel. Evladiniz olursa cok sansli. Guzel yurekli anne ve babasi olacak. Her yasadigimiz bize bir ders iste. Bundan sonra boyle birsey olursa karsi taraftan talep gelmedikce siz o sorumluligun altina elinizi koymayin, kiymet bilinmiyor aksi halde.

Öyle en azından bebek rahat etti orada burada sürinmedi kış günü. Ailesinin yaptığı onun suçu değildi. Yapacak bir şey yok artık. Teşekkür ederim. ❤

Dehşetle okudum. Küçücük çocuğu nasıl bu kadar rahat başkasına bırakır insan. En başından almamalıydiniz. Başkasına verdikleri zahmeti gectim 2.5 yaşında bir çocuk annesinden gece ayrı kalmamalı ne olursa olsun. Yazık günah çocuğun psikolojisine. Arayıp konusmadilar mi hiç çocukla o kadar zaman. Size sormadılar mi nasıl var mı bi problem diye. Cidden çok tuhaf bir durum. Akıl sagliklarindan şüphe ettim karı koca.

Oturup siz baksaydınız madem öyle niye bıraktınız dedim. Eşim girdi araya. Sonra tatil konusunu kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik biraz yaa dedi. İyi ne güzel de çocuk bizdeydi keşke alsaydınız hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok ya unutmadık öyle denk geldi dedi. 1 gün fazladan bakmışım laf ediyomuşum gibi bir algı yarattı. Çocuğu olsa dert olmasa dert sizin yok ya rahatsınız filan dedi. Ben de yeni düşük yaptım bu arada. Olunca görürsün insan nefes alamıyor diye dertlendi. Boş boş oturdular 2 saat. Hayatımın en saçma ve sinir bozucu akşamıydı galiba.
kovmaktan beter ederdim , çok net.

Kendi çocuğumun WC eğitimi zor geliyorken ben başka çocuğun küçük ve büyük tuvaletini temizleyemem ya inanamıyorum resmen WC eğitimi sürecinde olan çocuğu dışarı dahi çıkarmayız 1 hafta 10 gün, sürekli altlarına kaçırdıkları için.. Ay yok ben inanamıyorum halen daha tamam hasta arkadaşının çocuğuna bakarsın bu normal ben küçükken annem ölümcül rahatsızlıklar geçirdi ve ben arkadaşında kalıyordum sık sık.. ama tatile gitmek nedir ya ?? Hayretler içindeyim.. size de maşallah Allah hayırlısıyla evlat nasip etsin..

Büyük tebrik ediyorum seni ben kendi yeğenime bile 1 hafta bakamazdım heralde çünkü yaşı küçük artı benim 4 çocuğum var 1 saat Komşuya bıraksam kosa koşa gelirim düşer bişey olur diye yuh diyorum yatılı bırakmak nedir ya millet kafayı yemiş bide çocuğun yok anlamasın ne demek ya bi insanın merhametli olması için illa dogurmasimi gerek aman böyleleri ana oluyo işte

Yaptığınız şey takdir hak ederken karşılığı çok ağır terbiyesizlik olmuş.
Bu devirde insanlar kendi ailesinden olana bakmak istemiyor, siz ne büyük bir iyilik yapmışsınız.
Güncelleme kısmında yazdıklarınız ayrıca şok edici. Çok ahlaksızca davranmış ikisi de. Yerinizde olsam bir daha evime almam.

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?

GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akşam 8 gibi geldiler buyurdukları gibi evdeydik. Adam kapıdan girdi, çocuk üstüne koştu haliyle özlediği için. Direkt "noldu kızım panda seni dövdü mü, bıktın mı" diye sordu gülerek. Oturup siz baksaydınız dedim, sinirlendim eşim araya girdi. Panda yoruldu zaten 1 haftadır saçmalama filan dedi. Neyse öyle oturduk boş boş bir şey getirmedim şu tavırdan sonra zaten içimden de gelmemişti.

Tatil konusunu da kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik ettik vs. diye. Çocuğu niye almadınız, hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok öyle denk geldi, 2 gün daha bakmış oldunuz dedi. Sanki benim zoruma gitmiş bakmak gibi konuştu. Çocuk insanı yoruyor, nefes aldırmıyor sizin yok ya olunca anlarsın dedi. Ben de düşük yaptım 1 ay kadar önce. O ara benim görümcem gelmişti kalmaya "siz de anlamadınız herhalde koca çocuğu abimlere bırakıp tatile gitmişsiniz" dedi.

