varya hani ünlü pedagogun programı aynı onun gibi söyledin bir arkadaş onun uyguladığı yöntemleri denedi çocuğunda yine yemedi çocuk..bende öyle şiddetten yana bir birey değilim ama çocuk hiçbir şeyden anlamamakta diretiyorsa ufak uyarı mahiyetinde cıslamak gerektiğini düşünüyorum daha bir çocuğum yok tabi ama eşim katiyen şaplak yok cıs yok sırf konuşarak öğreterek diyen mantıktan bakalım daha doğmayan çocuğa elbette don biçemem ,duam söyleneni anlayan bir evlattan yana olsunçocuk birşeyi yapmak için tutturup ağlayıp kendini yerlere atıyor ya, sakin olacaksın bekleyeceksin geçmesini, yada ilgisini başka yöne çekeceksin. yinede yapmasına izin vermeyeceksin uygun olmayan şeyi. ama dövmeyeceksinde. bir kaç defadan sonra anlıyor zaten ağlayıp bağırmanın fayda etmediğini. çocuk sakinleştiğinde de neden yapmaması gerektiğini anlatacaksın. çok zaman ağlayıp kendini yere attığında ilgisini başka birşeye yöneltemiyorsam sakince karşında oturup öfke nöbetinin geçmesini bekliyorum. bi süre sonra susup kendi geliyor yanıma. yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorum öğrencilerime ve kendi çocuğuma. sakinliği korumak önemli.
Kızım 23 aylık çok hareketli bir çocuk.Bazen sabrımı öyle zorluyor ki gözlerim kararıyor,başım dönüyor.Ama o Allah'ın emaneti ona kıyamıyorum.Aşırı sinirlendiğimde stres topunu elime alıp sıkıyorum,yada istemsiz gözümden yaşlar akıyor sinirden.
canım 4-5 yaşına gelmiş bir çocuğa bunu vermek elbette zor ama imkansız değil..bebeklikten başlayarak sakin tepkiler verirsek çocuklarda ona göre büyüyor sakin çocuklar oluyor..varya hani ünlü pedagogun programı aynı onun gibi söyledin bir arkadaş onun uyguladığı yöntemleri denedi çocuğunda yine yemedi çocuk..bende öyle şiddetten yana bir birey değilim ama çocuk hiçbir şeyden anlamamakta diretiyorsa ufak uyarı mahiyetinde cıslamak gerektiğini düşünüyorum daha bir çocuğum yok tabi ama eşim katiyen şaplak yok cıs yok sırf konuşarak öğreterek diyen mantıktan bakalım daha doğmayan çocuğa elbette don biçemem ,duam söyleneni anlayan bir evlattan yana olsun
İsterseniz inanmayın ama poposuna şaplak atmışlığım yoktur çocuğumun.dövmeden kastı ne acaba yazanların...poposuna vurulur çocukların yani okadarda olur..ben hiç vurmadım diyene inanmam..toplantı yapın konuşun velilerle
Kararlı olmaktan geçiyor aslında herşey. En baştan ağlayıp zırlayıp elde etmeye çalıştığı şeyi asla vermedim. Hatta sakin ses tonuyla ağlayabilirsin ama sana asla vermeyeceğim istediğin kadar ağla dedim. En başta çok zor oluyor ama çocuk bakıyorki ağlayınca olmuyor vazgeçiyor ağlamaktan. Şimdiyse benim tepkime gerek kalmadan Artık bebek değilim ben deyip ağlamayı hemen kesiyor:)varya hani ünlü pedagogun programı aynı onun gibi söyledin bir arkadaş onun uyguladığı yöntemleri denedi çocuğunda yine yemedi çocuk..bende öyle şiddetten yana bir birey değilim ama çocuk hiçbir şeyden anlamamakta diretiyorsa ufak uyarı mahiyetinde cıslamak gerektiğini düşünüyorum daha bir çocuğum yok tabi ama eşim katiyen şaplak yok cıs yok sırf konuşarak öğreterek diyen mantıktan bakalım daha doğmayan çocuğa elbette don biçemem ,duam söyleneni anlayan bir evlattan yana olsun
