yiğenim üstün zekalı..
1,5 yaşında okuyup yazmaya başladı ..3 yaşında IQ sunu ölçtürdüler ..160 çıktı..
daha 3 yaşında iken msnde konuşuyorduk..
5 yaşında KURANI hatmetti.
ve msnde benimle terör gibi güncel konuları konuşuyor ,teyze bugün yine pkk şunları yapmış diye resmen konferans veriyordu.
uzmanlar okula başlarken birden değil 5 ten başlamasını söylemişler..
özel bir eğitim alsın demişler ama ablam normal insanlar gibi yetişmesini istediği için normal bir okula verdi..
yani 5 ten değil 1 .sınıftan başllattı.çok zorluk çekti hala çekiyor..
mesela eve geliyor verilen ödevleri yapmıyor ,ben bunların hepsini biliyorum zaten neden yaptırıyorlarki diyordu,
öğretmeni onun için derste beni zorluyor öyle sorular soruyorki apışıp kalıyorum diyordu ..
sınıfındaki çocuklar annelerine gidip o herşeyi biliyor bilmediği hiçbişey yok anne ben aptalmıyım diyorlarmış..
kitap manyağı ..4 yaşından beri bilim teknik dergisini takip ediyor ..bişey okuyor hemen teyze biliyormusun diye başlayıp saatlerce bilimsel şeyler anlatıyor ..
şuanda 9 yaşında okudğu kitaplar sadece ve sadece dna ,kök hücre vs gibi kitaplar..
ablam çok zorlanmıştı zamanında ama şimdi biraz normale dönmeye başlasa da ,herşeyden çok çabuk sıkılıyor yiğenm ..çünkü herşeye doymuş durumda bilmediği hiçbişey yok ..
ablam da hayattan çabuk sıkılmasından korkuyor..
bizde genetik gerçi ..sülalem hep prof doktor doçent dolu ..en düşüğü öğretmen ..
abim ablam il birincisi idiler ,dershanelerde bedava okudular ,en ii üniv.lere gittiler..
ama ablam çok başarılı ,girdiği her yarışmada 1.olan biri olmasına rağmen yiğenimin soruları karşısında afallayıp apışıp kalıyor..çünkü yiğenimin kafası tamamen bilime odaklı..
yatıp kalkıp uzay ya da dna vs gibi konularla ilgileniyor..
karşınıza alıp saatlerce konuşturabilirsiniz ,hiç susmadan anltır..
mübarek meydan larousse gibi..kafa çok dolu ..
görenler zaten hemen anlyorlar onun farklı bir dünyası olduğunu :))
ama çok zor gerçekten ..herşeyin normali ii bence çünkübu çocukların psikolojilerine göre davranmak gerekiyor ..her türlü insanı yoran bir durum ..ALLAH böyle çocukları olanlara yardım etsin.
uzun süredir yazmamışsınız çocuğunuzun şimdiki durumunu çok merak ettim açıkçası dersleri nasıl?
merhaba,
oğlumun dersleri çok iyi derecelere giriyor ama o kadar yalnız ki, çünkü kendisine göre arkadaş bulamıyor, öğretmenleri diyor ki onun yeri burası değil ama yerinin neresi olduğunu henüz bulamadık belki Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde olsak imkan çok ama Eskişehir de böyle imkanlar yok, resmi çok iyi, çok güzel karikatürler çiziyor, Osmanlı tarihine çok meraklı, padişahların hayatını anlatan kitaplar okuyor. Osmanlı tarihi ile ilgili olan dizileri takip ediyor ama bir çok açık buluyor bu böyle değildi diyor. Kendi kendine senaryolar yazıp karikatürler hazırlıyor. Oğlumun harcanmasından çok korkuyorum.. İnşallah böyle çocuklar hakettiği yerlere gelirler
Oğlum HYPERLEKSİ yani üstün öğrenme ve hafızaya sahip ayrıca yüksek ıQ 2,5 yaşında herşeyi okumaya başladı geç konuştu yani o yaşa kadar konuşmadı ama konuşmaya başladığında aynı zamanda herşeyi okuyordu tv haberlere falan çıktı neyse ,şu an 12 yaşında sosyal hayatı yaşam şekli oldukça yüksek yani çok kitap okuyor çok eğlenceli ama matematik ve el becerisi gerektiren derslerini hiç sevmiyor varsa yoksa tarih eski çağlar araştırmalar arkeolojik kazılar e böyle oluncada matematik öğretmeni çok rahatsız tabii biz de..ne yapabilirim şimdiden teşekkürler..