Evden çıktığı gibi de kadın story attı kızım, aşkım, kıskananlar çatlasın yazmış.

Öylece gittiler işte.

Şunu da ekleyeyim maddi beklentiyle bakmadım. Çocuk soğukta, aç, uykusuz hasta olabilirdi diye kıyamadım. Başka bir amacımız yoktu eşimle.

Ne rezil bi insanmış şok oldum yaa. Boşver iyilik yaramaz böylesine dersini almış oldun

Bunuda okudum ya gayri ölmem ben Cumartesi gündüz sinemaya gşdecek kadar eşimle kızları evde bıraktım onlar memnun olduğu halde vicdan azabından öldüm nasıl anne baba büyük kızum 23 aylıktı kardeşi oldu bir akşam ayrı kaldım ölüm gibi geldi babanesi ve biraz bakıyım toplanncaya kadar dedi yok dedim dayanamam siz ne vicdanlısınız maşallah size rabbim hayrlı evlatlar versin birde iyiki size bıraktılar bu devirde kime güveniyorsun acaba teşekkür ettilemi bari

Buda diger ucu ve abartali ve gereksiz. Yani evet konuda bahs edilen annenin yaptigi yanlis. Ancak burda nice yorumlar var "çoçugum 3 yasinda hiç yanliz birakmadim" yada senin dedigin gibi, iki saat biraktim öldümler felan.

Hayir her anne kendine vakit ayirmali zaten. Bundan vicdan azabi duyulcak birsey yok. Bu bir lüks degil, olmasi gereken. Hem annenin psikolojisi için, hem çoçugun gelisimi için. Cocuk kendi basina zaman geçirmeyi bilmeli, anneninde birey oldugunu, baska bir hayati oldugunuda bilmeli.

Ne kadar dengesiz insanlar var. Allah’ım bazı kullarını, sabır ölçmek için yaratıyor sanki .. görümceniz iyi lafı vermiş ama tabi anlayana 👍🏻

Yaptığınız şey takdir hak ederken karşılığı çok ağır terbiyesizlik olmuş.
Bu devirde insanlar kendi ailesinden olana bakmak istemiyor, siz ne büyük bir iyilik yapmışsınız.
Güncelleme kısmında yazdıklarınız ayrıca şok edici. Çok ahlaksızca davranmış ikisi de. Yerinizde olsam bir daha evime almam.

Ben de görüşmek istemiyorum artık. Sonra diyorlar ki panda yabani.. 🙁

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?

GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akşam 8 gibi geldiler buyurdukları gibi evdeydik. Adam kapıdan girdi, çocuk üstüne koştu haliyle özlediği için. Direkt "noldu kızım panda seni dövdü mü, bıktın mı" diye sordu gülerek. Oturup siz baksaydınız dedim, sinirlendim eşim araya girdi. Panda yoruldu zaten 1 haftadır saçmalama filan dedi. Neyse öyle oturduk boş boş bir şey getirmedim şu tavırdan sonra zaten içimden de gelmemişti.

Tatil konusunu da kendi açtı. Karıma sürpriz yaptım, gezdik ettik vs. diye. Çocuğu niye almadınız, hastanız var diye bizdeydi unuttunuz galiba dedim. Yok öyle denk geldi, 2 gün daha bakmış oldunuz dedi. Sanki benim zoruma gitmiş bakmak gibi konuştu. Çocuk insanı yoruyor, nefes aldırmıyor sizin yok ya olunca anlarsın dedi. Ben de düşük yaptım 1 ay kadar önce. O ara benim görümcem gelmişti kalmaya "siz de anlamadınız herhalde koca çocuğu abimlere bırakıp tatile gitmişsiniz" dedi.

Evden çıktığı gibi de kadın story attı kızım, aşkım, kıskananlar çatlasın yazmış.

Öylece gittiler işte.

Şunu da ekleyeyim maddi beklentiyle bakmadım. Çocuk soğukta, aç, uykusuz hasta olabilirdi diye kıyamadım. Başka bir amacımız yoktu eşimle.
cocuktu bakmaydı lafsokmaydı tatıldı cocugun zorlugu vs.. gozlerım beleree belereeeee sınırına ulastı ... lakin o..... kıskananlar catlasın mı?? sen mi kıskancaksın? cocugunu mu kıskancaksın?.. kalbime bir şiş girdi ki .. tarifsiz..:KK35:

