- 15 Şubat 2015
- 13.353
- 47.106
- 798
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
En nefret ettiğim şeylerden biri,çocukların kıyaslaması.Bunu yapan çok,benim de başıma geliyor arada ama umurumda bile değil,önemli olan çocuklarımın mutluluğu.Benim çocuklarım birer yatış atı değil,kimsenin çocuğu olmamalı.Farkında olmadan onların psikolojisini bozuyoruz.Görümcenin cocugu ile benimki arasında 3 ay var. Sorun su ki görümce çocuğunu olduğundan sosyal girişken olarak anlatıyor ama çocuk mizacı gereği asla öyle değil. Mesela okula uyum sorunu yaşadı hala ağlayarak gidiyor zaten 3.5 yaşında tabi ki olabilir. Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış. Yani bunu belki 3.5 yaşındaki bir çocuk yapabilir ama o çocuk yapamaz otururken dahi annesinin yanından ayrılmayan çok konuşmayan bi çocuk gösteri oldu ağlamaktan yapamadı sahneden indirdiler . Bana göre bu da normal içine kapanık olabilir ama niye öyle yansıtmak istiyor anne babalar çocuklarını ?bunu kayınvalideme söylemiş kayınvalide de vay bizim torun böyle yapmış diye gururlanıyor. Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum. Hep onlar iyi onlar sosyal girişken onlar düzgün konuşuyor bitmiyor bitmiyor
Ben de kıyaslamam başka arkadaşımın cocugu ile benimki arasında 15 gün var hiç kilo boy konuşma emekleme kıyaslamadım kendimce çabaya da girmedi. Görümce benimki çişi erken öğrendi diye üç kez eğitim verip yarıda bıraktı çocuk kabız oldu ona da dedim cevrendekilerle kıyasladıgın için stres yapıyorsun çocuk hazır değil diye daha ne diyimSiz de kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Mesela benim samimi bir arkadaşımla çocuklarımızın aradı bir hafta. İlk zamanlar biz de o hataya çok düştük. Onunki erken yürüdü ben deli gibi yürüme çalışması yaptırdımsonra benimki erken konuştu arkadaşım buna taktı kafayı o uğraştı durdu. Şimdi mesela benimki soğuktur kolay kaynaşmaz, onunki de bayılır ilgiye sıcaktır girişkendir. Ama artık akıllandık kıyaslamıyoruz. İkisi de farklı şekillerde çok şekerler. Benimkinin başka güzel tatlı yanı var onunkinin başka yanı var. İkisi de kendi içinde çok şeker.
Bırakın herkes kendi çocuğunu beğensin övsün.
Çocuğun dedikodu değil de annesinin dediğinin dedikodusunu yapıyorumO çocuğunuzu kıyaslıyor siz de 3.5 yaşındaki çocuğun dedikodusunu yapıyorsunuz. hangisi daha kötü bilemedim
Yalan söylemeyin zaten ama çocuğunuzla ilgili sıkıntıları, problemleri herkesin bilmesine gerek yok. Ben kendimden biliyorum mükemmel olmak için o yaşlarımda ne yarışlara girdim. Sırf annem beni de arkadaşlarının yanında benim kızım birinci oldu diye anlatsın. Ama ben birinci oldum annem dedi seninkide girse yapardı sınav yarışma her neyse o kolaydı. Yok komşunun kızı yumurta yapıyormuş ben yemek yapmak istemiyorum ama buna rağmen pastalar yapmayı öğrendim. Ne çocukça degilmi işte. Şimdi artık fazlasıyla gururlu ama neye fayda. Çocuklarımız robot değil. Dünyadaki bütün çocuklar bizim geleceğimiz ve her çocuğa bu özenle yaklasmaliyiz. Biz büyükler kendi aramızda ne yapıyorsak yapalım ama çocukların hayatlarına dokunmayalimHiç böyle düşünmemiştim bundan sonra asla olumsuzlukları anlltmıycam canım evladım ben de öveyim bari ben de neyse odur asla yalan söyleyemem
Bahsettiğim arkadaşım mesela oğlumun iri olmasını hala içten içe takıyor.Haklısın benimle de alakası yok banane dimi doğduğundan beri kilo boy devamlı yarıştırır o yüzden sinir oluyorum sanırım
