- 15 Nisan 2017
- 13.725
- 16.159
- 298
- Konu Sahibi Kedisever3535
-
İcraya konursa nafakayı ödeyeceği tarih aralığı belirtiliyor.Mesela bizde her ayın 23 u son gün,17 -19 arası yatırıyorKararda öyle bir gün yazmıyor. Bir de ilk celse kararina itiraz edebilirler mi. Cok sagolun
Bunuda bir sor bence, cunku normalde kotu bir davranış varsa cocugu goremez diye bir karar olur, sonra göstermediniz diye kotu niyet gibi göstermesin mahkemede. Cunku kararda yazılıyor bizdede yazilmamisti mahkeme bitene kadarEvt karar ciksin gösteririm. 2. Duruşma ta aralıkta o zamana kadargostermeyecegim zaten karar da yok. Hakim neden böyle bi karar vermedi ona da şaşırdım amacok sevindim
Hiç Kararda şu günler şu saatler görmeli diye bi karar yok sadece velayet ve nafaka varBunuda bir sor bence, cunku normalde kotu bir davranış varsa cocugu goremez diye bir karar olur, sonra göstermediniz diye kotu niyet gibi göstermesin mahkemede. Cunku kararda yazılıyor bizdede yazilmamisti mahkeme bitene kadar
Toplu nafakayi nasıl yatırıyorİcraya konursa nafakayı ödeyeceği tarih aralığı belirtiliyor.Mesela bizde her ayın 23 u son gün,17 -19 arası yatırıyor
Hiç Kararda şu günler şu saatler görmeli diye bi karar yok sadece velayet ve nafaka var
Benim avukatım hem uygun fiyat söyledi hem icra için ya da herhangi bir şey için ekstra ücret talep etmedi.Dava sonuçlandı 60 bin tazminat kazandık (ki avukatım maksimum 10-15 bin demişti) tazminattan bile bir alacağı olduğundan söz etmedi.Sonda mi söyleyecek acabaAvukatinizla anlasmaniza bağlı. Ben eğer muvekkillden boşanma davası için sağlam bir ücret aldıysam icra gibi tali görevler için ücret talep etmiyorum. Ancak hatır ilişkisi gibi bir durum olup düşük ücret aldıysam icra için ayrıca ücret talep ediyorum. Çünkü icra dosyasına vekalet sunduğumuz an devlet bizden KDV ve gelir vergisi alıyor.
Nafakayı hiç biriktirmedi çünkü memur.Fakat eski eşinin oğluna nafaka azaltma davası açmıştı,bu sebeple dava süresince zamlar durdurulup sonra toplu bir borç çıkarılmıştı onun da her ay maaşından aylık nafaka dusulunce geriye kalan kismin 1/4 u kadarını tahsil etmek suretiyle bitirilecegi yazıyordu icra kararındaToplu nafakayi nasıl yatırıyor
Karar verilenler çok var yine sorarım ama hatta büyük çocuklarda kalmalı karar bile veriliyorDigerleri icin karar verilmiyor sorun olmadigi düşünülüp cunku karar cikmaz nafaka ve velayet onemli olduğu icin karar yazıyorlar. Sadece birsorun avukatınza sonra başınıza iş almayin
İcra süreci kac Ay sürüyor o sürede yine nafaka birikiyor dimiİcraya konursa nafakayı ödeyeceği tarih aralığı belirtiliyor.Mesela bizde her ayın 23 u son gün,17 -19 arası yatırıyor
Haziran'da mi karar çıktı Haziran ayından başlamak üzere size borcluBugün 4. Gün hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı ödeyeceğim veya odemeyecegjm diye. Benim mi demem lazım ödeyecek misin diye. Ücretsiz izindeyim ihtiyacım var çünkü
Dava tarihi itibariyle nafaka bağlanması diye karar çıktı davada ekimdeHaziran'da mi karar çıktı Haziran ayından başlamak üzere size borclu
8 aydır açık olan davada yeni bağlanması da avukatınızın işi sıkı tutmamasından galiba. Yoksa davanın açıldığı hafta bağlanması gerek. Neyse ki geriye dönük karar verilmişİlk defa bağlandı daha 8 aydir kızımın birikmiş nafakasi var çarşamba günü karar çıktı.borc dökümü derken
Pardon dava tarihinden itibaren başlar karar diye yazmışım dava tarihiyle başlar icraya da hemen koyulabiliyor.Bizim nafaks dava açılır açılmaz belli oldu avukat da hemen icraya koydu ondan karar tarihi diye karistirmisimDava tarihi itibariyle nafaka bağlanması diye karar çıktı davada ekimde
Evet onu bende yeni ogrendim haklısınız. Bu icraya koyma işini başka avukat yapabilir mi bu avukat beni bosasin yeter. Neyseki ziynet ve mal paylaşımı için anlasmamisim sukur8 aydır açık olan davada yeni bağlanması da avukatınızın işi sıkı tutmamasından galiba. Yoksa davanın açıldığı hafta bağlanması gerek. Neyse ki geriye dönük karar verilmiş
Bugün yarin icraya vereceğim başka avukat bulacağım güvenemiyorum bu avukataPardon dava tarihinden itibaren başlar karar diye yazmışım dava tarihiyle başlar icraya da hemen koyulabiliyor.Bizim nafaks dava açılır açılmaz belli oldu avukat da hemen icraya koydu ondan karar tarihi diye karistirmisim
Uçuk rakamlar istemezse bi danışın başka avukataEvet onu bende yeni ogrendim haklısınız. Bu icraya koyma işini başka avukat yapabilir mi bu avukat beni bosasin yeter. Neyseki ziynet ve mal paylaşımı için anlasmamisim sukur
Yani alacağım 6bin tl bu da öyle çok zor celseli bi dava değil sanırım amabaska avukat oluyorsa arastiracagiim içime sinmedi hapisi bilmemesi. Bidaha noterden vekalet çıkarıyoruz dimi bu icra icinUçuk rakamlar istemezse bi danışın başka avukata
Bizde de dava açıldıktan 8 ay sonra nafaka bağlanmıştı. Çünkü ilk duruşma o tarihteydi. Nafaka ilk duruşmada bağlanır ve geriye dönük olarak işletilir. Bunda yanlış bir şey yok.8 aydır açık olan davada yeni bağlanması da avukatınızın işi sıkı tutmamasından galiba. Yoksa davanın açıldığı hafta bağlanması gerek. Neyse ki geriye dönük karar verilmiş
Öyle demedi ama tecrübesiz sanırım benimki ondanBir avukat olarak herkese benden bir uyarı: asla sonuç garanti eden avukata itibar ederek paranızı vermeyin. Kesin kazanırız hallederiz diyen avukat yüksek ihtimal fazla ve peşin para alır ve isin sonunda davayı kaybettiğinde hakim satıldı, hakim değişti gibi bahaneler bulur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?