Bende bazen denk geliyorum hatta bu tip anneler çoğaldı toplumda, sokakta, markette, pazarda çocuk ağlıyor huysuzluk ediyor diye pata küte çocuğa girişen insanlar var, hatta bir keresinde 2-3 yaşlarında anca var huysuzlanıyor çocuk bir iki adım önde gidiyor annesi arkadan çocuğun ense köküne bir yapıştırdı çocuk yerde sonra tuttu çocuğu kaldırdı tek kolundan sürükleye sürükleye aldı gitti. Öyle sinir oluyorum ki bu tiplere içimden acaba bende şunun saçını elime bir dolasam mı diye geçirdiğimde olmuyor değil.
bir fiske bile yemeden büyüdüm. şımarıkta değildim. annemde babamda ilkokul mezunu. demekki dayak yemedende oluyor.
ben zaten dayak yanlısı değilim ki
insanların çoğu ceza, olumsuz pekiştireç, görmezden gelme, söndürme gibi davranışları denemiyorlar...
bir çoğu ya dayağa başvuruyor
ya şımartıyor dedim...demekki siz de anne baba tutarlı davranış eğitimi olan bir ailede yetişmişsiniz.
böyle aile yüzdesi azdır toplumda...
Mükemmel anne değilim ama benim de merak ettiğim, bu cocuklari bu kadar vahsi yetiştirmeyi nasıl basardiklari.e işte bende soruyorum bir çocuk nasıl büyütülmeli birileri yazsın buraya.
bence olaya birde şu açıdan bakın
o sizin cocugunuz bile olsa biyolojik olarak size benzemek zorunda değil.
sizin yediğinizi yemek zorunda değil, insanlar içinde mahcup olmamak için ıspanak yemek zorunda hiç değil.
bende lahana pişen mutfaga gıremıyorum kolay kolay midemde bulanıyor halbuki ben zorla yemek yedirilen bir cocuktum ve her daim zayıftım halada ıspanak filan yemem.
çok sığ bir yerden bakıyorsunuz
ben kendi cocugum için öyle düşünmüyorum istediğini yer, istemediğini yemez teşvik ederim ama tadına bakıncada begenmiyorsa onu zorla yedirecek kadar HAYVAN olamam mesela
laf dinlemiyormu , ne yapıyor mesela çamaşırları dağıtıyor, boş defterden sayfa yırtıyor, olmadı tencelerı indirdi oynuyor.
bunlar dayanılmaycak şeyler değil.
robot gibi kurup yönetmek istiyorsak bence bebek değilde cinden robot alsın bazı insanlar
Sakinlik konusunda kesinlikle haklisiniz.canım 4-5 yaşına gelmiş bir çocuğa bunu vermek elbette zor ama imkansız değil..bebeklikten başlayarak sakin tepkiler verirsek çocuklarda ona göre büyüyor sakin çocuklar oluyor..
Lutfen kimse dovmesin cocugunu. Inanin unutulmuyor. Ben 29 yasindayim ailemden hic boyle birsey gormedim. Sadece rahmetli babam, birgun ben daha 5-6 yasindayken, sofrada tuz istedi benden. Bende kucugum daha bilmiyorum gittim yemek kasigiyla tuz getirdim. Babam bana bagirdi onla mi tuz getirilir diye. O anda korkudan kasik elimden ters dondu tuz dokuldu yere. Bu defa babam sinirden kufretti. Ben babami 8 yasinda kaybettim. Ortada fiziksel siddet olmamasina ragmen ben bu olayi hic unutmuyorum.
Ayni sekilde, ben lisede ogrenciyken, ilkokula yenivaslayan yegenim vardi. Derslerinde zorlaniyordu. Ben ders gosterirken sinirden kendimi kaybedip tokat attim cocuga. Nasil agladi, nasil agladi anlatamam. Tokatin acidindan degildi biliyorum. Yegenim benim elimde buyumustu, ikimizde birbirimize cok duskunduk. Aglamasi bundandi biliyorum. Hemen pisman olup sarilip bende aglasam da, sonuc degismedi. Su an 11 yasinda piril piril bir ogrenci yegenim. Bazen bana soyler: "Hala bi kere odev yaparken tokat atmistin hatirliyon mu" diye. Gulerek anlatir ama ben farkindayim cocugun o olayi bi turlu unutamadigini. O gun bugundur kendime lanet okuyorum aklima geldikce. Elim kirilsaydi da o tokati atmasaydim. Her aklima geldiginde gozlerim doluyor. Yani unutulmuyor, unutulmuyor, unutulmuyor... Yapmayin!
ben bağırırsa bi sarsarım ama baktım başa çıkamıyorum ve çocuk istememesi gereken zararlı birşey istiyor ve ben almayacağım (katılamayacak yaşta,yani çok ufakken ağlayıp morarırıp kalma riski var.) ille bir odaya kilitlerim susana kadar bağırsın.anlasın ki bağırmak kendini paralamakla anneye babaya eziyet etmekle bir şey elde edilmiyor.ona istediğini hep verip her düştüğünde kaldırıp nasıl hayatta kalmasını öğreteceğim?
