- Konu Sahibi Cilekliekler7
-
Çok haklısınızHayatta kimseye evladımı güvenmem bu benim annem babam bile olsa fark etmedikleri bi anda başına kimden ne gelir neler duyuyoruz sonuçta eskiden olsa neyse de şu devirde pislik bu kadar artmışken gözümden sakındıgım yavrumu bırakmam kimseye. Bırakmak için çocugun yaşının baya büyük olması ve anne baba ile iletişimi çok iyi olması gerekir herhangi bişey oldugu durumda bana anlatacak durumda olursa ancak o zaman düşünürüm aksi halde bana ters ki sizin bebeginiz daha küçük bırakmak ancak gün içinde olursa olur çagırdıkları zaman gideceginiz şekilde olması gerekir küçük bebek daha bence bunu bikaç yıl sonra düşünün
Okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz öncelikle. Başbaşa zaman geçirelim diye çocugu bırakmıyoruz. Kayınvalidem gelmek istemediği için çocuk kalsın diyor. Ben de olur mu olmaz mı nasıl olur diye fikir danışıyorum.
Çocuğu liseye gidecek hala anneanne babaanne de kalmayanlar var.ki bu çocuk için kötü birşey.Ama sizin durumunuz farklı.20 aylık ve 1 gün değil.bırakmamalısınız.benim kızım aynı sokakta olmamıza rağmen kayınvalidemle 3..4 yaşından sonra 1 geceliğine kalıp ertesi gün geri geliyor.8 yaşında şuan daha iki gün üst üste kalmadı.İyi akşamlar herkese, 20 aylık bir kızım var. Ailelere uzak bir yerde yaşıyoruz ve kayınvalidemler kış boyu bizde kalıp kızıma bakıyorlar. Ara tatillerde, sömestrda falan gidiyorlar. Arada da benim annem geliyor. Şimdi bu sömestr tatili dönüşü kayınvalidem diyor ki 'hemen gelmeyelim, 1-2 hafta çocuk bizimle kalsın siz gidin' ' şimdiye kadar kızımdan hiç ayrılmadım.oyüzden bir yanım çok vicdan yapıyor, onsuz okadar süre duramazmışım gibi geliyor. Bir yanım da bize de iyi gelir, biraz başbaşa zaman geçiririz diyor. Eşimde benim gibi düşünüyor. bir türlü karar veremedik. Sizce bu durum kızımın güvenli bağlanma sürecini olumsuz etkiler mi? Yani onu bırakıp gitmişiz gibi hisseder mi? Bu şekilde çocugunu kısa süreliğine bırakan var mı?
Ay gerçekten herkese aynı şeyi açıklamakla uğraşmazdım ama yahu amaç başbaşa zaman geçirmek değil burda. Kayınvalidem diyorki hemen gelmim (evinin rahatlığını arıyor hersldde) çocuk biraz dursun bende. Bakacak kimse yok başka. Ben de olabilir mi yapabilir miyiz veya çocuk nasıl etkilenir bu durumdan diye soruyorum.Ay demiyim diyorum da çok mu lazım baş başa vakit geçirmek ?
Gider bi hava alırsın anlarım da 20 aylık bebeği bırakmak
Allah aşkına sizce olur mu böyle şey? Anne bile değilim, şimdi düşününce ben bile bırakamam ya. Çok sevdiğim bir eşyamı bile kolay kolay paylaşamam, birine veremem. Çocuk diyorsunuz. Hastalanırsa, düşerse, bir yerine bir şey olursa diye kurmaktan kafayı yerim herhalde. Babaanne gelemiyor önermesi çok mantıklı değil. Çocuk dediğin anasıyla babasıyla gider, onlarla da döner. Annem hep böyle derdi, kolay kolay bir yerde yatılı bırakmazdı. Gittiğinizde görecek işte, yeter bence.Okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz öncelikle. Başbaşa zaman geçirelim diye çocugu bırakmıyoruz. Kayınvalidem gelmek istemediği için çocuk kalsın diyor. Ben de olur mu olmaz mı nasıl olur diye fikir danışıyorum.
Bu arada o baş başa vakitte yine bebekten konuşacaksınızbiliyorsunuz dimi ?
