Çocuğunu yatılı şekilde babaanne veya annaneye bırakan var mı?

bebeğinle 2 hafta ayrı kalmak, şimdi güzel geliyor kulaga akşam film izleriz söyle yaparız rahatca falan ama,
öyle olmayacak şimdi olsa yemek saatiydi, simdi uyku saati, yemek yedimi arayıp duracan.
yaslı insanlar onlar uyuya kalabilir. Ağladığında duyamayabilir.
Onuda da geçelim o evde başına bi şey gelse ömür boyu hem onlara hem size vicdan azabı.
Birde zaman kötü kardeşim haberlerde neler izliyoruz, sonradan ah vah etmeyelim.

Hayır kesinlikle yollamayin, bir iki hafta ne demek az mı? Çocuk daha 20 aylık yani bir buçuk yaşında. Çok zorunlu durumda anneden babadan ayrı bir şekilde kalmasi gereken maksimum süre 1.5 gündür.Hadi 2 gece olsun zaten 2.5-3 yaşında değilse hiç yollamayin o yaşa gelince de taş çatlasa iki gece. Üçüncü gün yanınızda olsun. Yedi yaşında kızım var ara sıra bensiz babasıyla veya tek anneannede kaldigi oldu ama 5 günü aşmadi. Bunu araştırırken yaşı kadar gece kalabilir diye bir şey okumuştum ne derece doğru bilemem ama en azından altı yaşına kadar mantıklı geliyor bana. Yani mesela 3 yaş üç gece dört yaş dört. Ama çok alışık olduğu kişilerle

Dışardan okuyordum sizin için girdim. Kesinlikle bırakmayın. Ben de aynı sorunu yaşıyorum, bebeğim 15 aylıkken doğuma gittim, ondan beri gittiğimde arkamdan çok ağlıyor bensiz durmuyor hatta bazen babası ile bile durmuyor ağlıyor ben markete bile gidince . çocuğu 10 yaşlarında olan bir tanıdığım da 1.5 yaşlarındayken 3 gün babaannesine bırakmış,çocuk kapıyı gösterip anne baba demiş hep, o günden beri bu yaşa kadar annesinden ayrılamamış hala da korkuyormuş annesi gidecek diye. Yani kesinlikle bırakmayın ne olursa olsun..

Çocuğunu kendinden uzaklaştırmak bu.İleride çok pişman olursunuz.Kvm ve kaynım şuan iki yabancı gibiler.Bu sebeple sonra ki iki çocuğumda bu hatayı yapmadım der hep.
Zaten içime sinmiyordu burdaki yorumları da okuyunca emin oldum. Israrlarından dolayı 'olabilir mi' diye düşündüm ama olmazmış gerçekten

20 güne kadar doğumum var. Kızım 17 aylık en fazla 1 buçuk gün ayrı kalacağız, benim şimdiden icim içimi yiyiyo. Şu korona lanetinden olmasa kızımı da götürürdüm. Daha degil ki keyfime 2 haftalığına bırakmak! Bu kadar rahatlığınıza düskünseniz doğurmayın abi. Baska bi yerdede 40lı bebeği bırakıp tatile gitmenin hesabını yapıyordu. Sinir oluyorum bu tiplere.

Çok üzüldüm gerçekten. Asla böyle bir travma yaşamasını istemem

Zaten içime sinmiyordu burdaki yorumları da okuyunca emin oldum. Israrlarından dolayı 'olabilir mi' diye düşündüm ama olmazmış gerçekten
İnan ikiz çocuk büyüttüm üstüne bir sürpriz daha bebeğim oldu işimi bile bıraktım sırf çocuklarım benden ayrı huy edinmesinler, bağlarımız güçlü olsun dedim.Birakma çocuğunu kimseye çalışıyorsan saatlik hadi olsun ama senin bulunduğun çatı altında uyumalı.

Kızımı gece yatıya babaannesine ilk bıraktığımda ki evlerimiz yanyana , 5 yaşındaydı bu arada altı aylıktan itibaren kızıma babaannesi baktı ben çalıştım, yine de gece yatıya anneden ayrı kalması çok başka bişe hele ki iki hafta olacak iş değil, inanılmaz gereksiz ve tehlikeli.

Ben göndermezdim.
Eşimden kızım 2 yaşındayken ayrıldım o dönemde babaanneye gitti görüşmek için biraz kaldı bin pişman oldum ayrı kaldık diye.
Kızım 10 yaşından beri anneannesine gidip kalıyor 1-2 gece ile başladı şimdi 1 haftalık da gidip kalıyor artık büyüdü,alıştı,değişiklik olsun diye ama sizin çocuğunuz için çok erken.

Aslına bakarsanız olay benim keyfim değil. Kayınvalidem hemen gelmek istemiyor, çocugu bırakacak başka kimsem olmadığı içinde böyle Bi teklif sunuyor. Ben de içime sinmediğini belirttim. Ama ısrarlarından dolayı olabilir mi diye düşündüm. Bu kadar

20 aylık bebek 1-2 haftalığına bırakılır mı ya? Yanlış bilmiyorsam çocukların yaşı kadar gece anneden ayrı kalabilirler.

Beraber vakit geçirelim, karı koca bize iyi gelir diye 20 aylık bebek 2 hafta babaanneye mi gönderilir ya hu?
Bir gece yemeğe gidersiniz, sinemaya gidecek olursunuz vs. birkaç saatliğine büyükler bakar. Bu durumla bebeği tutup da 2 hafta başka birine bırakmak aynı şey değil. Babaanne ile anne aynı şeyler değiller. Tabi çocuk yabancılık çeker, iki haftanın sonunda geldiğinde sizi yok sayarsa fena olur.

Okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz öncelikle. Başbaşa zaman geçirelim diye çocugu bırakmıyoruz. Kayınvalidem gelmek istemediği için çocuk kalsın diyor. Ben de olur mu olmaz mı nasıl olur diye fikir danışıyorum.

Biz bu yaz 4 günlük tatile gittik eşimle. 3 yaşını doldurmamıştı çocuğumuzu kendi anneme bıraktım. Çocuk çok mutluydu biz yokken. Hiç de ağlamamış. 2 hafta zor olur ama bence.

Hayatta kimseye evladımı güvenmem bu benim annem babam bile olsa fark etmedikleri bi anda başına kimden ne gelir neler duyuyoruz sonuçta eskiden olsa neyse de şu devirde pislik bu kadar artmışken gözümden sakındıgım yavrumu bırakmam kimseye. Bırakmak için çocugun yaşının baya büyük olması ve anne baba ile iletişimi çok iyi olması gerekir herhangi bişey oldugu durumda bana anlatacak durumda olursa ancak o zaman düşünürüm aksi halde bana ters ki sizin bebeginiz daha küçük bırakmak ancak gün içinde olursa olur çagırdıkları zaman gideceginiz şekilde olması gerekir küçük bebek daha bence bunu bikaç yıl sonra düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…