Insanlari sirtinizda tasirsiniz tasirsiniz
dur biraz yoruldum dedigin an sizden kötüsü yoktur.
Var böyle Mahlukatlar, malesef ...
Mesafe koyun gecin aman ha benim gibi takintili biri olmayin unutun silin gitsin bu insanlari hafizanizdan

cocuktu bakmaydı lafsokmaydı tatıldı cocugun zorlugu vs.. gozlerım beleree belereeeee sınırına ulastı ... lakin o..... kıskananlar catlasın mı?? sen mi kıskancaksın? cocugunu mu kıskancaksın?.. kalbime bir şiş girdi ki .. tarifsiz..:KK35:

Sanırım düşük yaptığım için beneğini kıskandığımı düşündü. Ondan da vurmuş olabilir dedi. :/

Sanırım düşük yaptığım için beneğini kıskandığımı düşündü. Ondan da vurmuş olabilir dedi. :/
canın sağolsun be panda.. ağrıyan dişimi sıktırttın bana gece gece.. rabbim sana oyle evlatlar versin ki .. birbirinden guzel ahlaklı.. hayırlısıyla ınsallah..onlarla ilgilen ... hayrın sana kalsın sevaba gırmıssın cocuk bakmak zor ıs... kendı karaktersızlıgınde bogulsun hıc sevmedıgım durum ya su... hakkaten... allah sabır versın

Öylece gittiler işte.

Ben boşuna demiyorum her kadından anne,her adamdan da baba olmaz diye.

Buda diger ucu ve abartali ve gereksiz. Yani evet konuda bahs edilen annenin yaptigi yanlis. Ancak burda nice yorumlar var "çoçugum 3 yasinda hiç yanliz birakmadim" yada senin dedigin gibi, iki saat biraktim öldümler felan.

Hayir her anne kendine vakit ayirmali zaten. Bundan vicdan azabi duyulcak birsey yok. Bu bir lüks degil, olmasi gereken. Hem annenin psikolojisi için, hem çoçugun gelisimi için. Cocuk kendi basina zaman geçirmeyi bilmeli, anneninde birey oldugunu, baska bir hayati oldugunuda bilmeli.
Ohhh cok şükür benim gibi düşünen birileri olduğunu görmek bende buna benzer yorumlar okuyup kendi kendime düşündüm acava bende mi bir sorun var diye
2 çocuğum var ailelerden uzakta yaşıyoruz dolasıyla surekli5 ben bakiyorum eşim cok yoğun çalışıyor ama belli şeyleride yapar uyutmak gibi isten gelince en az 1 saat oynamak vb.
Neyse senede 1 kere de olsa bırakıyoruz cocuklari tatile gidiyoruz eşimle 3 5 gun yenilenip donmuş oluyorum çünkü çok ihtiyacımiz oluyor başbaşa vakit geçirmeye ya da kendi kendine kalmaya
Kısacası orta yolumuz yok gibi kimi birakir gider konu sahibi gibi iyi insanları sömürür kimi de asssssllaaa kimselere bur saat bırakamam der cok ayrı iki uç

Ohhh cok şükür benim gibi düşünen birileri olduğunu görmek bende buna benzer yorumlar okuyup kendi kendime düşündüm acava bende mi bir sorun var diye
2 çocuğum var ailelerden uzakta yaşıyoruz dolasıyla surekli5 ben bakiyorum eşim cok yoğun çalışıyor ama belli şeyleride yapar uyutmak gibi isten gelince en az 1 saat oynamak vb.
Neyse senede 1 kere de olsa bırakıyoruz cocuklari tatile gidiyoruz eşimle 3 5 gun yenilenip donmuş oluyorum çünkü çok ihtiyacımiz oluyor başbaşa vakit geçirmeye ya da kendi kendine kalmaya
Kısacası orta yolumuz yok gibi kimi birakir gider konu sahibi gibi iyi insanları sömürür kimi de asssssllaaa kimselere bur saat bırakamam der cok ayrı iki uç

Yaptiginiz olmasi gereken zaten. Hayatin sadece çoçuktan ibaret olursa ne kendin için, ne evlilik için yer kalir. Bir gün o çoçuklar birey olmaya basladiginda, o evden çikmaya basladiginda hayatin iyicine bos olur.

O "oglusumda oglusum" diyen kv'deleri burda okuyoruz ya? Ha iste onlarda çoçuklardan 1 saniye uzaklasmadi ve sonucu okuyoruz buralarda.

Bende kizimi hafta sonlari annemlere biraktigim oluyor, esim ile tatile gittigimiz oldu. Bunlar olmasi gereken seyler zaten.

Back
X