Sakinlik konusunda kesinlikle haklisiniz.
Kaba, asi çocukların genel olarak ebeveynleri de öyle. Kizimin dayak yedigi cocuklarin anneleri de sinirli, pimpirikli..
Evde beraber oynayalim ister çoğu zaman ama disarida kendi haline birakip sadece uzaktan izledigim icin zannedersem hic problem cikarmaz. Oynar, hoplar ziplar...
Gittigim ev ortamlarinda da aynı sekildedir.
Bir de bana rahat kadinsin diyolar.
E siz rahat olmadiniz iyi mi oldu?
Kanepeye dusen cubuk kraker mikropluymus te Allaam.. Cocuklar antibiyotik kullanamadan iyilesemiyor yahu!
pırasa yemediği için dövmeye indirgemişsiniz tebrik ediyorum. "tabi annecim, ne istersen onu ye, senin ayrı damak tadın var, ben çocuğumu yemek için zorlayamam" diyen anneleri de gördüm. tavuk-patates-köfte-pilav-makarna ekseninde besleniyorlar. bi tanesinin kronik hemoroidi var ve düzenli böbrek taşı atıyor. başka biri böbrek taşını atamadığı için ameliyat oldu, 4 yaşında. ama tabi herkesin kendi çocuğu, beni hiç ilgilendirmez. bana geldiğinde ben köfteyi patatesi kızartıp koyuyorum önüne, salçalı suyun içine de şehriyeyi salıveriyorum çünkü tarhana mercimek de yemiyor. ama tuvalette ağlarken annesi ilgileniyor. bana ne yani. ama benim çocuğum öyle olmayacak. ben sadece çocuğuma hangi durumda dayak atabileceğimi yazdım, evinizi basmışım da tek tip besleniyor diye çocuğunuzu dövmüşüm gibi davranmazsanız sevinirim.
pırasa yemediği için dövmeye indirgemişsiniz tebrik ediyorum. "tabi annecim, ne istersen onu ye, senin ayrı damak tadın var, ben çocuğumu yemek için zorlayamam" diyen anneleri de gördüm. tavuk-patates-köfte-pilav-makarna ekseninde besleniyorlar. bi tanesinin kronik hemoroidi var ve düzenli böbrek taşı atıyor. başka biri böbrek taşını atamadığı için ameliyat oldu, 4 yaşında. ama tabi herkesin kendi çocuğu, beni hiç ilgilendirmez. bana geldiğinde ben köfteyi patatesi kızartıp koyuyorum önüne, salçalı suyun içine de şehriyeyi salıveriyorum çünkü tarhana mercimek de yemiyor. ama tuvalette ağlarken annesi ilgileniyor. bana ne yani. ama benim çocuğum öyle olmayacak. ben sadece çocuğuma hangi durumda dayak atabileceğimi yazdım, evinizi basmışım da tek tip besleniyor diye çocuğunuzu dövmüşüm gibi davranmazsanız sevinirim.
ben bağırırsa bi sarsarım ama baktım başa çıkamıyorum ve çocuk istememesi gereken zararlı birşey istiyor ve ben almayacağım (katılamayacak yaşta,yani çok ufakken ağlayıp morarırıp kalma riski var.) ille bir odaya kilitlerim susana kadar bağırsın.anlasın ki bağırmak kendini paralamakla anneye babaya eziyet etmekle bir şey elde edilmiyor.ona istediğini hep verip her düştüğünde kaldırıp nasıl hayatta kalmasını öğreteceğim?
çocuğunuz henüz yok ama olunca dayak atacağınız kesin.
umarım çocuğunuz çok sakin herşeyi yiyen hiç sorun çıkarmayan bir çocuk olur.yoksa liste belli öyle yaparsa dayak atarım böyle yaparsam dayak atarım.Üzüldüm şimdiden.
sakin sorun çıkarmayan kısmına nasıl geldik? "yaramazlık yaparsa döverim" mi yazmışım? "uslu durmazsa tekme tokat dalarım" mı demişim? sadece "yemek seçmesini istemiyorum gerekirse sadece o konuda ağzına yapıştırıveririm" dedim. çarpıtmazsak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?