Her gece istisnasız anne saati yapıcam diyorumahahaha
bakiniz ben,
bu sene teyzelerinde kaldilar benimkiler, 5 ve 8 yas,
teyzeleri de ogretmen ve cok sever cocuk, onlara bir suru etkinlik vs vs, cocuklar beni aramiyor bile,
ben depresyona girdim, ben buna hazir degilim dedim, halbuki ne planlarim vardi
Eşimle her akşam cocuklar uyusun diye dört gözle bekleyip sonrasında onlardan bahsederek, gün içinde yaptıklarıyla, ya şunu söylerken ne kadar tatlıydı diye birbirimize hatırlatmayla geçiyoruz baş başa saatleri.Bu arada o baş başa vakitte yine bebekten konuşacaksınızbiliyorsunuz dimi ?
aa bu şey değil mi uyurken videosunu izlemekEşimle her akşam cocuklar uyusunlae diye dört gözle bekleyip sonrasında yine onlardan, gün içinde yaptıklarıyla, ya şunu söylerken ne kadar tatlıydı diye birbirimize hatırlatmayla geçiyoruz baş başa saatleri.
Kayınvalidem de calıstıgı ıcon cocukları okul yasına kdar köye bırakmıs istiyorlar ki simdi bende bırakaymBen ilk aydan beri babanne elinde büyüdüğüm için annemdeki büyük cesaretmis diyorum.
Şimdi düsünüyorumda 20 aylık cocugum olsa bırakamam herhalde aklım kalır.
Kücük bence 1-2 hafta uzun bana göre. Tabi ana olmadıgım icin bilemicem.
Benimki de böyle işte ısrar ediyor. Ne olucak, biz hep öyle büyüttük falan diye.Kayınvalidem de calıstıgı ıcon cocukları okul yasına kdar köye bırakmıs istiyorlar ki simdi bende bırakaym
Ben işi biraz daha ilerletip, kızımın ödevlerini kontrol ederken, yavrum ne güzel yazmış diye defter seviyorumAa
aa bu şey değil mi uyurken videosunu izlemekhiç bir ana normal değil
Zaten rahat da edemezsiniz aklınız kalır baş başa olan zamandan tat alamazsınız, kafanız rahat olsun çocukla beraber gidin ben 9 aylık oglumla gittim tatile gayet güzel baş başa da kaldık çocukla daha bile eglenceli oldu hatta çocukla tatil abartıldığı kadar zorlayıcı degil kv kendine göre olanı söylüyor dogal olarak ama bu durum bebek ve sizin için beklediğiniz gibi gitmez çocuk dursa sıfır sorun olsa bile siz umdugunuz gibi tatil yapamayacaksınız hep içiniz huzursuz olacak çünküÇok haklısınız
O zaman devriyle su an cok farklı. Ben kendi anneme bile 2 saat bırakmıyorum. Dogum yaptım 3 yasında kızımda benmle o hastanede 2 gün yattı. Yatmasa evde babanne dede bakacaktı ama ben bırakamadm.Benimki de böyle işte ısrar ediyor. Ne olucak, biz hep öyle büyüttük falan diye.
Benimki de böyle işte ısrar ediyor. Ne olucak, biz hep öyle büyüttük falan diye.
Benimki de aynı verin ben bakıyım diyip duruyor kedi yavrusu sankiKayınvalidem de calıstıgı ıcon cocukları okul yasına kdar köye bırakmıs istiyorlar ki simdi bende bırakaym
Amacımız tatil değil zaten. Tatil dönüşü iş başı yapacağız ve kayınvalidem gelmek zorunda kalacak kızıma bakmak için. O da kendi evinin rahatlığını arıyo sanırım uzun süre ayrı kalınca. Oyüzden biraz çocuk bizle kalsın sonra gelir alırsınız bizii diyor. Çok ısrarcı bu konuda ve bakacak başka kimse yok. Oyüzden içime sinmese de olabilir mi diye düşündüm. Yorumları da okuyunca gerçekten bırakamayacağımı anladım.Zaten rahat da edemezsiniz aklınız kalır baş başa olan zamandan tat alamazsınız, kafanız rahat olsun çocukla beraber gidin ben 9 aylık oglumla gittim tatile gayet güzel baş başa da kaldık çocukla daha bile eglenceli oldu hatta çocukla tatil abartıldığı kadar zorlayıcı degil kv kendine göre olanı söylüyor dogal olarak ama bu durum bebek ve sizin için beklediğiniz gibi gitmez çocuk dursa sıfır sorun olsa bile siz umdugunuz gibi tatil yapamayacaksınız hep içiniz huzursuz olacak çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?