Arkadaşlar üstün zekalı bir evladım olmasını çok isterdim şöyle erken okuyan bizi hep şaşırtan filan..Maşallah bebeklerinize gerçekten..
kızım 14 aylık şu an acaba zeka gelişimi için ne tür materyaller kullanmalıyım? ne gibi oyuncaklar almalıyım?
Arkadaşlar üstün zekalı bir evladım olmasını çok isterdim şöyle erken okuyan bizi hep şaşırtan filan..Maşallah bebeklerinize gerçekten..
kızım 14 aylık şu an acaba zeka gelişimi için ne tür materyaller kullanmalıyım? ne gibi oyuncaklar almalıyım?
canım demişsin ama 1 ve 1 yaşına basmadan die einistain 7 yaşına kadar düzgün konusamıyormus :)üstün zekalı çocuklar genellikle 1 yaşından önce yada 1 yaş civarında konuşmaya başlarlar,tabiki bu durum her çocukta değişiklik gösterir..Belleğin ileri düzeyde gelişmiş olması da üstün zekalılığın bir göstergesidir..Çocuğun seviyesini merak ediyorsanız öncelikle Gelişim Testi yaptırmalısınız.Çünkü IQ testleri 3 yaşından sonra yapılmaktadır.
arkadaşlar sizi üzmek istemem ama dolores en son cevabı 2007 nin sonunda atmış.
Eminim çocuklarımız bunu okudukları an fark ederlerdi:süprizzzzzarkadaşlar sizi üzmek istemem ama dolores en son cevabı 2007 nin sonunda atmış.
merhabalar,
benim şu anda 11 yaşında 3,5 yaş ilerden giden bir oğlum var, zannedildiği gibi kolay birşey değil. 3,5 yaşında okuma yazma biliyordu 4 yaşındayken test yaptırdığımda 3,5 yaş ilerden gittiği söylendi. şu anda 5, sınıfta dersleri çok iyi tam dediğiniz gibi herkesi şaşırtıyor ama madalyonun birde arka yüzü var. benim oğlum çok yalnız arkadaş eksikliği çok çekiyor, çünkü yaşıtlarıyla hiç ortak noktası yok, arkadaşları futbol oynarken oğlum mikroskop elinde bahçede dolaşıp börtü böcekle uğraşıyor, arkadaşları saklambaç oynarken o teleskopla gökyüzünü inceliyor. Çocukluğunu yaşayamıyor ve herşeyden önce bizim ülkemizin eğitim şartlarında ziyan olup gidiyor, zekası hiçbir işe yaramıyor işlenemiyor çünkü, bu beni çok üzüyor, belki büyükşehirlerde böyle değil ama Eskişehir de böyle maalesef. okula başlayacağı zaman çok araştırdım, küçük oğlumda şu anda 6 yaşında oda okuma yazmaya başladı 3 haneli rakamlarla zihinden toplama yapıyor, öğretmeni özel eğitim almasını istiyor, araştırma yapıyor bakalım şimdi bir sonuç çıkacak mı bilmiyorum. anlayacağınız arkadaşlar hiç te öyle özenilecek bir durum değil zeka özürlü çocuklarla nasıl ilgilenmek gerekiyorsa üstün zekalı çocuklarla ilgilenmek te öyle kesinlikle yalan söyleyemessiniz, sorduğu sorunun cevabını alana kadar sizi asla bırakmaz, geçiştiremezsiniz, sizi öyle bir yerden yakalar ki söylediklerinizle, yaptığınız şeylerin nasıl farklı olduğunu size gösteriverir. 11 senedir beni öyle zorladı ki kendimi üniversite bitirmiş gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?