Çocuğunu farklı gösteren görümce

keşkeeee
eve temizliğe gelen ablamız var ona dahi kötülerdi bizi hala da yapıyor şimdi de eşimi kötülüyor mesela artık söylüyorum biz aramızda ne yaşarsak yaşayalım elaleme birbirimizi kötü göstermenin ne alemi var
sonra herkes seni beni bizi konuşuyor diyorum ama yok işte huyu bu demek ki duramıyor bizi eleştirmeden

o yüzden şimdi bazen aynı hataya ben de düşüyorum fark ettiğim anda düzeltiyorum çeviriyorum bir şekilde lafı ki kızlarım da benim yaşadığım özgüvensizliği yaşamasınlar

Görümce sizin yanınızda çocuğunu bir konuda övse neyini bozacaksınız?
Kusura bakmayın, çocuk konusunda iyi niyetli görmedim sizi.
Tek başına gelmemesi isabetli oluyormuş.
Yani bi yalan söylenirse bozarım tabi ki yalan olduğu için. Yok canım tek gelse ne yapıcam aşk olsun

Çocuğunuzu kuzeniyle kıyaslamansına izin vermeyin ama her anlatılan olay kiyaslamak için değildir. Anneler bazen bahseder şöyle yaptı, böyle dedi diye. Herkes çocuğuyla gurur duyar. Her çocuk özeldir. .

Birde bazı çocuklar evde okulda farklı olabiliyor. Sizin yanınızda çekingen olan bir çocuk okulda daha sosyal olabilir, yada tam tersi.

Yani bi yalan söylenirse bozarım tabi ki yalan olduğu için. Yok canım tek gelse ne yapıcam aşk olsun
Yalan olduğunu nasıl iddia edebilirsiniz, belki evde , okulda yapıyor çocuk başka şeyler?
Bir annenin kendi çocuğuyla ilgili söylediği olumlu bir söz bu kadar rahatsız edici olmamalı.
Çocuk sizin negatifliğinizi alıyordur bence, ben konudan aldım onu çünkü kendi çocuğunuzla kiyasliyorsunuz. Başka türlü birşeyden bahsetmiyorsun elbette.

Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş.
Bu arada, sana bahsedilmeyen bir konu, bunu kendine dert edecek, hatta bu konuda bir paylaşım yaptıracak kadar seni neden ilgilendiriyor acaba?

Buraya katılıyorum işte, sizene?
Kadın belki kendisi çok asosyal çocuğu kendine göre çok sosyal olarak görüyor, veya değil.
Öyle görmek istiyor
Her şekilde sizene sizlik ne var?
Kıyaslatmayın çocuğunuzu?
3,5 yaşında bir çocuk hakkında konu açarken siz napmış oldunuz?

İyi de ayran konusu yalan değil belki gidip müdüre mi sordunuz. Çocukların her ortamda tepkisi başkadır. Benim oğlum mesela evde şımarık inatçı tutturan bir çocuk. Teyzesine de ayrı nazlıdır. Dayısı ve amcaları varsa daha kuduruk aktiftir. Okulda kimseye vurmazdı ama bana sinirlenince vururdu. Okulda daha söz dinler mesela ama arkadaşımın çocuklarıyla bir arada daha rahattır. Okulda mesela çok oyun kurmuyor diyordu rehberlikçi daha çekimser rekabete gitmeyen bir çocuk. Arkadaşımın çocuklarıyla bir aradayken daha aktif oyunu yöneten ve kendi oyun kuran bir çocuk. Haftasonu gittiği atölyede de ilk bitiren olmak için inanılmaz rekabet ettiğini söylüyor öğretmeni. Hepsi aynı çocuk. Sitede mesela iki çocukla daha güzel oyun kurar oynar. Ama tek bir çocuk var o da katılır dört çocuk olurlarsa mızmızlanır kenarda kalır katılmaz. Hala siteye inecekse tercih ettiği arkadaşı varsa iner o sevmediği çocuk varsa inmez. Baya baya asosyal davranır. Sitedeki o üç çocuğun annesine sarsanız çok başka yorumlar alırsınız.

evet ya niye takıyorsunuz ki?
kadın çocuğuyla övünmeyi seviyor demek yapacak birşey yok
siz benim görümceme denk gelseniz sinir krizi geçirirsiniz o zaman.
en birinci en mükemmel çocuklar benim görümcede bir kere

bunları çocuğunun yanında yapıyorsa "o duysun cesaret bulur belki" diye yapıyor olabilir mi?

Gerçeği siz biliyorsunuz nasıl olsa, he deyin geçin hatta pis pis sırıtın ki yalanının çok belli olduğunu anlasın. Anlamıyorsa da Kendi haline bırakın zavallıyı, hayal dünyasında yaşamaya devam etsin.

