Çocuğunu farklı gösteren görümce

kelebek_gibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
964
958
103
Görümcenin cocugu ile benimki arasında 3 ay var. Sorun su ki görümce çocuğunu olduğundan sosyal girişken olarak anlatıyor ama çocuk mizacı gereği asla öyle değil. Mesela okula uyum sorunu yaşadı hala ağlayarak gidiyor zaten 3.5 yaşında tabi ki olabilir. Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış. Yani bunu belki 3.5 yaşındaki bir çocuk yapabilir ama o çocuk yapamaz otururken dahi annesinin yanından ayrılmayan çok konuşmayan bi çocuk gösteri oldu ağlamaktan yapamadı sahneden indirdiler . Bana göre bu da normal içine kapanık olabilir ama niye öyle yansıtmak istiyor anne babalar çocuklarını ?bunu kayınvalideme söylemiş kayınvalide de vay bizim torun böyle yapmış diye gururlanıyor. Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum. Hep onlar iyi onlar sosyal girişken onlar düzgün konuşuyor bitmiyor bitmiyor

Yahu anlatsın..
Demek ki öyle görüyor cocugunu.
Yani bunda bir şey yok bence.
Takılmayın..
Ayrıca bu çocuklari sanki iki sporcu gibi yaristirmayin.
Aralarinda bir çekişmeye,bir kavgaya sebebiyet verirsiniz.
Çocukların dengesini bozmayın.
Sizde anlatın cocugunuzu arzu ettiğiniz biçimde,kime ne.
Önemli olan bu konuşmalara cocuklarin şahit olmaması.
Yoksa istediğiniz gibi laf yarışı yapabilirsiniz iki yetişkin.
Çocuklar üzerinden nemalanmayi kendinize yakistiriyorsaniz.

Ben aksine dikkat ederim olumsuz yorum yapmam onların cocukları hakkında her çocuk farklı bunu kabullenmek neden zor onun iyi yönleri olduğu kadar benim çocuğumun da vardır. Daha bu yaşta kıyaslanırsa ilerde ne olur sorun su ki ben bunları nasıl kafaya takmıcam

Kargaya yavrusu şahan gözükürmüş, baktı ki sosyal hayatta kargalığı belli oluyor, şahan gibi pazarlıyor işte çocuğunu. Benim yengem de öyleydi, çocuklarım çok zeki, çocuklarım yaşıtlarından ileride, çocuk bilgisayar tuşuna bassa Bill Gates gibi görüyordu. Bir yere kadar, okulla beraber söndü havası.

Kendi çocuğuna objektif bakabilen var mı ki
Kendi çocuğuma ben de bayılıyorum çok güzel çok akıllı çok şeker şeytan tüyü var mesela bence. Ama sınıfındaki velilere sorsam sıradan çocuk işte derler. Yada bekar arkadaşlarım bana göre uyumlu şeker olan çocuğumla görüşmelerimize gelmemi tercih etmiyorlar. Aman babasına pasla da gel diyorlar ne yapayım bence çok tatlı ama

Aynen dediğiniz gibi herkesin evladı biricik ama mizaç huy var bazı şeyler bi yere kadar elimizden geliyor. Ki onun cocugu daha ananesinde annesi olmadan durmaz bile nasıl oluyor ayran istiyor anlmadım

Evet herkesim evladı biricik ama ben şahsen olmayan şeyi olmuş gibi göstermem mesela 3.5 yaşındaki çocuk müdürün odasını bile bilmez anne baba götürür söyle derse söyler ama kendi yapmış gibi anlatılmaz

Cocugunuzu kiyaslamalara sokmayın. Onun haricinde çocuğunu öven bir kadın ne güzel. Okullarımda, meslegimde hep en iyisiydim ama annem hep yerecek birseyimi buldu. Onlara karşı daha çok inek oldum daha çok şey başardım ama hep olduğum yerdeydim. Komşu çocukları sınıfta kaldılar yine anneme onlar bal geldi. Sorsan benle gururlandigini gösterse böyle olmazmisim Bu yüzden nasip olurda cocugum olursa onu hep gururlandiracagim. Çocuğun sevilmeye, övgüye, onurlandirilmaya ihtiyacı var. Tabi başka çocuklara zararı dokunmadan

Siz de kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Mesela benim samimi bir arkadaşımla çocuklarımızın aradı bir hafta. İlk zamanlar biz de o hataya çok düştük. Onunki erken yürüdü ben deli gibi yürüme çalışması yaptırdım sonra benimki erken konuştu arkadaşım buna taktı kafayı o uğraştı durdu. Şimdi mesela benimki soğuktur kolay kaynaşmaz, onunki de bayılır ilgiye sıcaktır girişkendir. Ama artık akıllandık kıyaslamıyoruz. İkisi de farklı şekillerde çok şekerler. Benimkinin başka güzel tatlı yanı var onunkinin başka yanı var. İkisi de kendi içinde çok şeker.
Bırakın herkes kendi çocuğunu beğensin övsün.

O çocuğunuzu kıyaslıyor siz de 3.5 yaşındaki çocuğun dedikodusunu yapıyorsunuz. hangisi daha kötü bilemedim

Hiç böyle düşünmemiştim bundan sonra asla olumsuzlukları anlltmıycam canım evladım ben de öveyim bari ben de neyse odur asla yalan söyleyemem

Demek ki bahsedebilecegi veya gururlanacagi baska birsey yok. Benim etrafimda bazi insanlar olaylari gercekten abartarak veya bazen de yalan söyleyerek anlatir. Baskasina zarar verilmedikten sonra görmezden geliyorum. Cünkü bunun benimle hic alakasi yok, karsidaki insanla alakali.

Size bahsedilmeyen konu için bu kadar rahatsiz olmaniz da abarti yani. Size gelip övüyor sandim ben de. Amaan
Bana övemiyor çocuğunu tanıyorum çünkü annesi olmadan bizim eve oynamaya bile gelmez. Biliyor bozarım. Sanırım yaşıt oldukları için o yaptı bu yapmadı izleniminden rahatsız oldum kendi çocuğum adına

Olabilir. Doğru da söyleyebilirler. Benim oğlum mesela ilk zamanlar okulda herkese buz gibiydi. Kaynaşmadı uzak durdu. Rehberlikten çıkmadık. Şimdi inanılmaz adapte oldu. Müdürün ismini de bilir odasını da bilir. Tip olarak biraz farklı bir çocuk olunca müdür ve diğer hocalar adını öğrenmişler. Girişken değil ama tipinden dolayı ismen biliyor herkes. Belki böyle söylesem abartıyor diyenler olabilir. Ama çocuklar başka sosyal ortamlarda başka tepkiler verebilir. Aile içinde daha rahat çocuk dışarda daha asosyal olabilir. Evde sus pus çocuk okulda çok girişken hareketli olabilir. Uani bir çocuk her ortamda aynı olmaz. Başka başka ilişkiler kurabilir. Bundam rahatsızlık duymanız sizin aslında kıyas yapmanızla alakalı. Siz içinizde kıyası kesseniz bu kadar rahatsızlık duymazsınız

Haklısın benimle de alakası yok banane dimi doğduğundan beri kilo boy devamlı yarıştırır o yüzden sinir oluyorum sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…