merhaba,
oğlumun dersleri çok iyi derecelere giriyor ama o kadar yalnız ki, çünkü kendisine göre arkadaş bulamıyor, öğretmenleri diyor ki onun yeri burası değil ama yerinin neresi olduğunu henüz bulamadık belki Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde olsak imkan çok ama Eskişehir de böyle imkanlar yok, resmi çok iyi, çok güzel karikatürler çiziyor, Osmanlı tarihine çok meraklı, padişahların hayatını anlatan kitaplar okuyor. Osmanlı tarihi ile ilgili olan dizileri takip ediyor ama bir çok açık buluyor bu böyle değildi diyor. Kendi kendine senaryolar yazıp karikatürler hazırlıyor. Oğlumun harcanmasından çok korkuyorum.. İnşallah böyle çocuklar hakettiği yerlere gelirler
merhaba. yazinizi okuyunca bir arkadasim aklima geldi. benim boyle bir arkadasim vardi. en buyuk hobisi tarih ve fendi. matematikten hoslanmazdi yapmazdi. ama tarihi sular seller gibi bilir. derslerde oturur siralara, kagitlara katikaturler resimler cizerdi. cok guzel cizimleri vardi. mikroskobuyla ugrasirdi surekli. ama cok yalnizdi. cok dislanirdi. cocuklar cok acimasizdi kizdirirlardi bunu surekli. aslinda hircin bi cocuk degildi. simdi universitede felsefe okuyor. ama harcandigini dusunuyorum. sosyal hayati bitik durumda. kendini bulabilmis degil. inanilmaz bi kafasi var ama cok cok daha iyi yerlerde olabilirdi. aile, egitim, cevre cok onemli sanirim. o arkadasimin daha bilincli bi ailesi olsaydi, daha iyi bi egitim alabilseydi cok iyi yerlerde olabilirdi..dediginiz gibi insallah hem sizin cocuklariniz hem diger cocuklar iyi yerlere gelirler..
bir de hep merak ettigim birsey var. hazir yeri gelmisken sormak istiyorum. 2 yasinda 3 yasinda 4 yasinda kendi kendine okuma yazma ogrenen cocuklar nasil kendi kendilerine ogreniyo. erken yasta ogrenilebilir burada sorun yok fakat kendi kendine kismi nasil oluyo? sonucta illaki alfabeyi birinin tanitmasi gerekiyo. alfabeyi tanimadan yazi dedigin bir takim sekillerden baska bisey degil. konustugu sesin o harfe karsilik geldigini kendi kendine nasil ogrenir bi cocuk? bunu deneyimleyen birileri varsa yazarsa cok sevinirim.
merhaba. yazinizi okuyunca bir arkadasim aklima geldi. benim boyle bir arkadasim vardi. en buyuk hobisi tarih ve fendi. matematikten hoslanmazdi yapmazdi. ama tarihi sular seller gibi bilir. derslerde oturur siralara, kagitlara katikaturler resimler cizerdi. cok guzel cizimleri vardi. mikroskobuyla ugrasirdi surekli. ama cok yalnizdi. cok dislanirdi. cocuklar cok acimasizdi kizdirirlardi bunu surekli. aslinda hircin bi cocuk degildi. simdi universitede felsefe okuyor. ama harcandigini dusunuyorum. sosyal hayati bitik durumda. kendini bulabilmis degil. inanilmaz bi kafasi var ama cok cok daha iyi yerlerde olabilirdi. aile, egitim, cevre cok onemli sanirim. o arkadasimin daha bilincli bi ailesi olsaydi, daha iyi bi egitim alabilseydi cok iyi yerlerde olabilirdi..dediginiz gibi insallah hem sizin cocuklariniz hem diger cocuklar iyi yerlere gelirler..
bir de hep merak ettigim birsey var. hazir yeri gelmisken sormak istiyorum. 2 yasinda 3 yasinda 4 yasinda kendi kendine okuma yazma ogrenen cocuklar nasil kendi kendilerine ogreniyo. erken yasta ogrenilebilir burada sorun yok fakat kendi kendine kismi nasil oluyo? sonucta illaki alfabeyi birinin tanitmasi gerekiyo. alfabeyi tanimadan yazi dedigin bir takim sekillerden baska bisey degil. konustugu sesin o harfe karsilik geldigini kendi kendine nasil ogrenir bi cocuk? bunu deneyimleyen birileri varsa yazarsa cok sevinirim.
benim oğlum şu an 3 yaşında 1 yaşında konuşabiliyordu 1,5 yaşına gelmeden 120 ye kadar sayabiliyordu .2 yaşı dolmadan şarkı söyleyebiliyordu İngilizce kelimeleri renkleri biliyordu. ben çalışıyorum ama o zamanlar yanındaydım ücretsiz izin almıştım söylediğim her şeyi bir kerede akılda tutuyordu ve çok meraklıyıdı öğrenmeye fakat ben işe başladıktan sonra oğlumla hiç ilgilenemedim üstüne bir şey koyamadık anneanne bakıyor oğluma. ona yetmediğinin farkındayım tabi ben de babası da.hep ilgi oyun sürekli öğrenmek istiyor fakat kendi yaşıtlarıyla ilgilenmiyor oynamıyor anaokuluna vereceğim ama çocuklarla uyum sağlaması konusunda endişeliyim şu an 20 ye kadar olan sayıları ve 10'un katlarını tanıyor bir nesneyi sayabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?