Asla kıyasa izin vermeyin. Çocuğun yanında bunları konuşturmayın. İnsanlar böyledir çocuklarını övmeyi severler. Karşılaştırma çocuğun bilincine yapışır ve değersizlik duygusu yaratır maalesef.

Hatta ekleyeyim iki sene önce bir oyun grubuna götürdük. Oradan iki arkadaşının annesiyle samimi olduk. O iki çocuk aynı sınıfta benimki başka sınıfta. 3ü bir arkadaysa diğer ikisi kanka olduğu için dışlanıyor paçama yapılıyor ağlıyor sürekli. Ama tek tek görüştüğümüzde kıkır kıkır oynuyor. Aslında diğer ikisinin ilişkisini kıskanıyor araya giremiyor. Yani çocuk aynı çocuk, görüştüğü çocuklar da aynı çocuklar, bir araya geldiklerinde çocuk sayısına göre bile tavrı değişiyor

Valla kizim 2 yasindaydi krese basladiginda.okulda simit gunleri var. Demis ki ben salca istiyorum. 2 yasinda anlatamamista tam ne istediğini kaldirmis ogretmenini yerinden gitmis buzdolabina salcayi gostermis. Almis gelmis. O gun bugun ( 2 senedir yani) simit gununde salca istiyor tum sinifi sinifca yiyor. Ne istesigini bilen bir cocuk gayet kendisini ifade etmis olabilir. Sizin yaninizda sizdej cekiniyordur ogretmenine guveni tamdir ondan cekinmiyordur.

Acikcasi sizde bi fitne fesat sezdim ben. Bence kotu niyetli birisiniz.

Buradan bakınca siz kötü niyetli ve kıyaslama yapan kişi olarak görünüyorsunuz. Size ne 3.5 yaşındaki çocuktan? Çocuk okulda da pasif olsa memnun olacaksınız belli ki. Siz kendi çocuğunuza odaklanın, onu da yeğeniniz olarak görüp, başarılı olduğunda memnun olun. Bariz çekememezlik var, hem de ufacık çocuğa karşı. Nasıl hazmedemediyseniz buraya konu açıp dedikodu malzemesi yapmaya kalkıyorsunuz.

Çocuğun dedikodusunu yapmıyormuş. Sanarsın melek. bir tek kanatları eksik

Ufacık çocuk için kalbinizi karartmayın. Övüyorlarsa övsünler. Kulaklarınızı tıkayın. Çok rahatsız oluyorsanız görüşmeyin. Ben bu konuyu okurken aklıma yıllar önceki bir haber geldi. Oldukça eğitimli ve kültürlü bir adam sırf kendi çocuğunu eşinin ailesi yeterince övmüyor diye eşinin kız kardeşinin 3 yaşındaki çocuğunun yüzüne planlayarak kezzap atması geldi. Şu an sizin yazdıklarınız ile aynı açıklamaları yapmıştı. İstanbul Ataşehir'de bir restoranda olmuştu araştırabilirsiniz. Benim çocuğum geri planda kalıyor. Sürekli o çocuğu ön plana çıkarıyorlar demişti. Belli ki sizde de takıntı var. Bu konuyu okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 3.5 yaşındaki çocuk için sosyal demelerinden bile rahatsız olmuşsunuz.

Birde şöyle düşünün ,ailesi tarafından sürekli pohpohlanan bir çocuk hayatı boyunca herhangi bir konuda 'BEN BİLMİYORUM' demekte ne kadar zorlanacak,bugün annesinin çocuğunun iyiliğini gözettiğini düşünerek yaptıgı bu davranış gün sonunda kendi çocuğunu vuracak.
Çünkü ona çizilen mükemmel çocuk imajının altında ezilmeye başlayacak bir noktada.
Hiç hata yapamaz,başarısız olamaz,dersten zayıf alamaz,arkadasına kızamaz..
Sevilmek,kabul görmek için tavizler verecek belki..
Bu yazdıklarınızda üzülmek gereken çocuk görümcenizin ki belki de.
Onunki sosyaldır sizinkinin hayal gücü çok geniştir,biri şahane resim yapar,öteki dans eder.
Çocukların dünyasında kıyaslamalara zaten yer yok.
Siz koşulsuz sevin çocuğunuzu ve mukayese eden konuşmalar yapılmaya baslandıgında sağlıklı bir tepki verin.
Görümceniz sizi gelin olarak görüyor olabilir ama söz konusu çocuk kardeşinin çocuğu,kardeşimin çocuğu benim çocuğumdur,başarısını kendi çocuğum gibi alkışlar,derdine üzülürüm,o hatırlamıyor olabilir ama bunu siz hatırlatın gerekirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…