Kardeşinizde kızımı gördüm gerçekten.23 aylık 1dk ourmaz.Hiç tv izlemez.Bize de izletmez kapatır hemen.Gerçi haberler haricinde izlemeyiz zaten.1 dk göz temasınız kaybolmayacak.anında ne ile uğraşıyorsanız bertaraftır o.Yemek yerken şekikki küper var kovaya atılandan onunla oynar.Renk ve aynı desenleri ayırır.Oyun hamurundan telefon yapar konu komşu akraba arar:)Daha nasıl anlatayım ki yemek yapacaksam hanımefendi yanımda olacak.Bu ne bu ne tek tek açıklamak zorundayım.Birde sabırlıyım düşünün yani geldiğim durumu.Bazen kafamı duvara sürtüp ateş çıkarasım geliyor.Öyle rahatlarım sanki:)))Kardeşimde çok hareketliydi. Annem baş edemiyordu. Doktor çok farklı oyalanacağı şeyler bul demişti. Mesela yemeği yediriyordu, hemen legoların başına oturtuyordu, ya da oyun hamuruyla şekiller yapardı, legodan sıkılınca başka bir oyuncağa oturtuyordu, sonra başka başka başka... Stres atsın diye biraz büyüdüğünde tahtaya çivi çaktırırdı annem, tamire ilgisi vardı. İyice yaramazlaşıp durmayınca balkona çıkıp, patates var soğan var diye esnaf takliti yapardı. Hareketli çocuk iyi aslında, şimdi kardeşim büyüdü çok zeki çocuk maşallah. Sizede Allahtan sabır diliyorum :) Büyüyünce mükafatını alacaksınız :)
İsterseniz inanmayın ama poposuna şaplak atmışlığım yoktur çocuğumun.
kesinlikle çocuklar dövülmemeli
lütfen bu kötülüğü yapmayın onlara
binbir çeşit ceza yöntemi -ödül yöntemi vs vardır mutlaka doğru yolu yani...
acı çektirerek olmaz...
Kardeşinizde kızımı gördüm gerçekten.23 aylık 1dk ourmaz.Hiç tv izlemez.Bize de izletmez kapatır hemen.Gerçi haberler haricinde izlemeyiz zaten.1 dk göz temasınız kaybolmayacak.anında ne ile uğraşıyorsanız bertaraftır o.Yemek yerken şekikki küper var kovaya atılandan onunla oynar.Renk ve aynı desenleri ayırır.Oyun hamurundan telefon yapar konu komşu akraba arar:)Daha nasıl anlatayım ki yemek yapacaksam hanımefendi yanımda olacak.Bu ne bu ne tek tek açıklamak zorundayım.Birde sabırlıyım düşünün yani geldiğim durumu.Bazen kafamı duvara sürtüp ateş çıkarasım geliyor.Öyle rahatlarım sanki:)))
Cahillik basa bela derim her zman.benimde 21 aylik bir oglum var asiri hareketli yerinde durmuyor.bazen oylr bir sabrimi zorluyorki gercekten delirmemek icin dua ediyorum.bir iki poposuna vuruyorum yanagina vuruyorum ama oyle pat kut degil korkutma amaciyla ama ona bile icim gidiyor defalarca ozur dileyip kucakliyorum.dovmek nedir yaaa o cocuk buyuyecek sonrada karisina saygi kocasina saygi sosyal cevrede basari sayginlik beklenecek o cocuklardan nerdeeee ne gormuski ne versin etrafima o cocuk.dovme olayini ailede gordugu icin bu ona gayet olagan normal bi durum gibi gorunecek zamanla yazik
dayaksız büyüyen pek azdır...
kaldıki dayak atmayanların çoğu da dengeyi koruyamıyor aşırı şımarık çocuk yetiştiriyor...
ya çocuğu dayakla baskılıyorlar ya tepelerine çıkarıyorlar
ikisi de çocuk gelişimi için zarar...
ebeveyn olmak kolay değil
İnşallah Allah gönlünüze göre verir.Bende poğaça hamuru ve köftelik hamur yapmasına izin veriyorum.Ortalık savaş alanı oluyor ama değer öyle değil mi?Yaptığı şekilleri bozmadan pişiriyorum:)Çok tatlı ya, ilerde çok iyi bir aşçı olacak desenize :) Mesela annem dolmanın içini hazırlarmış, kardeşimde biberleri doldururmuş :) Bir akrabamızın oğluşuda yeşil fasuyle kırıyor :) İnşallah bende sizler gibi bir anne olurum, sabırla emekle büyütürüm çocuklarımı
olmasi gereken bu bencevalla tebrikler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?