Haklısın benimle de alakası yok banane dimi doğduğundan beri kilo boy devamlı yarıştırır o yüzden sinir oluyorum sanırım
Görümce, kelebek gibinin çocuğu girişken değil ama benim çocuğum okulda böyle böyle mi yapıyor demiş?Çocuğun dedikodu değil de annesinin dediğinin dedikodusunu yapıyorum
ya onun çocuğunu övdüler de sizinkini mi övmediler o yüzden mi bunu kafaya taktınız bırakın çocuğunu istediği gibi anlatsın sizde anlatın madem çocuğunuzu övünBu konu benim yanımda bahsedilmedi bahsedilse derdim hiç beklemezdim hayret diye ben sağdan soldan duydum kayınvalide övününce
Çok doğru bir yorum işte burda bu yüzden konu açmayı seviyorum göremediğim şeyi gösteriyorsunuz ben takıntılı bi insanım aynen bu muhabbette kıyas yok önceden başka konularda olmustu belki o yüzden ben bunu da kıyasa cektim yorumunuzu tekrar tekrar okudumGörümcenin bu söylediklerinde kıyaslama yok ki. Sadece kendikini övüyor. O çocuğun övülmesini çekemediğiniz için siz kıyaslama olarak algılıyorsunuz. Siz kıyaslıyorsunuz. Bu konuşmada dedi mi seninki olsa ayran isteyemez? Sanmıyorum dese onu da yazarsınız. O halde sizi ilgilendirmiyor. Demek ki çok hoşlarına gitmiş anlatmış. Belki normalde çekingen olduğunu bildiği için sosyalleştiğinde bu kadar mutlu olup dillendiriyordur. Ayrıca Bi çocuğun evde ne yaptığını, okulda nasıl davrandığını bilemezsiniz. Normalde çekingen olur ama müdürle o iletişimi yakalamıştır. Ne yaramaz çocuklar oluyor okulda kuzu gibi.
İyi de size yapmıyorlar da siz niye gıcık oluyorsunuz. Çocukların yanında da yapmazlarsa bozacak ne var Allah aşkına . Küçücük çocuk bunlar annesi öyle söyleyerek Cesaretlendiriyor belki . Sizin çocukla kiyaslayacak bir şey söylerse tepki koyarsınız şu an siz kiyasliyorsunuz gibi geldi . Havadan nem kapmayin. Birbirinizin çocuğunu övün çocuklar daha öz güvenli olsunBana övemiyor çocuğunu tanıyorum çünkü annesi olmadan bizim eve oynamaya bile gelmez. Biliyor bozarım. Sanırım yaşıt oldukları için o yaptı bu yapmadı izleniminden rahatsız oldum kendi çocuğum adına
Aynı annem.görümceniz çoookkkkk iyi yapıyor böyle devam etsin inşallah.
38 yaşındayım hala daha anneme kızarım elalem evlatlarını öve öve yere göğre sığdıramazdı, olmayan şeyi bile abartıp söylerlerdi, annem de bizim ne kötü huyumuz varsa onu herkes bilirdi.
eeee ne oldu akrabalar arasında biz rahmetli abimle kötü çocuklar olduk ki hala her yaptığıma hata gözüyle bakılır, diğer bütün kuzenlerim de dışarı çöpü çıkarsalar olay oldu vaaaayyyyy ne kadar becerikliler diye
mümkünse siz de çocuğunuzun en olumlu şeyleri abartabildiğiniz kadar abartarak anlatın, çünkü anneden başka kimse evladını şımartmıyor
Görümce sizin yanınızda çocuğunu bir konuda övse neyini bozacaksınız?Bana övemiyor çocuğunu tanıyorum çünkü annesi olmadan bizim eve oynamaya bile gelmez. Biliyor bozarım. Sanırım yaşıt oldukları için o yaptı bu yapmadı izleniminden rahatsız oldum kendi çocuğum adına
Çatlamam da imrenirim herhaldeSizin cocugunuzdan daha iyi olsa ne olacak onu anlamadim. Bu tarz yalan anlatip oven cok oluyor. Sallamayin sizene. Minicik cocuk. Sizinkiyle arkadas onlar ilerde buyur beraber gezerler falan siz kesinlikle kotu gostermeyin kiyaslamayin. Ha dedigim gibi insan cocugunu cocugu oldugu icin sever . Her cocuk da ozeldir sosyal olsa catlayacaksiniz sanki size ne sonucta. Kiyaslarsaniz sadece kendi cocugunuza zarar verirsiniz yapmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?